Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation 2 > Underground

Underground Nieoficjalnie o najpopularniejszej konsoli świata.


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 28-11-2005, 20:31   #121
noname
Nowy
noname Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Feb 2005
Posty: 14
Reputacja: 0
Domyślnie .:: HELP ::.

tylko sie nie smiejcie :grin: ...sciągnołem stąd --->link
hdl'a ....po rozpakowaniu wypaliłem wraz z plikami opisanymi w tutorialu plik "hdl" (jako ten cały .ELF) na CD i co teraz? jak mam to niby zainstalowac na dysku? (mojego hdl'a mam wgranego przez kolesia na memorce) ....po wlozeniu plyty nic sie nie dzieje a kiedy che ja zainstalowac to samo....
Prosze o wyrozumiałosc i pomoc

[size=9px][ Dodano: 01-12-2005, 11:58 ][/size]
Sorry ze post pod postem ale chciałem oswiezyć...poniewaz nie uzykałem jeszcze odpowiedzi...namprawde nikt nie moze mi pomóc? :sad:
noname jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01-12-2005, 23:36   #122
_Yulaw
Banned
_Yulaw Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 201
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do _Yulaw
Domyślnie .:: HELP ::.

hdla sie nie instaluje na dysku.. jak masz na memorce to sie odpala hdla wtedy plytą do psxa. Tylko ze bedziesz mogl odpalic tylko taką płytą której id jes zapisane w tym pliku na memorce czy costam
_Yulaw jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-12-2005, 07:03   #123
noname
Nowy
noname Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Feb 2005
Posty: 14
Reputacja: 0
Domyślnie .:: HELP ::.

nie no ja odpalam hdl'a z memorki ...chodzi mi o to jak zgrac na plyte nowa wersje hdl'a i jak ją znalezc
noname jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-12-2005, 14:21   #124
MJ DwaTrzy
Banned
MJ DwaTrzy Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 152
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do MJ DwaTrzy
Domyślnie .:: HELP ::.

zagadaj do mnie na gg to ci wytlumacze.
MJ DwaTrzy jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 13-12-2005, 12:00   #125
clumzy
Początkujący
clumzy Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
clumzy's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2005
Miasto: cosmo canyon
Posty: 89
Reputacja: 0
Domyślnie .:: HELP ::.

mam taki pobroblem.
kupłiem hadeka 160gb maxtora,ale sperdzielił mi się laser w ps2.(kurwica mnie strzeliła)
i co teraz ? mam exploita na memorce i nie mogę go załadowa bo mi ps2 płyt nie czyta.
jak mam go zrzucic teraz na dysk lub coś innego zrobic ,żeby odpalac gierki bez lasera z hd.


ps.mam winhipa na pc a ten hd do ps2 nie jest jeszcze sformatowany wcale niczym.
mam nieprzestrojoną konsole. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
__________________
clumzy jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 13-12-2005, 15:32   #126
Devil_2k
Wariat
Devil_2k Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kraków
Posty: 1 031
Reputacja: 92

Lista Osiągnięć
Cztery ściany PlayStation 3 is my Home Dopiero się rozkręcam! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie .:: HELP ::.

Do odpalenia HDL z memorki potrzebujesz i tak gry z PSXa oryginalnej... więc jeżeli konsola nie czyta Ci płyt to...sam wiesz co musisz zrobić...

żeby odpalać HDL bez jakiegokolwiek używania czytnik (oprócz instalacji programu na memorce) potrzebowałbyś chipa z obsługą trybu DEV.olution (Ripper 2gold, Ripper 3 i teraz bardzo wiele nowych chipów już ma DEV1 zaiplementowany ).
__________________

Devil_2k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 13-12-2005, 22:04   #127
clumzy
Początkujący
clumzy Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
clumzy's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2005
Miasto: cosmo canyon
Posty: 89
Reputacja: 0
Domyślnie .:: HELP ::.

może mi pierdzielnął ten układ LA a nie laser ?
jakie są oznaki jak padnie układ LA.?
ponieważ zazwyczaj jak pada laser to przestaje czytać filmy dvd,gry dvd.
czyta przeważnie same cd.
a mi czytał wszystko i nagle nie świeci wcale :shock:
__________________
clumzy jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 13-12-2005, 23:15   #128
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 415
Reputacja: 11075

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie .:: HELP ::.

Mi LA spaliło mi się dwa razy w starej PS2 i w sumie to objawy są te same co przy padnięciu całego lasera.
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 25-12-2005, 15:38   #129
clumzy
Początkujący
clumzy Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
clumzy's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2005
Miasto: cosmo canyon
Posty: 89
Reputacja: 0
Domyślnie .:: HELP ::.

ps2 bez chipa hd 160GB
na memorce mam exploita który zajmuje mi 2000 kilo :?
odpalam go z oryginalnego cd z psxa
w exploicie jest hdl 48 bit,mcloader,itp.
chce odpalać hdl z dysku.
jak mam zrobić lunch.elfa na mc
chce też wrzucić PS2OSrozumiem,że potrzbny mi wtedy PS2OS 0.3b 48bit (czy coś w tym stylu) do hd 160gb.
jeśli chodzi o jakieś odpalanie wygrzanych domowo progsów no problemo,bo mam dostęp do ps2 z chipem,więc moge to zrobić.
chodzi tylko o to by móc to wszystko póżniej odpalić na swojej konsoli bez chipka
jakiś łopatologiczny krok po kroku co mam zrobić i czego potrzebuję ?

edycja.
już wszystko gitarka,człowiek się szybko uczy na błędach :twisted:
teraz ja moge dawac porady :P
__________________
clumzy jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-05-2009, 23:44   #130
Q-Jot
Guest
 
Posty: n/a
Reputacja:
Domyślnie Odp: .:: HELP ::.

Nie wiem gdzie to zadać ,bo taki śmietnik trochę w tych tematach .Jest taka opcja ,żeby do "grubasa" dołączyć zwykły dysk twardy i na to nagrywać gry z PCta i potem odpalać z konsoli ? Są jakieś cienie tego ,albo coś o czym trzeba wiedzieć ?
  Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-05-2009, 23:52   #131
zarzykrulezzz
Ma kosę z Baczkiem
zarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca świata
 
zarzykrulezzz's Avatar
 
Zarejestrowany: Aug 2008
Miasto: KrasnyStafff
Posty: 2 613
Reputacja: 8161

Lista Osiągnięć
Ten jedyny No-life? Stary dziad! Aniołek 
Liczba Osiągnięć: 45

Domyślnie Odp: .:: HELP ::.

Nie wydaje mi sie to realne KuJocie bo z tego co wiem to do PS2 tylko wybrane modele dyskow podchodzą, a o wgrywaniu gier z kompa to raczej nie słyszałem. Ale być może nie jestem w temacie.
__________________
zarzykrulezzz jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-05-2009, 23:56   #132
Devil_2k
Wariat
Devil_2k Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kraków
Posty: 1 031
Reputacja: 92

Lista Osiągnięć
Cztery ściany PlayStation 3 is my Home Dopiero się rozkręcam! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie Odp: .:: HELP ::.

Do starej PS2 podchodzi większość dysków 3,5" (oczywiście trzeba mieć Network Adaptor). Dyski chyba muszą być ATA 133 (najlepiej wziąć NA i zobaczyć czy się styka z HDD).

Taki dysk można podłączyć do PCta i zrzucać obrazy gier na HDD. Używa się specjalne programu, ale, że dużo wody upłynęło odkąd byłem modem tego działu to nie pamiętam HDL dump(?) czy coś takiego. Na pewno jest temat o tym. Później podłączasz dysk spowrotem do konsoli, używasz płytki od HDLoadera i grasz z dysku
__________________

Devil_2k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01-06-2009, 00:00   #133
Q-Jot
Guest
 
Posty: n/a
Reputacja:
Domyślnie Odp: .:: HELP ::.

Dzięki Devil ,o to mi chodziło .
  Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01-06-2009, 00:01   #134
Devil_2k
Wariat
Devil_2k Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kraków
Posty: 1 031
Reputacja: 92

Lista Osiągnięć
Cztery ściany PlayStation 3 is my Home Dopiero się rozkręcam! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie Odp: .:: HELP ::.

winhiip


Program do zgrywania gier z PC na HDD (btw, możesz po prostu po odpaleniu HDLoadera na konsoli włożyć płytkę z grą i nagrać ją na dysk).


Tyle, że musisz mieć chipa Ripper 2 lub jakikolwiek nowszy (inne nie obsługują odtwarzania dysku po otworzeniu i zamknięciu klapki przez co konsola po wyjęciu płyty się zawiesza).
__________________

Devil_2k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-06-2009, 11:02   #135
bolek2006
Uzależniony
bolek2006 Wkroczył na dobrą drogę
 
bolek2006's Avatar
 
Zarejestrowany: Aug 2006
Miasto: zgierz
Posty: 581
Reputacja: 27

Lista Osiągnięć
Aniołek Gra roku 2012 Widz Książkotwarz 
Liczba Osiągnięć: 24

Domyślnie Odp: .:: HELP ::.

polecam to na poczatek : a potem dalsze przejrzenie tej stronki http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/P...q/strona13.php
__________________
bolek2006 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04-08-2009, 21:39   #136
Q-Jot
Guest
 
Posty: n/a
Reputacja:
Domyślnie Odp: .:: HELP ::.

Czy jak mam przerobioną konsolę jakimś tam chipem ,to mogę odpalać gry NTSC ?
  Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04-08-2009, 23:15   #137
Devil_2k
Wariat
Devil_2k Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kraków
Posty: 1 031
Reputacja: 92

Lista Osiągnięć
Cztery ściany PlayStation 3 is my Home Dopiero się rozkręcam! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie Odp: .:: HELP ::.

"Jakiś tam chip" to nie jest zbyt dobry opis, ale generalnie główny przeznaczeniem chipów w konsolach była możliwość odpalania gier z importu.
__________________

Devil_2k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05-08-2009, 19:51   #138
Q-Jot
Guest
 
Posty: n/a
Reputacja:
Domyślnie Odp: .:: HELP ::.

Jak mam jakiegoś Rippera powiedzmy ,albo co tam innego powszechnego było ,to odpali mi gra w NTSC ?Na PALowskim TV of course .
  Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation 2 > Underground


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:35.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.