Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Microsoft > Xbox

Xbox Wszystko o pierwszym konsolowym dziele Microsoftu.


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 02-06-2005, 14:51   #1
et82
Nowy
et82 Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jun 2005
Posty: 1
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do et82
Domyślnie podpiecie xboxa do netu przez xlinka

witam chce podpiac xboxa poprzez pc programem x link do internetu zainstalowalem program i skonfigurowalem ale nie umiem podpiac xboxa z pc i nie wiem co dalej kto moze pomoc prosze o pomoc ! thx
et82 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-06-2005, 16:17   #2
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 299
Reputacja: 10775

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie podpiecie xboxa do netu przez xlinka

Podpinasz Xboxa do karty sieciowej w PC kablem crossowanym, ktory kupisz w kazdym sklepie komputerowym za grosze.
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 14-07-2005, 12:18   #3
Minio
Nowy
Minio Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jul 2005
Posty: 23
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Minio
Domyślnie paczta i się uczta ludziska

To jest trochę bardziej skomplikowane. Nie wiem, czy się cokolwiek na tym znasz, to Ci napiszę takiego szybiego FAQa.

Masz 2 karty sieciowe w PC. Jedną łączysz się z internetem a prez drugą łączysz się z Xboxem kablem scrossowanym (skrętka- koniecznie taki, inaczej nie będzie działał). Teraz w Panel Sterowania -> Połączenie Sieciowe i Internetowe -> Połączenie sieciowe (tak to wygląda w Win XP, nie wiem jak w innych) masz dwa połączenia- Połączenie lokalne 1 i Połączenie lokalne 2. To drugie to jest to, które łączy się z Xboxem (przynajmniej zazwyczaj tak jest- dla wygody możesz je przmianowac, np. na 'Internet' i 'Xbox', choć nie jest to niezbędne). W drugim klikasz prawym przyciskiem myszy -> właściwości -> Protokuł internetowy (TCP/IP) -> właściwości i tam wpisujesz:
Adres IP: 192.168.0.1
Maska podsieci: 255.255.255.0
Brama domyslna i adresy DNS muszą pozostać puste.
Teraz w swoim dashu w Xboxie (zapewne masz go przerobionego) poszukaj ustawień sieciowych (sorry, nie chce mi się rozdrabniac, zwłaszcza że sam uzywam tylko jednego). Tam ustaw IP Xboxa na 192.168.0.2, Maska podsieci na 255.255.255.0 a brama domyślna na 192.168.0.1 . Teraz w PC klikaj 'Ok' aż wyjdziesz z Panelu Sterowania (zmiany muszą się zapisać) a Xboxa nie zaszkodzi zresetować. W Start -> Uruchom wpisz ping 192.168.0.2. jeżeli jest połączenie, to wszystko jest ok. Teraz musisz jeszcze udostępnić połączenie internetowe dla swojego Xboxa. Robi się to tak:
W Panelu Sterowania muszisz dojść tam, gdzie były 2 połączenia internetowe (ścieżkę masz wyżej). Klikasz prawym na to przez ktore łączysz się z internetem i w 'Zaawansowane' przy wszytkich 3 punktach ma byc zaznaczony 'ptaszek' . To by było na tyle.
Zaznaczam, że:
pisałem ten krótki FAQ na podstawie Win XP i nie mam bladego pojęcia, jak te same rzeczy robi się na innych systemach.
pisałem go na podstawie wiedzy wyniesionej z FAQów TomisH'a i smuto'a z http://forum.xbox-scene.pl. Wszelkie podobieństwa są niezamierzone i przypadkowe.
Mogę to napisać w formie czytelniejszej a potem ktoś to przypnie tutaj i zamieści odnośniki w tematach sieciowych.
EDIT: ale wtopa, ja moge przypinac nowe tematy
__________________
[size=24px]['][/size]
<br />"If you're meant to be here and you want to be late
<br />The best thing you can do is get lost on the way"
Minio jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-05-2006, 17:37   #4
hwoarang5
Początkujący
hwoarang5 Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
hwoarang5's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2006
Miasto: Kołobrzeg
Posty: 89
Reputacja: 0

Lista Osiągnięć
Słuchacz 360 stopni  Konsekwentny 
Liczba Osiągnięć: 5

Domyślnie podpiecie xboxa do netu przez xlinka

Mam pytanie:da się grać na Xboxie online bez przerobienia go i bez subskrypcji XboxLive???Jeśli tak ,to jak??
__________________
hwoarang5 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-05-2006, 18:57   #5
szuja
Wariat
szuja Wkroczył na dobrą drogę
 
szuja's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 306
Reputacja: 26

Lista Osiągnięć

Domyślnie podpiecie xboxa do netu przez xlinka

tak...na xlinku...
podlaczasz Xa z PCtem, sciagasz odpowiedni program i smigasz na nieoficjalnym serwerze...
szuja jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-05-2006, 19:08   #6
Devil_2k
Wariat
Devil_2k Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kraków
Posty: 1 031
Reputacja: 92

Lista Osiągnięć
Cztery ściany PlayStation 3 is my Home Dopiero się rozkręcam! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie podpiecie xboxa do netu przez xlinka

XBC/XLink Grasz w gry,które mają opcję LAN.Jak będziesz chciał grać to możesz grać ze mną - jestem chętny
__________________

Devil_2k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 21-05-2006, 09:01   #7
hwoarang5
Początkujący
hwoarang5 Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
hwoarang5's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2006
Miasto: Kołobrzeg
Posty: 89
Reputacja: 0

Lista Osiągnięć
Słuchacz 360 stopni  Konsekwentny 
Liczba Osiągnięć: 5

Domyślnie podpiecie xboxa do netu przez xlinka

Chętnie bym zagrał,ale może mi ktoś wytłumaczyć dokładniej jak to wszystko podłączyć??? Skąd trzeba ściągnąć ten program??
A Xa to trzeba podpiąć kablem RJ-45 skrosowanym Ethernet czy jakoś inaczej???
__________________
hwoarang5 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 21-05-2006, 09:19   #8
szuja
Wariat
szuja Wkroczył na dobrą drogę
 
szuja's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 306
Reputacja: 26

Lista Osiągnięć

Domyślnie podpiecie xboxa do netu przez xlinka

http://www.teamxlink.co.uk/ -strona glowna mozna sciagnac program...
masz tam chyba wszystko opisane...

[size=9px][ Dodano: 21-05-2006, 09:21 ][/size]
a tak poza tym Minio w trzecim poscie od gory napisal szybkiego FAQa...
szuja jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 21-05-2006, 10:43   #9
Devil_2k
Wariat
Devil_2k Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kraków
Posty: 1 031
Reputacja: 92

Lista Osiągnięć
Cztery ściany PlayStation 3 is my Home Dopiero się rozkręcam! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie podpiecie xboxa do netu przez xlinka

Szuja - nie wpychaj się z tym Xlinkiem - jest on o wiele gorszy od XBC.

Zresztą najlepiej mieć obydwa programy (jak ja ) i jak na jednym nie ma kogoś to możesz iść na drugi

[size=9px][ Dodano: 21-05-2006, 10:43 ][/size]
najlepiej poszukać na google
__________________

Devil_2k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 21-05-2006, 13:25   #10
hwoarang5
Początkujący
hwoarang5 Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
hwoarang5's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2006
Miasto: Kołobrzeg
Posty: 89
Reputacja: 0

Lista Osiągnięć
Słuchacz 360 stopni  Konsekwentny 
Liczba Osiągnięć: 5

Domyślnie podpiecie xboxa do netu przez xlinka

Szuja,dzięki za link-Xlinkai działa bez zarzutu,natomiast ty devil zamiast krytykować sam byś podał jak zainstalować i z ką wogóle XBC.
Ja narazie grałem w Halo2 na Xlink i było całkiem fajnie :ok: Dzięki Szuja :mrgreen:
__________________
hwoarang5 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 21-05-2006, 15:01   #11
szuja
Wariat
szuja Wkroczył na dobrą drogę
 
szuja's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 306
Reputacja: 26

Lista Osiągnięć

Domyślnie podpiecie xboxa do netu przez xlinka

nie ma za co...po raz pierwszy ktos mi podziekowal ...
i powiedzial ze jestem mniejszym leniem niz devil ...

strona glowna XBC- http://www.xbconnect.com/
google twym przyjacielem jest ...
szuja jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 21-05-2006, 15:35   #12
Devil_2k
Wariat
Devil_2k Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kraków
Posty: 1 031
Reputacja: 92

Lista Osiągnięć
Cztery ściany PlayStation 3 is my Home Dopiero się rozkręcam! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie podpiecie xboxa do netu przez xlinka

Hwoarang - Xlink i XBC działają tak samo

XBC przy uruchomieniu nawet przeprowadzi Cię przez konfigurację...
__________________

Devil_2k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 21-05-2006, 17:03   #13
hwoarang5
Początkujący
hwoarang5 Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
hwoarang5's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2006
Miasto: Kołobrzeg
Posty: 89
Reputacja: 0

Lista Osiągnięć
Słuchacz 360 stopni  Konsekwentny 
Liczba Osiągnięć: 5

Domyślnie podpiecie xboxa do netu przez xlinka

Dzięki chłopaki, mam jeszcze jedno pytanie: natej stronie( http://www.xbconnect.com/index.php?topic=Downloads ) są do wyboru dwie wersje programu , czym się rużnią i jaką ściągnąć???
Z góry dziękuje :tak: :aniolek:
__________________
hwoarang5 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 21-05-2006, 17:06   #14
Devil_2k
Wariat
Devil_2k Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kraków
Posty: 1 031
Reputacja: 92

Lista Osiągnięć
Cztery ściany PlayStation 3 is my Home Dopiero się rozkręcam! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie podpiecie xboxa do netu przez xlinka

Różnią się wyglądem.

Ja mam tą High End i na moim słabiutkim pc chodzi
__________________

Devil_2k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 19-11-2006, 19:28   #15
pitus_krk
Nowy
pitus_krk Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Nov 2006
Posty: 1
Reputacja: 0
Domyślnie podpiecie xboxa do netu przez xlinka

POMUSZCIE MI Z TYM DNS :shifty:
pitus_krk jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27-03-2007, 17:48   #16
clumzy
Początkujący
clumzy Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
clumzy's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2005
Miasto: cosmo canyon
Posty: 89
Reputacja: 0
Domyślnie podpiecie xboxa do netu przez xlinka

w swoim xksie ustawiłem sobie jako dasha najnowszą wersję XMC z #xbins,tak jak w większości XMCenter jest opcja "połącz z XlinkKai,ale za wuja wacława nie moę tego ustawić wypala mi komunikat "Kai niejest podłączony"retry yes-no" tak w skrócie opowiadam,bo Ci co znają temat wiedzą o co mi kaman.
Połączenie z netem Xboxowi udostepniam przez PC wszystko jest ustawione jak trzeba,ale zawsze mam problem z połączeniem się z kai przez xboxa w XMCenter (dashboard) i co z tym zrobić? Na Pc odpalam XlinKai ,a i tak w iksie nie mogę się połączyć bezpośrednio z dasha ufff.

[size=9px][ Dodano: 28-03-2007, 01:07 ][/size]
dobra ustawiłem Xkai leci z dasha,ale za to nie mam dostepu do przeglądania netu niewiem,coś popieprzyłem w ustawieniach :shifty:
ps.czekam aż live odpalą bo to trochę zadługo już trwa
__________________
clumzy jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Microsoft > Xbox


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:50.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.