Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation Network Gaming

PlayStation Network Gaming Chcesz wiedzieć jak grać w sieci Sony? Masz z tym problemy? Zajrzyj tu koniecznie!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 01-11-2005, 16:18   #61
sobol
Spambot
sobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narody
 
sobol's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Podobno Stolica
Posty: 5 771
Reputacja: 6427

Lista Osiągnięć
Ten jedyny Zapalczywy Lubiany Książkotwarz 
Liczba Osiągnięć: 24

Domyślnie Error DNAS -612 i MAC - POMOCY !!!

Cytat:
Napisał bebop
czesc...mam problem...podczas weryfikacji DNAS wyskoczył mi obrzydliwy error (-612)no
response from DNS server.mam osiedlowke(ponad 200 kb/s) i nr. MAC zgodny z moim NA.W tescie polaczenia wszystkie lampki są zielone.probowalem roznych konfiguracji i dalo to tyle ze teraz zamiast (-612) jest (-603) time out...
jesli ktos ma jakies info na ten temat to bede zobowiązany...moze trzeba recznie wpisac te numery portów(jest taka opcja w konfiguracji pes5.mozna wlaczyc auto lub samemu wpisac nr. portów).jestem troche zielony w tym.
pomocy!!podpinam sie bezposrednio do gniazdka(wtedy odlanczam kompa)

przeczytaj wyzej o kabelku jak masz skrosowany to zmien na nie skrosowany i analogicznie
__________________


WYSŁANE Z KRZESŁA OBROTOWEGO FIRMY INTAR TOOLS staram się nie ignorować P.Damiana
sobol jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-11-2005, 15:30   #62
bebop
Nowy
bebop Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Nov 2005
Posty: 3
Reputacja: 0
Domyślnie Error DNAS -612 i MAC - POMOCY !!!

Sprawdziłem wczoraj "medal of honor"i "ssx".Obie gry dzialaja online.Wiec moj problem tkwi poprostu w zamknietym porcie UDP 5730.Moj dostawca powiedział,ze nie moze mi go odblokowac ,ale moze go przekierowac.W zwiazku z tym mam pytanie .Czy takie przekierowanie cos da?Czy po przekierowaniu portów moga zmieniac sie ich numery?(bo mimo przekierowania wciaz mi nie działa online,a w opcjach jest mozliwosc recznego wpisywania nr.portów)
poozdr
bebop jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-01-2006, 18:38   #63
Wiśnia San
Nowy
Wiśnia San Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2006
Posty: 14
Reputacja: 0
Domyślnie Error DNAS -612 i MAC - POMOCY !!!

Witam mam problem z errorem 611, mam neta droga radiową (kabel z anteny do PC jest na "wkretce"). Oczywiście mam też PS2+NA+kabel skrosowany, gdy robie konfiguracje w Monstewr Hunter i ustawiam IP,bramki i DNS auto to nie idzie się połaczyć z netem. Natomista gdy wpisze wszystko ręcznie łaczy się z netem i przy DNAS wyskakuje błąd. PS2 do PC jest podłaczona do karty sieciowej Fast Ethernet zgodnej z VIA (karta wbudowana w płyte główną). Gdy łacze się z netem (PS2) firewall jest wyłaczony ale ten dziadowski błąd mnie prześladuje. WTF hellp i pomocy czekałem 2 lata na neta, a tu takie buraki :sad:

BTW Wydajemi się że w PC coś źle ustawiłem. :evil:
Wiśnia San jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-01-2006, 19:18   #64
Yacolek
Wariat
Yacolek Wkrótce będzie sławnyYacolek Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 325
Reputacja: 106

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Go! Go! PSP/Vita Jeden ekran to mało 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie Error DNAS -612 i MAC - POMOCY !!!

A jaki ci błąd DNAS wyskakuje ? Może masz piracika zle spreparowanego i dlatego odrzuca Może modchip włączony ?
Możliwe, że konfiguracja neta jest dobra, a wina lezy po innej stronie

edit:
Wybacz wroguniu xD pierwsze zdanie mi umkło... Chciałem sobie posta nabić, przepraszam :oops: :oops:

:twisted:
__________________
Yacolek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-01-2006, 19:24   #65
Wiśnia San
Nowy
Wiśnia San Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2006
Posty: 14
Reputacja: 0
Domyślnie Error DNAS -612 i MAC - POMOCY !!!

błąd 611 :sad:
gra jest orginalna
co to modchip :?: znaczy chodzi o przeróbke? jeśli tak to gram na org :twisted:
po jakiej stronie leży wina :wink:
Wiśnia San jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-01-2006, 19:29   #66
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 540
Reputacja: 11542

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie Error DNAS -612 i MAC - POMOCY !!!

Yacolek, czytac nie umiemy?

Wiśnia, znalazłem coś takiego:
Cytat:
DNAS error 611 and 612 means that your IP was not recognized by the server.
Nie masz czasem ograniczenia do jednego MACa?
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-01-2006, 19:31   #67
Wiśnia San
Nowy
Wiśnia San Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2006
Posty: 14
Reputacja: 0
Domyślnie Error DNAS -612 i MAC - POMOCY !!!

Tego to nie wiem ale czytałem o tym MAC-u na poczatku tematu i zagubiłem się.

BTW Jak sprawdzić czy mam ograniczenie do jednego MACa?

Edit:
Jak sprawdzić ajkiego mam MACa w PS2. Bo z tego co wyczytałem to musze MACa z PS2 wpisać w PC i bedzie śmigać. Tylko że problem mam taki jak roki że nie wiem gdzie go wpisać :?
Wiśnia San jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-01-2006, 19:36   #68
szuja
Wariat
szuja Wkroczył na dobrą drogę
 
szuja's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 307
Reputacja: 44

Lista Osiągnięć

Domyślnie Error DNAS -612 i MAC - POMOCY !!!

mialem to samo...
wylacz firewalla w swoim antywirusie, jesli ma/sz...
jesli to nie pomoze to jesli masz WinXP wejdz w opcje firewalla i tam pozwol aby byl sprwadzany (w zaawansowanych na wlasciwosciach sieci) DNS i wylacz odrazu zupelnie firewalla...
szuja jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-01-2006, 19:39   #69
Wiśnia San
Nowy
Wiśnia San Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2006
Posty: 14
Reputacja: 0
Domyślnie Error DNAS -612 i MAC - POMOCY !!!

Cytat:
Napisał szuja.pl
mialem to samo...
wylacz firewalla w swoim antywirusie, jesli ma/sz...
jesli to nie pomoze to jesli masz WinXP wejdz w opcje firewalla i tam pozwol aby byl sprwadzany (w zaawansowanych na wlasciwosciach sieci) DNS i wylacz odrazu zupelnie firewalla...
dymet a coś bliżej bo pc to nie mój najlepszy przyjaciel :wink:
Wiśnia San jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-01-2006, 19:58   #70
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 540
Reputacja: 11542

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie Error DNAS -612 i MAC - POMOCY !!!

Jeśli chcesz się dowiedziec czy masz ograniczenie do jednego MACa, to zapytaj/zajrzyj na stronę www dostawcy netu.
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17-02-2006, 11:37   #71
mariusz123
Nowy
mariusz123 Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Feb 2006
Posty: 3
Reputacja: 0
Domyślnie Error DNAS -612 i MAC - POMOCY !!!

Witam mam mały problem poniewaz kupiłem NA aby grac w PES5 online mam neostrade 512 modem Thomson i niestety przy tescie pierwszy kwadracik pali sie na zielono nastepny na czerwono i trzy ostatnie na pomaranczowo wyskakuje mi komunikat "Failed DNS test" w konsoli wpisałem takie dane
Ip192.168.0.1
netmask 255.255.255.0
Gateway 192.168.0.2
1DNS 194.204.152.34
2DNS 217.98.63.164
PPPoe:No
Auto-detect
DHCP:no
a wkompie zmieniłem Ip 192.168.0.2 maska posieci 255.255.255.0 brama domyslna 192.168.0.1 DNS jak wyzej i niestety ale nie działa jak wezme stan połączenia to jest ze wysłano 60 bajtów a odebrano wyskakuje 312 i w czasie testu cały czas rosnie.Prosze o pomoc.
mariusz123 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17-02-2006, 12:23   #72
Hosen
Spambot
Hosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądze
 
Hosen's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2005
Miasto: Złotoryja
Posty: 3 680
Reputacja: 2321

Lista Osiągnięć
Zdarta klawiatura Złomiarz 360 stopni Cztery ściany 
Liczba Osiągnięć: 9

Domyślnie Error DNAS -612 i MAC - POMOCY !!!

siemanko. zajzyj do FAQ porownaj swoje ustawienia z nimi, sprawdz czy masz powylaczane wszelkie firewalle. i zasadnicze pytanie: oryginalny ten PES?

pozdrowiony
__________________
Hosen jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17-02-2006, 13:08   #73
Silencer
Stały bywalec
Silencer Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 387
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Silencer
Domyślnie Error DNAS -612 i MAC - POMOCY !!!

Wpisałeś złe adresy IP i bramy. Adres bramy w kompie i konsoli to 192.168.0.1. Konsola miała mieć ip 192.168.0.2 a komp taki sam ale na końcu 1
Silencer jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17-02-2006, 14:00   #74
snakemaycry
Wariat
snakemaycry Jest wokół niego pozytywna aurasnakemaycry Jest wokół niego pozytywna aura
 
snakemaycry's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Posty: 1 127
Reputacja: 198

Lista Osiągnięć
360 stopni Achievement Whore Donator Dopiero się rozkręcam! 
Liczba Osiągnięć: 5

Domyślnie Error DNAS -612 i MAC - POMOCY !!!

Cytat:
Napisał Silencer
Wpisałeś złe adresy IP i bramy. Adres bramy w kompie i konsoli to 192.168.0.1. Konsola miała mieć ip 192.168.0.2 a komp taki sam ale na końcu 1
Wszystko jedno jakie IP będzie, tylko trzeba robić to z głową, a nie wpisywać co popadnie. Brama jest adresem routera przez którego otrzymujemy połaczenie internetowe. A czy komp będzie miał 2 a konsola 1 i na odwrót nie ma najmniejszego znaczenia. Poczytajcie sobie o masce IP itd.
__________________
snakemaycry jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17-02-2006, 15:17   #75
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 540
Reputacja: 11542

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie Error DNAS -612 i MAC - POMOCY !!!

Dokładnie tak jak wąż napisał, wpisujesz jakie tylko chcesz IP. Musisz jedynie zrobić to w sposób logiczny...

Co do ciebie mariusz, to odwiedź dział FAQ i ustaw wszystko według wzorów.
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17-02-2006, 18:09   #76
Silencer
Stały bywalec
Silencer Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 387
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Silencer
Domyślnie Error DNAS -612 i MAC - POMOCY !!!

Cytat:
Napisał snakemaycry
Wszystko jedno jakie IP będzie, tylko trzeba robić to z głową, a nie wpisywać co popadnie. Brama jest adresem routera przez którego otrzymujemy połaczenie internetowe. A czy komp będzie miał 2 a konsola 1 i na odwrót nie ma najmniejszego znaczenia. Poczytajcie sobie o masce IP itd.
No to przecież mu napisałem że ma nielogicznie przypisane. Adres ip w konsoli ma taki sam jak brame w kompie, a "to się nie godzi".
Silencer jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 19-02-2006, 14:02   #77
mariusz123
Nowy
mariusz123 Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Feb 2006
Posty: 3
Reputacja: 0
Domyślnie Error DNAS -612 i MAC - POMOCY !!!

PES jest orginalny zmieniałem tak jak pisaliscie wszczesniej i niestety wciaz to samo.
mariusz123 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-02-2006, 17:34   #78
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 540
Reputacja: 11542

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie Error DNAS -612 i MAC - POMOCY !!!

Sprawdzałeś z tym Sagemem?
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-02-2006, 19:40   #79
mariusz123
Nowy
mariusz123 Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Feb 2006
Posty: 3
Reputacja: 0
Domyślnie Error DNAS -612 i MAC - POMOCY !!!

Panowie działa wielkie dzieki dla Wroga.Jestes boski!!!!!!!!!!!!!!!!

[size=9px][ Komentarz dodany przez: Hosen: 20-02-2006, 19:51 ][/size]
wrog aka bog
mariusz123 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 14-08-2006, 21:16   #80
nieaktywny snake
Nowy
nieaktywny snake Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Feb 2006
Posty: 25
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do nieaktywny snake
Domyślnie 612

Witam chyba wszyscy pamiętają mój kłopot . teraz ,jest następny: Gdy włącza sie ten test to 1 lampka pali sie na czerwono a reszta na pomarańczowo ale przechodze dalej i gdy pojawia sie DNS to wyskakuje mi błąd (-612) . Przypominam że mam neostrade 327Kb/s , ps2slim podłączone przez karte sieciową kablem skrosowanym do PC . Pomocy :trup:
nieaktywny snake jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation Network Gaming


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 23:40.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.