Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > PC > Sprzęt i oprogramowanie

Sprzęt i oprogramowanie Dyskusje o komputerowym sprzęcie i programach.


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 10-02-2010, 22:24   #81
DamianX360
Stały bywalec
DamianX360 Jest wokół niego pozytywna auraDamianX360 Jest wokół niego pozytywna aura
 
DamianX360's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2007
Miasto: Królów Polski Kraków
Posty: 473
Reputacja: 178
Wyślij wiadomość przez AIM do DamianX360

Lista Osiągnięć
Go! Go! PSP/Vita  Każdy piłkę kopie Zapalczywy 
Liczba Osiągnięć: 12

Domyślnie Odp: Laptop

Cytat:
Napisał SethMethod Zobacz post
Pierwsze serie Pavilionów na IntelCore2Duo w nowych obudowach (tych w połysku) miały kiepski lakier wokół klawiatury - lapsy od znajomych i mojego prezesa po dwóch latach intensywnego używania wyglądają okropnie.
Poschodził cały lakier wokół gładzika, w miejscach gdzie opiera się dłonie. Nie wiem jak teraz to wygląda z nowymi modelami.
Miałem na myśli nowe modele Pavilionów. Dv-5 chyba mogę nazwać nowym (?) i stwierdzam, że jest solidnie wykonany, lakier nieschodzi, wystarczy przetrzeć jakąś ściereczką obudowę i laptop lśni jak nowy. Nie wiem jak to wyglądało wcześniej (chociaż znajomy ma jakieś 4 lata hp dv6xxx stary model paviliona i do tej chwili nadal laptop wygląda jak nieruszony, nic nie poździerane, wygląda elegancko) ale jeżeli chodzi o nowe modele to naprawdę wykonanie I klasa. Może stąd jest ta cena HP?

pzdr
__________________
DamianX360 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-02-2010, 23:41   #82
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 534
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Laptop

Cytat:
Napisał InFeS Zobacz post
Jedni twierdzą że nie zagram za 3k porządnie inni że zagram. Mi nie chodzi by gra chodziła na full max elo detalach, bo dla mnie grafa nie jest most important jak dla większości tutaj (takie moje odczucie). Ważne by rusza nawet na tych minimalnych i nie ścinała się Zresztą od grania mam od jakiegoś krótkiego czasu konsolę, jednakże zagrać w PC'tową wersje również czasem warto.
ACER only na ddr3, ten co dawałeś za 3k, nic innego nawet nie szukaj, bo nie ma !
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 25-03-2010, 13:56   #83
Aki
Znajomy
Aki Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Sep 2006
Miasto: Gostyń
Posty: 195
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Aki

Lista Osiągnięć
Old School Playaz Promotor Jakość, nie ilość Hall of Fame n00b 
Liczba Osiągnięć: 5

Domyślnie Odp: Laptop

Ja kupilem Samsunga R780

i5, ram 4gb ddr3, gt330 1gb ddr3, win7. I powiem szczerze ze jestem mile zaskoczony.
COD MW2 na HIGH w 1280x720 >30fps. Crysis na HIGH ok 31fps na Ultra spada do 17. Ale mowa o DirectX 10.

L4D i L4D2 na max (wszystko jak tylko sie da) > 50Fps. Doom 3 >200fps

Bateria trzyma dosc dobrze, w safe mode ponad 3h. Normal mode + aplikacje ok 1,5h. Granie w COD MW2 - ok 50 min. (Generalnie jak grac to przy zasilaczu).

No i design oraz 17 cali robi swoje. NIe jest to jednak lapciak w podroze sluzbowe. Raczej sprzecik ktory z powodzeniem zastapi komputer domowy. I pozwoli pograc w niektore tytuly na MAX ustawieniach.

Gdybym sral sianem to pewnie kupilbym G71 albo cos z Alienware
__________________

PS3 Trophies

Ostatnio edytowane przez Aki : 25-03-2010 o 13:58
Aki jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-03-2010, 23:17   #84
MaKsIk PL
Stały bywalec
MaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiek
 
MaKsIk PL's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2009
Posty: 482
Reputacja: 438

Lista Osiągnięć
Zbieram puchary Platynki jak dziewczynki Przybij piątkę! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 11

Domyślnie Odp: Laptop

Hmmm, mógłby mi ktoś poradzić o laptopa do gier?
Wiem,ze sa takie firmy jak ASUS i Alienware,ktore robia jak narazie najlepsze laptopy sluzace do grania,ale wydawac na laptopa ,w przypadku alienware,ponad 15000 zł,to przesada.. Otóż zblizaja sie moje urodziny i chailbym jakis laptopik sobie kupic do grania. Tak maxymalnie do 3500 zł (nie dawno bmx kupilem,wiec nie moge liczyc na wiekszy budzet mamusi ;P),zeby wszystkie gry ,te najnowsze,chodzily conajmniej na srednich detalach.
I najlepiej,zeby ktos mial doswiadczenie z laptopem,ktory poleca
__________________




MaKsIk PL jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-03-2010, 23:59   #85
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 534
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Laptop

ACER (najlepiej 17'', koniecznie na ddr3) +AMEN+ nic dobrego w tym przedziale cenowym nie znajdziesz. Na poprzedniej stronie masz opisane wszystko.
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 30-03-2010, 10:08   #86
Aki
Znajomy
Aki Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Sep 2006
Miasto: Gostyń
Posty: 195
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Aki

Lista Osiągnięć
Old School Playaz Promotor Jakość, nie ilość Hall of Fame n00b 
Liczba Osiągnięć: 5

Domyślnie Odp: Laptop

Cytat:
Napisał MANDo Zobacz post
ACER (najlepiej 17'', koniecznie na ddr3) +AMEN+ nic dobrego w tym przedziale cenowym nie znajdziesz. Na poprzedniej stronie masz opisane wszystko.
Oj znajdziesz znajdziesz. Nie bierz tylko Asusa bo do 3500 to nic ciekawego nie kupisz a serie K i N wybij sobie z glowy. Bo mocno sie grzeja przy dluzszym graniu.

Acer nie jest zly ale to firma bardzo niestabilna, sa modele zajeb... i takie ktore mozna przez okno wyrzucic. HP wogole olej. Slyszalem ze Lenovo sa ok, zwlaszcza ostatnie modele (reklama z Mass Effect 2).

Samsung tez, ale tutaj w tej cenie kupisz golego R780 (17 cali) albo 580 .

To co moge powiedziec, nie grzeje sie, jest wydajny. Pamiec karty jak i plyty jest oparta na ddr3 i dosc szybkim Busie. Procek intela + GF = CUDA.

Z doswiadczenia wiem, ze wiekszosc gier chodzi plynnie na High w 1280x720. Wczoraj odpalilem Shift'a. Grafika numer 26 albo 27 (4xAA, 1280x720) do tego reszta na high i smiga az milo. Dropy male tylko w przypadku kraks z 3-4 samochodami.
__________________

PS3 Trophies
Aki jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 30-03-2010, 21:12   #87
SandSpol
Stały bywalec
SandSpol Wzór dla innychSandSpol Wzór dla innychSandSpol Wzór dla innychSandSpol Wzór dla innychSandSpol Wzór dla innychSandSpol Wzór dla innychSandSpol Wzór dla innych
 
SandSpol's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Bytom
Posty: 418
Reputacja: 891

Lista Osiągnięć
Jakość, nie ilość Konsekwentny Na dobre i na złe  
Liczba Osiągnięć: 8

Domyślnie Odp: Laptop

Ja aktualnie posiadam Asusa x57vn dałem za niego nie całe 3k rok temu no i co mogę powiedzieć Mass Effecta 2 przeszedłem na nim wszystko na max prócz cieni ;] w Batmana pograłem na max ale wolałem na konsolę, ale takie Bad Commpany 2 pokonało lapka niegrywalne, Just Cause 2 da się grać na minimum 800x600 to co to za przyjemność... dla mnie żadna... co do grzania to faktycznie wszystko się w środku gotuje przy dłuższym graniu w Just Cause rekordowa temperatura GPU 95 stopni C no ale się nie zawieszał i też się nie stopił ^^ a tak to z niczym problemu nie miałem na lapie możesz zajrzeć profil xfire sporo tam gier w które grałem na tym lapie. Pewnie teraz już nadszedł ten czas w którym nie każda gra pójdzie ale jak bym dziś kupował to na pewno za 3.5k bym znalazł porządny sprzęcik z jakimś intelem i3 i gf seria 3xx i jak najbardizej polecam Asusy zakochałem się w nich ^^
__________________
SandSpol jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-04-2010, 11:08   #88
Brodacz
Uzależniony
Brodacz Wkroczył na dobrą drogę
 
Brodacz's Avatar
 
Zarejestrowany: Sep 2007
Miasto: Tarnów
Posty: 660
Reputacja: 27

Lista Osiągnięć
Jakość, nie ilość Mister Chief Achievement Whore Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie Odp: Laptop

Ja złożyłem sobie małego potwora za 2,5k i wszystko chodzi na max detalach. Laptop do gier to dla mnie jakiś kiepski żart. Konsoli do grania chyba nie wynosicie z domu, więc po co przenośny pecet?
__________________


Brodacz jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-08-2010, 19:52   #89
MaKsIk PL
Stały bywalec
MaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiek
 
MaKsIk PL's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2009
Posty: 482
Reputacja: 438

Lista Osiągnięć
Zbieram puchary Platynki jak dziewczynki Przybij piątkę! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 11

Domyślnie Odp: Laptop

Co myślicie o tym?Na youtube GTA 4 na high chodzi przy 30 fps...
Proszę o jakieś opinie rzeczoznawców ;p

Stronka do laptopa:

http://www.komputronik.pl/index.php/...G50MN_BT_.html
__________________




MaKsIk PL jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-08-2010, 20:07   #90
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 534
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Laptop

No jest niczego sobie, karta średniej klasy. 30fps to możesz mieć w początkowych etapach, jak będziesz mieć dostęp do innych wysp i progres wzrosnie to zapomnij o tylu klatkach ;-). ACER ma najlepszy stosunek ceny do wydajności, jak jesteś napalony na nowe gry to owszem pograsz we wszystkie, ale nie w max rozdziałce i detalach.
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-08-2010, 20:14   #91
MaKsIk PL
Stały bywalec
MaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiek
 
MaKsIk PL's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2009
Posty: 482
Reputacja: 438

Lista Osiągnięć
Zbieram puchary Platynki jak dziewczynki Przybij piątkę! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 11

Domyślnie Odp: Laptop

W najnowsze nie mam zamiaru,ale na filmikach taki dragon agechodzi na max detalach i rozdziałce 40-50 fps..
A czemu karta słaba?To jest najnowsza seria ATI,z directx 11 i sm 5.0...Nierozumiem,sugerujesz,że ta karta nvidia gefroce 330gtm jest lepsza?

Chodzi przecudownie:
http://www.youtube.com/watch?v=7_O-BtJ228o

Starcraft 2:
http://www.youtube.com/watch?v=qGDhq...eature=related

Bioshock 2:
http://www.youtube.com/watch?v=CZaEI...eature=related

Weźmy pod uwagę fakt,że ten koleś ma HD 5650 512 mb DDR3 i 2GB Ram DDR 3,a ten odel co ja podałem ma 4 GB Ram DDR 3 i karta jest szybsza bo ma aż 1 GB szybkośći na DDR 3.Koleś gra na maxrozdziałce dla tego laptopa z tym monitorkiem ;]

Jak się ktoś odniesie do tego? ;>
__________________





Ostatnio edytowane przez MaKsIk PL : 26-08-2010 o 20:20
MaKsIk PL jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-08-2010, 20:19   #92
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 534
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Laptop

Gorsza napewno 330m gt, co z tego, że masz te technologie jak karta jest na nie za słaba :< (to jest model ŚREDNIEJ klasy). Ale do gier z 2009-2010 (te co już wyszły) wystarczy jak je puścisz pod dx9 i może niektóre dx10.
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-08-2010, 20:25   #93
MaKsIk PL
Stały bywalec
MaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiek
 
MaKsIk PL's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2009
Posty: 482
Reputacja: 438

Lista Osiągnięć
Zbieram puchary Platynki jak dziewczynki Przybij piątkę! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 11

Domyślnie Odp: Laptop

cholera,a może znasz jakiegoś laptopka lepszego w podobnej cenie?
Nie chcę,żeby za pół roku musiał wszystko na low odpalać :/
__________________




MaKsIk PL jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-08-2010, 21:57   #94
Assassin
Spambot
Assassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin Niewiarygodne
 
Assassin's Avatar
 
Zarejestrowany: Oct 2008
Posty: 3 114
Reputacja: 12730

Lista Osiągnięć
Weteran Xbox Live I love Apple Ten jedyny Stary dziad! 
Liczba Osiągnięć: 28

Domyślnie Odp: Laptop

Kupowanie laptopa do gier mija się z celem do tego jest komputer stacjonarny. Tak wgl ten laptop starczy Ci na dłużej niż na pół roku, bo teraz wymagania gier nie wzrastają tak drastycznie jak kilka lat temu IMO. Gdybyś chciał mieć lapka do grania z prawdziwego zdarzenia musiałbyś wydać przynajmniej 2x tyle. Lepszego raczej nie znajdziesz skoro MANDo pisze, że ma najlepszy stosunek do wydajności.
__________________
Assassin jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-08-2010, 22:16   #95
MaKsIk PL
Stały bywalec
MaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiek
 
MaKsIk PL's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2009
Posty: 482
Reputacja: 438

Lista Osiągnięć
Zbieram puchary Platynki jak dziewczynki Przybij piątkę! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 11

Domyślnie Odp: Laptop

Nie ,ten mi w zupelnosci starcze,tak mysle.Nie bede za duzo wydawal na laptopa.A chce kupic lapka do gier po to bo czesto wyjezdzam na wszelkiego rodzaju swieta itp,a stacjonarnego nie bede wszedzie wozil.
__________________




MaKsIk PL jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27-08-2010, 00:27   #96
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 534
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Laptop

Dobrze mówi Assassin, wymagania teraz imo stoją w miejscu. Większość to konwersje z konsol, a gry tworzone konkretnie pod PC mają niższe wymagania niż porty z konsoli. Bierz śmiało.

@ MaKsIk ten typ ma kręconego radeona, więc nie sugeruj się Aha i więcej pamięci na karcie nie zawsze znaczy szybciej ;-)

Ostatnio edytowane przez MANDo : 27-08-2010 o 00:31
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27-08-2010, 01:30   #97
Assassin
Spambot
Assassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin Niewiarygodne
 
Assassin's Avatar
 
Zarejestrowany: Oct 2008
Posty: 3 114
Reputacja: 12730

Lista Osiągnięć
Weteran Xbox Live I love Apple Ten jedyny Stary dziad! 
Liczba Osiągnięć: 28

Domyślnie Odp: Laptop

Z tymi wymaganiami będzie tak zapewne do nowej generacji konsol, a jak się ona już pojawi to wtedy znowu komp będzie starczał na max 2 lata komfortowego grania.
__________________
Assassin jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27-08-2010, 08:25   #98
MaKsIk PL
Stały bywalec
MaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiek
 
MaKsIk PL's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2009
Posty: 482
Reputacja: 438

Lista Osiągnięć
Zbieram puchary Platynki jak dziewczynki Przybij piątkę! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 11

Domyślnie Odp: Laptop

Ja z typkiem wczoraj na email gadalem jesli chodzi o ten overclocking i nie wiem czemu napisal ,ze jego zdaniem laptopy nie powinny byc podkrecane...Z reszta na filmiku z starcraft II napisal mi,ze tam nie mial overclockingu bo sa jakies "zabezpieczenie" w cudzyslowiu.A nawet jesli chodziloby troche gorzej,to sam postaram sie podkrecic karte,bawilem sie w to na blaszaku

Aha i jeszcze jedno pytanie,ta rozdzielczczosc w tym lapku,czyli 1366:768 to jak patrze na aukcje na allegro to jest napisane w nawiasie HD Ready,to prawda?Nie zbyt sie na rozdzielczosciach znam.
__________________




MaKsIk PL jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27-08-2010, 13:03   #99
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 534
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Laptop

HD 720p - 1280x720, ta na twoim natywna jest wyższa, więc sobie dopowiedz

~ Mam podkręconego lapa od dwóch lat, samo gpu temp ~ 86* max przy ostrym graniu ZERO PROBLEMÓW. Jak znajdziesz tak zwany "sweetspot" to nic się nie stanie z kompem/lapem nawet na standardowym chłodzeniu.
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27-08-2010, 14:37   #100
MaKsIk PL
Stały bywalec
MaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiek
 
MaKsIk PL's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2009
Posty: 482
Reputacja: 438

Lista Osiągnięć
Zbieram puchary Platynki jak dziewczynki Przybij piątkę! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 11

Domyślnie Odp: Laptop

Ok,czyli jest HD Ready

Będę musiał poszukać tylko w intrenecie optymalne podkręcenie laptopka Bo jak wiadomo inne można podkręcić bardzo wysoko a inne tylko troszkę...
__________________




MaKsIk PL jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > PC > Sprzęt i oprogramowanie


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:32.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.