Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Microsoft > Xbox Live

Xbox Live Xbox Live - Sony może tylko pozazdrościć!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 20-07-2011, 06:03   #1
Bari
Uzależniony
Bari Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2007
Miasto: Łódź
Posty: 639
Reputacja: 89

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Zapalczywy Wiisi mi to 
Liczba Osiągnięć: 20

Domyślnie 99% i....Nie można pobrać

Witam. Mam problem z pobieraniem chyba wszystkich plików z Xbox Live. Otóż podaczas pobierania np. paczki map discovery dla gow'a dochodzi do 99%, a następnie otrzymuje komunikat (w takiej postaci jak np. osiągniecie wskoczy) "Nie można pobrać [nazwa pliku]".

1. Ustawienia sieci zrobione - zero błędów przy sprawdzaniu, porty odblokowane, dmz przepuszczony.
2. Ustawienia regionalne - Wielka Brytania.
3. Sprawdzane z 2 kont - na UK i PL.

Spotkał się ktoś z czymś takim? Jeśli tak to proszę o pomoc. Z góry wielki dzięki.
Pozdrawiam
__________________
Bari jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-07-2011, 07:31   #2
simian raticus
Banned
simian raticus Może być tylko lepiej
 
Zarejestrowany: Oct 2006
Miasto: Hebefrenic brain 666!
Posty: 88
Reputacja: -38
Domyślnie Odp: 99% i....Nie można pobrać

Miejsca na dysku masz? Może brakuje te kilka MB? Ale czy by wtedy zaczęło pobierać?
simian raticus jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-07-2011, 08:21   #3
Bari
Uzależniony
Bari Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2007
Miasto: Łódź
Posty: 639
Reputacja: 89

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Zapalczywy Wiisi mi to 
Liczba Osiągnięć: 20

Domyślnie Odp: 99% i....Nie można pobrać

Mam około 40GB wolnego miejsca.
__________________
Bari jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-07-2011, 10:10   #4
EdzioX360
Początkujący
EdzioX360 Wkroczył na dobrą drogę
 
EdzioX360's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2008
Posty: 57
Reputacja: 28

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Cztery ściany Zapalczywy Aniołek 
Liczba Osiągnięć: 11

Domyślnie Odp: 99% i....Nie można pobrać

Pierwszy raz ściągasz te rzeczy z tego konta na tej konsoli? Czy może prędzej konto było używane na innej. Bo taki błąd też wyskakuje jak nie masz przeniesionej licencji.
__________________
EdzioX360 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-07-2011, 11:16   #5
daniob
Stały bywalec
daniob Wszyscy go tu znajądaniob Wszyscy go tu znajądaniob Wszyscy go tu znajądaniob Wszyscy go tu znajądaniob Wszyscy go tu znajądaniob Wszyscy go tu znają
 
daniob's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2011
Posty: 385
Reputacja: 613

Lista Osiągnięć
PlayStation 3 is my Home 360 stopni Zbieram puchary Platynki jak dziewczynki 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie Odp: 99% i....Nie można pobrać

Blokada regionalna, mi takie coś wyskakiwało jak chciałem sobie pobrać Bad Company 2, Mafię 2 czy Fallout: New Vegas z polskiego Live'a mieszkając w Hiszpanii... Jedyne co Ci pozostaje to bawienie się w te VPN'y czy jak to tam...

P.S. Siema Edziu
__________________
daniob jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-07-2011, 12:18   #6
hub3k pl
Wariat
hub3k pl Wzór dla innychhub3k pl Wzór dla innychhub3k pl Wzór dla innychhub3k pl Wzór dla innychhub3k pl Wzór dla innychhub3k pl Wzór dla innychhub3k pl Wzór dla innych
 
hub3k pl's Avatar
 
Zarejestrowany: Nov 2009
Miasto: Poznań
Posty: 1 735
Reputacja: 852

Lista Osiągnięć
Stary dziad! 4 The Players Aniołek Swój! 
Liczba Osiągnięć: 21

Domyślnie Odp: 99% i....Nie można pobrać

ale blokada regionalna wyskakuje zanim zacznie sie pobierac idz z konsola do znajomego i spróbuj u niego pobrac bedziesz wiedziec czy to wina twojego neta
__________________
Sent from my PC using keyboard

hub3k pl jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-07-2011, 16:02   #7
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 534
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: 99% i....Nie można pobrać

Cytat:
Napisał hub3k pl Zobacz post
ale blokada regionalna wyskakuje zanim zacznie sie pobierac idz z konsola do znajomego i spróbuj u niego pobrac bedziesz wiedziec czy to wina twojego neta
Nie zawsze, bo jak nastawisz przez www to zacznie się ściągać i przy 99% wywali błąd.
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 24-07-2011, 00:51   #8
Vartan
Wariat
Vartan Wkrótce będzie sławny
 
Vartan's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2007
Posty: 1 025
Reputacja: 68

Lista Osiągnięć
VIP Dopiero się rozkręcam! Filantrop Donator o wielkim sercu 
Liczba Osiągnięć: 18

Domyślnie Odp: 99% i....Nie można pobrać

daniob ma racje, a reszta blefuje.
sciaganie czegos z blokada regionalna powoduje ten blad i tyle.
potrzebny VPN na ostatnim procencie.
__________________
Vartan jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 24-07-2011, 19:09   #9
SandSpol
Stały bywalec
SandSpol Wzór dla innychSandSpol Wzór dla innychSandSpol Wzór dla innychSandSpol Wzór dla innychSandSpol Wzór dla innychSandSpol Wzór dla innychSandSpol Wzór dla innych
 
SandSpol's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Bytom
Posty: 418
Reputacja: 891

Lista Osiągnięć
Jakość, nie ilość Konsekwentny Na dobre i na złe  
Liczba Osiągnięć: 8

Domyślnie Odp: 99% i....Nie można pobrać

Niemal pewne że blokada, lecz dodam ciekawostkę, jak ostatnio na nowej konsoli ściągałem kodeki by odpalać pliki avi, to na polskim live przy 99% wyskoczył błąd że nie może pobrać Oo na koncie USA nie było problemu.
__________________
SandSpol jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 24-07-2011, 20:41   #10
Bari
Uzależniony
Bari Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2007
Miasto: Łódź
Posty: 639
Reputacja: 89

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Zapalczywy Wiisi mi to 
Liczba Osiągnięć: 20

Domyślnie Odp: 99% i....Nie można pobrać

Cytat:
Pierwszy raz ściągasz te rzeczy z tego konta na tej konsoli? Czy może prędzej konto było używane na innej. Bo taki błąd też wyskakuje jak nie masz przeniesionej licencji.
Konto było wcześniej używane na innej konsoli, a część plików była pobierana na tamtej konsoli. Teraz na nowej konsoli chciałem pobrać je na nowo, a tutaj taki błąd. O co chodzi z przeniesieniem tej licencji?
__________________
Bari jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 24-07-2011, 20:50   #11
EdzioX360
Początkujący
EdzioX360 Wkroczył na dobrą drogę
 
EdzioX360's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2008
Posty: 57
Reputacja: 28

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Cztery ściany Zapalczywy Aniołek 
Liczba Osiągnięć: 11

Domyślnie Odp: 99% i....Nie można pobrać

Tu masz wszystko opisane:
http://www.xbox.com/pl-PL/Support/LicenseMigration/FAQ
A tu masz 'narzędzie' do przeniesienia licencji:
http://www.xbox.com/pl-pl/Support/LicenseMigration/Home
__________________
EdzioX360 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 25-07-2011, 12:06   #12
Bari
Uzależniony
Bari Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2007
Miasto: Łódź
Posty: 639
Reputacja: 89

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Zapalczywy Wiisi mi to 
Liczba Osiągnięć: 20

Domyślnie Odp: 99% i....Nie można pobrać

Sprawdziłem na paczce discovery gears of war i nadal to samo. Z tego co pamiętam, to na tą paczkę nie było blokady regionalnej - no chyba że coś się zmieniło
__________________
Bari jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 25-07-2011, 13:46   #13
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 534
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: 99% i....Nie można pobrać

Wybierasz content z rynku czy bierzesz historię pobierania? Jak wejdziesz w historię i będziesz miał "zawartość niedostępna" to nic już nie zrobisz niestety.
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 25-07-2011, 14:05   #14
Bari
Uzależniony
Bari Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2007
Miasto: Łódź
Posty: 639
Reputacja: 89

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Zapalczywy Wiisi mi to 
Liczba Osiągnięć: 20

Domyślnie Odp: 99% i....Nie można pobrać

Normalnie przez rynek.
__________________
Bari jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 25-07-2011, 15:00   #15
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 534
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: 99% i....Nie można pobrać

No to sprawdź historię pobierania ;f czy jest to co napisałem.
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Microsoft > Xbox Live


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:48.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.