Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation 2 > Underground

Underground Nieoficjalnie o najpopularniejszej konsoli świata.


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 02-07-2005, 17:16   #1
Miud
Początkujący
Miud Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 78
Reputacja: 0
Domyślnie Problem z dyskiem

Opisze moze swoj przypadek:
Konsola, dysk 160gb, wpadam do kumpla co by podlaczyc wszystko pod jego duzo lepszy od mojego komputer. Misja - pare gier do zrzucenia.
Problemy byly zeby podpiac bezkonfliktowo 3 dyski. Przy kolejnej konfiguracji z podpinaniem dysk od konsoli zaczal wykac, kompa wylaczylismy, obrocilem dysk o 180 stopni nie wyjmujac tasm, odpalilismy kompa ktorystam raz i wszystko ladnie sie wczytalo razem z tymi dyskami.
Przegralem giery, zamykajac WinHiip'a wyskoczyl jakis tam komunikat ze jakas informacja ulegla modyfikacji i program chciach cos tam dodac. Olalem jego prosbe.
Poszedlem do domu, odpalilem wszystko i chwilke pogralem (40 minet). Wylaczylem i po godzinie zapragnalem se odpalic inna, nowo zapisana gre. Problem w tym ze dysk znow zaczal tykac nie pozwalajac na jego odpalenie. Wielokrotnie wyjmowalem go z NA, patrzylem czy wszystko jest na swoim miejscu (piny!) i bylo, przeciscilem go ladnie i nadal kupa. Poszedlem w **** znerwicowany, wrocilem i odpalilem konsole w celu sprawdzenie czy sie jej przypadniem nie polepszylo. Efekt byl zadowalajacy, pogralem 30minutek, wylaczylem konsole.
Dzisiaj odpalilem kontrolnie konsole i czaszki w oczach mi sie pojawily niczym atak sraczki w nieoczekiwanym momencie. Nadal szmata mi tykala ! Wyciagnalem go, przeczyscilem i odpalilem. Tym razem nie tykal wiec usmiechniety zlapalem za pada i moglem obejrzec komunikat stwierdzajacy iz konsola nie ma podpietego dysku lub zle go wykryla. Wyjalem *****, przytulilem i do dziury (od NA) !
Teraz dysk nie tyka ani go konsola nie widzi jasno wyswietlajac wyzej opisany komunikat.
Teraz czekam na nowe pluca od tych fajek i na kumpla co by przyjsc do niego z tym dyskiem i cos popsuc.
Jak ktos mial podobna zajawke jak ja z tym scierwem to bym prosil o malego hint'a.
__________________
Jak ktoś cię oskarży o molestowanie dzieci, twierdź zawsze że robiłeś to w akcie samoobrony w strachu.
Miud jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-07-2005, 17:41   #2
Yacolek
Wariat
Yacolek Wkrótce będzie sławnyYacolek Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 325
Reputacja: 106

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Go! Go! PSP/Vita Jeden ekran to mało 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie Problem z dyskiem

Mój dysk ( też 160 GB) musiał sie formatować po podłączenieu go do kompa
Nic nei nagrałem , bo winhiip mi nie działał, to znmwou go wrzuciłem do konsoli. I wtedy HDA mnie orkzyczał, ze dysk musi byc sformatowany...
Może to jakaś wrodzona wada 160 , ze po podłączeniu do kompa sie krzaczą ?
__________________
Yacolek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-07-2005, 17:53   #3
InSiDe
Banned
InSiDe Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 595
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do InSiDe
Domyślnie Problem z dyskiem

. Takie tykanie to przeważnie oznaka spieprzonego dysku.
. Może kumpel ma komputer obsługujący duże dyski (powyżej 128Gb) a Ty formatując go tego nie zrobiłeś? Póki co, nic innego nie przychodzi mi do głowy ale stawiam, że załatwiliście dysk.
InSiDe jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-07-2005, 18:38   #4
Devil_2k
Wariat
Devil_2k Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kraków
Posty: 1 031
Reputacja: 92

Lista Osiągnięć
Cztery ściany PlayStation 3 is my Home Dopiero się rozkręcam! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie Problem z dyskiem

Normalne dyski też tykają (czasami :P - mój seagate tyka raz na kilka h jak nie wyłaczam pc :P ) . Idź z tym dyskiem do serwisu.
__________________

Devil_2k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-07-2005, 21:06   #5
Miud
Początkujący
Miud Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 78
Reputacja: 0
Domyślnie Problem z dyskiem

Powiem Wam tak:
wczesniej dysk podpinalem do kompow ktore go wykrywaly jako 120, tym razem sie zdziwilem bo pokazalo go jako 160gb (poszedlem do innego kumpla z nowym athlonem).
Nie wiem, w poniedzialek ide jeszcze do niego i postaram sie cos zrobic, dysk nie upadl ostatnio wiec powinien dzialac.
Najgorsze jest to ze dysk mam z Allego i chba gwarancje wyrzucilem (jeszcze nie szukalem).
Dzieki za wszystkie rady, InSiDe, moze pare questow w MH ?
__________________
Jak ktoś cię oskarży o molestowanie dzieci, twierdź zawsze że robiłeś to w akcie samoobrony w strachu.
Miud jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-07-2005, 21:32   #6
InSiDe
Banned
InSiDe Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 595
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do InSiDe
Domyślnie Problem z dyskiem

. A co pokazywała Twoja konsola? Ile wolnego?

. PS. Grałem w MH prawie od południa. Chwlowo wkurzony na kolejną bandę matołów która daje się zabić Rathanowi wyłaczyłem konsolę.
InSiDe jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17-07-2005, 18:14   #7
Miud
Początkujący
Miud Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 78
Reputacja: 0
Domyślnie Problem z dyskiem

Problem z dyskiem uciekl szybko, wystarczylo ze mu na talerz wrzucilem zdjecie gawa, chwile jeszcze glosno wyl (pewnie z przerazenia) i smiga.

Tak na powaznie to wystarczylo wykasowac na kompie Predatora Concrete Jungle, podczaj jedynego odpalenia dysku filmiki mi sie na niej ciely i od razu zakumalem o co kaman, usunalem z lekkim bolem i ... po przepieciu "dzampera" smiga jak ... dobrze smiga.

Granie z dysku to naprawde zacna sprawa.
__________________
Jak ktoś cię oskarży o molestowanie dzieci, twierdź zawsze że robiłeś to w akcie samoobrony w strachu.
Miud jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation 2 > Underground


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:01.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.