Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Microsoft > Xbox Live

Xbox Live Xbox Live - Sony może tylko pozazdrościć!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 23-01-2007, 21:28   #1
LukaszMPower
Początkujący
LukaszMPower Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: May 2006
Posty: 147
Reputacja: 0
Domyślnie Router do 360

Mam router 3 Com i nie najlepiej mi chodzi razem z 360tka.Mam pytanie, jaki router jest przeznaczony(dobrze dziala)do 360tki
__________________
Drift,burn and make smoke
LukaszMPower jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27-01-2007, 18:28   #2
kidman
Nowy
kidman Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2007
Posty: 7
Reputacja: 0
Domyślnie Router do 360

Linksys wrt56gl chodzi bez problemow
__________________
kidman jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27-01-2007, 23:56   #3
Yacolek
Wariat
Yacolek Wkrótce będzie sławnyYacolek Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 325
Reputacja: 106

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Go! Go! PSP/Vita Jeden ekran to mało 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie Router do 360

Czytałem sobie o róznych ruterach i za 89 zł mozna kupic Dlinka-604 .
Czytałem, że działa z Xboxem 360
__________________
Yacolek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 29-01-2007, 19:33   #4
mckraj
Nowy
mckraj Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Oct 2006
Posty: 40
Reputacja: 0
Domyślnie Router do 360

Jaki sa najlpsze firmy produkujące routery WLAN??????
lepsze sa dlink, linksys czy netgear...???
może ktoś ma jakieś doświadczenia???którymi z chęcią sie podzieli
mckraj jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 29-01-2007, 21:24   #5
kidman
Nowy
kidman Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2007
Posty: 7
Reputacja: 0
Domyślnie Router do 360

linksys jest uwazany za najlepsza marke z routerow "domowych". nie zapominajmy o open source'owym oprogramowaniu do nich, ktore jest o niebo lepsze od oryginalnego. owszem, routery te sa drozsze od dlinkow czy netgear'ow, ale nie ma z nimi problemow
__________________
kidman jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-01-2007, 00:38   #6
Kacz0r
Nowy
Kacz0r Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2007
Posty: 3
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Kacz0r Wyślij wiadomość przez MSN do Kacz0r
Domyślnie Router do 360

Ja miałem dlinka 624+ i nijak nie działał mi net przez Wireless Adaptora (po kablu bez problemów), wymieniłem go za darmo(inaczej bym kupił pewnie linksysa) na jakiegoś edimax (ok 150zł na allegro)i odziwo chodzi zaskakująco dobrze, opcje ma jakich nie posiadał dlink, bez problemu wszystko skonfigurowałem i ustawiłem NAT na open w kilka minut. Jedyny jego problem to mniejszy zasięg od linksysów, ale w domu 200metrowym wystarcza mi spokojnie.
Kacz0r jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01-02-2007, 21:39   #7
LukaszMPower
Początkujący
LukaszMPower Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: May 2006
Posty: 147
Reputacja: 0
Domyślnie Router do 360

Ale czy to sa routery bezprzewodowe?
__________________
Drift,burn and make smoke
LukaszMPower jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-02-2007, 01:21   #8
kidman
Nowy
kidman Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2007
Posty: 7
Reputacja: 0
Domyślnie Router do 360

nie wiem o co pytasz, ale domyslam sie ze chodzi Ci o to, by routery te umozliwialy dostep do internetu urzadzeniom korzystajacym z wifi. tak, te routery to potrafia
p.s.
nawet na zdjeciach widac ze maja antenki
__________________
kidman jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05-02-2007, 18:26   #9
mckraj
Nowy
mckraj Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Oct 2006
Posty: 40
Reputacja: 0
Domyślnie Router do 360

Co sadzicie o D-Linku DSL-G624T.............?????
nie ma go na liście kompatybilnych na xbox.com ale wydaje mi sie ze bedzie ładnie pasował do neostrady bo ma wbudowany modem ADSL.......
Co sadzicie???? :shifty:
mckraj jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-02-2007, 16:04   #10
TroniC
Początkujący
TroniC Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
TroniC's Avatar
 
Zarejestrowany: Nov 2006
Miasto: Krk
Posty: 86
Reputacja: 0

Lista Osiągnięć
Your e-penis must be huge!  Ilość, nie jakość 360 stopni 
Liczba Osiągnięć: 10

Domyślnie Router do 360

Wypowiem sie bo mam innego dlinka DSL 504T(najtanszy model z modemem). Troche sie balem go brac bo o firmie i ich routerach krazy duzo niepochlebnych opinii na necie. W koncu kupilem bo byl tani (99plz) i ladny (nie wstyd go postawic kolo kompa). Teraz jak sie sprawuje: dziele neo1 mega na kompa, 360 i starego ixa. Router loguje sie do neo bardzo szybko, latwa obsluga przez przegladarke, nawet lama zainstaluje i przekieruje porty (trudniej zainstalowac samemu modem neo :wink: ), bez problemow na live (nat open). Minusy to:zapycha sie przy kozystaniu z P2P- albo ssasz , albo przegladasz strony. Wydaje cichy pisk podczas pracy-mnie to nie przeszkadza slysze go jak naprawde zblize glowe do routera (np. jak przepinam w nim kable), ale w necie strasznie na to nazekali. Ogolna ocena 4/5
__________________



TroniC jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-02-2007, 20:55   #11
chudini
Nowy
chudini Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Feb 2007
Posty: 17
Reputacja: 0
Domyślnie Router do 360

mam model Linksys WRT54GC Compact Router + Wirel-G i dziala bezproblemowo
__________________
<br />
chudini jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04-05-2007, 18:28   #12
jnowaczy
Nowy
jnowaczy Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: May 2007
Posty: 10
Reputacja: 0
Domyślnie modem,router do x360

mam pytanie i prosze o rade bo sie na tym zupelnie nie znam ,mam zamiar kupic ten oto modem
i podlaczyc do niego x360

1)czy ten model sie nadaje
2)czy bedzie mozna podlaczyc do tego neo i x360 za pomoca kabla
jnowaczy jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05-05-2007, 16:40   #13
carloawake
Nowy
carloawake Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Mar 2007
Posty: 31
Reputacja: 0
Domyślnie Router do 360

Biedzie pasować na pewno lecz ten sprzęcik posiada pewna wadę ... wiem bo posiadam coś takiego w robocie Uwielbia sie wieszać i przegrzewać o restartowaniu się ustawień nie wspomnę :/
__________________
carloawake jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 23-05-2007, 15:14   #14
brolly
Fanatyk
brolly Wkrótce będzie sławny
 
brolly's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2007
Posty: 864
Reputacja: 52
Wyślij wiadomość przez AIM do brolly

Lista Osiągnięć
Your e-penis must be huge! Szybko i wściekle Zapalczywy Hall of Fame n00b 
Liczba Osiągnięć: 10

Domyślnie Router do 360

Mam zamiar kupic router dox360 tylko nie znam sie który jest dobry do niego. moze mi ktos cos doradzic??? ma ktos na sprzedaz za tania kase??? POZDRO
brolly jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 23-06-2007, 11:28   #15
wjehu
Uzależniony
wjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłość
 
wjehu's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2007
Miasto: Pölitz
Posty: 539
Reputacja: 1902

Lista Osiągnięć
4 The Players Ten jedyny To drugie Wii I love Apple 
Liczba Osiągnięć: 15

Domyślnie Router do 360

D-Link DI-524

Bardzo dobry router ale bez modemu :P . Jezeli masz net z "kablówki" to polecam ten model . Jadę na nim 3 miesiące i ani razu nie musiałem go resetować :happy:

ps. na alledrogo.pl kosztuje 135 zł

pzdr
__________________
wjehu jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 23-06-2007, 22:13   #16
Bari
Uzależniony
Bari Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2007
Miasto: Łódź
Posty: 639
Reputacja: 89

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Zapalczywy Wiisi mi to 
Liczba Osiągnięć: 20

Domyślnie Router do 360

Cytat:
Napisał wjehu
D-Link DI-524

Bardzo dobry router ale bez modemu :P . Jezeli masz net z "kablówki" to polecam ten model . Jadę na nim 3 miesiące i ani razu nie musiałem go resetować :happy:

ps. na alledrogo.pl kosztuje 135 zł

pzdr
mam ten ruter i sprawdza sie swietnie - polecam

ps.ja musze go resetowac co jakis czas bo sie zawiesza ale to tylko dla tego ze trzymam go w szawce i sie grzeje, jak zdjolem drzwiczki od tej szawki miesieac temu to do tej pory ruter sie nie zaciol - wniosek z tego taki, ze nie wolno go trzymac w zamknieciu

pozdrawiam :happy:
__________________
Bari jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 23-06-2007, 22:27   #17
Yacolek
Wariat
Yacolek Wkrótce będzie sławnyYacolek Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 325
Reputacja: 106

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Go! Go! PSP/Vita Jeden ekran to mało 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie Router do 360

Równiez mam owy ruter, z x360 działa wyśmienicie (czego nie powiem o moim necie, ale to inna bajka )
Od marca chodzi bez przerwy, ani razu się nie zawiesił
__________________
Yacolek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 24-06-2007, 21:36   #18
brolly
Fanatyk
brolly Wkrótce będzie sławny
 
brolly's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2007
Posty: 864
Reputacja: 52
Wyślij wiadomość przez AIM do brolly

Lista Osiągnięć
Your e-penis must be huge! Szybko i wściekle Zapalczywy Hall of Fame n00b 
Liczba Osiągnięć: 10

Domyślnie Router do 360

a ten router D-Link DI-524 mozna podpiąć do x360 za pomocą kabla? czy tylko bezprzewodowo
brolly jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 24-06-2007, 22:29   #19
wjehu
Uzależniony
wjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłość
 
wjehu's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2007
Miasto: Pölitz
Posty: 539
Reputacja: 1902

Lista Osiągnięć
4 The Players Ten jedyny To drugie Wii I love Apple 
Liczba Osiągnięć: 15

Domyślnie Router do 360

Cytat:
Napisał brolly
a ten router D-Link DI-524 mozna podpiąć do x360 za pomocą kabla? czy tylko bezprzewodowo


Jak widzisz na obrazku są 4 porty więc podłanczaj kablem :wink:

pzdr
__________________
wjehu jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 24-06-2007, 23:03   #20
Yacolek
Wariat
Yacolek Wkrótce będzie sławnyYacolek Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 325
Reputacja: 106

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Go! Go! PSP/Vita Jeden ekran to mało 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie Router do 360

Tia, ja mam podłączony kablem, który jest w zestawie Premium i działa W końcu mam net i w PC i w konsoli
__________________
Yacolek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Microsoft > Xbox Live


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:40.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.