Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Inne > Pomoc

Pomoc Wszelkie problemy natury technicznej rozwiązywane są w tym miejscu.


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 24-10-2014, 18:55   #41
kbrs
Spambot
kbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narody
 
kbrs's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2009
Posty: 7 954
Reputacja: 5130
Domyślnie Odp: UPC w praktyce

zdobywasz 100pktow : p

---------- Wiadomość dodana 18:55 ---------- Pierwotna wiadomość opublikowana 18:53 ----------

btw podpialem to gowno kablem, odpalilem speed testa i jednak dziala wszystko. widocznie sygnal wifi jest tak slaby. sciagam fife przez origina to leci 10mb/s, przed ta zabawa lecialo 100kb/s...

Ostatnio edytowane przez kbrs : 24-10-2014 o 19:05
kbrs jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 24-10-2014, 20:09   #42
sobol
Spambot
sobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narody
 
sobol's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Podobno Stolica
Posty: 5 722
Reputacja: 5861

Lista Osiągnięć
Ten jedyny Zapalczywy Lubiany Książkotwarz 
Liczba Osiągnięć: 24

Domyślnie Odp: UPC w praktyce

przecie pisalem ze te ich zabawki z wifi to chujnia nie mam pojecia co Ty chcesz na ich stronie ustawiać ja na oczy takiej strony nie widziałem jedyny kontakt jaki mam z ich stroną to płacenie faktury. Jeżeli kończy Ci się umowa to wymuś na nich modem SAM MODEM CISCO
__________________


WYSŁANE Z KRZESŁA OBROTOWEGO FIRMY INTAR TOOLS staram się nie ignorować P.Damiana
sobol jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 24-10-2014, 20:51   #43
jaskier04
Wariat
jaskier04 Celebrytajaskier04 Celebrytajaskier04 Celebrytajaskier04 Celebrytajaskier04 Celebrytajaskier04 Celebrytajaskier04 Celebrytajaskier04 Celebrytajaskier04 Celebrytajaskier04 Celebrytajaskier04 Celebryta
 
jaskier04's Avatar
 
Zarejestrowany: Sep 2014
Posty: 1 197
Reputacja: 3046

Lista Osiągnięć
Ilość, nie jakość Your e-penis must be huge! Byłem pierwszy! Celebryta 
Liczba Osiągnięć: 20

Domyślnie Odp: UPC w praktyce

Cytat:
Napisał sobol Zobacz post
przecie pisalem ze te ich zabawki z wifi to chujnia nie mam pojecia co Ty chcesz na ich stronie ustawiać ja na oczy takiej strony nie widziałem jedyny kontakt jaki mam z ich stroną to płacenie faktury. Jeżeli kończy Ci się umowa to wymuś na nich modem SAM MODEM CISCO
A nie można po prostu do tego technicolora podpiąć jakiegoś lepszego routera? Chyba też powinno zadziałać, nie? I czy ewentualnie możesz jakiś ogarnięty router polecić, który pociągnie powiedzmy na 80% w zasięgu 2 metrów.
__________________
jaskier04 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 24-10-2014, 20:58   #44
sobol
Spambot
sobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narody
 
sobol's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Podobno Stolica
Posty: 5 722
Reputacja: 5861

Lista Osiągnięć
Ten jedyny Zapalczywy Lubiany Książkotwarz 
Liczba Osiągnięć: 24

Domyślnie Odp: UPC w praktyce

ja mam TP-LINK TL-WDR4300 i jestem mega zadowolony, testy masz na poprzedniej stronie
nawet mu nie zmieniałem softu

tu coś dla was jakiś nowy soft http://forum.mediaswiat.pl/viewtopic...aceec4b4a81ba9
__________________


WYSŁANE Z KRZESŁA OBROTOWEGO FIRMY INTAR TOOLS staram się nie ignorować P.Damiana

Ostatnio edytowane przez sobol : 24-10-2014 o 21:45
sobol jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-12-2014, 14:33   #45
taaatooo
Początkujący
taaatooo Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: 100lica
Posty: 62
Reputacja: 10
Domyślnie Odp: UPC w praktyce

Cytat:
Napisał jaskier04 Zobacz post
A nie można po prostu do tego technicolora podpiąć jakiegoś lepszego routera? Chyba też powinno zadziałać, nie? I czy ewentualnie możesz jakiś ogarnięty router polecić, który pociągnie powiedzmy na 80% w zasięgu 2 metrów.
Można.
Ja miałem wcześniej sławetny routero-modem Thomsona, powyłączałem w nim wszystko co się dało i jadę na swoim sprzęcie sieciowym.

Teraz mi UPC zaoferowało przejście z 60Mbit na 250Mbit w związku z czym - nowy routero-modem. Standardowo ustawiłem go w trybie "bridge" i wsio konfiguruję na swoim routerze (Netgear WNDR4500).

W paśmie 5 GHz na WiFi download w okolicy 160Mbit/s, po kablu jakieś 230Mbit/s - ping max. do 20 ms ( tylko na XBOX One pokazuje 180-190 ms ).

Cała sieć domowa hula piknie nawet przez 2 ściany żelbetonowe. Serwer NAS z uploadem 20 Mbit/s - bajeczka.

Pod względem internetu UPC spełnia moje oczekiwania, gorzej z TV - ale to już inna para kaloszy i nie na tym forum.
__________________
taaatooo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 15-12-2014, 13:35   #46
kbrs
Spambot
kbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narody
 
kbrs's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2009
Posty: 7 954
Reputacja: 5130
Domyślnie Odp: UPC w praktyce

mam jakiejs problemy z upc, wyglada to dosc dziwnie, czesc stron mi dziala czesc nie. wg. systemu polaczenie jest. cos watpie zeby nagle tyle serwerow na swiecie sie zjebalo...
kbrs jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 15-12-2014, 15:25   #47
piottz
Początkujący
piottz Wzór dla innychpiottz Wzór dla innychpiottz Wzór dla innychpiottz Wzór dla innychpiottz Wzór dla innychpiottz Wzór dla innych
 
piottz's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2010
Posty: 127
Reputacja: 680

Lista Osiągnięć
Lubiany 360 stopni  Jakość, nie ilość 
Liczba Osiągnięć: 8

Domyślnie Odp: UPC w praktyce

Cytat:
Napisał kbrs Zobacz post
mam jakiejs problemy z upc, wyglada to dosc dziwnie, czesc stron mi dziala czesc nie. wg. systemu polaczenie jest. cos watpie zeby nagle tyle serwerow na swiecie sie zjebalo...
Sprawdzałeś na innej przeglądarce?
piottz jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 15-12-2014, 15:51   #48
kbrs
Spambot
kbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narody
 
kbrs's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2009
Posty: 7 954
Reputacja: 5130
Domyślnie Odp: UPC w praktyce

nie, sprawdzalem na smartfonie, mialem '!' przy polaczeniu wifi i tam nie dzialalo mi nic. na chrome siedzialem ciagle na jednej stronie piszac komentarze i tam dzialalo wszystko, wlaczylem fb i inne forum i 'brak polaczenia'. po chwili wrocilo do normy. ostatnio w ogole kilka razy mi przerwalo polaczenie na routerze i reset pomagal.
kbrs jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 15-12-2014, 16:13   #49
piottz
Początkujący
piottz Wzór dla innychpiottz Wzór dla innychpiottz Wzór dla innychpiottz Wzór dla innychpiottz Wzór dla innychpiottz Wzór dla innych
 
piottz's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2010
Posty: 127
Reputacja: 680

Lista Osiągnięć
Lubiany 360 stopni  Jakość, nie ilość 
Liczba Osiągnięć: 8

Domyślnie Odp: UPC w praktyce

Cytat:
Napisał kbrs Zobacz post
nie, sprawdzalem na smartfonie, mialem '!' przy polaczeniu wifi i tam nie dzialalo mi nic. na chrome siedzialem ciagle na jednej stronie piszac komentarze i tam dzialalo wszystko, wlaczylem fb i inne forum i 'brak polaczenia'. po chwili wrocilo do normy. ostatnio w ogole kilka razy mi przerwalo polaczenie na routerze i reset pomagal.
Też tak miałem ze 2-3 razy na lapku przez wifi, a w w tym samym czasie na PC podpiętym kablem było wszystko OK. Może to kwestia zasięgu wifi, albo liczby sprzętu łączącego się w tym samym czasie z routerem.
piottz jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 30-10-2015, 17:52   #50
kbrs
Spambot
kbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narody
 
kbrs's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2009
Posty: 7 954
Reputacja: 5130
Domyślnie Odp: UPC w praktyce

przedluzylem umowe tydzien temu, dostalem nowy router horizon czyli to pudlo co nadaje jednoczesnie sygnal tv i no... robi za router. gosc przez telefon mowil ze to lepszy sprzet niz ten podstawowy ktory mialem wczesniej, na razie to gowno prawda bo jak majac wczesniej 60mbit/s wyciagalem spokojnie 30-40 na wifi i pelna predkosc na kablu, tak teraz ledwie ciagne 40mbit na wifi, a przed chwila sprawdzilem kabel i jest... 37...

co za dziadostwo. upload niby normalny ping na wifi ponizej 20ms, na kablu 64ms cos tu jest nie tak : |

jeszcze sie gowno rozlacza, a na smartfonie to juz w ogole 8mbit downloadu jak lezal obok tego gowna horizona.
__________________

Ostatnio edytowane przez kbrs : 30-10-2015 o 17:56
kbrs jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 30-10-2015, 19:25   #51
sobol
Spambot
sobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narody
 
sobol's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Podobno Stolica
Posty: 5 722
Reputacja: 5861

Lista Osiągnięć
Ten jedyny Zapalczywy Lubiany Książkotwarz 
Liczba Osiągnięć: 24

Domyślnie Odp: UPC w praktyce

Cytat:
Napisał kbrs Zobacz post
przedluzylem umowe tydzien temu, dostalem nowy router horizon czyli to pudlo co nadaje jednoczesnie sygnal tv i no... robi za router. gosc przez telefon mowil ze to lepszy sprzet niz ten podstawowy ktory mialem wczesniej, na razie to gowno prawda bo jak majac wczesniej 60mbit/s wyciagalem spokojnie 30-40 na wifi i pelna predkosc na kablu, tak teraz ledwie ciagne 40mbit na wifi, a przed chwila sprawdzilem kabel i jest... 37...

co za dziadostwo. upload niby normalny ping na wifi ponizej 20ms, na kablu 64ms cos tu jest nie tak : |

jeszcze sie gowno rozlacza, a na smartfonie to juz w ogole 8mbit downloadu jak lezal obok tego gowna horizona.
ehhh ziomeczek można se pisać i pisać...a miałeś szanse wyrwać prawdziwy sprzęt a nie zabawke
test:http://www.speedtest.net/my-result/i/1422542438
__________________


WYSŁANE Z KRZESŁA OBROTOWEGO FIRMY INTAR TOOLS staram się nie ignorować P.Damiana

Ostatnio edytowane przez sobol : 30-10-2015 o 19:33
sobol jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-10-2015, 11:14   #52
kbrs
Spambot
kbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narody
 
kbrs's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2009
Posty: 7 954
Reputacja: 5130
Domyślnie Odp: UPC w praktyce

co w ogole :f


a heh, wlasnie ten zlom sie zjebal, jedynie router dziala ale tv juz nie, jeszcze przez chwile myslalem ze router tez padl, cudownie akurat w sobote rano : - )
__________________

Ostatnio edytowane przez kbrs : 31-10-2015 o 11:31
kbrs jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-10-2015, 15:08   #53
jaskier04
Wariat
jaskier04 Celebrytajaskier04 Celebrytajaskier04 Celebrytajaskier04 Celebrytajaskier04 Celebrytajaskier04 Celebrytajaskier04 Celebrytajaskier04 Celebrytajaskier04 Celebrytajaskier04 Celebrytajaskier04 Celebryta
 
jaskier04's Avatar
 
Zarejestrowany: Sep 2014
Posty: 1 197
Reputacja: 3046

Lista Osiągnięć
Ilość, nie jakość Your e-penis must be huge! Byłem pierwszy! Celebryta 
Liczba Osiągnięć: 20

Domyślnie Odp: UPC w praktyce

Cytat:
Napisał sobol Zobacz post
ehhh ziomeczek można se pisać i pisać...a miałeś szanse wyrwać prawdziwy sprzęt a nie zabawke
test:http://www.speedtest.net/my-result/i/1422542438
Prawdziwy sprzęt, czyli co? Mi jak się poprzedni router zyebał, to dali mi jakieś chujwieco, jakieś Ubee czy jakoś tak, nie pamiętam nawet nazwy. Ale odpukać na razie wszystko działa jak należy. Jak będę przedłużał umowę to o jaki sprzęt wołać?
jaskier04 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-10-2015, 17:19   #54
sobol
Spambot
sobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narody
 
sobol's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Podobno Stolica
Posty: 5 722
Reputacja: 5861

Lista Osiągnięć
Ten jedyny Zapalczywy Lubiany Książkotwarz 
Liczba Osiągnięć: 24

Domyślnie Odp: UPC w praktyce

Już pisałem Cisco bez wifi sam modem cisnąć cisnąć i jeszcze raz cisnąć ich.
__________________


WYSŁANE Z KRZESŁA OBROTOWEGO FIRMY INTAR TOOLS staram się nie ignorować P.Damiana
sobol jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Inne > Pomoc


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:34.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.