Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Microsoft > Xbox 360

Xbox 360 Wszystko obrócone o 360 stopni, dokładnie zbadane i przedyskutowane w tym miejscu!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 23-09-2006, 20:16   #1
M2cl3k
Nowy
M2cl3k Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Sep 2006
Posty: 20
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do M2cl3k
Domyślnie TV

Czy ktoś z Was gra na Xboxie360 bez telewizora HDTV? Jeżeli tak to bardzo mnie ciekawi jak sobie radzicie, jakie macie monitory itd. Ja na oku mam kabelekVGA Microsoft oryginalny i do tego podłącze monitor Philips 17". Czy ktoś używał już tego podobne kabelki? Bo słyszałem że nie zawsze jakość jest ok. Mnie osobiście nie stać na HDTV bo na Xboxa zbieram z tygodniowki od niedawna 15złotowej :P Czekam na odpowiedzi
__________________
M2cl3k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-09-2006, 15:32   #2
Pabliq
Początkujący
Pabliq Wkrótce będzie sławny
 
Pabliq's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Toruń
Posty: 62
Reputacja: 56
Wyślij wiadomość przez AIM do Pabliq Wyślij wiadomość przez MSN do Pabliq
Domyślnie Telewizory

co prawda przymierzam sie do HD TV ale poki co gram na zwyklym 21" i nie narzekam... wiadomo to nie to co HD ale jak siema co sie lubitosielubi co sie ma
__________________
Pabliq jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-09-2006, 19:29   #3
M2cl3k
Nowy
M2cl3k Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Sep 2006
Posty: 20
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do M2cl3k
Domyślnie Telewizory

ale masz jkaies przejsciowki?
__________________
M2cl3k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27-09-2006, 11:56   #4
Pabliq
Początkujący
Pabliq Wkrótce będzie sławny
 
Pabliq's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Toruń
Posty: 62
Reputacja: 56
Wyślij wiadomość przez AIM do Pabliq Wyślij wiadomość przez MSN do Pabliq
Domyślnie Telewizory

nie mam zadnej przejsciowki... gram na zwyklym polaczeniu, cinch-video podlaczone do euro-scart (tzw. eurozlacze) i do tv dzwiek mam osobno podlaczony, optykiem na glosniki
__________________
Pabliq jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01-10-2006, 21:42   #5
RavenRuLeZ
Nowy
RavenRuLeZ Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Dec 2005
Posty: 27
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do RavenRuLeZ Wyślij wiadomość przez MSN do RavenRuLeZ
Domyślnie Telewizory

A Ja już dołączam do Grona Xboxowców ;] Kupuje Xbox360 Premium moze kupie HDTV ale narazie bede grał na LCD ;/ 19 Calowym musze przejściówkę VGA kupic
__________________

<br />
RavenRuLeZ jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-11-2006, 02:10   #6
Bender
Uzależniony
Bender Wkrótce będzie sławnyBender Wkrótce będzie sławny
 
Bender's Avatar
 
Zarejestrowany: Nov 2006
Posty: 517
Reputacja: 149

Lista Osiągnięć
No-life? Your e-penis must be huge! Achievement Whore Stary dziad! 
Liczba Osiągnięć: 18

Domyślnie Telewizory

Witam, mam pytanie, który kabel da mi najlepszą jakość grafiki na zwykłym TV 17-calowym. Testowałem dwa: ten, który otrzymałem wraz z zakupem konsoli premium, a wczoraj na próbę od brata wziąłem kabelek Xbox 360™ Advanced SCART AV Cable.
Zauważyłem zdecydowanie lepszą jakość obrazu na 2 kablu, obraz jest bardziej wyraźny na bądź co bądź moim niezbyt dużym TV. Tylko mam takie do Was pytanie: na tym 2 kablu, na którym właśnie mam lepszą jakość zauważyłem dosyć mocne pogorszenie kolorów - kolory są mniej żywe, bardziej wyblakłe, "szarawe". Czy tak na tym kablu one mają wyglądać (z tego, co wiem RGB zawsze troche przyciemnia kolory)? Przyznam szczerze, że kolory bardziej podobały mi się na 1 kablu, z tym, że jakość tam o wiele słabsza w porównaniu z kablem Advanced SCART. Który Waszym zdaniem kabel będzie dla mnie najlepszy? Microsoftu, a może innej firmy? No i czy z tymi kolorami na Advanced SCART to normalne?
__________________
Bender jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-11-2006, 12:07   #7
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 303
Reputacja: 10775

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie Telewizory

Co do firmy to zawsze najlepiej inwestować w oficjalne kable. Nie ma się wtedy co martwić o jakość i żywotność. Z kolorami ci nie pomogę, ze zwykłym TV używałem tego kabla z zestawu.
__________________
wrog jest online   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-11-2006, 12:31   #8
Sokoov
Wariat
Sokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłość
 
Sokoov's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2006
Miasto: Bydgoszcz
Posty: 1 506
Reputacja: 1687

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! 360 stopni Achievement Whore 
Liczba Osiągnięć: 8

Domyślnie Telewizory

Nie chce zakładać nowego tematu. Czy moze mi ktos powiedziec jak wygląa grafika na zwykłym TV? Nie z jakims HD i innymi rzeczemai. Zwykłym TV 21". Widać ze to next-gen?
Sokoov jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-11-2006, 12:59   #9
Yacolek
Wariat
Yacolek Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 325
Reputacja: 88

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Go! Go! PSP/Vita Jeden ekran to mało 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie Telewizory

Ktoś gdzieś napisał, że różnica jest tylko w rozdzielczości... Więc costam pewnie widać. Ale watpie zebys mial kase na HDTV i konsole
__________________
Yacolek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-11-2006, 13:06   #10
Sokoov
Wariat
Sokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłość
 
Sokoov's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2006
Miasto: Bydgoszcz
Posty: 1 506
Reputacja: 1687

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! 360 stopni Achievement Whore 
Liczba Osiągnięć: 8

Domyślnie Telewizory

Wiesz, jesli juz to kupie jakis dobry monitor np. ten http://www.ultima.pl/itemnfo.php?id=4275
Chociaz ostatnio mój tata ciagle gada o HD TV i telewizji N. Strasznie go nakręciło wiec mam taka cicha nadzieje
Sokoov jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-11-2006, 13:14   #11
neo_angin
Wariat
neo_angin Można na niego liczyćneo_angin Można na niego liczyćneo_angin Można na niego liczyćneo_angin Można na niego liczyć
 
neo_angin's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Łódź
Posty: 1 022
Reputacja: 329
Wyślij wiadomość przez AIM do neo_angin Send a message via Skype™ to neo_angin

Lista Osiągnięć
Go! Go! PSP/Vita Cztery ściany Pokaż się! Przybij piątkę! 
Liczba Osiągnięć: 8

Domyślnie Telewizory

masz cicha nadzieje ze jak stargo nie bedzie, albo bedize zjaety czyms tam lub cie dopusci do TV to sibe pograsz na next genie ? stary sobie lepiej kup monitor o ktorym mówisz bo tak byc uzależnionym od czyjegoś widimisie to jest dupna sprawa, od kad mam PSXa mam swój TV ichwała mi za to bo gdybym miał grać w BFa w duzym pokoju to ni chujeńkki nie mógłbym nawet zabluzgać, a co to za gra bez bluzgów :]

Co do kabelka to tak jak mowi wróg, używaj orginalnych kabli od M$ niby xrożej, ale wiesz za co płacisz ;]
__________________

neo_angin jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-11-2006, 13:22   #12
Sokoov
Wariat
Sokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłość
 
Sokoov's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2006
Miasto: Bydgoszcz
Posty: 1 506
Reputacja: 1687

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! 360 stopni Achievement Whore 
Liczba Osiągnięć: 8

Domyślnie Telewizory

Pewnie, ja tez mam swój własny TV w pokoju i na nim gram . O to chodzi, że mój stary to raczej TV nie ogląda i czas na granie zawsze by sie znalał

Sory za offtopa. To był mój ostatni (chyba :P ) post.
Sokoov jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-11-2006, 16:18   #13
Bender
Uzależniony
Bender Wkrótce będzie sławnyBender Wkrótce będzie sławny
 
Bender's Avatar
 
Zarejestrowany: Nov 2006
Posty: 517
Reputacja: 149

Lista Osiągnięć
No-life? Your e-penis must be huge! Achievement Whore Stary dziad! 
Liczba Osiągnięć: 18

Domyślnie Telewizory

Cytat:
Napisał neo_angin
Co do kabelka to tak jak mowi wróg, używaj orginalnych kabli od M$ niby xrożej, ale wiesz za co płacisz ;]
No ten kabel Advanced Scart jest od Microsoftu i daje o wiele lepszą jakość od dołączonego do zestawu, tylko kolory robią się bardziej stonowane i wyblakłe i ciężko mi się przyzwyczaić. Stąd moje pytanie czy na tym kabelku RGB od Microsoftu tak z tymi kolorami po prostu jest, że zmienia się sposób wyświetlania i tym samym barwa?
__________________
Bender jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27-11-2006, 19:55   #14
M2cl3k
Nowy
M2cl3k Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Sep 2006
Posty: 20
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do M2cl3k
Domyślnie Telewizory

ktory kabelek bedzie lepszy do monitora 17"? Xbox 360™ Advanced SCART AV Cable czy
Kabel VGA Microsoft - oryginalny (X360). Ultima pokazuje ten advanced scart av tak jakby był do Xa starego nie do 360.
__________________
M2cl3k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27-11-2006, 21:12   #15
Bender
Uzależniony
Bender Wkrótce będzie sławnyBender Wkrótce będzie sławny
 
Bender's Avatar
 
Zarejestrowany: Nov 2006
Posty: 517
Reputacja: 149

Lista Osiągnięć
No-life? Your e-penis must be huge! Achievement Whore Stary dziad! 
Liczba Osiągnięć: 18

Domyślnie Telewizory

Pod monitor to możesz conajwyżej podłączyć VGA, SCART AV jest pod TV do Xa 360
__________________
Bender jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-12-2006, 14:26   #16
Flipek_PL
Nowy
Flipek_PL Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Dec 2006
Posty: 27
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Flipek_PL
Domyślnie LE32N71B + Xbox360 + Kabel VGA

Czesc wszystkim to moj pierwszy post na tym forum, wiec od razu sory za jakies glupie pytania . Jestem posiadaczem tego telewizorka - LE32N71B i mam problem, chodzi o to ze nie moge polaczyc go razem z Xboxem 360 kablem VGA oryginalnym Microsoftu.
Kabel mam podlaczony z tylu do telewizorka do wejscia PCin (bo tylko do takiego pasuje) i z tylu do konsoli w ustawieniach telwizora zaznaczam opcje: wybierz zrodlo, a nastepnie wybieram "PC", ale to nie dziala pojawia sie napis ze tryb jest niedostepny. Napis PC w ustawieniach telewizora jest podswietlony jasniejszym kolorem, czyli tak jakby telewizor wykrywal ze jest podpiety do niego kabel VGA, ale obrazu nie ma, co robic . Dodam, ze konsola normalnie jest podpieta do kabla Component i obraz jest bardzo dobry - kabel dodawany do zestawu premium.
Chcialem sprawdzic jak by to wygladalo po podpieciu VGA, wtedy moglbym wybrac poprzez menu konsoli rozdzielczosc jak najblizsza rozdzielczosci natywnej telewizora. Moglby ktos pomoc, nie chce mi sie wierzyc ze to wejscie jest uszkodzone . . Dzieki za kazda pomoc.
__________________
Flipek_PL jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-12-2006, 14:43   #17
Yacolek
Wariat
Yacolek Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 325
Reputacja: 88

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Go! Go! PSP/Vita Jeden ekran to mało 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie Telewizory

Nowsze telewizory reagują na to, z którego wejścia coś się włączy i automatycznie włączają dany kanał.

Podłącz pod VGA, włącz TV i odpal konsolę, jesli samo się nie włączy to są pewne podejrzenia, że TV walnięty...

Swoją droga między VGA a component chyba nie ma aż tak dużej różnicy....

P.S. a nie trzeba czasem w opcjach x'a włączyć, że nadaje na VGA ? podłącz pod component i pogrzeb conieco.
__________________
Yacolek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-12-2006, 14:46   #18
Flipek_PL
Nowy
Flipek_PL Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Dec 2006
Posty: 27
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Flipek_PL
Domyślnie Telewizory

Szukalem w opcjach konsoli, ale nic nie znalazlem. A po co jest ta przejsciowka dodawana w oryginalnym kablu Microsoftu, ona w ogole nie pasuje z tylu do mojego TV???
__________________
Flipek_PL jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-12-2006, 14:53   #19
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 303
Reputacja: 10775

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie Telewizory

Ta przejściówka jest do monitorów - przy niektórych trzeba ją zastosować, bo inaczej nie da rady w ogóle kabla podłączyć (zła końcówka). Co do twojego problemu z obrazem, to nie jestem w stanie Ci pomóc. Złącza PC używałem z laptopem i bez problemów mi wykrywało obraz. W ustawieniach TV albo konsoli może pogrzeb jeszcze trochę.
__________________
wrog jest online   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-12-2006, 16:22   #20
Yacolek
Wariat
Yacolek Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 325
Reputacja: 88

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Go! Go! PSP/Vita Jeden ekran to mało 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie Telewizory

A może ten kabel jest "majkrosoftu" (podróbka) ? albo się uszkodził ?
__________________
Yacolek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Microsoft > Xbox 360


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:26.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.