Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > PC > Sprzęt i oprogramowanie

Sprzęt i oprogramowanie Dyskusje o komputerowym sprzęcie i programach.


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 08-05-2013, 18:21   #221
kbrs
Spambot
kbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narody
 
kbrs's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2009
Posty: 7 996
Reputacja: 5252
Domyślnie Odp: Laptop

mam takie pytanie, da sie jakos softowo polepszyc jakosc dzwieku w laptopie?

moj laptop jest w serwisie, siedze na lapku siostry dosc nowe vaio 17' a ma tak przechujowe te glosniki, zero basu czy jakiejs glebi, moje pseudo hk w 4ro letniej maszynie byly o niebo lepsze.
__________________
kbrs jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-05-2013, 21:00   #222
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 533
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Laptop

Pozostają Ci słuchawki, glosnik jak jest chujowy to taki pozostanie . Pewnie karta realtek integra, zajrzyj do panelu i masz equalizer, pobaw sie ustawieniami.
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-05-2013, 21:54   #223
kbrs
Spambot
kbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narody
 
kbrs's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2009
Posty: 7 996
Reputacja: 5252
Domyślnie Odp: Laptop

w 'mixerze dzwieku' to mam tylko glosnosc lol

pobawie sie tym troche, a nie ma jakiegos dobrego programu ktory nie wiem, da sie pobawic ustawieniem basy/midle/treble?

w ogole spodziewalem sie ze jak laptop wiekszy, to glosniki tez beda wieksze i lepsze, niestety sie rozczarowalem, albo sony to po prostu takie gowno.
__________________
kbrs jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-05-2013, 22:02   #224
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 533
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Laptop

Musisz mieć panel karty u mnie to się nazywa "Realtek HD Audio Manager" (Nie wiem co masz za vaio, ale Realtek jest wszędzie, więc zgaduję, że też masz ). Szukaj czegoś podobnego w panelu sterowania, jak nie masz na pasku start. W mixerze wiadomo, że nie będzie.

Szczerze to nie wiem, pewnie coś jest, ale nigdy nie używałem. Zawsze winamp z eq, a w grach panel karty dźwiękowej.
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-05-2013, 22:39   #225
chrono87
Spambot
chrono87 Celebrytachrono87 Celebrytachrono87 Celebrytachrono87 Celebrytachrono87 Celebrytachrono87 Celebrytachrono87 Celebrytachrono87 Celebrytachrono87 Celebrytachrono87 Celebrytachrono87 Celebryta
 
chrono87's Avatar
 
Zarejestrowany: Jun 2010
Miasto: Gdynia
Posty: 3 998
Reputacja: 4421
Domyślnie Odp: Laptop

Kiedyś w jakimś laptopie chyba asus dzwiek był słaby , ale na płycie w zestawie był jakis srs audio. Po zainstalowaniu całkiem inny dzwięk. Może czegoś niema w końcu go baba używała Jak niema płytki to google albo jakiś program do znajdywania sterowników.
__________________
chrono87 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-05-2013, 00:11   #226
kbrs
Spambot
kbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narody
 
kbrs's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2009
Posty: 7 996
Reputacja: 5252
Domyślnie Odp: Laptop

pogrzebalem w ustawieniach, 'wzbogacenie tonow niskich' za wiele nie dalo. szukalem wlansie pod katem realteka i ni ***** nic nie znalazlo, w panelu sterowania tez tego nie ma, to sam juz nie wiem. jeszcze sie z tym chwile pobawie ale czarno widze jakas zmiane, plytek dodatkowych tez zreszta nie ma.

ja uzywam itunesa, nie wiem jak tutaj ale na moim lapku jak mialem winampa to bylo straaaszne gowno. w ogole mnie to zaskoczylo ze dzwiek jest tak plytki i do tego strasznie cichy. zawsze uzywalem winampa, do tego skinow ktore mialem wczesniej tez nie bylo to przerzucilem sie na itunsa i jakosc od razu poszla w gore. co dziwne bo wczesniej nie bylem raczej wielkim fanem tego programu :f
__________________
kbrs jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27-07-2013, 12:41   #227
Assassin
Spambot
Assassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin Niewiarygodne
 
Assassin's Avatar
 
Zarejestrowany: Oct 2008
Posty: 3 138
Reputacja: 12792

Lista Osiągnięć
Weteran Xbox Live I love Apple Ten jedyny Stary dziad! 
Liczba Osiągnięć: 28

Domyślnie Odp: Laptop

Można poszerzyć ekran w laptopie? "Wypożyczyłem" sobie Mortal Kombat i oczywiście tylko na rozdziałce 1024x600 chodzi mi płynnie, i mam przez to czarne pasy. Można jakoś rozciągnąć ekran?
__________________
Assassin jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27-07-2013, 22:05   #228
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 533
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Laptop

No można, ale jak masz 16:9 to obraz w takiej rozdziałce będzie nienaturalnie rozciągnięty :p. Masz w panelu karty, jak masz nvidię to zakładka "Dostosuj rozmiar i pozcję pulpitu", jak ati to tez masz panel ati catalyst. Nie mam ati, więc Ci nie pomogę (ale wiem, że da się bez problemu)
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 30-09-2013, 19:01   #229
FocuZ
Znajomy
FocuZ Można na niego liczyćFocuZ Można na niego liczyćFocuZ Można na niego liczyć
 
Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Poznań
Posty: 226
Reputacja: 270

Lista Osiągnięć
360 stopni Konsekwentny Jakość, nie ilość Achievement Whore 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie Odp: Laptop

Siemka! Jako, że wgl nie mam pojęcia o komputerach a mój 8-letni PC wreszcie umarł Szukam jakiegoś laptopa. Głównie do korzystania a nie do grania (chodź chciałbym aby niektóre gierki można było ograć). Chciałbym się zmieścić w 2500 zł. Ktoś by coś poradził?
FocuZ jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 30-09-2013, 19:37   #230
igor8472
da Sztig
igor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narody
 
igor8472's Avatar
 
Zarejestrowany: Jun 2010
Miasto: Festung Breslau
Posty: 1 986
Reputacja: 5090

Lista Osiągnięć
VIP Filantrop Donator o wielkim sercu Widz 
Liczba Osiągnięć: 33

Domyślnie Odp: Laptop

Ze swojej strony poleciłbym np. Acera V3-571G w wersji z GF 640M. Odradzam na pewno tandetne Szajsungi.
__________________

Kokodżambo i do przodu.
igor8472 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 15-10-2013, 17:24   #231
kbrs
Spambot
kbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narody
 
kbrs's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2009
Posty: 7 996
Reputacja: 5252
Domyślnie Odp: Laptop

ponawiam pytanie goscia wyzej, tez bede niedlugo poszukiwal nowego laptopa, w gre wchodza hp, lenovo, msi, delle, toshiby czy sony. o samsungach to wlasnie slyszalem juz kilka razy ze sa lipne, zas o lenovo czy msi ze sa 'tanie i dobre'. tez pare dodatkowych pytan, oplaca sie przy laptopie takiej klasy inwestowac w dysk ssd? widzialem lapki z normalnym dyskiem + np. 8giga ssd, obstawiam ze to na system. to naprawde robi jakas roznice? w tej cenie byly tez lapki z samym dyskiem ssd ale o pojemnosci 128gb a to jest jednak malo, nie potrzebuje ogromnego dysku bo nie trzymam tony muzyki, gier czy filmow ale jednak 300-500gb sie przyda na wszelki wypadek.
jeszcze jedna dosc wazna rzecz to glosniki, wczesniej mialem sygnowane harman kardon i jednak byla roznica miedzy nimi a jakims badziewiem u znajomych w szajsungach czy sony mojej siostry. muzyki slucham sporo, nie lubie miec zagraconego biurka takze glosniki (ktore zreszta mam i leza w szafie) odpadaja, a mi wystarcza dosc porzadne laptopowe. fajnie jakby tez byl w miare cichy i sie nie grzal, toshiba pod tym wzgledem to tragedia, vaio dziala prawie idealnie (moze tez dlatego ze ma 17 cali, za to jest problem chyba z dyskiem, komp sie dosc dlugo odpala, przy uruchomieniu itunesa i odpaleniu zawsze pierwsza piosenka sie przytnie, tak samo jakiekolwiek video ktore odpale po raz pierwszy po uruchomieniu laptopa, czasem podczas przenoszenia plikow system tez wariuje). bateria to sprawa drugorzedna, no ale tez fajnie by bylo gdyby nie byla totalnym gownem.
laptop bedzie glownie do muzyki, filmow, internetu itd. grywam raczej w same indie gierki ktore nie maja kosmicznych wymagan, wiec mysle ze na sprzecie za ten hajs to chyba tak czy siak takie gry pojda.


a i ju w ogole idealnie jakby lapek byl czarny : P
__________________
kbrs jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-11-2013, 17:31   #232
kbrs
Spambot
kbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narody
 
kbrs's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2009
Posty: 7 996
Reputacja: 5252
Domyślnie Odp: Laptop

Zero odzewu : D

Ok, na jakims innym nerdowym forum tez o to pytalem i dostalem pare propozycji, które wyłoniły dwóch kandydatów, mianowicie to http://www.x-kom.pl/p/154118-noteboo...3fb7bca536e3b# i to http://www.x-kom.pl/p/153947-noteboo...80046d2e7fd0a2.
Roznice sa dosc niewielkie, jeden ma win 7 drugi win 8, inne karty graficzne (tutaj pytanie, ktora jest lepsza, ta z wyzszym numerkiem?) jeden ma przy dysku cos takiego 'Express Cache 8 GB' co to znaczy?
W rubryce dzwiek tez jeden ma "Wbudowane głośniki stereo" a drugi nie, to jakiś błąd jest nie? Jakos nie chce mi sie wierzyc zeby laptop mial glosnik mono albo w ogole ich nie mial : P
__________________
kbrs jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-11-2013, 18:21   #233
igor8472
da Sztig
igor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narody
 
igor8472's Avatar
 
Zarejestrowany: Jun 2010
Miasto: Festung Breslau
Posty: 1 986
Reputacja: 5090

Lista Osiągnięć
VIP Filantrop Donator o wielkim sercu Widz 
Liczba Osiągnięć: 33

Domyślnie Odp: Laptop

3230 to bidna karta, patrz przede wszystkim na drugą cyferkę nazwy, ona oznacza generalną klasę wydajności karty, pierwsza to generacja. Powiedzmy ze grafa taka jak 5770 będzie wydajniejsza od 7200.

A ten lapek z linka jest przepłacony, na Euro RTV jest sporo fajnych modeli pomiędzy 1500-2k, lepsiejsze z i3-i5 chodzą tak ok 2200. Warto też kupić coś z 2 grafikami, integrą i dedykiem. Jak w nic nie grasz to hula tylko słabsza karta, zazwyczaj to Intel 4000.
__________________

Kokodżambo i do przodu.
igor8472 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-11-2013, 18:38   #234
kbrs
Spambot
kbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narody
 
kbrs's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2009
Posty: 7 996
Reputacja: 5252
Domyślnie Odp: Laptop

No oba maja dwie karty, zintegrowana i ta dodatkowa. Pierwszy NVIDIA GeForce GT 635M, drugi NVIDIA GeForce GT 720M, czyli ta pierwsza bedzie lepsza?
Przepłacone? Czyli taki model to ile bedzie kosztować?

g700 znalazlem za 2200zl ale to zas bez systemu, a jednak wolalbym zeby juz byc zainstalowany. Te dwa modele to tak raczej sprawa pogladowa, niekoniecznie musz eje kupic w tym sklepie, a widze ze nie jest najtanszy.

Tak jeszcze z innej beczki, na czyms takim, niezaleznie ktory bym wybral, da sie odpalic powiedzmy takiego bf3/bf4? w sensie na jakichs wysokich detalach?
__________________
kbrs jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-11-2013, 18:52   #235
igor8472
da Sztig
igor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narody
 
igor8472's Avatar
 
Zarejestrowany: Jun 2010
Miasto: Festung Breslau
Posty: 1 986
Reputacja: 5090

Lista Osiągnięć
VIP Filantrop Donator o wielkim sercu Widz 
Liczba Osiągnięć: 33

Domyślnie Odp: Laptop

Jakbyś wziął coś z powiedzmy radkiem 65/66xx - 75/76xx czy GF z 5/6 w środku to by się na low/medium dało.
Co do pierwszego pytania to ta pierwsza będzie lepsza, wyższy klasa wydajności nawet i ze 2-3 generacje wstecz to ciągle lepsza karta choć przy takich low-endach to nie będzie różnica większa jak z 10-15%.

Na tym poziomie cenowym co planujesz bez problemu znajdziesz lapki z główną kartą klasy Radzia 7500-7600 czy porównywalnymi mid-endowymi GeForce'ami.
__________________

Kokodżambo i do przodu.
igor8472 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-11-2013, 18:56   #236
kbrs
Spambot
kbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narody
 
kbrs's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2009
Posty: 7 996
Reputacja: 5252
Domyślnie Odp: Laptop

No ale tez nie chce zeby cena laptopa = karta graficzna, a reszta to jakiejs popluczyny. Gry to nie jest moj priorytet, ale po prostu fajnie jakby sie dalo w cos tam zagrac w komfortowych warunkach.
__________________
kbrs jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-11-2013, 19:28   #237
igor8472
da Sztig
igor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narody
 
igor8472's Avatar
 
Zarejestrowany: Jun 2010
Miasto: Festung Breslau
Posty: 1 986
Reputacja: 5090

Lista Osiągnięć
VIP Filantrop Donator o wielkim sercu Widz 
Liczba Osiągnięć: 33

Domyślnie Odp: Laptop

Resztę to wszystkich i tak generalnie dają identyczną. Póki nie kupisz Szajsunga to jesteś bezpieczny.
__________________

Kokodżambo i do przodu.
igor8472 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-11-2013, 19:36   #238
kbrs
Spambot
kbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narody
 
kbrs's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2009
Posty: 7 996
Reputacja: 5252
Domyślnie Odp: Laptop

Nawet nie ma 17' lenovo z jakas lepsza karta, tzn. sa ale juz drogie. Mysle ze pewnie cos wezme z tej dwojki, ew. jeszcze poszukam czegos podobnego bo w sumie mam ok miesiaca czy dwoch do kupna.

Z tymi samsungami to wlasnie jak do saturna wbilem, to tez sobie obejrzalem laptopy. Chcialem tak zobaczyc jak to na zywo wszystko wyglada, a nie tylko fotki w necie. To samsungi zrobily na mnie wrazenie, tzn. ogladalem jakiejs ultrabooki i byly bardzo fajnie wykonane i cenowo podobne ~2,5k zł za 14'. Ale cos czuje ze poza wygladalem to tam nie bedzie nic ciekawego :f
Jeszcze jedno pytanie, sa te nowe touchpady bez przyciskow, wygodne to jest? Pobawilem sie tym chwile wlasnie na jakims samsungu i windows 8 to tak nie wiedzialem do konca jak sie w ogole za to zabrac.
__________________
kbrs jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-11-2013, 19:45   #239
igor8472
da Sztig
igor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narody
 
igor8472's Avatar
 
Zarejestrowany: Jun 2010
Miasto: Festung Breslau
Posty: 1 986
Reputacja: 5090

Lista Osiągnięć
VIP Filantrop Donator o wielkim sercu Widz 
Liczba Osiągnięć: 33

Domyślnie Odp: Laptop

HP dv7 ma 17", niezłe bebechy i przyzwoitą cenę.
Z ultrab tak przeważnie jest że za normalne pieniądze to takie sobie komponenty a za coś lepszego to już trzeba porządnie zabulić.
Co do tych touchpadów to moja kubita kupiła takowego ultrabooka, Asusa X401U. Powiem że wygląda na nieco wygodniejsze ale trzeba się przyzwyczaić do mniejszej precyzji ale to raczej moja przypadłość, nie lubię wszystkiego co z przesadnym stawianiem na dotykowce związane.
__________________

Kokodżambo i do przodu.

Ostatnio edytowane przez igor8472 : 18-11-2013 o 19:53
igor8472 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-11-2013, 19:54   #240
kbrs
Spambot
kbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narody
 
kbrs's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2009
Posty: 7 996
Reputacja: 5252
Domyślnie Odp: Laptop

http://www.skapiec.pl/site/cat/17/co...783_techniczne np. takie cos?
tylko ciezkie to z tego co widze.
__________________
kbrs jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > PC > Sprzęt i oprogramowanie


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:33.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.