Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Microsoft > Xbox Live

Xbox Live Xbox Live - Sony może tylko pozazdrościć!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 08-09-2007, 21:24   #21
Feyd PL
Nowy
Feyd PL Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jul 2007
Posty: 30
Reputacja: 0
Domyślnie Gears of War - Map Packi 1 & 2

na drugiej karcie zrob podsiec od Ip 10.0.0.1
__________________
Feyd PL jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-09-2007, 22:50   #22
Yacolek
Wariat
Yacolek Wkrótce będzie sławnyYacolek Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 325
Reputacja: 106

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Go! Go! PSP/Vita Jeden ekran to mało 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie Gears of War - Map Packi 1 & 2

Nadal wyskakuje błąd, przy próbie włączenia ICS ;f

__________________
Yacolek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-09-2007, 14:59   #23
Feyd PL
Nowy
Feyd PL Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jul 2007
Posty: 30
Reputacja: 0
Domyślnie Gears of War - Map Packi 1 & 2

kurde.. router i komp w sieci 192.168.x.x, a udostępnianie w sieci np. 10.60.x.x. W udostępnianiu rotujesz z jednej sieci na druga. Xbox będzie w sieci 10.60.x.x. Oczywiście w kompie muszą być 2 karty sieciowe.

Po drugie najlepszym sposobem będzie użycie jakiego Linuxa/*BSD które lepiej do tego sie nadają. W sieci jest masa tutoriali jak zestawić VPN na linuxie.
__________________
Feyd PL jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-09-2007, 18:52   #24
c1n3k
Uzależniony
c1n3k Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 618
Reputacja: 47
Wyślij wiadomość przez AIM do c1n3k Wyślij wiadomość przez MSN do c1n3k
Domyślnie Gears of War - Map Packi 1 & 2

mam takie pytanko
moja siec wyglada tak

czy w tym przypadku tez da sie jakos skonfigurowac te vpn? czy bede musial podlaczyc modem usb? (nie chce mi sie :f poza tym musialbym od kogos pozyczyc). a, jakby co to 2 sieciowki w kompie mam
bylbym dzwieczny za pomoc :*
__________________

<br />www.GameOwn.com
<br />Wii Friendcode: 1369-9472-4352-4060
c1n3k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-09-2007, 19:44   #25
Yacolek
Wariat
Yacolek Wkrótce będzie sławnyYacolek Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 325
Reputacja: 106

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Go! Go! PSP/Vita Jeden ekran to mało 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie Gears of War - Map Packi 1 & 2

Czyli nie da rady nic zdziałać z laptopem podłączonym do routera (ip lapka 192.168.0.x a routera 192.168.0.1) przez wifi ?
Mam w nim sieciówke, więc myślałem, że to coś da ;f (w końcu wifi można niby uznać za sieciówkę, z której komp bierze net, a druga do podziału netu do x0)
__________________
Yacolek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-09-2007, 11:57   #26
mackps2
Nowy
mackps2 Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Sep 2007
Posty: 4
Reputacja: 0
Domyślnie problem

Witam wszystkich, po pierwsze wielkie dzieki za instrukcje jak obeksc ograniczenia regionalne na xbox live( przynajmniej jesli chodzi o xbox live), po drugie zwracam sie do was drodzy forumowicze z prosba o pomoc w rozwiazaniu problemu. Sytuacja u mnie wyglada nastepujaco: mam modem neostrady sagem 800, ktory podpialem do kompa. Na nim wszystko zrobilem wedle opisu i w momencie testowania polaczenia w xbox live wywali mi blad na MTU Failed. Kombinowalem juz z programem zwiekszajcym MTU z poziomu Win XP ale niestety bez powoadznia. IP na karcie sieciowej w kompie mam 192.168.0.1, brama 255.255.255.0 a dnsy 192.168.0.1 natomiast w x360 mam: IP 192.168.0.2, brama 255.255.255.0 no i dnsy 192.168.0.1. Caly czas wywala mi blad na MTU, nawet jak wlaczam tylko udostepnianie neta dla x'a.
Czy dla karty sieciowej, ktora daje net dal x'a trzeba wlaczyc udostepnianie czy wystarczy wlaczyc w VPN'e i wybrac opcje najpierw laczenia z neostrada? Prosze o pomoc oraz ewentualne sugestie. Z gory wielkie dzieki. Pozdrawiam.
Maciek.
mackps2 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-09-2007, 12:19   #27
Feyd PL
Nowy
Feyd PL Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jul 2007
Posty: 30
Reputacja: 0
Domyślnie Gears of War - Map Packi 1 & 2

http://support.microsoft.com/kb/840419

a tu jak zwiększyć:

http://www.tweaks.pl/czytaj,jak_ustawic_mtu,135.html

Generalnie M$ się zabezpieczył i jak nie masz dobrego pinga to zapomnij o tej metodzie obejścia blokady.
__________________
Feyd PL jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-09-2007, 16:42   #28
basog
Początkujący
basog Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Sep 2007
Miasto: Poznań
Posty: 77
Reputacja: 8
Domyślnie Gears of War - Map Packi 1 & 2

Maciek, miałem to samo przy neo. U mnie to była kwesti właściwej konfiguracji zapory siecowej, wyłącz firewalla i sprawdź czy wtedy też masz błąd z MTU czy nie.. Jeśli błędu nie będzie, to logiczne, że należy poprawić konfigurację zapory.

A w temacie. Opublikowana jest metoda jak widzę, ale nie ma nikogo komu by się udało ściągnąć dzięki niej drugą paczkę map? Lepiej było przed publikacją sprawdzić czy w ogóle działa...

pozdro
Bas
__________________
XBOX ONE Elite 1TB, Razer Chimaera 5.1, kinect.
basog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-09-2007, 18:42   #29
c1n3k
Uzależniony
c1n3k Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 618
Reputacja: 47
Wyślij wiadomość przez AIM do c1n3k Wyślij wiadomość przez MSN do c1n3k
Domyślnie Gears of War - Map Packi 1 & 2

pobawilem sie dzisiaj troche z tym vpn'em i prawie mi sie udalo - prawie bo wykrzaczalo mi sie na mtu (nie mam pojecia dlaczego bo zmienilem je na 1400)
aha, i nie uzywajcie do laczenia tego ip co jest podane w poscie wroga tylko wpiszcie vpn.secureix.com - inaczej nie chcialo mi sie polaczyc (unreachable host)
jezeli ktos moglby pomoc z tym mtu to bylbym wdzieczny (tak, wylaczylem firewalla bo przy dns mnie nie przepuszczalo :f)
__________________

<br />www.GameOwn.com
<br />Wii Friendcode: 1369-9472-4352-4060
c1n3k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-09-2007, 19:03   #30
Yacolek
Wariat
Yacolek Wkrótce będzie sławnyYacolek Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 325
Reputacja: 106

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Go! Go! PSP/Vita Jeden ekran to mało 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie Gears of War - Map Packi 1 & 2

LOL@ME
Po krótkiej rozmowie z cinkiem doznałem olśnienia i znalazłem opcje zmiany IP routera XD



Zaraz sobie zmienię i popróbuje

[size=9px][ Dodano: 10-09-2007, 21:14 ][/size]
Ech dupa jednak, mi się kończą pomysły ;f
Zmieniłem IP routera na 192.168.1.1 potem na 10.0.0.1 niestety w obu przypadkach wyskoczył taki oto błąd, no i nie dało się dalej włączyć ICS ;f



Więc ja raczej odpadam z tego
__________________
Yacolek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-09-2007, 23:56   #31
kaleb
Nowy
kaleb Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Sep 2007
Posty: 4
Reputacja: 0
Domyślnie Gears of War - Map Packi 1 & 2

Cytat:
pobawilem sie dzisiaj troche z tym vpn'em i prawie mi sie udalo - prawie bo wykrzaczalo mi sie na mtu (nie mam pojecia dlaczego bo zmienilem je na 1400)
jezeli ktos moglby pomoc z tym mtu to bylbym wdzieczny (tak, wylaczylem firewalla bo przy dns mnie nie przepuszczalo :f)
jeżeli robiłeś to przed 15 to popełniłeś tem sam błąd co ja przeciez dzisial live był nieczynny 11-15 byly nawet wiadomości o tym, u mnie po 15 juz wszystko grało na szczescie ustawilem to wczoraj bo juz dzis miale wywalac zanim się zorientowałem
Cytat:
Ech dupa jednak, mi się kończą pomysły ;f
Zmieniłem IP routera na 192.168.1.1 potem na 10.0.0.1 niestety w obu przypadkach wyskoczył taki oto błąd, no i nie dało się dalej włączyć ICS ;f
Miałem ten sam błąd pomogło zmienienie w 2 połączeniu sieciowym ip na automatyczne( w tym miedzy pc a netem nie pc a x ze tak sie wyraze( jesli nie masz to w ruterze)(jezeli mi napiszesz dokladnie jakie masz tam polaczenia sieciowe i ile katr sieciowych etc. to postaram sie bardziej pomóc.
Przy okazji witam wszystkich
kaleb jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-09-2007, 12:00   #32
P4tR1oT4
Stały bywalec
P4tR1oT4 Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
P4tR1oT4's Avatar
 
Zarejestrowany: Sep 2007
Posty: 351
Reputacja: 2
Wyślij wiadomość przez AIM do P4tR1oT4

Lista Osiągnięć
 Na dobre i na złe 360 stopni Jakość, nie ilość 
Liczba Osiągnięć: 5

Domyślnie Gears of War - Map Packi 1 & 2

Czy ktoś mi może powiedzieć co mam kliknąć w moim miejscu sieciowym?
Mam jedynie:
Dodaj miejsce sieciowe, Kreator konfiguracji sieci i Cała sieć. Próbowałem grzebać we wszystkich ale nie moge dojść do podobnych opcji jak na screenach. Mam Windows XP SP1.
__________________
P4tR1oT4 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-09-2007, 13:04   #33
kaleb
Nowy
kaleb Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Sep 2007
Posty: 4
Reputacja: 0
Domyślnie Gears of War - Map Packi 1 & 2

Cytat:
Napisał P4tR1oT4
Czy ktoś mi może powiedzieć co mam kliknąć w moim miejscu sieciowym?
zlewej strony na panelu jest "wyświetl połączenia sieciowe"
kaleb jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-09-2007, 13:10   #34
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 538
Reputacja: 11542

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie Gears of War - Map Packi 1 & 2

P4tR1oT4, musisz wcisnąć Dodaj połączenie w Połączeniach sieciowych. Jest błąd w tłumaczeniu.
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-09-2007, 15:03   #35
Yacolek
Wariat
Yacolek Wkrótce będzie sławnyYacolek Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 325
Reputacja: 106

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Go! Go! PSP/Vita Jeden ekran to mało 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie Gears of War - Map Packi 1 & 2

Więc tak. Mam sobie net z kablówki. Rozdzielony routerem D-Link DI-524.
Mam również laptop, który net pobiera przez wifi od routera. We właściwościach połączenia bezprzewodowego, protokół TCP/IP jest ustawiony na "pobieraj IP automatycznie", wifi szyfrowane WEP, 128 bitów.
W laptopie mam kartę sieciową na kabel, do której podłączam własnie kabel od X360 (drugi koniec w konsoli). Gdy już zmienię ustawienia routera na inny IP, wyskakuje właśnie ów błąd, podczas próby włączania ICS...

Dodam tylko, że w routerze mam włączony serwer DHCP - wyłączyć ? ;p
__________________
Yacolek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-09-2007, 16:03   #36
c1n3k
Uzależniony
c1n3k Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 618
Reputacja: 47
Wyślij wiadomość przez AIM do c1n3k Wyślij wiadomość przez MSN do c1n3k
Domyślnie Gears of War - Map Packi 1 & 2

Cytat:
Napisał kaleb
jeżeli robiłeś to przed 15 to popełniłeś tem sam błąd co ja przeciez dzisial live był nieczynny 11-15 byly nawet wiadomości o tym, u mnie po 15 juz wszystko grało na szczescie ustawilem to wczoraj bo juz dzis miale wywalac zanim się zorientowałem
robilem to ok 18 wiec juz po konserwacji serwerow. poza tym, wtedy to raczej wykrzaczaloby sie na xbox live a nie na mtu... chociaz ja tam sie nie znam :P
sprobuje jeszcze dzisiaj, zobaczymy
__________________

<br />www.GameOwn.com
<br />Wii Friendcode: 1369-9472-4352-4060
c1n3k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-09-2007, 16:33   #37
kaleb
Nowy
kaleb Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Sep 2007
Posty: 4
Reputacja: 0
Domyślnie Gears of War - Map Packi 1 & 2

Cytat:
Napisał c1n3k
robilem to ok 18 wiec juz po konserwacji serwerow. poza tym, wtedy to raczej wykrzaczaloby sie na xbox live a nie na mtu... chociaz ja tam sie nie znam
no mnie sie wykrzaczalo wlasnie wtedy na mtu

Yacolek- w połączeniach sieciowych ile masz połączeń lokalnych?? jedno czy dwa
kaleb jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 13-09-2007, 07:56   #38
mackps2
Nowy
mackps2 Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Sep 2007
Posty: 4
Reputacja: 0
Domyślnie Gears of War - Map Packi 1 & 2

Witam wszytskich, u mnie sytuacja wyglada nastepujaco: mam polaczenie x360 z pc, net chodzi na x360 natomiast w momencie gdy wlacze polaczenie VPN oczywiscie udostepnione dla x360 i ustawione, ze jako pierwsze laczy sie z Neo (moj provider) xbox live poprostu nie chce chodzic. W momencie testu polaczenia wywala blad na MTU. Testy robilem kilkanascie razy, o roznych porach i w roznych dniach wiec nie sadze zeby byla to wina xbox live. Odnosze wrazenie, ze metoda ta albo jest na tyle zlosliwa, ze akurat u mnie nie dziala, choc robie wszytsko wedlug instrukcji (nie tylko PL) albo poprostu kiedys dzialala a teraz MS sie wycwanil i cos poblokowal. W kazdym razie mam prosbe do uzytkownikow, ktorym sie jednak udalo o podzielenie sie swoimi doswiadczeniami z ta metoda i moze jakos wspolnie uda nam sie ustali przyczyne tej sytuacji. Z gory dzieki. Pozdrawiam.
mackps2 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 13-09-2007, 09:29   #39
Feyd PL
Nowy
Feyd PL Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jul 2007
Posty: 30
Reputacja: 0
Domyślnie Gears of War - Map Packi 1 & 2

podziele sie z moimi odczuciami odnośnie tej metody i waszych nie powodzeń. Otoż łączenie się poprzez VPN powoduje dosyć znaczący narzut, który nie objawia sie może w transmisji zwykłych danych np. strona www, pliki, ale w komunikacji wymagającej przekazania szybko danych. Takimi danymi są pakiety przesyłane w czasie grania Online. One z definicji muszą szybko dotrzeć do serwera ponieważ widoczne byłyby lagi w graniu. M$ zabezpieczył się przed tym stawiając serwery do grania po całym świecie by zminimalizować opóźnienia oraz własnie badając szybkość pinga pomiędzy konsolą a serwerem. Przesłanie danych z polski poprzez VPN genereuje droge w nastepującej postaci:

konsola -> komp -> modem -> tpsa -> satelita -> provider usa -> serwer vpn -> m$

łącząc się normalnie:

konsola -> komp -> modem -> tpsa -> m$

Dla mniej znajomuch z fizyka przetransferowanie danych do usa zajmuje już odczuwalną ilość czasu. W końcu odległość jest znaczna, a pakiety wędrują przez wiele urządzeń. Dlatego też w mojej opini nigdy się nie uda uzyskąć szybkości pinga takiej jakby się było w USA. M$ pomierzył sobie jaki ping jest osiągalny w USA i ucina wszelkie transmije poniżniej wymaganych. Jedyna szansa jaką widze to test w warunkach małego obciążenia. Dla połączenia PL -> USA obstawiałbym poniedziałek pomiędzy 5.30 - 7.00 rano. U nas zbyt wcześnie by firmy zaczęły generować ruch, a w stanach to ok. 23 - 24 (niedziela) w wschodniej części USA. Większość ludzi idzie spać bo w pon do pracy/szkoły.
__________________
Feyd PL jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 13-09-2007, 13:01   #40
P4tR1oT4
Stały bywalec
P4tR1oT4 Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
P4tR1oT4's Avatar
 
Zarejestrowany: Sep 2007
Posty: 351
Reputacja: 2
Wyślij wiadomość przez AIM do P4tR1oT4

Lista Osiągnięć
 Na dobre i na złe 360 stopni Jakość, nie ilość 
Liczba Osiągnięć: 5

Domyślnie Gears of War - Map Packi 1 & 2

Założyłem konto na tym SecureIX i nie wykrywa mi go jak wpisuje. Ani na stronie, ani jak klikam łączenie z SecureIX, nie wiem juz co to ma być, trzeba coś jeszcze zrobić po założeniu konta?

[size=9px][ Dodano: 14-09-2007, 09:37 ][/size]
Nie moge już edytować wiadomości więc pisze nową. Uporałem się w tym w zasadzie blachyba problemem konta na SecureIX i zrobiłem wszystko tak jak w instrukcji. Pozwoliło mi to ściągnąć nowe mapki do GoWa, co więcej nie moge bez żadnych problemów grać na nich na koncie zarejestrowanym na Anglię. Dzięki za ten opis, to na prawdę działa .
__________________
P4tR1oT4 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Microsoft > Xbox Live


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:44.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.