Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Microsoft > Osiągnięcia

Osiągnięcia Dyskusje o Osiągnięciach i Gamerscore.


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 24-07-2008, 13:59   #41
crazzie
Spambot
crazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narody
 
Zarejestrowany: Nov 2007
Miasto: Poznań, Poland
Posty: 5 231
Reputacja: 6757

Lista Osiągnięć
Own3r! Wiisi mi to Ten jedyny Zbieram puchary 
Liczba Osiągnięć: 42

Domyślnie Odp: Assassin's creed

mam pytanie odnosnie flag, jesli skoncze ostatnia misje to jest tam pozniej jakis freeroaming i mozna je na koncu gry pozbierac? jesli nie mozna tak, to ile jest blokow? zeby mi czasem sie gra nie skonczyla..
__________________
Powered by: Sony KDL-50W829B | Playstation4 | XboxOne | Playstation3 + PSmove | Wii | PS Vita | Nintendo DS | PSP 1000

czytam wszystkie posty i wszystkich lubię.
crazzie jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 24-07-2008, 15:48   #42
Donnie
Nowy
Donnie Wkroczył na dobrą drogę
 
Donnie's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Łódź
Posty: 44
Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Assassin's creed

O ile się nie mylę,to jest 5-6 bloków. Najlepiej zacznij zbierać flagi jak już będziesz miał wszystkie dzielnice odblokowane w danym mieście,bo później się już,o ile dobrze pamiętam,nie wraca. Ja zacząłem zbierać zaraz na początku i było,moim zdaniem,prościej,ale też nie powinieneś mieć jakichś wielkich problemów. W każdym razie musisz zebrać wszystkie flagi,zanim wykonasz wszystkie 9 zleceń,bo później fabuła nie pozwala już na powrót. Jeżeli już wykonałeś jakieś miasto całe,a nie zebrałeś tam flag,to po prostu będziesz musiał jechać tam zanim pojedziesz do właściwego miasta. Więc w jakiś sposób tam freeroaming jest,ale nie po zakończeniu wątku fabularnego,ale przed nim .

Jakoś tak trochę zagmatwałem,ale powinno dać się zrozumieć.
__________________
WHY SO SERIOUS?


Donnie jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 24-07-2008, 16:01   #43
KURA2008
Uzależniony
KURA2008 Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Poznań
Posty: 534
Reputacja: 10

Lista Osiągnięć
Achievement Whore Jakość, nie ilość Wiisi mi to Hall of Fame n00b 
Liczba Osiągnięć: 5

Domyślnie Odp: Assassin's creed

Ja to robię obecnie przed 9 zabójstwem ( przed pójściem do biura assasynów ) Niestety zaczynam obawiać się najgorszego bo jestem pewien, że przeleciałem przez wszystkie flagi, a mam w Damaszku 99/100.
I zabawa od początku


A co do mapek z lokacjami flag i templariuszy to polecam te:

http://www.assassinscreed-maps.com/Maps.htm

Są tam screenshoty co bardzo ułatwia sprawę.
Aha - podczas gry staraj się nie zbierać flag jeśli na nie wpadniesz bo potem nie będziesz wiedział, które znalazłeś.
__________________


KURA2008 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 24-07-2008, 16:21   #44
crazzie
Spambot
crazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narody
 
Zarejestrowany: Nov 2007
Miasto: Poznań, Poland
Posty: 5 231
Reputacja: 6757

Lista Osiągnięć
Own3r! Wiisi mi to Ten jedyny Zbieram puchary 
Liczba Osiągnięć: 42

Domyślnie Odp: Assassin's creed

ok dzieki za informacje

KURA, oczywiscie ze nie zbieram a mapki mam te same
__________________
Powered by: Sony KDL-50W829B | Playstation4 | XboxOne | Playstation3 + PSmove | Wii | PS Vita | Nintendo DS | PSP 1000

czytam wszystkie posty i wszystkich lubię.
crazzie jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 24-07-2008, 16:30   #45
KURA2008
Uzależniony
KURA2008 Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Poznań
Posty: 534
Reputacja: 10

Lista Osiągnięć
Achievement Whore Jakość, nie ilość Wiisi mi to Hall of Fame n00b 
Liczba Osiągnięć: 5

Domyślnie Odp: Assassin's creed

No to dobrze robisz
Ja niestety dałem ciała i zbierałem co widziałem i teraz się męczę i są efekty typu zaginiona flaga...
__________________


KURA2008 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 24-07-2008, 19:31   #46
Donnie
Nowy
Donnie Wkroczył na dobrą drogę
 
Donnie's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Łódź
Posty: 44
Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Assassin's creed

Hehe,no ja się przygotowałem wcześniej i sobie mapki druknąłem. Też miałem zasadę,że nie zbieram najpierw,ale jak jakąś przypadkiem dojrzałem to lookałem na mapę,gdzie jestem i na kartce wykreślałem flagę,którą przed chwilą zdobyłem. Mój schemat na tą grę był taki: Wszystkie punkty widokowe-poboczne questy-zbieranie flag w danej dzielnicy(łatwiej mi zawsze znaleźć 34 czy 36 niż później się mordować ze stówą na raz-no i przynajmniej eliminuje się mniej więcej taki problem,jaki ma teraz KURA-jeśli w danej dzielnicy mi się wszystkie wcześniej flagi odliczyły,to nawet jeśli na końcu mi brakowało,to wiedziałem,że musi być gdzieś w ostatniej dzielnicy)-wykonanie głównego zlecenia. Wiadomo,że jak się robi schematycznie,to się zaczyna nudzić w końcu,ale jak się przechodzi już drugi czy trzeci raz grę,tylko dla achievów,to już to nie robi różnicy
__________________
WHY SO SERIOUS?


Donnie jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 25-07-2008, 03:25   #47
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 534
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Assassin's creed

Ale co wy dajecie ? Jak grę się skończy to wbijasz do Animusa i możesz wybrać jaki chcesz blok pamięci, niezależnie jaki wybierzesz to będziesz miał wypisaną ilość flag jaką zebrałeś podczas całej gry, no i oczywiście można dalej cisnąć
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 25-07-2008, 14:38   #48
JavorskyM
Początkujący
JavorskyM Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Apr 2008
Posty: 75
Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Assassin's creed

Ja miałem taki sposób(w miastach), że zbierasz wszystkie flagi odrazu w dzielnicach od razu jak do nich przychodzisz. Za to te flagi między miastami zostawiłbym na sam koniec, już po skończeniu gry.
JavorskyM jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 29-07-2008, 19:18   #49
crazzie
Spambot
crazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narody
 
Zarejestrowany: Nov 2007
Miasto: Poznań, Poland
Posty: 5 231
Reputacja: 6757

Lista Osiągnięć
Own3r! Wiisi mi to Ten jedyny Zbieram puchary 
Liczba Osiągnięć: 42

Domyślnie Odp: Assassin's creed

ok to jeszcze raz, bo wole sie upewnic, na pewno bede mogl pozbierac sobie te flagi po zakonczeniu fabuly? aktualnie jestem na bloku 6, to ostatni, jestem juz gotowy do zabicia ostatniego celu..

druga sprawa, czy pozniej bede mogl sie wrocic do pierwszych blokow gdzie niestety nie zabilem dwoch celow z pelnym dna (nie wiedzialem ze tak trzeba ) i zaliczy mi to do ach. czy bede musial przejsc wszystko od poczatku?

ok juz wszystkiego sie dowiedzialem, faktycznie, mozna sie polozyc i cofnac sie do memory blockow, zostaly mi tylko flagi i templariusze, usiade i zrobie

na szczescie ten acziw z pelnym dna wszedl pomimo ze w pierwszych dwoch blokach nie zrobilem wszystkich pobocznych misji.. dziwne!
__________________
Powered by: Sony KDL-50W829B | Playstation4 | XboxOne | Playstation3 + PSmove | Wii | PS Vita | Nintendo DS | PSP 1000

czytam wszystkie posty i wszystkich lubię.

Ostatnio edytowane przez crazzie : 29-07-2008 o 19:18 Powód: Automatycznie scalone podwójne posty.
crazzie jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 29-07-2008, 19:26   #50
inoobiPL
Wariat
inoobiPL Wkrótce będzie sławnyinoobiPL Wkrótce będzie sławny
 
inoobiPL's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2008
Posty: 1 141
Reputacja: 129

Lista Osiągnięć
Dopiero się rozkręcam! Your e-penis must be huge! Zapalczywy Konsekwentny 
Liczba Osiągnięć: 20

Domyślnie Odp: Assassin's creed

no u mnie sie przynajmniej dalo ale jak pan donnie mowi ze sie nie da to albo pirata sciagnal albo z japonii zamowil Assasins Creed Mario edition( zart nie miej mi tego za zle donnie )
__________________


Myśl trzeźwo i miej swoje zdanie.
inoobiPL jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-02-2009, 22:47   #51
wojtek234
Początkujący
wojtek234 Wkroczył na dobrą drogę
 
wojtek234's Avatar
 
Zarejestrowany: Nov 2008
Posty: 78
Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Assassin's creed

Siemka.
Mam pytanie co do aczika w Assassin's Creed. Mianowicie:
Disciple of the Creed
Assassinate all your targets with a full DNA bar.

W poradniku na onlinecenter pisze, że trzeba zrobić wszystkie misje poboczne i zabić przeciwnika z pełnym paskiem DNA (życia). Przed każdym przeciwnikiem wpinam się na wszystkie punkty obserwacyjne, ratuje wszystkich mieszkańców oraz robie wszystko co jest do śledztwa (nie tylko 2 wymagane, ale wszystkie). Ogólnie na mapie zostaje mi już tylko biuro do, którego mam się udać, aby rozpocząć misję zlikwidowania celu. Zabiłem gościa z pełnym paskiem DNA i aczik nie wpadł. Chyba, że trzeba flagi i templariuszy też pozbierać, ale mi się nie zdaje. Chyba, że chodzi o to żeby mieć już na maksa wydłużony pasek DNA (dostaje się za to achieva Absolute Symbiosis) i wtedy, zlikwidować, któryś z celów. Zna ktoś jakiś skutczny sposób na to ? Widzę, że kilka osób na tym forum ma calaka także musieli zrobić tego achieva. Proszę o odpowiedź jak to zrobić. Z góry dzięki.
__________________
wojtek234 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-02-2009, 22:51   #52
mati924
Początkujący
mati924 Wkrótce będzie sławny
 
mati924's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Lublin
Posty: 73
Reputacja: 61

Lista Osiągnięć
Go! Go! PSP/Vita 360 stopni Na dobre i na złe Jakość, nie ilość 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie Odp: Assassin's creed

Zabiłeś tylko jednego w taki sposób? Napisałeś, że przed każdym gościem robisz te wszystkie rzeczy, a później piszesz o zabiciu tylko jednego gościa. Jeżeli tak to sama nazwa tego achieva wskazuje, że chodzi w nim o zabicie wszystkich głównych celów z pełnym paskiem życia, nie tylko jednego. Templariuszy i flag nie musisz do niego zbierać
__________________

Ostatnio edytowane przez mati924 : 07-02-2009 o 22:53
mati924 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-02-2009, 14:22   #53
Pujos PL
Wariat
Pujos PL Może być z siebie dumnyPujos PL Może być z siebie dumnyPujos PL Może być z siebie dumnyPujos PL Może być z siebie dumnyPujos PL Może być z siebie dumnyPujos PL Może być z siebie dumnyPujos PL Może być z siebie dumnyPujos PL Może być z siebie dumnyPujos PL Może być z siebie dumny
 
Pujos PL's Avatar
 
Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Warszawa
Posty: 1 027
Reputacja: 1168

Lista Osiągnięć
Celebryta Lubiany Zbieram puchary Zrób to sam 
Liczba Osiągnięć: 25

Domyślnie Odp: Assassin's creed

Znaczy paskiem DNA, a nie życia, no nie?
Nie trzeba mieć full healtha, żeby acziwa dostać :P
__________________

Pujos PL jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-02-2009, 14:47   #54
lukkPL
Wariat
lukkPL Może być z siebie dumnylukkPL Może być z siebie dumnylukkPL Może być z siebie dumnylukkPL Może być z siebie dumnylukkPL Może być z siebie dumnylukkPL Może być z siebie dumnylukkPL Może być z siebie dumnylukkPL Może być z siebie dumny
 
lukkPL's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2008
Posty: 1 037
Reputacja: 1079

Lista Osiągnięć
Old School Playaz Na dobre i na złe Jakość, nie ilość 360 stopni 
Liczba Osiągnięć: 7

Domyślnie Odp: Assassin's creed

Cytat:
Napisał Pujos PL Zobacz post
Znaczy paskiem DNA, a nie życia, no nie?
Nie trzeba mieć full healtha, żeby acziwa dostać :P
Z pełnym paskiem zycia na pewno nie, bo niektórych zabiłem majac obrażenia, a achievement wyskoczył. Chodzi chyba o zrobienie wszystkich misji pobocznych przed zabiciem głównego celu (tak robiłem), choć gdzieś czytałem, że niektórzy np. nie ratowali ludzi, a ach. i tak wpadł. Może jest zglitchowany??
__________________

OOOO

-----
QA Tester in Vivid Games
lukkPL jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-02-2009, 15:10   #55
Q-Jot
Guest
 
Posty: n/a
Reputacja:
Domyślnie Odp: Assassin's creed

Jest zglitchowany na bank .Ja nie wykonywałem zadań pobocznych ,a już na pewno nie zabiłem wszystkicj mając pełnię zdrowia i wpadł mi .
  Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-02-2009, 20:34   #56
wojtek234
Początkujący
wojtek234 Wkroczył na dobrą drogę
 
wojtek234's Avatar
 
Zarejestrowany: Nov 2008
Posty: 78
Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Assassin's creed

Mam jeszcze pytanie co do achieva Hungrer of Knowledge czy coś takiego. Chodzi w nim o to, żeby wyłapać podczas filmików 85% błędów. Wiem jak to się robi, bo na filmach cały czas klikam jakiś przycisk i przy wyskoczeniu tych błędów zmienia się kamera. Czy to oznacza (zmiana kamery), że ten błąd jest zaliczony ? Jestem w połowie bloku 5, kiedy wskoczy mi ten achievement orientacyjnie ? Z góry dzięki za odpowiedź.
__________________
wojtek234 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-02-2009, 20:44   #57
Q-Jot
Guest
 
Posty: n/a
Reputacja:
Domyślnie Odp: Assassin's creed

Jak kamera się zmienia to znaczy ,żeś dobrze wcisnął .Musisz kliknąć 85% wszystkich i wtedy ci wskoczy achi .Mi wskoczył przy ostatnim bossie ,ale na początku gry kilka błędów ominąłem bo nie wiedziałem o co biega .Najgorsze do zauważenia są te po pokonanym przeciwniku ,wtedy najlepiej naciskać cały czas przycisk .
  Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-02-2009, 22:04   #58
przemonk
Banned
przemonk Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Dec 2008
Posty: 89
Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Assassin's creed

Cytat:
Napisał wojtek234 Zobacz post
Mam jeszcze pytanie co do achieva Hungrer of Knowledge czy coś takiego. Chodzi w nim o to, żeby wyłapać podczas filmików 85% błędów. Wiem jak to się robi, bo na filmach cały czas klikam jakiś przycisk i przy wyskoczeniu tych błędów zmienia się kamera. Czy to oznacza (zmiana kamery), że ten błąd jest zaliczony ? Jestem w połowie bloku 5, kiedy wskoczy mi ten achievement orientacyjnie ? Z góry dzięki za odpowiedź.
rób jak do tej pory a wpadnie
przemonk jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03-03-2009, 23:51   #59
MARRRCiN
Stały bywalec
MARRRCiN Wkroczył na dobrą drogę
 
MARRRCiN's Avatar
 
Zarejestrowany: Sep 2008
Posty: 474
Reputacja: 13

Lista Osiągnięć
Ilość, nie jakość Słuchacz Złomiarz  
Liczba Osiągnięć: 15

Domyślnie Odp: Assassin's creed

A jak skończę grę, to mogę jeszcze wrócić do niektórych bloków i pozbierać flagi/ pozabijać templariuszy?
__________________

------------------------------------
zablo.pl/blog
------------------------------------
MARRRCiN jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03-03-2009, 23:56   #60
Q-Jot
Guest
 
Posty: n/a
Reputacja:
Domyślnie Odp: Assassin's creed

Możesz .Wsiadasz do Animusa i wybierasz ,który blok chcesz i który etap .
  Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Microsoft > Osiągnięcia


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 18:41.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.