Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > PC > Sprzęt i oprogramowanie

Sprzęt i oprogramowanie Dyskusje o komputerowym sprzęcie i programach.


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 18-11-2013, 22:29   #241
Gambas
Wariat
Gambas Sława i pieniądzeGambas Sława i pieniądzeGambas Sława i pieniądzeGambas Sława i pieniądzeGambas Sława i pieniądzeGambas Sława i pieniądzeGambas Sława i pieniądzeGambas Sława i pieniądzeGambas Sława i pieniądzeGambas Sława i pieniądzeGambas Sława i pieniądze
 
Gambas's Avatar
 
Zarejestrowany: Aug 2010
Miasto: Warszawa
Posty: 1 247
Reputacja: 2047

Lista Osiągnięć
Bogacz Celebryta Przybij piątkę! Achievement Whore 
Liczba Osiągnięć: 11

Domyślnie Odp: Laptop

Od niedawna posiadam Lenovo G580. Nie ukrywam zachwytu, bo przerzuciłem się z Intel Atom i IONa, ale co jak co - w tej cenie świetny sprzęt. Nie kupowany dla gierek, ale spokojnie można w co nieco poklikać :p

http://www.euro.com.pl/laptopy-i-net...t710m-w8.bhtml
__________________


Gambas jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-11-2013, 22:34   #242
kbrs
Spambot
kbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narody
 
kbrs's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2009
Posty: 7 996
Reputacja: 5252
Domyślnie Odp: Laptop

Glosno chodzi? Grzeje sie mocno? Ile bateria trzyma?
__________________
kbrs jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-11-2013, 22:47   #243
Gambas
Wariat
Gambas Sława i pieniądzeGambas Sława i pieniądzeGambas Sława i pieniądzeGambas Sława i pieniądzeGambas Sława i pieniądzeGambas Sława i pieniądzeGambas Sława i pieniądzeGambas Sława i pieniądzeGambas Sława i pieniądzeGambas Sława i pieniądzeGambas Sława i pieniądze
 
Gambas's Avatar
 
Zarejestrowany: Aug 2010
Miasto: Warszawa
Posty: 1 247
Reputacja: 2047

Lista Osiągnięć
Bogacz Celebryta Przybij piątkę! Achievement Whore 
Liczba Osiągnięć: 11

Domyślnie Odp: Laptop

Przy używaniu takim jak przeglądarka + Spotify to ten komputer jest lodowaty pod nadgarstkami i ogólnie cichutki :p Lewa strona klawiatury lekko ciepła, prawie nieodczuwalne. Przy grach jest dosyć głośny i od razu temp. idzie w górę. Co do baterii to niewiele Ci powiem, bo używam na ładowarce głównie.
__________________


Gambas jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-11-2013, 22:51   #244
kbrs
Spambot
kbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narody
 
kbrs's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2009
Posty: 7 996
Reputacja: 5252
Domyślnie Odp: Laptop

Ok, dzieki za info, ten ktory ja chce to 17stka wiec pewnie bedzie sie to wszystko roznic tak czy siak, ale lepiej zawsze popytac : P

W sklepie tez sie nim, czy jakims bardzo podobnym modelem pobawilem chwile, fajna jakosc wykonania i tutaj to sam nie wiem, ale plastik z ktorego jest zrobiony ma taka fakture jak metal (o ile to nie metal, ale watpie raczej).
__________________
kbrs jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-11-2013, 22:57   #245
Gambas
Wariat
Gambas Sława i pieniądzeGambas Sława i pieniądzeGambas Sława i pieniądzeGambas Sława i pieniądzeGambas Sława i pieniądzeGambas Sława i pieniądzeGambas Sława i pieniądzeGambas Sława i pieniądzeGambas Sława i pieniądzeGambas Sława i pieniądzeGambas Sława i pieniądze
 
Gambas's Avatar
 
Zarejestrowany: Aug 2010
Miasto: Warszawa
Posty: 1 247
Reputacja: 2047

Lista Osiągnięć
Bogacz Celebryta Przybij piątkę! Achievement Whore 
Liczba Osiągnięć: 11

Domyślnie Odp: Laptop

Oj wątpiłbym również. Ale przynajmniej trzyma to jakiś poziom, konstrukcja w miarę stabilna. Jak spojrzę na to co zostało z mojego EeePc, to przypomina mi się ten chamski plastik - masakra.
__________________


Gambas jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17-12-2013, 13:06   #246
kbrs
Spambot
kbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narody
 
kbrs's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2009
Posty: 7 996
Reputacja: 5252
Domyślnie Odp: Laptop

lepiej brac win 8 czy win 7?

bylem wczoraj w saturnie, byl tam sprzet prawie identyczny jak ten ktory wklejalem strone temu: http://www.x-kom.pl/p/154118-noteboo...3fb7bca536e3b#

tyle ze z win 8 i dyskiem ssd 8gb. za odpowiednio 200zl wiecej, oferta wydala mi sie calkiem niezla, nie musze tez na wysylke czekac, brac? mam watpliwosci co do tej karty graficznej ale w tej cenie nie moglem znalezc nic lepszego na 17' lenovo, jedynie poza ta co tez wrzucalem strone temu z gt635m :f
__________________
kbrs jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17-12-2013, 13:18   #247
igor8472
da Sztig
igor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narody
 
igor8472's Avatar
 
Zarejestrowany: Jun 2010
Miasto: Festung Breslau
Posty: 1 986
Reputacja: 5090

Lista Osiągnięć
VIP Filantrop Donator o wielkim sercu Widz 
Liczba Osiągnięć: 33

Domyślnie Odp: Laptop

Win 8 nadaje się do fona, do PC kiepsko imo a i bywają problemy z kompatibilnością z wcale nie takimi starymi gierkami jak np. Dirt 3.

Co do lapka to jest tak karta trochę słabiutka,ten 635 już nieco lepsza , jak jeszcze nie patrzyłeś rozeznaj się z ofertą Euro RTV.
__________________

Kokodżambo i do przodu.
igor8472 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17-12-2013, 13:29   #248
kbrs
Spambot
kbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narody
 
kbrs's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2009
Posty: 7 996
Reputacja: 5252
Domyślnie Odp: Laptop

na euro rtv jest ten model z gt635m i win 8, bez ssd - reszta chyba taka sama. 2599zl

inwestowac w tego ssd czy karte? nie wiem co mi sie bardziej oplaci :f
__________________
kbrs jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17-12-2013, 13:38   #249
igor8472
da Sztig
igor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narody
 
igor8472's Avatar
 
Zarejestrowany: Jun 2010
Miasto: Festung Breslau
Posty: 1 986
Reputacja: 5090

Lista Osiągnięć
VIP Filantrop Donator o wielkim sercu Widz 
Liczba Osiągnięć: 33

Domyślnie Odp: Laptop

SSD ma na pewno 8GB? Tyle to ci się raczej nie przyda, taki dysk jest dobry na systemową partycję ale potrzebny by był minimum 60-80GB. A te obie karty to w sumie prawie jedno lich więc zainwestuj w dysk, zrób formata i posadź W7 .
__________________

Kokodżambo i do przodu.
igor8472 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17-12-2013, 14:11   #250
kbrs
Spambot
kbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narody
 
kbrs's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2009
Posty: 7 996
Reputacja: 5252
Domyślnie Odp: Laptop

No 8giga, tak wlasnie obstawiam ze to na system jest tylko i tyle. Chyba tak zrobie, tzn wezme tego z ssd, na win 8 troche posiedze poki mnie jakos nie wkurzy bo tez jestem ciekawy jak to wyglada w ogole, wczesniej nie mialem z nim stycznosci poza zmacaniem laptopa z wystawy : P
__________________
kbrs jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17-12-2013, 15:21   #251
vivi
Uzależniony
vivi Wzór dla innychvivi Wzór dla innychvivi Wzór dla innychvivi Wzór dla innychvivi Wzór dla innychvivi Wzór dla innychvivi Wzór dla innychvivi Wzór dla innych
 
vivi's Avatar
 
Zarejestrowany: Nov 2009
Posty: 545
Reputacja: 904
Domyślnie Odp: Laptop

Cytat:
Napisał kbrs Zobacz post
No 8giga, tak wlasnie obstawiam ze to na system jest tylko i tyle. Chyba tak zrobie, tzn wezme tego z ssd, na win 8 troche posiedze poki mnie jakos nie wkurzy bo tez jestem ciekawy jak to wyglada w ogole, wczesniej nie mialem z nim stycznosci poza zmacaniem laptopa z wystawy : P
Ten SSD to na bank dysk hybrydowy, gdzie te 8GB to SSD a reszta na zwyklych talerzach. Obczaj sobie benchmarki takich dyskow i zobacz czy Ci odpowiada, zreszta nawet w temacie Xbox One ktos wrzucil klip prezentujacy roznice w odczycie miedzy takim dyskiem a zwyklym talerzowym i SSD.
Na Win 8 nie patrz - tzn. jak juz kupisz z Win 8 bo bedzie Ci odpowiadal lapek to zawsze mozesz sobie Win 7 zainstalowac (polecam DazLoader tylko z wiarygodnego zrodla zebys nie sciagnal z wirusami, jakby co to PM).
Mowisz, ze ten z Win 8 i hybryda ma lepsza grafe tez? Jesli tak to bierz, 200 zl roznicy to chyba akurat.

btw. update do Win 8 niby dodaje spowrotem menu Start i takie tam, wiec moze Ci sie nada
vivi jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17-12-2013, 16:03   #252
kbrs
Spambot
kbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narody
 
kbrs's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2009
Posty: 7 996
Reputacja: 5252
Domyślnie Odp: Laptop

Wiem o tym update, czytalem ze 8.1 mozna sobie sciagnac za darmo i start powraca, o ile juz ten sklepowy tego nie ma juz zainstalowanego zreszta. Grafa jest podobna, w tym tanszym nawet minimalnie lepsza ale juz kij tam, gdyby to byla wieksza rozbica to bym sie zastanawial, tak to czekam na przelew i ide do sklepu : P
__________________
kbrs jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17-12-2013, 16:43   #253
chrono87
Spambot
chrono87 Celebrytachrono87 Celebrytachrono87 Celebrytachrono87 Celebrytachrono87 Celebrytachrono87 Celebrytachrono87 Celebrytachrono87 Celebrytachrono87 Celebrytachrono87 Celebrytachrono87 Celebryta
 
chrono87's Avatar
 
Zarejestrowany: Jun 2010
Miasto: Gdynia
Posty: 4 000
Reputacja: 4421
Domyślnie Odp: Laptop

Nie ma żadnego startu w 8.1. MS to kłamcy. Ma być w 8.2 Lepiej po prostu wgrać program startisback. Już chciałem wracac na 7, ale odkryłem ten program i praktycznie od tego czasu nie widziałem kafli.
__________________
chrono87 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17-12-2013, 22:30   #254
kbrs
Spambot
kbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narody
 
kbrs's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2009
Posty: 7 996
Reputacja: 5252
Domyślnie Odp: Laptop

dobra, jednak sie udalo i kupilem dzisiaj, na razie wszystko super. tzn. prawie bo okazalo sie ze w moim saturnie sprzedano wczoraj ostatnia sztuke i musialem do katowic poginac ale tam juz ok. no i jeszcze ta wersja ma ejden plus, 8giga ramu, te z neta mialy po 4.

btw fajnie w koncu siedziec na sprzecie ktory zapierdala, a nie ledwo smiga albo chodzi 'w miare' : P
__________________

Ostatnio edytowane przez kbrs : 17-12-2013 o 22:43
kbrs jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-12-2013, 13:41   #255
kbrs
Spambot
kbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narody
 
kbrs's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2009
Posty: 7 996
Reputacja: 5252
Domyślnie Odp: Laptop

mam takie pytanie drogie nerdy, wyjalem dysk twardy ze starego laptopa, podpinam go przez taka przejsciowke do nowego lapka, dysk widzi itd. ale karze mi go sformatowac zeby dzialal. sformatowanie oczywiscie wyklucza w ogole sens podpinania go bo chce sobie zgrac dane :f
o co tutaj chodzi, cos robie zle?
__________________
kbrs jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-12-2013, 15:10   #256
vivi
Uzależniony
vivi Wzór dla innychvivi Wzór dla innychvivi Wzór dla innychvivi Wzór dla innychvivi Wzór dla innychvivi Wzór dla innychvivi Wzór dla innychvivi Wzór dla innych
 
vivi's Avatar
 
Zarejestrowany: Nov 2009
Posty: 545
Reputacja: 904
Domyślnie Odp: Laptop

Cytat:
Napisał kbrs Zobacz post
mam takie pytanie drogie nerdy, wyjalem dysk twardy ze starego laptopa, podpinam go przez taka przejsciowke do nowego lapka, dysk widzi itd. ale karze mi go sformatowac zeby dzialal. sformatowanie oczywiscie wyklucza w ogole sens podpinania go bo chce sobie zgrac dane :f
o co tutaj chodzi, cos robie zle?
Nie pozwala Ci zajrzec przez Moj Komputer -> nazwa dysku ?
Ciekawe, kiedys juz tak robilem i nie mialem tego problemu.
vivi jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-12-2013, 15:16   #257
kbrs
Spambot
kbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narody
 
kbrs's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2009
Posty: 7 996
Reputacja: 5252
Domyślnie Odp: Laptop

nie, dysk po prostu jest razem z innymi, ale jak np. klikne na wlasciwosci to jest 0/0 bajtow wolnego miejsca.

---------- Wiadomość dodana 14:16 ---------- Pierwotna wiadomość opublikowana 14:12 ----------

Do tego doszedl inny problem, jak laptop troche pochodzi, nie wiem moze z godzine to internet cholernie zwalnia, muli strasznie jakbym na edge'u siedzial. mam utorrenta wlaczonego w tle, ale tam tak samo predkosc spada drastycznie. wtf? nie spotkalem sie z czyms takim :f

ten internet to dziwnie smiga, raz tak zwolni fest, musialemz robic reset zeby wszystko wrocilo do normy, teraz zas naprawilo sie samo po chwili.
co do tego przegrania danych, nie wiem czy kluczowym elementem nie jest tutaj "Obsługuje systemy: Win98, SE, Me, XP, Vista, Win7, Mac, Linux" czyli moge sie cmoknac w trambke lol
__________________

Ostatnio edytowane przez kbrs : 18-12-2013 o 15:38
kbrs jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-12-2013, 21:22   #258
vivi
Uzależniony
vivi Wzór dla innychvivi Wzór dla innychvivi Wzór dla innychvivi Wzór dla innychvivi Wzór dla innychvivi Wzór dla innychvivi Wzór dla innychvivi Wzór dla innych
 
vivi's Avatar
 
Zarejestrowany: Nov 2009
Posty: 545
Reputacja: 904
Domyślnie Odp: Laptop

Cytat:
Napisał kbrs Zobacz post
nie, dysk po prostu jest razem z innymi, ale jak np. klikne na wlasciwosci to jest 0/0 bajtow wolnego miejsca.

---------- Wiadomość dodana 14:16 ---------- Pierwotna wiadomość opublikowana 14:12 ----------

Do tego doszedl inny problem, jak laptop troche pochodzi, nie wiem moze z godzine to internet cholernie zwalnia, muli strasznie jakbym na edge'u siedzial. mam utorrenta wlaczonego w tle, ale tam tak samo predkosc spada drastycznie. wtf? nie spotkalem sie z czyms takim :f

ten internet to dziwnie smiga, raz tak zwolni fest, musialemz robic reset zeby wszystko wrocilo do normy, teraz zas naprawilo sie samo po chwili.
co do tego przegrania danych, nie wiem czy kluczowym elementem nie jest tutaj "Obsługuje systemy: Win98, SE, Me, XP, Vista, Win7, Mac, Linux" czyli moge sie cmoknac w trambke lol
podaj dokładną wiadomość jaka się pokazuje gdy próbujesz otworzyć dysk.

co do wi-fi - upgrade sterowników. najpierw te ze strony producenta a jeśli nie poprawią sytuacji to dowiedz się jaki czip / karta wi-fi znajduje się w lapku i pobierz ze strony producenta czipu/karty (znanym producentem czipów jest np. Atheros ).
vivi jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-12-2013, 21:34   #259
kbrs
Spambot
kbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narody
 
kbrs's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2009
Posty: 7 996
Reputacja: 5252
Domyślnie Odp: Laptop

z polaczeniem zrobilem najlatwiejsza metoda (ktora o dziwo nie przyszla mi do glowy tak szybko : P) - odlaczylem sie i podlaczylem na nowo, na razie jest w porzadku. jak cos sie bedzie dziac to sprzwdze te sterowniki.

Co do dysku to na razie go schowalem, ale info było takie ze nalezy go sformatowac zeby go uzyc, nie pamietam juz co dokladnie bylo w komunikacie. Dowiedzialem sie ze cos moglo sie w nim schrzanic, w sobote albo niedziele bedzie umnie ziomek co ogarnia temat i cos poprobujemy.

Tak w ogole to najsmieszniejsze jest to, ze akurat 2 dni temu zjebal sie dysk w laptopie mojej siostry... Tam tez trzymalem sporo swoich danych (muzyka, filmy, zdjecia) i mozliwe ze jego tez strace : P
__________________
kbrs jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 19-12-2013, 16:23   #260
kbrs
Spambot
kbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narody
 
kbrs's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2009
Posty: 7 996
Reputacja: 5252
Domyślnie Odp: Laptop

Problem ciagle sie pojawia, sprawdzilem sobie sieciowke i okazalo sie ze to jest: qualcomm atheros ar8172, szukam najnowszych sterownikow - znalazlem gole pliki ktore nawet nie wiem gdzie skopiowac i co z nimi zrobic, albo program driver tool kit tyle ze trzeba go zarejestrowac i pewnie zaplacic zeby uzywac na co nie mam ochoty : P

na stronie glownej producenta nie ma sterownikow do tego modelu...
__________________
kbrs jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > PC > Sprzęt i oprogramowanie


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:41.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.