Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Microsoft > Xbox Live

Xbox Live Xbox Live - Sony może tylko pozazdrościć!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 23-07-2007, 19:26   #21
grzech1991
Początkujący
grzech1991 Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jul 2007
Miasto: Częstochowa
Posty: 141
Reputacja: 0
Domyślnie Router do 360

ja też mam DI-524 i od roku raz mi się zawiesił nic poza tym, ja go polecam i wcale nie mam neta od telewizji kablowej

router posiada wi-fi jak i kabel więc jest super

7 lipca wypuszczono do niego firmware w którym dodano pare funkcji, dodam że on nie blokuje nat-u, i posiada do wi-fi mixedmode

http://www.dlink.pl/?go=jN7uAYLx/oIJ...aMsSzVR5lAe9o=
__________________
grzech1991 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 23-07-2007, 21:16   #22
wjehu
Uzależniony
wjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłość
 
wjehu's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2007
Miasto: Pölitz
Posty: 539
Reputacja: 1902

Lista Osiągnięć
4 The Players Ten jedyny To drugie Wii I love Apple 
Liczba Osiągnięć: 15

Domyślnie Router do 360

Cytat:
Napisał grzech1991
wypuszczono do niego firmware
Dzięki grzech1991 za info o fw :ok:

pzdr
__________________
wjehu jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 24-07-2007, 12:15   #23
Yacolek
Wariat
Yacolek Wkrótce będzie sławnyYacolek Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 325
Reputacja: 106

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Go! Go! PSP/Vita Jeden ekran to mało 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie Router do 360

To ja zadam takie głupie pytanie :mrgreen:
Można zbrickowac sobie router ? XD

Bo wgrałbym najnowszy firmware, moze cos by pomogło, hehe
__________________
Yacolek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 24-07-2007, 12:26   #24
grzech1991
Początkujący
grzech1991 Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jul 2007
Miasto: Częstochowa
Posty: 141
Reputacja: 0
Domyślnie Router do 360

zbrickowac czyli co to znaczy? bo pierwszy raz spotykam sie z takim pojeciem

p.s link do firmware które zamieściłem jest do wersji routera Bx a nie Cx
__________________
grzech1991 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 24-07-2007, 14:05   #25
Yacolek
Wariat
Yacolek Wkrótce będzie sławnyYacolek Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 325
Reputacja: 106

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Go! Go! PSP/Vita Jeden ekran to mało 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie Router do 360

No tak jak PSP - wgrac źle firmware, albo zły firmware, zepsuc router flashowaniem tak, że po prostu nie będzie działać itd.

Mozliwe toto ? ;p
__________________
Yacolek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 24-07-2007, 14:49   #26
grzech1991
Początkujący
grzech1991 Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jul 2007
Miasto: Częstochowa
Posty: 141
Reputacja: 0
Domyślnie Router do 360

firmware jest zawsze ryzyko co kolwiek byś nie robił... jeśli masz pewność że prądu nie braknie to szansa że coś skopiesz jest jeden do miliona :P

ja flashowałem napęd w kompie, płyte główną i router i nigdy nic mi się nie stało a w zmania dostałem lepszą obsługę/prędkość itd.

pozdro
__________________
grzech1991 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 24-07-2007, 22:34   #27
Polski_Kiler
Uzależniony
Polski_Kiler Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Vienna
Posty: 651
Reputacja: 4
Wyślij wiadomość przez AIM do Polski_Kiler Wyślij wiadomość przez MSN do Polski_Kiler

Lista Osiągnięć
Old School Playaz Hall of Fame Star Hall of Fame n00b Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie Router do 360

Cytat:
Napisał Yacolek
No tak jak PSP - wgrac źle firmware, albo zły firmware, zepsuc router flashowaniem tak, że po prostu nie będzie działać itd.

Mozliwe toto ? ;p
Nie wiem jak w innych ale w d-linku zlego ci nie przyjmie a wiec nie masz sie o co martwic. Tylko jak chcesz wgrywac sprawdz a xbox.com ktury firmware jest odpowiedni dla 360 bo niekture sie gryza...
__________________

PS3 Trophies

Polski_Kiler jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06-08-2007, 19:39   #28
Musat
Nowy
Musat Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Aug 2007
Posty: 2
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Musat
Domyślnie Router do 360

Czy ten router będzie prawidłowo współpracował z Neostradą ?
Musat jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06-08-2007, 19:50   #29
grzech1991
Początkujący
grzech1991 Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jul 2007
Miasto: Częstochowa
Posty: 141
Reputacja: 0
Domyślnie Router do 360

zalezy pod jaki router chcesz go podlaczyc/komputer/serwer/livebox podaj po prostu pod co
__________________
grzech1991 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-08-2007, 09:46   #30
Musat
Nowy
Musat Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Aug 2007
Posty: 2
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Musat
Domyślnie Router do 360

No bo mam Neostadę (zwykłą, przewodową) i do modemu Neo nie wchodzi ten kabel ethernet. Chciałbym podłączyć do tego kompa i X'a.
Musat jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-08-2007, 12:25   #31
Darnok
Wariat
Darnok Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Darnok's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 153
Reputacja: 0

Lista Osiągnięć

Domyślnie Router do 360

Thomson speedtouch 510. Działa z neostradą i idealnie z ps3 (jakby ktoś miał kłopoty z modyfikacją na neo+ to ja to umiem), a gdzieś pisało, że przeznaczony również na xbox live. Nie wiem, jak tu porty odblokować, ale za to wiem, jak firewalla :P więc jakby ktoś to miał, to walić do mnie
__________________
Darnok jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-08-2007, 12:31   #32
grzech1991
Początkujący
grzech1991 Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jul 2007
Miasto: Częstochowa
Posty: 141
Reputacja: 0
Domyślnie Router do 360

musisz kupic router z modemem adsl i o ile sie nie myle a annexem A? bo taki jest chyba do neo?

w zaleznosci od potrzeb

najwzwyklejszy z wolna radiowka (g) koszt okolo 200 zl

szybka i duzy zasieg radiowka wsparcie dla gier i pare innych dupereli 400 zl
__________________
grzech1991 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-08-2007, 13:14   #33
LATO97
Początkujący
LATO97 Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Aug 2007
Posty: 65
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do LATO97
Domyślnie Router do 360

http://www.xbox.com/en-US/support/co.../equipment.htm - tutaj macie spis routerow NAPEWNO DZIALAJACYCH NA XBOXIE 360 ja mam D- link DI524 router jest dobry ale moj dostawca neta jest "nie fajny" wiec mam jeszcze modem DSL- 320T wszystko smiga ok podlaczenia mam radiowe wszystko smiga net chodzi na kompie i na 360-tce

[size=9px][ Dodano: 16-08-2007, 18:39 ][/size]
mam ciekawa historie z moim routerem ostatnio zapukala do mojego domu policja (mieszkam w angli) i powiedziala ze nielegalnie sciagam sygnaly radiowy od sasada hehe ja im tlumacze pokazuje xa i moje routery i ze podlaczenie mam wirless. Powiedzieli mi ze ok ze moglo sie tak stac ale za nastepnym razem bede musial placic kare id 40 do to funtow hehe.
__________________
Big Misiu
LATO97 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 16-08-2007, 21:43   #34
sobol
Spambot
sobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narody
 
sobol's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Podobno Stolica
Posty: 5 766
Reputacja: 6427

Lista Osiągnięć
Ten jedyny Zapalczywy Lubiany Książkotwarz 
Liczba Osiągnięć: 24

Domyślnie Router do 360

tez sobie podlaczylem D-Linka i ciekawe bo X zobaczyl mojego Maczka i viceversa natomiast mialem male problemy z Livem ale juz jest ok
__________________


WYSŁANE Z KRZESŁA OBROTOWEGO FIRMY INTAR TOOLS staram się nie ignorować P.Damiana
sobol jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 16-08-2007, 23:03   #35
Darnok
Wariat
Darnok Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Darnok's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 153
Reputacja: 0

Lista Osiągnięć

Domyślnie Router do 360

LATO97, dziwnych sąsiadów masz. Nie mogą ci wlepić mandatu za takie coś, zachowaj rachunki.
__________________
Darnok jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-09-2007, 08:35   #36
McDriv3r(PL)
Nowy
McDriv3r(PL) Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jul 2007
Posty: 12
Reputacja: 0
Domyślnie Router do 360

Mam router D-Linka 504t.Ma ktos moze szczegolowa instrukcje jak dobrze konfigurowac ten router pod 360?(ip gateway dnsy itp)

[size=9px][ Dodano: 20-09-2007, 08:33 ][/size]
Znalazlem cos takiego.Moze to dobre ale nie kumam bardzo z tego.

This subject should be either under DSL Hardware (D-Link) or DSL General, but anyway, here is what you have to do.

Info from: www.dlink.com.au/tech - DSL-504T

What ports to open for Xbox and Xbox 360
Xbox Live communication requires the following ports to be opened:

UDP 88
UDP 3074
TCP 3074
support.microsoft.com/kb...74/en-us?sd=xbox

The below steps are for firmware 2.0 and above.

Step 1 Set up your Xbox with static IP address. For example:
IP Address: 10.1.1.2
Subnet Mask: 255.0.0.0
Default Gateway: 10.1.1.1 (your router's LAN address)
Primary DNS: 4.2.2.2 (or whichever your ISP is using)
Secondary DNS: 202.129.64.198 (or whichever your ISP is using)

Step 2 Open your web browser and enter the IP address of the router (10.1.1.1). Enter user name (admin) and your password (admin).

Step 3 Add LAN Client (Xbox) into the router before you can open any ports. Go to Advanced > LAN Clients. Type in the IP address of the Xbox (e.g. 10.1.1.2). You can specify the name of this workstation under Host Name (e.g. Xbox). Click Add and then Apply.

Step 4 Go to Advanced > Virtual Server.

Step 5 Select the 'User' Category and click on Add button below.

Step 6 Enter the name for this entry under Rule Name (e.g. XboxLive). Then select the necessary protocol (TCP or UDP). Specify the necessary port number in all fields including the Port Map.
You will need to enter the following ports:
UDP 88
UDP 3074
TCP 3074

Click Apply when done.

Step 7. Go to Advanced > Virtual Server and under LAN IP select your LAN Client (which we added in Step 3). Select 'User' Category and you should see the rule which you have created in Step 6. Select it and then click on Add > to move it to Applied Rules section. Click Apply.

Step 8 To save the new settings into the router's memory go to Tools > (System) > Save & Reboot. Click on Save & Reboot button. The router will save the settings and restart
McDriv3r(PL) jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-09-2007, 12:17   #37
TroniC
Początkujący
TroniC Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
TroniC's Avatar
 
Zarejestrowany: Nov 2006
Miasto: Krk
Posty: 86
Reputacja: 0

Lista Osiągnięć
Your e-penis must be huge!  Ilość, nie jakość 360 stopni 
Liczba Osiągnięć: 10

Domyślnie Router do 360

Mam ten sam 504T/SP. Potem bede mial chwile czasu to zerkne jak jest ustawiony bo od roku nie mieszalem nic w nim wiec nie pamietam jak to bylo. Mam to zrobione inaczej - napewno mam 360 ustawiona na automatyczne pobieranie , wiec inaczej niz w opisie ktory zapodales. Napisz tylko jaki masz firmware - ja aktualizowalem do V2.00B01T01.EU.20050630. Znajdz taki sam i bedziemy kombinowac - u mnie wszystko smiga wiec u ciebie tez musi.
__________________



TroniC jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 22-09-2007, 21:34   #38
Krishny
Nowy
Krishny Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Sep 2007
Posty: 1
Reputacja: 0
Domyślnie Router do 360

Niech ktoś mi poda router, dzięki któremu mogę mieć Xbox Live (mam zwykłą Neo) - koszt tak do 100 zł.
Krishny jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 22-09-2007, 23:07   #39
Yacolek
Wariat
Yacolek Wkrótce będzie sławnyYacolek Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 325
Reputacja: 106

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Go! Go! PSP/Vita Jeden ekran to mało 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie Router do 360

Do neo najlepsze są routery z wbudowanym modemem adsl, a te nie są już aż takie - 150-200 zł co najmniej
__________________
Yacolek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 23-09-2007, 00:39   #40
Bender
Uzależniony
Bender Jest wokół niego pozytywna auraBender Jest wokół niego pozytywna aura
 
Bender's Avatar
 
Zarejestrowany: Nov 2006
Posty: 517
Reputacja: 167

Lista Osiągnięć
No-life? Your e-penis must be huge! Achievement Whore Stary dziad! 
Liczba Osiągnięć: 18

Domyślnie Router do 360

Ja mam modem Conexant Request i świetnie współpracuje z neo jak i Xem, dałem za niego 113 zl
__________________
Bender jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Microsoft > Xbox Live


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:58.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.