Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation Portable/Vita

PlayStation Portable/Vita Zabawka hi-tech czy super handheld?


Zamknięty Temat
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 01-12-2005, 17:22   #1
Ferag
Nowy
Ferag Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Dec 2005
Posty: 8
Reputacja: 0
Domyślnie Jestem zielony

Czesc jestem tu po raz pierwszy i mam z tego tytulu pytanie.
Przegladajac forum wyczytalem ze PSP ma WiFi
Mam jedno pytanie :
Co to jest WiFi i jak ten internet przez to dziala(prosze szczegulowo opisac)czy jest do tego potrzebne cos w PC zeby ta konsolka miala internet?
Jestem zielony jesli chodzi o PSP narazie chce sie cos o niej dowiedziec a wtedy kupie.
Ferag jest offline  
Stary 01-12-2005, 22:21   #2
c1n3k
Uzależniony
c1n3k Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 618
Reputacja: 47
Wyślij wiadomość przez AIM do c1n3k Wyślij wiadomość przez MSN do c1n3k
Domyślnie Jestem zielony

1. WiFi to siec bezprzewodowa. Jak znajdujesz sie w jej zasiegu to mozesz wtedy przy pomocy PSP grac online lub jezeli masz soft ->2.0 to mozesz przegladac strony www przy pomocy przegladarki. Hotspot to miejsce w obrebie ktorego dostepny jest dostep do internetu przez wifi, coraz czesciej hotspoty stawiane sa w centrah handlowych, na lotniskach a nawet w mcdonaldach (np. w starym browarze w poznaniu jest hotspot przy restauracjach ;]). Jezeli chcesz stworzyc siec wifi w domu to bedziesz potrzebowal karty wifi lub access pointa (zaleznie od potrzeby). Karte wifi podlaczasz bezposrednio do kompa i przez niego udostepniasz polaczenie (najlepsze wyjscie jak masz neo na usb i win xp). Jezeli masz modem ethernetowy to najlepszym rozwiazaniem jest access point.
2. Zadnego, psp jest wykrywane jako dysk wymienny i poprostu przerzucasz pliki na ms.
__________________

<br />www.GameOwn.com
<br />Wii Friendcode: 1369-9472-4352-4060
c1n3k jest offline  
Stary 02-12-2005, 09:37   #3
Ferag
Nowy
Ferag Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Dec 2005
Posty: 8
Reputacja: 0
Domyślnie Jestem zielony

Dzieki za odpowiedz.
Rozumiem to tak Sony PSP ma wbudowana karte WiFi i zeby sie polaczyc z netem bezprzewodowym musze sie znalezc w jego zasiegu.
A np. ISO gier rozpakowuje i przezucam z PC na Memorke i odpalam gre i gram.

Jesli cos zle zrozumialem to prosze mnie poprawic.

A jak mam przekonwertowany np.DVD na format PSP czyli MP4 to wrzucam go gdzie badz czy musi byc jakis odpowiedni katalog na memorce ?
To samo np.z MP3 gdzie to sie wrzuca?
Acha ostatnie pytanie skad wiadomo ze jestem w poblizu sieci bezprzewodowej?Czy PSP informuje o tym w jakis sposob?

Ps.A tak wogule to gralismy w tym samym Klanie w Socoma jakis roczek temu lub dalej na Ps2 w sieci jesli mnie twoj nik nie myli.
Ferag jest offline  
Stary 02-12-2005, 10:12   #4
neo_angin
Wariat
neo_angin Można na niego liczyćneo_angin Można na niego liczyćneo_angin Można na niego liczyćneo_angin Można na niego liczyć
 
neo_angin's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Łódź
Posty: 1 022
Reputacja: 329
Wyślij wiadomość przez AIM do neo_angin Send a message via Skype™ to neo_angin

Lista Osiągnięć
Go! Go! PSP/Vita Cztery ściany Pokaż się! Przybij piątkę! 
Liczba Osiągnięć: 8

Domyślnie Jestem zielony

Zacznijmy od tego:] Zeby odpalic ISO gry musisz:

Po pierwsze mieć soft niższy niż 2.0 w przeciwnym przypadku, sorry - no bonus :]
Po drugie sciągnąć jakiś progrm emulujący np. fastloader (szukaj na www.ps2nfo.com) i wrzucic go do folderu GAMES na PSP, zreszta wszystko najczesciej masz opisane w plikach READ ME :]
Po trzecie musisz mieć działający dump, czy li jak to się mówi ISO, lise działąjąceych znajdziesz na forum wyżej wymienionej strony.

Do tworzenia MP4 z DVD nie wiem jakiego sie uzywa, ale chyba, powtarzam chyba PSP Video 9, jesli nie do DVD to przynajmniej na pewno do innych plików video. Wrzucasz go na psp, muisz mieć katalog MP_ROOT a w nim dwa kolejne 100ANV01 i 100MNV01 i musisz tam wrzucic odpowiednio przerobiony film o odpowiedniej nazwe, tak zeby pasowala do nazwy folderu, ten program co podalem konwertuje pliki jednym kliknieciem i moze tez od razu wyslac ci to na psp :]

Z mp3 jest łatweij ponieważ po wejsciu na wykryty dysk wymienny czyli dajmy na to ze komp wykrywa ci PSP jako dysk I to folder MP3 musi być dokładnie I:/MP3 rozumiesz ??

Skąd wiadomo że jesteś w sieci ?? hmm napewno po tym ze jest to gdzies napsiane, cz psp sygnalizuje takie cos to nie wiem bo sie jeszcze tym nie bawiłem :P mam PSP od wrzesnia a jeszcze nie mam zadnej gry, w ten weekend przychodzi memorka :P sasasasa wtedy sie zobaczy :]

Oczywiście miałem na myśli ISO twojej orginalnej gry. Ponieważ odpalanie z memorki nie zużywa tak bardzo baterii jak dysk UMD :]
__________________

neo_angin jest offline  
Stary 02-12-2005, 16:02   #5
InSiDe
Banned
InSiDe Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 595
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do InSiDe
Domyślnie Jestem zielony

. Konsola Ci nie pokaże, czy jesteś w zasięgu. Ja (kiedy sprawdzałem jak to jest w darmowymi punktami w moim mieście) chodziłem odświeżając ekran "połączeń sieciowych". Pokazywało podstawowe dane tj. nazwę, ssid i siłę sygnału. Od biedy się więc da.
. O nielegalnych zagrywkach prosiłbym nie rozmawiać bo tego modelu nie wolno propagować. Tym samym prosiłbym Cię Neo, żebyś wyedytował swojego posta :]
InSiDe jest offline  
Stary 02-12-2005, 19:18   #6
c1n3k
Uzależniony
c1n3k Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 618
Reputacja: 47
Wyślij wiadomość przez AIM do c1n3k Wyślij wiadomość przez MSN do c1n3k
Domyślnie Jestem zielony

@Ferag: www.skizo.org - tutaj masz mnostwo tutoriali, poradnikow, FAQow i innych tego typu rzeczy skad dowiesz sie wielu przydatnych rzeczy.
__________________

<br />www.GameOwn.com
<br />Wii Friendcode: 1369-9472-4352-4060
c1n3k jest offline  
Stary 02-12-2005, 20:49   #7
InSiDe
Banned
InSiDe Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 595
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do InSiDe
Domyślnie Jestem zielony

. Tylko pamiętaj, skizo śmierdzi :]]
InSiDe jest offline  
Stary 02-12-2005, 21:37   #8
Ferag
Nowy
Ferag Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Dec 2005
Posty: 8
Reputacja: 0
Domyślnie Jestem zielony

Kupilem dzisiaj PSP i mam wersje 1.52 To dobrze czy zle ?
A na plytce demo jest update do 2.0 narazie tego nierobie powiedzcie czy warto czy nie i dlaczego.
Kupilem tez memorke 1 Gb
Czy baterie trzeba formatowac jak w telefonie 3 razy po 12 godzin czy nie ?
W instrukcji nic nie napisane.
Ferag jest offline  
Stary 02-12-2005, 23:18   #9
neo_angin
Wariat
neo_angin Można na niego liczyćneo_angin Można na niego liczyćneo_angin Można na niego liczyćneo_angin Można na niego liczyć
 
neo_angin's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Łódź
Posty: 1 022
Reputacja: 329
Wyślij wiadomość przez AIM do neo_angin Send a message via Skype™ to neo_angin

Lista Osiągnięć
Go! Go! PSP/Vita Cztery ściany Pokaż się! Przybij piątkę! 
Liczba Osiągnięć: 8

Domyślnie Jestem zielony

sproboj z inna gra, ja ksie bedzie powatarzac problem to cos zaradzimy, co do formatu baterii to chyba nie trzeba sie w to bawic, to nie jest byle telefon z byle jaka bateria zeby trszeba bylo formatowac bateryjke :P
__________________

neo_angin jest offline  
Stary 03-12-2005, 11:15   #10
InSiDe
Banned
InSiDe Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 595
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do InSiDe
Domyślnie Jestem zielony

. Formować, nie formatować :] Ja już sobie odpuściłem jakieś dziwactwa z bateriami. Nikt w sumie nie wie, jak to jest. Nauka sobie, technicy sobie a jak jeszcze chemika zapytasz to już w ogóle rzeźnia.
. Swoją PSP ładowałem przez noc (za pierwszym razem) bawiąc się nią także. Nie rozładowałem do końca. Te ogniwa się "rozpędzają" czyli pełną efektywność uzyskują po paru cyklach.
InSiDe jest offline  
Stary 03-12-2005, 13:19   #11
c1n3k
Uzależniony
c1n3k Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 618
Reputacja: 47
Wyślij wiadomość przez AIM do c1n3k Wyślij wiadomość przez MSN do c1n3k
Domyślnie Jestem zielony

@Ferag: Sformatuj karte to pewnie wejdzie :P
@Inside: Czemu skizo smierdzi?
__________________

<br />www.GameOwn.com
<br />Wii Friendcode: 1369-9472-4352-4060
c1n3k jest offline  
Stary 03-12-2005, 16:02   #12
Ferag
Nowy
Ferag Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Dec 2005
Posty: 8
Reputacja: 0
Domyślnie Jestem zielony

THX
Ferag jest offline  
Stary 03-12-2005, 16:07   #13
c1n3k
Uzależniony
c1n3k Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 618
Reputacja: 47
Wyślij wiadomość przez AIM do c1n3k Wyślij wiadomość przez MSN do c1n3k
Domyślnie Jestem zielony

Ekhm, za takiego posta mozesz dostac tutaj warna bo nie wolno pisac tutaj o piratach...
A pozatym tak - musisz miec 1.5.

www.skizo.org - tutaj masz wszystko opisane :!:
__________________

<br />www.GameOwn.com
<br />Wii Friendcode: 1369-9472-4352-4060
c1n3k jest offline  
Stary 03-12-2005, 16:15   #14
Ferag
Nowy
Ferag Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Dec 2005
Posty: 8
Reputacja: 0
Domyślnie Jestem zielony

Sory.
Czyli jak mam 1.52 to juz moge sie pozegnac ?
Ferag jest offline  
Stary 03-12-2005, 16:32   #15
c1n3k
Uzależniony
c1n3k Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 618
Reputacja: 47
Wyślij wiadomość przez AIM do c1n3k Wyślij wiadomość przez MSN do c1n3k
Domyślnie Jestem zielony

Robisz update do 2.0 a pozniej downgrade do 1.5 - skizo.org sie klania

EOT w tej sprawie bo zaraz warny poleca
__________________

<br />www.GameOwn.com
<br />Wii Friendcode: 1369-9472-4352-4060
c1n3k jest offline  
Stary 03-12-2005, 19:07   #16
Ferag
Nowy
Ferag Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Dec 2005
Posty: 8
Reputacja: 0
Domyślnie Jestem zielony

Juz wszystko jest OK
Ferag jest offline  
Stary 04-12-2005, 10:57   #17
InSiDe
Banned
InSiDe Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 595
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do InSiDe
Domyślnie Jestem zielony

. Rozumiem, że udało Ci się zrobić update z 1.52 do 2.00 a potem downgrade spowrotem do 1.50?
. Nom, to gratuluję i wierzę, że teraz bezproblemowo wślizgniesz się do świata homebrewów ;]

. Ale tak poważniej, jest już 2.60. Zdaje się, że tylko RSS'y (z tych ciekawszych) dodali. Grunt, że się sprawa rozwija.
InSiDe jest offline  
Stary 04-12-2005, 13:47   #18
c1n3k
Uzależniony
c1n3k Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 618
Reputacja: 47
Wyślij wiadomość przez AIM do c1n3k Wyślij wiadomość przez MSN do c1n3k
Domyślnie Jestem zielony

Dodali jeszcze obsluge plikow .wma ale najdziwniejsze jest to ze zeby je otworzyc trzeba miec... polaczenie z internetem o_O

No to jak juz wszystko sobie wyjasnilismy to zamykamy.
__________________

<br />www.GameOwn.com
<br />Wii Friendcode: 1369-9472-4352-4060
c1n3k jest offline  
Zamknięty Temat

  Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation Portable/Vita


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 18:34.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.