Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation 2 > Underground

Underground Nieoficjalnie o najpopularniejszej konsoli świata.


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 07-04-2005, 21:38   #1
InSiDe
Banned
InSiDe Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 595
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do InSiDe
Domyślnie .: USBAdvance :.

. Jakby ktoś nie wiedział (a potrzebował) już leży na torrencie USBAdvance. Jest to dawno zapowiadana wersja HDAdvance pozwalająca na używanie dysków podłączanych poprzez port USB. To sprawia, że posiadacze PSTwo będą mogli się wreszcie cieszyć całym dobrodziejstwem sceny ps2 i jej poboczności ;]
. Nie testowałem tego (nie mam już starego hdd od lapsa) więc nic więcej nie powiem. Jeśli jednak ktoś się znajdzie, kto zechce spróbować i opisać, pewnie wszyscy będą wdzięczni.

. link: http://www.mininova.org/tor/24273
InSiDe jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-04-2005, 17:13   #2
Devil_2k
Wariat
Devil_2k Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kraków
Posty: 1 031
Reputacja: 92

Lista Osiągnięć
Cztery ściany PlayStation 3 is my Home Dopiero się rozkręcam! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie .: USBAdvance :.

Linki na edonkey'a/emule'a


-=USB ADVANCE CRACKED=- zródło 1

-=USB ADVANCE CRACKED=- zródło 2



Uadnie tera ?
__________________

Devil_2k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-04-2005, 18:28   #3
InSiDe
Banned
InSiDe Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 595
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do InSiDe
Domyślnie .: USBAdvance :.

. Też nie testowałeś? A przy okazji, przeedytuj te linki bo niemiłosiernie rozciągają tabelkę.
. Hint: "tutaj.słowny.opis"

[size=9px][ Dodano: 08-04-2005, 18:04 ][/size]
. Kolejne info o USBAdvance. Na forum Ps2hd.com pojawił się post dotyczący kompatybilności z wydanymi tytułami. Użytkownik o nicku Danin pisze, że ze wszystkich gier które testował mniej niż 75% w ogóle ruszyła. Dodaje też, że wszystkie gry które spradzał działały z HDLoaderem.
. Pisze o nieznośnie powolnym działaniu samych gier jak i oczywistym nieradzeniu sobię z płytami dvd9.
InSiDe jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-04-2005, 19:19   #4
Devil_2k
Wariat
Devil_2k Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kraków
Posty: 1 031
Reputacja: 92

Lista Osiągnięć
Cztery ściany PlayStation 3 is my Home Dopiero się rozkręcam! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie .: USBAdvance :.

Ty , ja wiem jak się linki robi....A nawet jakbym nie wiedział to przy pisaniu postu jest to napisane :P .


Programu jeszcze nie sprawdziłem. Ale jak już znajdę jakąś płytkę to sprawdzę. Ale twierdzę, że nie wyjdzie z tego nic dobrego... W ogóle zastanawiam się czy to coś działa z dyskiem pod NA ;-)
__________________

Devil_2k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-04-2005, 19:25   #5
InSiDe
Banned
InSiDe Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 595
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do InSiDe
Domyślnie .: USBAdvance :.

. Ejj, ale te linki to uadnie cza było zrobić :] A nie jakieś "1" czy "2" :] No nieładnie Panie Bączek, nieładnie ;]]]
. Jaka jest przepustowość napędu DVD w konsolce? Bo ile MB/s ma port to wiemy. Zastanawia mnie, czy aby przypadkiem podłączenie hdd przez usb z definicji będzie wolniejsze od hdd.
InSiDe jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-04-2005, 20:36   #6
Devil_2k
Wariat
Devil_2k Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kraków
Posty: 1 031
Reputacja: 92

Lista Osiągnięć
Cztery ściany PlayStation 3 is my Home Dopiero się rozkręcam! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie .: USBAdvance :.

To zależy jaka płyta - zwykle na średnio zarysowanej to ten hdl idzie 650 kbs a jak mu się dobrze powodzi to maksymalnie wyciągnie 1400 - mi tyle wyciąga na płytach dvd-rw. Ogólnie prędkośc czytnika to chyba 3x ale nie pamiętam dokładnie.


Odpaliłem 'to-to' i pierwsze rozczarowanie "Nie działa z moim dyskie IDE :|". USB only. Miałem nadzięję, że zadziała ze zwykłym Hdd, a tu coś takiego :P No ale sama nazwa programu mówi za siebie. Jedyne co mogę więc powiedzieć, to to, że program jest brzydki (wygląda jak HDA) i ma całe dwie opcje - odpalenie gry i sformatowanie dysku :|
__________________

Devil_2k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 21-09-2005, 18:46   #7
aadameczek
Nowy
aadameczek Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Aug 2005
Posty: 27
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do aadameczek
Domyślnie .: USBAdvance :.

odgrzebuje ten temat, bo jest to cos co mnie interesuje. mam odtwarzacz mp3 pod USB zastanawiam sie czy to zadziala, i wogole nie wiem jaka gierca testowac..prosze o helpa
aadameczek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 21-09-2005, 20:56   #8
Devil_2k
Wariat
Devil_2k Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kraków
Posty: 1 031
Reputacja: 92

Lista Osiągnięć
Cztery ściany PlayStation 3 is my Home Dopiero się rozkręcam! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie .: USBAdvance :.

LoL ? Tzn chcesz zainstalowac gre na mp3 playerze ? O co to za mp3player musialby byc 8)
__________________

Devil_2k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 21-09-2005, 21:34   #9
aadameczek
Nowy
aadameczek Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Aug 2005
Posty: 27
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do aadameczek
Domyślnie .: USBAdvance :.

Zen player 20 gb tylko nie wiem czy to bedzie smigalo
aadameczek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 21-09-2005, 21:36   #10
Yacolek
Wariat
Yacolek Wkrótce będzie sławnyYacolek Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 325
Reputacja: 106

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Go! Go! PSP/Vita Jeden ekran to mało 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie .: USBAdvance :.

A ile Gb ma ten twój mp3 player ?

Na 100% by nie zadziałało, bo tam trzeba nagrac boot sectora ( znaczy sie program nagra :P), a pokaż mi gdzie mp3 player ma sektor rozruchowy :]
__________________
Yacolek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 21-09-2005, 21:44   #11
aadameczek
Nowy
aadameczek Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Aug 2005
Posty: 27
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do aadameczek
Domyślnie .: USBAdvance :.

Cytat:
Napisał aadameczek
Zen player 20 gb
heh, to ma dysk od laptopa chyba, znaczy na pewno hdd i mega elastyczny firmware..wiec wiesz.. rozne rzeczy sie dzieja , nikt by 2 lata temu nie powiedzial ze bedziesz gral na piratach bez otwieranai konsoli :p
aadameczek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 21-09-2005, 22:07   #12
Devil_2k
Wariat
Devil_2k Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kraków
Posty: 1 031
Reputacja: 92

Lista Osiągnięć
Cztery ściany PlayStation 3 is my Home Dopiero się rozkręcam! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie .: USBAdvance :.

Wez sobie sprawdz czy dziala, a nie sie pytasz - lol
__________________

Devil_2k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 21-09-2005, 22:09   #13
aadameczek
Nowy
aadameczek Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Aug 2005
Posty: 27
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do aadameczek
Domyślnie .: USBAdvance :.

ale nie wiem jakie gry tam chodza!!! i sie pytam, a tu zadnej odpowiedzi....
aadameczek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 21-09-2005, 22:33   #14
Devil_2k
Wariat
Devil_2k Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kraków
Posty: 1 031
Reputacja: 92

Lista Osiągnięć
Cztery ściany PlayStation 3 is my Home Dopiero się rozkręcam! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie .: USBAdvance :.

Prawie wszystkie chodza
__________________

Devil_2k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 22-09-2005, 18:42   #15
Yacolek
Wariat
Yacolek Wkrótce będzie sławnyYacolek Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 325
Reputacja: 106

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Go! Go! PSP/Vita Jeden ekran to mało 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie .: USBAdvance :.

Sprawdz -> Nie wybuchnie ;P
Najszybciej wiesz jak sprawdzisz ?
Podłacz ten swój USB dysk () do konsoli i uruchom USBAdvance. Jak wezmie znajdzie dysk i powie ze trza go sformatowac, zrób to. Jak zobaczysz potem pusta liste bez gier -> ZNak ze działa.

Jelsi zas nie wykryje po włączeniu zadnego dysku, no to nie zadziała :] Proste
__________________
Yacolek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 22-09-2005, 21:57   #16
aadameczek
Nowy
aadameczek Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Aug 2005
Posty: 27
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do aadameczek
Domyślnie .: USBAdvance :.

jak mi sformatuje mp3 playera, to wyrzuce konsole z 3 pietra na ulice :wink: nie chce mi sie narazie kombinowac, lookalem na allegro i przejscie dla dysku IDE na usb z kieszonka kosztuje 40-60 zl wiec szkoda moich nerwow na zabawe z mp3 :]
aadameczek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 23-09-2005, 07:58   #17
Devil_2k
Wariat
Devil_2k Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kraków
Posty: 1 031
Reputacja: 92

Lista Osiągnięć
Cztery ściany PlayStation 3 is my Home Dopiero się rozkręcam! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie .: USBAdvance :.

Jaki LL


Przecież masz NA to co kombinujesz z podłączeniem dysku przez USB :?
__________________

Devil_2k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 23-09-2005, 08:17   #18
aadameczek
Nowy
aadameczek Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Aug 2005
Posty: 27
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do aadameczek
Domyślnie .: USBAdvance :.

ale dysk maxtor to minimum 150 zl + przesylka, a mam wolny dysk, ale za maly i innej firmy wiec wole kupic kieszen na USB za 40 zł niz 40 GB dysk za 150..chyba proste


Devi: To , że innej firmy to nic nie znaczy - a za mały znaczy nie mieści się w NA ?
aadameczek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 23-09-2005, 22:56   #19
Yacolek
Wariat
Yacolek Wkrótce będzie sławnyYacolek Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 325
Reputacja: 106

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Go! Go! PSP/Vita Jeden ekran to mało 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie .: USBAdvance :.

Gry zajmują średnio od 2 do 4 GB, wiec policz sobie :P Na 40 GB wejdzie minimum 10, srednio z 15 gier, czyli wcale nie tak mało

Mało to pojęcie względne -> zależy z której strony na to spojrzysz :]
__________________
Yacolek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27-09-2005, 18:43   #20
aadameczek
Nowy
aadameczek Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Aug 2005
Posty: 27
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do aadameczek
Domyślnie .: USBAdvance :.

tak, ale to i tak bardziej mi sie oplaca ta kieszen, bo nie musze kupowac dysku. ja nie mam czasu grac w 10 gier na raz i ie sprawia mi to frajdy. dyska mam maly co do rozmiarow(6.5GB) i za maly co do roztawu NA. slyszalem ze tylko Maxtory NA wykrywa. zreszta narazie i tak czekam na s3 a pomysli sie o tym po swietach :]
aadameczek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation 2 > Underground


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:19.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.