Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Inne > Pomoc

Pomoc Wszelkie problemy natury technicznej rozwiązywane są w tym miejscu.


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 17-06-2011, 18:37   #1
Gibon
Początkujący
Gibon Wkroczył na dobrą drogę
 
Gibon's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2009
Posty: 67
Reputacja: 17

Lista Osiągnięć
Pokaż się! Cztery ściany Promotor 360 stopni 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie Brak Neta

Witam ,mam taki problem z moim X ,że nie mogę się połączyć z siecią. Stosowałem się do rad ze strony M$,lecz to nie pomogło.
Dodam że wcześniej wszystko działało tak jak należy,podłączałem tylko kabel i net hulał,teraz wyskakuje tylko tyle...

Sieć:Błąd
Proszę o pomoc.
__________________
Gibon jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17-06-2011, 19:31   #2
lokiGEO
Wariat
lokiGEO Sława i pieniądzelokiGEO Sława i pieniądzelokiGEO Sława i pieniądzelokiGEO Sława i pieniądzelokiGEO Sława i pieniądzelokiGEO Sława i pieniądzelokiGEO Sława i pieniądzelokiGEO Sława i pieniądzelokiGEO Sława i pieniądzelokiGEO Sława i pieniądzelokiGEO Sława i pieniądze
 
lokiGEO's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2009
Miasto: układ 1965 strefa II ark. 252.31 (NW)
Posty: 1 023
Reputacja: 2229

Lista Osiągnięć
Dopiero się rozkręcam! Wyginam śmiało ciało Celebryta Lubiany 
Liczba Osiągnięć: 14

Domyślnie Odp: Brak Neta

masz router? zresetuj ustawienia i wpisz recznie adresy.
__________________
lokiGEO jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17-06-2011, 23:32   #3
Gibon
Początkujący
Gibon Wkroczył na dobrą drogę
 
Gibon's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2009
Posty: 67
Reputacja: 17

Lista Osiągnięć
Pokaż się! Cztery ściany Promotor 360 stopni 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie Odp: Brak Neta

Mam Liveboxa z Neo.
A jest możliwość ,że to coś z X nie tak i sam tego nie dam rady naprawić?
Bo nie wiem czy warto się jeszcze męczyć.
__________________
Gibon jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17-06-2011, 23:37   #4
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 553
Reputacja: 11617

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie Odp: Brak Neta

Kabel po prostu może być uszkodzony.
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17-06-2011, 23:58   #5
Gibon
Początkujący
Gibon Wkroczył na dobrą drogę
 
Gibon's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2009
Posty: 67
Reputacja: 17

Lista Osiągnięć
Pokaż się! Cztery ściany Promotor 360 stopni 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie Odp: Brak Neta

Próbowałem 2 kable,oba sprawne w 100% bo na innym sprzęcie działają.
Już nie wiem co robić,konsola nie przerabiana,nic nie grzebane,kupiona nowa.
Wcześniej tylko wtyknołem kabel i wszystko hulało,od tamtego czasu tyle sie zmieniło,że kupiłem nowego kompa i mam na nim Win7 a nie Xp,ale czy to ma jakiś związek?
__________________
Gibon jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-06-2011, 00:36   #6
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 533
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Brak Neta

Ustaw sobie stałe IP na xboxie, mój router czasem tak odpi... w sensie coś z przydzielaniem automatycznym adresów się kopie, może masz to samo. Przywróć ustawienia fabryczne w routerze i skonfiguruj od nowa (powinien być z tyłu przycisk jakiś, a jak nie to z panelu).
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-06-2011, 04:40   #7
juve26
Wariat
juve26 Celebrytajuve26 Celebrytajuve26 Celebrytajuve26 Celebrytajuve26 Celebrytajuve26 Celebrytajuve26 Celebrytajuve26 Celebrytajuve26 Celebrytajuve26 Celebrytajuve26 Celebryta
 
juve26's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2007
Miasto: Warszawa
Posty: 1 909
Reputacja: 3726

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Celebryta Lubiany 
Liczba Osiągnięć: 36

Domyślnie Odp: Brak Neta

MS, jak na megakorporację komputerową, daje bardzo dużo informacji odnośnie problemu ze sprzętem. Z tego obrazka można wywnioskować tylko tyle, że jest problem na linii xbox -> LAN. Napisz nam dokładniej jak masz sieć ustawioną [w sensie, czy żyd idzie do bezpośrednio do routera, czy zahacza po drodze o coś jeszcze], oraz wypróbuj sugestię Mando [jak jest konflikt ze zdublowanymi adresami, to powinno być jakieś info, zobacz, czy jest tam jakaś zakładka 'moar info' może. Wydaje mi się, że na starym dashboardzie była]. Skoro problemy zaczęły się po zmianie kompa, to całkiem możliwe, że obydwa sprzęty mają ręcznie przypisane adresy, bo masz teraz inaczej na kompie ustawione wszystko, więc komp blokuje x'a, gdy ten chce się do sieci włączyć

Jak był uszkodzony port ethernet w xie, to chyba w ogóle errora wywalało już na starcie konsoli [zaznaczam ''chyba'', bo nie pamiętam].

Ostatnio edytowane przez juve26 : 18-06-2011 o 04:53
juve26 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-06-2011, 09:38   #8
Gibon
Początkujący
Gibon Wkroczył na dobrą drogę
 
Gibon's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2009
Posty: 67
Reputacja: 17

Lista Osiągnięć
Pokaż się! Cztery ściany Promotor 360 stopni 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie Odp: Brak Neta

Komputer>Livebox>Xbox nic więcej nie zahacza.
__________________
Gibon jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-06-2011, 10:48   #9
murinus
Banned
murinus Chyba czas się pożegnaćmurinus Chyba czas się pożegnaćmurinus Chyba czas się pożegnaćmurinus Chyba czas się pożegnaćmurinus Chyba czas się pożegnaćmurinus Chyba czas się pożegnać
 
Zarejestrowany: Jun 2011
Miasto: Warszawa
Posty: 1 369
Reputacja: -533

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Widz Swój! PlayStation 3 is my Home 
Liczba Osiągnięć: 14

Domyślnie Odp: Brak Neta

u mnie była podobna sytuacja co u ciebie ale szybko ją naprawiłem musiałem tylko zresetować router i było wszystko w porządku.

---------- Wiadomość dodana 10:48 ---------- Pierwotna wiadomość opublikowana 09:48 ----------

umnie czasami się bramka zawieszała i musiałem ją resetować
murinus jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-06-2011, 11:59   #10
Gibon
Początkujący
Gibon Wkroczył na dobrą drogę
 
Gibon's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2009
Posty: 67
Reputacja: 17

Lista Osiągnięć
Pokaż się! Cztery ściany Promotor 360 stopni 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie Odp: Brak Neta

Resetowałem już klika razy,niestety nic z tego,obawiam się że moge sam tego nie naprawić.
__________________
Gibon jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-06-2011, 14:30   #11
Q-Jot
Guest
 
Posty: n/a
Reputacja:
Domyślnie Odp: Brak Neta

Włóż kabel internetowy do drugiego portu w Liveboxie. Czasem zdarza się tak, że w jednym gniazdu działa, a w innym nie. Są dwa zółty i czerwony.
  Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-06-2011, 14:32   #12
murinus
Banned
murinus Chyba czas się pożegnaćmurinus Chyba czas się pożegnaćmurinus Chyba czas się pożegnaćmurinus Chyba czas się pożegnaćmurinus Chyba czas się pożegnaćmurinus Chyba czas się pożegnać
 
Zarejestrowany: Jun 2011
Miasto: Warszawa
Posty: 1 369
Reputacja: -533

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Widz Swój! PlayStation 3 is my Home 
Liczba Osiągnięć: 14

Domyślnie Odp: Brak Neta

lepiej zadzwonić po serwis niech naprawią i będziesz miał z głowy ten problem
murinus jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 19-06-2011, 11:45   #13
Gibon
Początkujący
Gibon Wkroczył na dobrą drogę
 
Gibon's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2009
Posty: 67
Reputacja: 17

Lista Osiągnięć
Pokaż się! Cztery ściany Promotor 360 stopni 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie Odp: Brak Neta

Cytat:
Napisał Q-Jot Zobacz post
Włóż kabel internetowy do drugiego portu w Liveboxie. Czasem zdarza się tak, że w jednym gniazdu działa, a w innym nie. Są dwa zółty i czerwony.
To nic nie daje, dodam ,że oba porty są odblokowane.
__________________
Gibon jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Inne > Pomoc


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:49.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.