![]() |
|
Zarejestruj się | Dotacja | Użytkownicy | Osiągnięcia | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz forum jako przeczytane | Ranking Xbox Live! |
Xbox 360 Wszystko obrócone o 360 stopni, dokładnie zbadane i przedyskutowane w tym miejscu! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#41 | |
Spambot
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Maly cytat od gosci z Cnetu na temat AX720.
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Uzależniony
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: May 2010
Miasto: Silesia
Reputacja: 604
|
![]()
i slyszysz przestrzen wokol siebie? dobrze pozycjonuje?
twoje slowo przeciwko jemu ![]() http://www.youtube.com/watch?v=GwBMf...eature=related Ostatnio edytowane przez OCC Senior : 14-05-2010 o 17:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Spambot
![]()
Jak gram w Bad Company 2 to moge stwierdzic kto z ktorej strony sie zakrada i mniej wiecej jaki dystans nas dzieli. Nawet slyszysz jak ktos przeladowywuje bron i mozesz dokladnie powiedziec gdzie dany osobnik sie znajduje.
Grajac na takich sluchawkach to tak naprawde nie slyszysz jak na normalnych sluchawkach, po chwili wogole zapominasz ze masz je na uszach. Symuluja one pomieszczenie z rozstawionymi glosnikami a Ty jestes umiejscowiony na srodku tego pomieszczenia. Dzwiek do twoich uszu dobiega tak jakby wydobywal sie z glosnikow a nie sluchawek. Czujesz odleglosc miedzy soba a dobiegajacym dzwiekiem, IMO bardzo fajnie jest to zrobione. Jesli chcesz mozesz wziac wersje Pro, ale bedzie ci ja ciezko znalezc jesli chcesz import ze stanow. Raz ze sprzedawane sa tylko w Best Buy a dwa ze malo ktory ja ma. W polsce mozesz je kupic na tej stronie http://www.pixmania.pl/gra-s-uchawki...354_jvart.html/plpl5315354_jvart.html Jak juz pisalem wczesniej, to jest moja opinia i po testach obu nie widzialem powodu dlaczego mialbym placic extra $50 skoro tak naprawde nie widzialem roznicy. Jesli kasa nie jest problemem to wez wersje PRO i juz, nie bedziesz mial dylematu a i zalowal tez nie bedziesz. Ostatnio edytowane przez WiZi : 14-05-2010 o 17:22 |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Uzależniony
|
![]()
bede bral ja najprawdopodobniej z amazon.co.uk za 125funtow.
poza grami chce tez ogadac filmy na tych sluchawkach. Ostatnio edytowane przez OCC Senior : 14-05-2010 o 19:54 |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Spambot
![]()
Wszystko to jest kwestia gustu i generalnie zalezy kto czego wymaga od sluchawek. Sa osoby ktore twierdza ze Turtle Beache klada wszystkie inne headsety, inni twierdza ze Astro sa najlepsze a jeszcze inni wola Trittony. Ja mialem zarowno Astro jak i Turtle Beach i najlepiej gra mi sie w Trittonach, wlasnie z tego wzgledu ze nie czujesz ze grasz na sluchawkach a do tego masz swietna jakosc dzwieku.
Pamietaj tez jesli chcesz uzywac mikrofonu, ze w tych sluchawkach generalnie to nie slyszysz siebie jak mowisz i jesli bedziesz gral i masz jeszcze kogos w domu to nie dziw sie ze beda pytac dlaczego tak krzyczysz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Uzależniony
|
![]()
rozumiem ze na 720 nie ma regulacji sciezek tak jak w pro? co robisz jak okazuje sie ze np ogldajac film albo grajac nie slyszysz przodu i tylu jednakowo glosno?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Spambot
![]()
Regulacja nie jest potrzebna w przypadku AX720, bo wszystko jest ustawiane automatycznie. Jeszcze mi sienie zdazylo zebym slyszal przod glosniej niz tyl i na odwrot.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Uzależniony
|
![]()
czyli problem wyboru polega na automatycznjej emulacji kontra prawdziwemu 5.1 z 4terema glosnikami na strone. zobaczymy czy znajoma znajdzie to dzis w stanach.
jak nie znajdzie to bede sie dalej martwil, jak znajdzie to pozostanie czekac na szczesliwe londowanie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Nowy
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Reputacja: 10
|
![]()
hmm zabójcze te ceny... a co możecie polecić do powiedzmy max 100 zł ? takie które na pewno działają na xboxie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Uzależniony
|
![]()
obawiam sie ze nic. to co moge polecic to oszczedzanie.
sluchawki 5.1 sa odpowiedzia na brak kina domowego. a kina domowego tez nie kupisz za 100zl |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Spambot
![]()
Jesli chcesz jakies sluchawki z dzwiekiem sorround to w tej cenie nic nie znajdziesz. Lepiej dozbieraj i kup cos porzadnego bo tanie Dolby Headphones nie beda mialy swietnego dzwieku i efektu surround.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Nowy
![]() Zarejestrowany: Nov 2008
Reputacja: 14
|
![]()
Witam, ja natomiast mam słuchawki Trittony AX360, przywiozłem je juz jakieś 2 -3 lata temu z USA i jeszcze jakoś z nich nie korzystałem
![]() ![]() 1. Co w ogóle o nich sadzicie ?- widzę, że jest parę osób siedzących dość dobrze w temacie to na pewno udziela mi rzetelnej odpowiedzi ![]() 2. Siedziałem dziś z 40 min i nie wiedziałem jak je podłączyć do konsoli, znam się na paru innych nowinkach technologicznych ale w przeciwieństwie do was mam zerowe pojecie na temat systemów audio, ich podłączeń, kabelków itd… Niestety po tych 40 min i tak ich nie podłączyłem do konsoli ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Spambot
![]()
Problem jest w tym ze w xboxsie nie masz wyjscia optycznego jako tako, jest ono tylko w tej siwej wtyczce. Nie wiem czy jest on dodawana do wersji arcade czy nie, ale raczej powinna byc. Nie wiem tez jakim kablem masz podlaczonego x0 do TV.
Jesli w zestawie masz kabelek component (siwa koncowka z rozno kolorowymi czinczami) to w niej masz wlasnie wejscie optyczne. Wkladasz tam kabel optyczny a drugi koniec do adaptera od sluchawek. Jesli chcialbys uzywac kabla HDMI w X0 a do tego grac na sluchawkach czy kinie domowym podlaczonym przez optyke, to wtedy musisz zrobic male modyfikacje w kabelku component, a dokladniej to zdjac ten siwy plastik z tego kabla bo inaczej nie podlaczysz HDMI i component w tym samym czasie bo wtyczka od componentu jest za gruba. Jesli juz sciagniesz ten plastik to podlaczasz oba kable HDMI i component, HDMI podlaczasz do TV a Componenet moze lezec nie podlaczony, w ten sposob mozesz grac na HDMI i miec dzwiek przez optyke. Jesli masz wiecejpytan do wal smialo ![]() Ty masz ten model? ![]() Ostatnio edytowane przez WiZi : 14-05-2010 o 23:04 |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Nowy
|
![]() Cytat:
Konsole mam własnie wpiętą kablem hdmi, a do TV mam podłączone 2 głosniki z subuferem (komputerowe), to jeszcze bede musiał wpiąć kabel HD do konsoli aby podpiać słuchawki ![]() ![]() Słuchawki mam dokladnie takie jak na tym zdjęciu, dobre to ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Spambot
![]()
Nie wiem czy dobre bo nigdy ich nie uzywalem, juz ich chyba nawet nie produkuja
![]() Jezeli nie masz kabla component to nie musisz go kupowac aby grac na optyce, sa jakies przejsciowki na to do x0 z tego co sie orientuje, pewnie wyniosa cie taniej niz kabel. Ostatnio edytowane przez WiZi : 15-05-2010 o 00:01 |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Nowy
|
![]()
Dzieki za odpowiedzi, chyba wszystko juz wiem. Poszukam jakis przejściówek, byłbym wdzieczny też za jakiegos linka może do nich
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Spambot
![]()
Tu masz taki audio adapter do X0, ten jest w zestawie razem z kablem HDMI, moze gdzies uda ci sie znalezc bez, na pewno bedzie taniej.
http://www.amazon.com/dp/B000UODATY?tag=com0b-20 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Stały bywalec
![]() |
![]()
Ale mnie sie wydaje że jeżeli mam taki gadżet jak WheeZzzyy pokazałeś, to jeżeli podepne to od audio to nie wejdzie mi HDMI i odwrotnie, czy się myle?? Pytam bo też mam zwykły HDMI a z konsolą dostałem tylko zwykły component -> euro z 3-ma czinczami...
PS: 250 post ![]() ---------- Wiadomość dodana 18:22 ---------- Pierwotna wiadomość opublikowana 18:18 ---------- Dobra, chyba jednak mi się zdaje. Znalazłem taką fotkę, więc pewnie musi pasować ![]() ![]() Ale z drugiej strony cena tego zestawiku jest dosyc spora, a sam adapter moglby byc tanszy, bo 40zl za kawalek kabla to troszke drogo ;p Ostatnio edytowane przez M4rUd41 : 15-05-2010 o 18:29 |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Spambot
![]()
Dlatego tez pisalem zeby poszukac gdzies samej przejsciowki bo bedzie tansza ale nie wiem czy sprzedaja je odzielnie.
Ostatnio edytowane przez WiZi : 15-05-2010 o 19:36 |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Uzależniony
|
![]()
http://www.psykoaudio.com/
zobaczcie co znalazlem. pisza ze dziala z ixem ps. nie ma dekorera dolby digital wiec odpada. Ostatnio edytowane przez OCC Senior : 16-05-2010 o 20:55 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Tagi |
słuchawki, tritton, turtle beach |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|