Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Inne > Pomoc

Pomoc Wszelkie problemy natury technicznej rozwiązywane są w tym miejscu.


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 13-05-2013, 17:23   #1
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 538
Reputacja: 11542

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie Problemem z modemem TP LINK W8901G

Mam od jakiegoś czasu dziwne problemy z siecią w domu. Używam neostrady 6 mega z modemem routerem TP LINK W8901G. Zdarza się tak, że zerwie mi połączenie i za cholerę nie chce się dziadostwo połączyć ponownie. Lampka ADSL się świeci, w panelu pokazuje, że linia jest aktywna i sprawna, ale się łączy.

Czasem wystarczało go zresetować jeden czy dwa razy albo odczekać chwilę, ale ostatnio nawet to nie pomaga. Żeby znowu się połączyć, to muszę robić twardy reset ustawień modemu i ponownie wprowadzić dane przy użyciu konfiguratora. W google znalazłem sporo podobnych tematów na forach z takim problemem, ale brak rozwiązania. Z linią chyba jest wszystko w porządku, nawet byli u mnie technicy i coś tam w gniazdku posprawdzali - niby działać powinno. Zresztą sam modem twierdzi, że linia sprawna.

Może ktoś ma jakiś pomysł? Nie chcę kupić nowego modemu, by się okazało, że to jednak nie w tym wina. A jeśli już, ktoś coś poleca? Konkretny model najlepiej.
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 14-05-2013, 00:11   #2
sobol
Spambot
sobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narody
 
sobol's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Podobno Stolica
Posty: 5 767
Reputacja: 6427

Lista Osiągnięć
Ten jedyny Zapalczywy Lubiany Książkotwarz 
Liczba Osiągnięć: 24

Domyślnie Odp: Problemem z modemem TP LINK W8901G

Mam to samo od pewnego czasu a wlasciwie od momentu gdy mila pani do mnie zadzwonila ze by zrezygnowac z papierowej faktury. Pewno zbiek okolicznosci. Prawda jest taka ze zaczeli cos sciemniac. Ja mam 40 mega, jak sprawdzalem ustawienia w modemie to jest error przy polaczeniu z netem i nic z tym nie da rady zrobic mimo ze wklepuje prawidlowe haslo to i tak guzik nie chce sie polaczyc a potem ni z tego ni z owego samo sie naprawia. W zamieszlych czasach raz na dobe neo sie wykladlo bo bylo zmienne IP czy cus tam a teraz to nie wiem nie znam sie
__________________


WYSŁANE Z KRZESŁA OBROTOWEGO FIRMY INTAR TOOLS staram się nie ignorować P.Damiana
sobol jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 14-05-2013, 02:52   #3
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 538
Reputacja: 11542

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie Odp: Problemem z modemem TP LINK W8901G

Od popołudnia do tej pory na razie wszystko znowu działa. Tym razem po prostu wklepałem dane do modemu przy użyciu konfiguratora i nic innego nie grzebałem (żadnych statycznych IP, odblokowanych portów, DMZ itd.) - tylko firewalla wyłączyłem. Zobaczymy ile wytrzyma...
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 14-05-2013, 17:10   #4
Hosen
Spambot
Hosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądze
 
Hosen's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2005
Miasto: Złotoryja
Posty: 3 680
Reputacja: 2321

Lista Osiągnięć
Zdarta klawiatura Złomiarz 360 stopni Cztery ściany 
Liczba Osiągnięć: 9

Domyślnie Odp: Problemem z modemem TP LINK W8901G

lol mam ten sam model i ostatnio tez jakies dziwne opcje się robią. dzwoniłem, cośtam niby zrobili. Ale czesto mi net zmula tak, że niby jest a go nie ma. polączenie się jakoś restartuje (widać to po logowaniu do WTW - klient gg). Albo siądzie całkiem tak, że musze wyłączyć go, zresetować kompa i dopiero włączyć ruter, żeby się połączył. nie wiem, może to jakaś zmasowana akcja, zeby kupić od nich ten dziadowski lajfbox.
__________________
Hosen jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 14-05-2013, 17:56   #5
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 534
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Problemem z modemem TP LINK W8901G

Przy neo od kilku miesięcy (u mnie) to normalne (testowałem 2 routery). Tyle, że nie muszę robić hard resetu, a zwykły restart. Jak mnie rozłączy to za cholerę się nie podłączę mimo, że wykrywa linię - connecting 4 life
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-05-2013, 21:14   #6
mk00h
Underground
mk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądze
 
mk00h's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2010
Miasto: Xbox Live
Posty: 1 133
Reputacja: 2261

Lista Osiągnięć
Wyginam śmiało ciało Ten jedyny Stary dziad! Swój! 
Liczba Osiągnięć: 28

Domyślnie Odp: Problemem z modemem TP LINK W8901G

U mnie było to samo, najpierw w Netgear, później z TP link, teraz mam Pentagrama i jest spokój, jednym słowem routery padły
__________________
mk00h jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-05-2013, 21:17   #7
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 538
Reputacja: 11542

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie Odp: Problemem z modemem TP LINK W8901G

U mnie jednak to nie router. Zadzwoniłem znowu i zgłosiłem awarię. Trochę inaczej rozwiązali podłączenie i problemów od piątku nie ma.
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-05-2013, 09:37   #8
sobol
Spambot
sobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narody
 
sobol's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Podobno Stolica
Posty: 5 767
Reputacja: 6427

Lista Osiągnięć
Ten jedyny Zapalczywy Lubiany Książkotwarz 
Liczba Osiągnięć: 24

Domyślnie Odp: Problemem z modemem TP LINK W8901G

jakies pomysly na poprawienie pingu ? http://www.speedtest.net/result/2732186360.png
__________________


WYSŁANE Z KRZESŁA OBROTOWEGO FIRMY INTAR TOOLS staram się nie ignorować P.Damiana
sobol jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-05-2013, 10:05   #9
chrono87
Spambot
chrono87 Celebrytachrono87 Celebrytachrono87 Celebrytachrono87 Celebrytachrono87 Celebrytachrono87 Celebrytachrono87 Celebrytachrono87 Celebrytachrono87 Celebrytachrono87 Celebrytachrono87 Celebryta
 
chrono87's Avatar
 
Zarejestrowany: Jun 2010
Miasto: Gdynia
Posty: 4 000
Reputacja: 4421
Domyślnie Odp: Problemem z modemem TP LINK W8901G

Niski ping. Ja servery będą w płocku to ci się będzie bardzo dobrze grało. Sprawdź ping do niemiec, francji czy UK. Jak zbliża się do 100 to słabo do gier. Jak to poprawić to nie wiem.
__________________
chrono87 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 19-01-2014, 17:23   #10
sobol
Spambot
sobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narody
 
sobol's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Podobno Stolica
Posty: 5 767
Reputacja: 6427

Lista Osiągnięć
Ten jedyny Zapalczywy Lubiany Książkotwarz 
Liczba Osiągnięć: 24

Domyślnie Odp: Problemem z modemem TP LINK W8901G

nie bede zakladal nowego tematu ale czy ktos posiada Sagem Fast 3764 i wie jak w tym dziadostwie pootwierac porty bo ni z tego ni z owego sie poblokowaly ?
__________________


WYSŁANE Z KRZESŁA OBROTOWEGO FIRMY INTAR TOOLS staram się nie ignorować P.Damiana
sobol jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 19-01-2014, 17:38   #11
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 538
Reputacja: 11542

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie Odp: Problemem z modemem TP LINK W8901G

http://portforward.com/ się kłania.
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-01-2014, 09:27   #12
sobol
Spambot
sobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narody
 
sobol's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Podobno Stolica
Posty: 5 767
Reputacja: 6427

Lista Osiągnięć
Ten jedyny Zapalczywy Lubiany Książkotwarz 
Liczba Osiągnięć: 24

Domyślnie Odp: Problemem z modemem TP LINK W8901G

Cytat:
Napisał wrog Zobacz post
na tej stronie to ja byl dzieki elektroda.pl
ale jakos nie znalazlem tam Sagema
Ok znalazlem pod sagemcom
edit. widze ze jednak wszystko robilem tak jak jest w tym poradniku i nic nie spierdolilem a mimo to podczas testow na XBox wywala komunikat Twoj NAT jest umiarkowany...blebleble co tu jeszcze moglo sie zrypac ?
__________________


WYSŁANE Z KRZESŁA OBROTOWEGO FIRMY INTAR TOOLS staram się nie ignorować P.Damiana

Ostatnio edytowane przez sobol : 20-01-2014 o 10:16
sobol jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-01-2014, 11:10   #13
kroolik37
Gang Świeżaków
kroolik37 Klękajcie narodykroolik37 Klękajcie narodykroolik37 Klękajcie narodykroolik37 Klękajcie narodykroolik37 Klękajcie narodykroolik37 Klękajcie narodykroolik37 Klękajcie narodykroolik37 Klękajcie narodykroolik37 Klękajcie narodykroolik37 Klękajcie narodykroolik37 Klękajcie narody
 
kroolik37's Avatar
 
Zarejestrowany: Aug 2009
Posty: 4 786
Reputacja: 6515

Lista Osiągnięć
Jeden ekran to mało Stary dziad! Zdarta klawiatura Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 24

Domyślnie Odp: Problemem z modemem TP LINK W8901G

Ja od jakiegos czasu tez mam problem z netem w domu.

Lacze mam max 25mb/s a czasami internet zwalnia do zarzygania i czesto trzeba restartowac router + modem.

myslalem, ze to wina routera, wymienilem, miesiac bylo ok i.. znowu to samo :/
__________________
kroolik37 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-01-2014, 23:05   #14
sobol
Spambot
sobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narody
 
sobol's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Podobno Stolica
Posty: 5 767
Reputacja: 6427

Lista Osiągnięć
Ten jedyny Zapalczywy Lubiany Książkotwarz 
Liczba Osiągnięć: 24

Domyślnie Odp: Problemem z modemem TP LINK W8901G

Cytat:
Napisał wrog Zobacz post
co mam wpisac w okienko (Docelowy adres IP
lub nazwa komputera) czy to ma byc IP xboxa ? czy czego ?

no nichuka nie radze sobie z tym albo cos zebane jest na testach caly czas wyswietla ze sa zamkniete porty jakies pomysly ?
__________________


WYSŁANE Z KRZESŁA OBROTOWEGO FIRMY INTAR TOOLS staram się nie ignorować P.Damiana

Ostatnio edytowane przez sobol : 20-01-2014 o 23:29
sobol jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 21-01-2014, 11:01   #15
mk00h
Underground
mk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądze
 
mk00h's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2010
Miasto: Xbox Live
Posty: 1 133
Reputacja: 2261

Lista Osiągnięć
Wyginam śmiało ciało Ten jedyny Stary dziad! Swój! 
Liczba Osiągnięć: 28

Domyślnie Odp: Problemem z modemem TP LINK W8901G

http://www.programosy.pl/program,sim...orwarding.html
__________________
mk00h jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 21-01-2014, 11:06   #16
typfon
Fanatyk
typfon Może być z siebie dumnytypfon Może być z siebie dumnytypfon Może być z siebie dumnytypfon Może być z siebie dumnytypfon Może być z siebie dumnytypfon Może być z siebie dumnytypfon Może być z siebie dumnytypfon Może być z siebie dumny
 
typfon's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2011
Miasto: Ghibalb
Posty: 831
Reputacja: 1073

Lista Osiągnięć
Old School Playaz Ten jedyny Swój! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 11

Domyślnie Odp: Problemem z modemem TP LINK W8901G

ja posiadam Sagem Fast 3764 - sprawdź czy masz UPnP właczone (u mnie domyślnie było wyłaczone) - po właczeniu nie będziesz musiał nic odblokowywać (a nat będzie ok)

PS. jak masz w sieci lokalnej ustawione IP dla kompów? - rezerwowałes adresy czy przydziela z automatu?
typfon jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 21-01-2014, 13:54   #17
sobol
Spambot
sobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narody
 
sobol's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Podobno Stolica
Posty: 5 767
Reputacja: 6427

Lista Osiągnięć
Ten jedyny Zapalczywy Lubiany Książkotwarz 
Liczba Osiągnięć: 24

Domyślnie Odp: Problemem z modemem TP LINK W8901G

jak wlaczylem UPnP to mi siadl net kompletnie( bo tez tego juz probowalem) , z tego co pamietam to automatycznie jak wroce do domu to jeszcze jedna rzecz sprawdze jak to nie pomoze to juz nie wiem...
__________________


WYSŁANE Z KRZESŁA OBROTOWEGO FIRMY INTAR TOOLS staram się nie ignorować P.Damiana
sobol jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 21-01-2014, 13:58   #18
typfon
Fanatyk
typfon Może być z siebie dumnytypfon Może być z siebie dumnytypfon Może być z siebie dumnytypfon Może być z siebie dumnytypfon Może być z siebie dumnytypfon Może być z siebie dumnytypfon Może być z siebie dumnytypfon Może być z siebie dumny
 
typfon's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2011
Miasto: Ghibalb
Posty: 831
Reputacja: 1073

Lista Osiągnięć
Old School Playaz Ten jedyny Swój! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 11

Domyślnie Odp: Problemem z modemem TP LINK W8901G

to dziwne, ja jak dostałem tego Fasta wklepałem tylko dane neo, właczyłem UPnP, i zmiejszyłem ilość adresów IP jakie są dostępne z puli routera (na bodajże 10) od tego czasu nie odblokowywałem żadnych portów (UPnP załatwia wszystko)

- dokonujesz konfiguracji na kablu? czy przez wifi? (czasem to ma znaczenie - WiFi potrafi zerwać)
- po właczeniu UPnP zresetowałeś router?


gdyby UPnP wywalało internet, a NAT był moderowany/ścisły pomimo odblokowania portu to możliwe że Sagemcom cuś się popsuł
typfon jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 21-01-2014, 14:13   #19
sobol
Spambot
sobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narody
 
sobol's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Podobno Stolica
Posty: 5 767
Reputacja: 6427

Lista Osiągnięć
Ten jedyny Zapalczywy Lubiany Książkotwarz 
Liczba Osiągnięć: 24

Domyślnie Odp: Problemem z modemem TP LINK W8901G

wszystko leci po WiFi
wlaczylem UPnP (gdzies wyczytalem ze nie polecaja tego ustrojstwa dla czego nie wiem) zresetowalem i dupa wlazlem w ustawienia modemu i odrazu w pierwszej zakladce byl brak polaczenia z internetem

problem w tym ze to wszystko tak z dnia na dzien z dupy sie zrobilo wczesniej nie mialem problemu, a nic w tym nie dlubalem
__________________


WYSŁANE Z KRZESŁA OBROTOWEGO FIRMY INTAR TOOLS staram się nie ignorować P.Damiana
sobol jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 21-01-2014, 14:24   #20
typfon
Fanatyk
typfon Może być z siebie dumnytypfon Może być z siebie dumnytypfon Może być z siebie dumnytypfon Może być z siebie dumnytypfon Może być z siebie dumnytypfon Może być z siebie dumnytypfon Może być z siebie dumnytypfon Może być z siebie dumny
 
typfon's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2011
Miasto: Ghibalb
Posty: 831
Reputacja: 1073

Lista Osiągnięć
Old School Playaz Ten jedyny Swój! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 11

Domyślnie Odp: Problemem z modemem TP LINK W8901G

pfff mi ten router wywalił całe ustawienia neostrady (login i hasło) sam z siebie :P

ja proponuje twardy reset, podpiąc się kablem do routerka wklepać dane (login, hasło) właczyć UPnP i po sprawie. (ew. można sprawdzić czy któryś komp nie ma IP/DNS ręcznie wpisanych - bo o ile dobrze kojarze to Sagemcom ma ponad 24h dzierżawy adresu i może pojawić się konflikt)

bezpiecziejszy UPnP niż DMZ które każdy praktycznie proponuję korzystając z konsoli
typfon jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Inne > Pomoc


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 18:45.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.