Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Microsoft > Xbox Live

Xbox Live Xbox Live - Sony może tylko pozazdrościć!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 23-09-2007, 21:31   #41
mateuszafro
Nowy
mateuszafro Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Sep 2007
Posty: 1
Reputacja: 0
Domyślnie Router do 360

Witam.Jestem tu nowy i chciałem na początku się przywitać,więc witam Chciałem się zapytać czy URL=http://www.allegro.pl/item246068030_router_modem_adsl_firewall_us_roboti cs_usr9105.html]ten[[/url]
router będzie współpracował z moim xboxem 360?to jest mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość
mateuszafro jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 24-09-2007, 00:24   #42
Bari
Uzależniony
Bari Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2007
Miasto: Łódź
Posty: 639
Reputacja: 89

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Zapalczywy Wiisi mi to 
Liczba Osiągnięć: 20

Domyślnie Router do 360

polecam ten :

http://www.allegro.pl/item243211407_...l_od_reki.html

sam z takiego kozystalem i dzialal super
__________________
Bari jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 25-11-2007, 22:25   #43
Arni88
Nowy
Arni88 Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Dec 2006
Posty: 25
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Arni88
Domyślnie Odp: Router do 360

Czesc kupiłem ruter ADE-4400 ADSL 2/2+router PLANET


Nie wiem co zrobic bo nie znam sie na tym za bardzo,podłączyłem sobie xsa bezpośrednio do netu przez ruter i co?? mam teraz wnerw bo jak tylko zaczynam grac po live to odrazu mnie rozłacza po 2 czy 3 min i nie wiem co jest grane,a narmalnie jak sie zaloguje to nic sie nie dzieje i moge ściągac do woli demka czy inne rzeczy.

Co o tym sądzicie i co powinienem zrobic ,zrezygnowac z rutera czy sa jakies inne dodatkowe ustawienia o ktorych nie mam pojecia!!

Chętnych prosze o jakies podpowiedzi,dzięki
Arni88 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-11-2007, 16:20   #44
Szabla8
Znajomy
Szabla8 Wkrótce będzie sławny
 
Szabla8's Avatar
 
Zarejestrowany: Aug 2007
Miasto: Warszawa
Posty: 218
Reputacja: 54
Wyślij wiadomość przez AIM do Szabla8

Lista Osiągnięć
Aniołek Stary dziad! Swój! Każdy piłkę kopie 
Liczba Osiągnięć: 18

Domyślnie Odp: Router do 360

A ja mam taką prośbe. Mam router D-Link DI-524 i chciałbym odblokować porty.
http://www.searchengines.pl/index.ph...138#entry98138 Próbowałem tak jak jest w tym temacie ale nie wiem co wpisać w portach. Ogolnie mam problem z dolaczaniem sie do gier. Mam nadzieje ze odblokowanie portow cos da. Jesli ktos ma ten router i wie jak odblokowac w nim porty to piszcie na gg:5843411
Z gory dzieki
__________________
Szabla8 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-11-2007, 17:37   #45
Yacolek
Wariat
Yacolek Wkrótce będzie sławnyYacolek Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 325
Reputacja: 106

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Go! Go! PSP/Vita Jeden ekran to mało 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie Odp: Router do 360

Witam, jako że sam posiadam również ten router, postaram się ci pomóc

Zaloguj się do konfiguracji, wejdz na zakładkę ADVANCED, z menu po lewej wybierz opcję "Virtual Server"
Potem wypełnij wszystko jak na poniższym obrazku dla portu 3074, powtórz czynności drugi raz odblokowując port 88.



Potem warto też wstawić konsolę w DMZ w routerze. Aby to zrobić należy w ustawieniach routera wejsć w zakładkę "Advanced" a z menu po lewej stronie wybrac opcję "DMZ". W odpowiednim miejscu wpisujemy IP konsoli, Apply i powinno być ok

(u mnie o dziwo samo DMZ raz działało, a raz nie, otwarcie portów pomogło )

W razie pytań służę pomoca, ten router jest świetny do dzielenia kablówki :hurra:



P.S. Po odblokowaniu portów zrób w konsoli test połączenia - jeśli nie działa to jedyną winą obarczałbym providera...

Ah no i najlepiej jest w DHCP routera przydzielić na stałe dane IP dla konsoli, ale to już inna bajka
__________________
Yacolek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-11-2007, 19:56   #46
Szabla8
Znajomy
Szabla8 Wkrótce będzie sławny
 
Szabla8's Avatar
 
Zarejestrowany: Aug 2007
Miasto: Warszawa
Posty: 218
Reputacja: 54
Wyślij wiadomość przez AIM do Szabla8

Lista Osiągnięć
Aniołek Stary dziad! Swój! Każdy piłkę kopie 
Liczba Osiągnięć: 18

Domyślnie Odp: Router do 360

Zrobiłem wszystko. Zrobiłem to z portami,wstawiłem konsole w DMZ w routerze i dałem stałe ip dla konsoli ale nadal nie moge sie dołączać do innych W teście połączenia błędów nie ma. Resetowałem router ale to nic nie pomogło.
__________________
Szabla8 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-11-2007, 20:42   #47
Yacolek
Wariat
Yacolek Wkrótce będzie sławnyYacolek Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 325
Reputacja: 106

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Go! Go! PSP/Vita Jeden ekran to mało 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie Odp: Router do 360

Błędów nie będzie, chodzi o to, jaki rodzaj NAT pokazuje ci na tescie połączenia...

Wiesz, jeśli provider nie udostępnia ci otwartych portów, to odblokowanie ich w routerze niczego nie zmieni, bo są blokowane na serwerze dostawcy no i kupa...
__________________
Yacolek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-11-2007, 21:21   #48
Szabla8
Znajomy
Szabla8 Wkrótce będzie sławny
 
Szabla8's Avatar
 
Zarejestrowany: Aug 2007
Miasto: Warszawa
Posty: 218
Reputacja: 54
Wyślij wiadomość przez AIM do Szabla8

Lista Osiągnięć
Aniołek Stary dziad! Swój! Każdy piłkę kopie 
Liczba Osiągnięć: 18

Domyślnie Odp: Router do 360



NAT mam otwarty czyli dobrze
__________________
Szabla8 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27-11-2007, 01:43   #49
Yacolek
Wariat
Yacolek Wkrótce będzie sławnyYacolek Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 325
Reputacja: 106

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Go! Go! PSP/Vita Jeden ekran to mało 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie Odp: Router do 360

Stary no to naprawdę, nie mam pojęcia co możesz mieć źle :eek: Skoro NAT pokazuje Open, to powinno być OK... Zapewne wina leży po stronie providera - sam mam ten router i nie rozłącza mnie co chwilę z XBL, wszystko chodzi OK.

Jedyne co zauważyłem to zła konfiguracja DHCP, a raczej brak stałych IP

Włącz Xboxa, z listy "DHCP Client" znajdz jego IP, wybierz go, wszystko powinno ci się samo wypełnić. Dajesz enabled i od teraz xbox zawsze dostanie ten sam IP. To takie małe zabezpieczenie, gdybyś np. podpiął kolejny komputer do routera i włączył go szybciej niz x0 - wtedy konsola mogła by dostać inny IP, a tak, dostanie go przydzielonego na stałe do numer MAC.

[img width=600 height=289]http://img148.imageshack.us/img148/5918/dhcprx6.jpg[/img]
__________________
Yacolek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 15-01-2008, 23:40   #50
McDriv3r
Nowy
McDriv3r Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Nov 2007
Posty: 6
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do McDriv3r
Domyślnie Odp: Router do 360

Witam

Mam chello 4 mb i chcialbym je podzielic na 360 i pc.Prosze mi doradzic jaki bedzie najlepszy router.I chcialbym wiedziec jak sie odbyda konfiguracja lacz zeby bylo cacy bo jestem w tych tematach dzielony.Chcialbym aby wszystko bylo na auto w konsoli ale czy tak wyjdzie.
McDriv3r jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-01-2008, 21:57   #51
Dycha
Nowy
Dycha Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2007
Posty: 7
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez MSN do Dycha
Domyślnie Odp: Router do 360

kup se router d-linka dir-100 i wszystko automatycznie sie konfiguruje i nic wiecej niedotykasz. Posiadam taki juz 2 miesiace i wszystko smiga elegancko ani konsoli nieustawialem ani pc wszystko na auto
Dycha jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-01-2008, 00:37   #52
McDriv3r
Nowy
McDriv3r Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Nov 2007
Posty: 6
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do McDriv3r
Domyślnie Odp: Router do 360

Normalnie podlaczam kabel z modemu od chello do tego d linka i wszystko pojdzie na auto?
McDriv3r jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 22-01-2008, 11:08   #53
Dycha
Nowy
Dycha Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2007
Posty: 7
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez MSN do Dycha
Domyślnie Odp: Router do 360

wlozysz plyte cd do napedu komputera i wyskoczy ci wizarz ustawiennia polaczenia klikniesz kilka razy i wszystko sie ustawi
Dycha jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 22-01-2008, 15:44   #54
McDriv3r
Nowy
McDriv3r Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Nov 2007
Posty: 6
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do McDriv3r
Domyślnie Odp: Router do 360

ok to w takim razie dzieki za pomoc.Mam nadzieje ze wszystko bedzie git.
McDriv3r jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27-08-2008, 14:20   #55
pyleczko
Początkujący
pyleczko Wkroczył na dobrą drogę
 
pyleczko's Avatar
 
Zarejestrowany: Aug 2008
Miasto: Kaliszfornia
Posty: 61
Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Router do 360

Szukam routera z wbudowanym modem ADSL, tani a dobry, moglibyście coś polecić?
pyleczko jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27-08-2008, 16:53   #56
Jupel
Banned
Jupel Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Aug 2008
Posty: 84
Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Router do 360

NETGEAR DG834UK ADSL2/2+ Modem/Router - Ja mam taki ruter sa podpiete podniego 2 kompy . Od 1 kompa sobie odpinam kabelek i wtykam pod 360tke . Wszystko dziala nic nie przerywa i chodzi plynnie
Jupel jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-08-2008, 00:07   #57
Artii007
Stały bywalec
Artii007 Wkroczył na dobrą drogę
 
Artii007's Avatar
 
Zarejestrowany: Jun 2008
Posty: 291
Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Router do 360

Ja mam jeden router i xobxa mam podłączonego na kabel sieciowy a laptop leci na Wi-Fi.I wszystko chodzi doskonale
__________________

Artii007 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-08-2008, 01:25   #58
crazzie
Spambot
crazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narody
 
Zarejestrowany: Nov 2007
Miasto: Poznań, Poland
Posty: 5 231
Reputacja: 6757

Lista Osiągnięć
Own3r! Wiisi mi to Ten jedyny Zbieram puchary 
Liczba Osiągnięć: 42

Domyślnie Odp: Router do 360

hehe, a u mnie jest tak ze jak zaczne grac na xboxie to na pc nie da sie nic zrobic, cale lacze bierze x, pod routerem mam via wifi laptopa, tu net dziala bez problemu, mozna przegladac strony, ba, mozna nawet sciagac i grac na xboxie, nie ma zadnych lagow, dziwna sprawa, gdy np jestem w dashu i nic nie robie, a ktos akurat wejdzie na pc i pochodzi po stronach, wlaczy sciaganie itd to mnie wywala z live.. nie ogarniam sprawy
__________________
Powered by: Sony KDL-50W829B | Playstation4 | XboxOne | Playstation3 + PSmove | Wii | PS Vita | Nintendo DS | PSP 1000

czytam wszystkie posty i wszystkich lubię.
crazzie jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04-09-2008, 16:20   #59
pyleczko
Początkujący
pyleczko Wkroczył na dobrą drogę
 
pyleczko's Avatar
 
Zarejestrowany: Aug 2008
Miasto: Kaliszfornia
Posty: 61
Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Router do 360

Cytat:
Napisał Jupel Zobacz post
NETGEAR DG834UK ADSL2/2+ Modem/Router - Ja mam taki ruter sa podpiete podniego 2 kompy . Od 1 kompa sobie odpinam kabelek i wtykam pod 360tke . Wszystko dziala nic nie przerywa i chodzi plynnie
Jupel używasz tego routera pod neostradą/netią, możesz mi przesłać ustawienia? W router status nie wyświetla mi IP, DNS i Gateway IP, nie mogę się z netem połączyć, a kontrolka na routerze pokazuje że sygnał z gnizdka tel dochodzi, nie mam pojęcia czego to przyczyna.
pyleczko jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06-09-2008, 12:15   #60
gonzo
Nowy
gonzo Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jul 2008
Posty: 13
Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Router do 360

Potrzebuję routera z wbudowanym modemem adsl. Musi mieć możliwość podpięca kompa czy x'a przez kabel jak i przez sieć wifi.
gonzo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Microsoft > Xbox Live


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:32.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.