![]() |
|
Zarejestruj się | Dotacja | Użytkownicy | Osiągnięcia | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz forum jako przeczytane | Ranking Xbox Live! |
Sprzęt i oprogramowanie Dyskusje o komputerowym sprzęcie i programach. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
Wariat
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Zdaję sobie doskonale sprawę z tego, że wy siedzące po drugiej stronie monitora eznajomi, znacie się na systemie tak, jak dzivvka na wymianie oleju w silniku, no ale cóż...
Od jakiegoś czasu mam problem z połączeniem się z niektórymi aplikacjami na tym niby panelu XXII wieku. Nie działa mi sklep, tamto, i to. Widzę tylko ikonę wczytującą zawartość i tak do usranej śmierci... WTF? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Spambot
![]()
skoro wiesz ze nikt ci tutaj nie odpowie to po cholere pytasz zamiast poszukac jakiegos forum z nerdami systemowymi?
![]() |
#3 |
Fanatyk
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
może w piecu trzeba napalić, bo słyszałem że na tym systemie potrafi potrafi się obraz zamrozić
btw. te ikonki są naprawdę dla debili, już mnie wkurzało że w telefonie mi te kafelki wsadzili zamiast "start", "programy" i możliwości przeglądania katalogów, ale wrzucić to jeszcze w komputer i zrobić windowsowską wersję konsoli jest masakryczne, no cóż, już przyszło nam dożyć takich czasów, gdzie coraz mniej osób pamięta system na jednej dyskietce i wrzucanie trzech plików systemowych na każdą następną z aplikacją, żeby nie trzeba było nimi żonglować... zastanawiam się tylko jak szybko całkiem usuną klasyczny interfejs...
![]() |
#4 | |
Wariat
![]() Cytat:
Z tymi kafelkami to faktycznie przegięcie dla niektórych, więc się zgodzę. Sam błądziłem po systemie jak slepa lesbijka w rybnym... ale idzie się przyzwyczaić po kilku godzinach, a później to nie czuje się różnicy.. nadal taka 7, tylko bez zwykłego menu. Jest to krok do przodu, ale nie milowy. Nie teraz, no chyba, ze ktoś sobie mizia palcem po tablecie, to wówczas zajebista sprawa, jak na system. Zresztą, te aplikacje, zintegrowane... to wyglądają chujowo... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Spambot
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarejestrowany: Jun 2009
Miasto: wrocław
Reputacja: 2829
|
![]()
Przecież można przełączyć na klasyczny GUI.
Sent from my HTC Vision using Tapatalk 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Fanatyk
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
do czasu ;]
Sent from my Lumia 800 using Board Express
![]() |
#7 |
bzzz bzzz bzzz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Fox w ustawieniach jest opcja przywrócenia systemu z zachowaniem plików i ustawień użytkownika, moze to Ci pomoże.
Co do 8 to ja jestem zadowolony, fajnie sie śmiga i nawet te kafle nie przeszkadzają, trza tylko im dać szansę i nie skreślać ich z góry. No i szybkość systemu to rewelka, nawet 7 bije w tym aspekcie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
![]() Zarejestrowany: Nov 2012
Reputacja: 10
|
![]()
Ja tam widziałam tylko na filmach 8 ale jak dla mnie to porażka. Wszystko wygląda jak na telefonie lub tablecie a nie o to chodzi przecież ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
bzzz bzzz bzzz
![]()
No właśnie, widziałaś tylko na filmikach... 8 użytkuję juz prawie tydzień, i z każdym dniem przekonuję się do niej coraz bardziej. Musisz jej dać szansę, te kafelki nie są aż tak złe
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Spambot
![]()
ale przecież to metro, metro to xbox, xbox to ms a ms to złoooo! a na serio, tam niby jest opcja włączneia "normalnego" interfejsu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
bzzz bzzz bzzz
![]()
Te Żuber, niedługo to i w Twoim czołgu bedą kafelki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Znajomy
![]() ![]() |
![]()
Po pierwsze: sprawdź dziennik systemowy (windows+r, wpisz "eventvwr.msc" bez "" i walnij enter). Jeśli w Applicaiton i System (gałąź Windows Logs) jest za dużo informacji - wyczyść je (menu kontekstowe pod prawym klawiszem myszy), odpal aplikację i po nieudanym starcie sprawdź dziennik. Jak odpalasz aplikację metro, czekaj cierpliwie kilkanaście sekund, AFAIR powinieneś wrócić do kafli, jeśli trwa to zbyt długo. Tak czy owak - sprawdź logi. Upewnij się też, że masz sterownik grafiki inny niż Basic (tym razem odpal: hdwwiz.cpl) i że masz rozdziałkę pionową większą lub równą 768px (to pewnie wiesz gdzie sprawdzić).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wariat
![]()
z tymi aplikacjami rozwiązałem problem tak, że usunąłem wszystkie antywirusy, które same z siebie się instalują. I to one blokowały te wszystkie funkcje. :/
|
![]() |
![]() |