Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Microsoft > Xbox Live

Xbox Live Xbox Live - Sony może tylko pozazdrościć!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 31-12-2015, 14:48   #1
ViscaBarca
Nowy
ViscaBarca Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Dec 2015
Posty: 3
Reputacja: 10
Domyślnie jak otworzyć NAT - Xbox One - Internet radiowy(router)

Witam,

mam problem z otworzeniem NAT, NAT w konsoli cały czas zamknięty, wczoraj udało mi się go otworzyć włączając DMZ i wpisując IP, lecz po ponownym włączeniu nadal jest "ZAMKNIĘTY"

Czytałęm poradniki i próbowałem to zrobić, poniżej screeny jak to wygląda u mnie

Internet- radiowy
Router - Dlink DIR-600

Bedę bardzo wdzieczny za pomoc.
Załączone Grafiki
File Type: jpg 1.jpg (94.2 KB, 21 wyświetleń)
File Type: jpg 2.jpg (96.9 KB, 20 wyświetleń)
File Type: jpg 3.jpg (91.5 KB, 18 wyświetleń)
File Type: jpg 5.jpg (94.3 KB, 19 wyświetleń)
File Type: jpg 6.jpg (92.5 KB, 16 wyświetleń)
ViscaBarca jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-12-2015, 15:33   #2
PPWojtek
No-life
PPWojtek Klękajcie narodyPPWojtek Klękajcie narodyPPWojtek Klękajcie narodyPPWojtek Klękajcie narodyPPWojtek Klękajcie narodyPPWojtek Klękajcie narodyPPWojtek Klękajcie narodyPPWojtek Klękajcie narodyPPWojtek Klękajcie narodyPPWojtek Klękajcie narodyPPWojtek Klękajcie narody
 
PPWojtek's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2009
Miasto: Wodzisław Śląski
Posty: 2 856
Reputacja: 7298

Lista Osiągnięć
Old School Playaz Your e-penis must be huge! Byłem pierwszy! Troll 
Liczba Osiągnięć: 21

Domyślnie Odp: jak otworzyć NAT - Xbox One - Internet radiowy(router)

pewnie masz dhcp wlaczone
__________________

Spoiler:
DAWAJ PLUSIKA
PPWojtek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-12-2015, 15:53   #3
ViscaBarca
Nowy
ViscaBarca Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Dec 2015
Posty: 3
Reputacja: 10
Domyślnie Odp: jak otworzyć NAT - Xbox One - Internet radiowy(router)

No miałem, ale wyłączyłem i dalej NAT w konsoli jest zamknięty.
ViscaBarca jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-12-2015, 16:36   #4
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 386
Reputacja: 10945

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie Odp: jak otworzyć NAT - Xbox One - Internet radiowy(router)

Konsola ma stałe IP przypisane?
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-12-2015, 17:45   #5
ViscaBarca
Nowy
ViscaBarca Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Dec 2015
Posty: 3
Reputacja: 10
Domyślnie Odp: jak otworzyć NAT - Xbox One - Internet radiowy(router)

Jak to zrobić? w routerze czy w konsoli??
Screeny wrzucilem zeby bylo widać jak mam router zrobiony
ViscaBarca jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-12-2015, 19:38   #6
luck1985
Wariat
luck1985 Przed nim wspaniała przyszłośćluck1985 Przed nim wspaniała przyszłośćluck1985 Przed nim wspaniała przyszłośćluck1985 Przed nim wspaniała przyszłośćluck1985 Przed nim wspaniała przyszłośćluck1985 Przed nim wspaniała przyszłośćluck1985 Przed nim wspaniała przyszłośćluck1985 Przed nim wspaniała przyszłośćluck1985 Przed nim wspaniała przyszłośćluck1985 Przed nim wspaniała przyszłośćluck1985 Przed nim wspaniała przyszłość
 
luck1985's Avatar
 
Zarejestrowany: Nov 2010
Miasto: Poznań
Posty: 1 321
Reputacja: 1903

Lista Osiągnięć
Ten jedyny Swój! Na dobre i na złe Jeden ekran to mało 
Liczba Osiągnięć: 7

Domyślnie Odp: jak otworzyć NAT - Xbox One - Internet radiowy(router)

On pytał- ip masz stałe czy zmienne?
Zapewne stałe. Musisz się zgłosić do usługodawcy żeby nadał Ci zmienne ip.
Ja ustawiłem wg poradników w necie i też miałem zamknięty. Ostatnio zresetowałem router i zrobiłem podstawowe ustawienia- zabezpieczenia i mam już otwarty cały czas. Ale wcześniej zgłosiłem problem u dostawcy neta.
__________________
luck1985 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-12-2015, 19:40   #7
Rob1N
Stały bywalec
Rob1N Po prostu miły człowiekRob1N Po prostu miły człowiekRob1N Po prostu miły człowiekRob1N Po prostu miły człowiek
 
Rob1N's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2012
Posty: 484
Reputacja: 359
Domyślnie Odp: jak otworzyć NAT - Xbox One - Internet radiowy(router)

Konfiguracja wygląda dobrze z tym że co uruchomienie konsola dostaje inne ip z puli. Musisz na stałe przypisać IP konsoli. Aby to zrobić w routerze musisz odczytać mac z konsoli (jest gdzieś w ustawieniach sieci). Potem przypisujesz temu adresowi mac odpowiednie IP. Możesz też to zrobić w konsoli ale problem jest taki że jak inne urządzenie zajmie ten konkretny adres ip to wystąpi konflikt. Lepiej ustaw to na stałe w routerze i ip konsole będzie zawsze zarezerwowane dla konsoli.

Tutaj filmik:

Cytat:
Napisał luck1985 Zobacz post
On pytał- ip masz stałe czy zmienne?
Zapewne stałe. Musisz się zgłosić do usługodawcy żeby nadał Ci zmienne ip.
Ja ustawiłem wg poradników w necie i też miałem zamknięty. Ostatnio zresetowałem router i zrobiłem podstawowe ustawienia- zabezpieczenia i mam już otwarty cały czas. Ale wcześniej zgłosiłem problem u dostawcy neta.
No raczej nie. Problemem jest to że otworzył porty dla konkretnego IP 192.168.0.101 ale router nie wie że ma rezerwować ten adres konsoli i jeśli router przydzieli konsoli 192.168.0.102 lub jakikolwiek inny to porty będą zamknięte.
__________________

Ostatnio edytowane przez Rob1N : 31-12-2015 o 19:44
Rob1N jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-12-2015, 19:42   #8
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 386
Reputacja: 10945

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie Odp: jak otworzyć NAT - Xbox One - Internet radiowy(router)

Nie, ja się pytałem o IP wewnętrzne, w ramach sieci domowej. Gdzieś na routerze powinieneś mieć podaną listę podłączonych urządzeń, gdzie każde ma przypisane jakieś IP i podany jest przy tym adres MAC. Musisz dla adresu MAC Xboksa (da się go podejrzeć i porównać na konsoli, w Ustawienia -> Sieć -> zaawansowane opcje, czy jakoś tak) ustawić konkretne, stałe IP, a następnie dla tego właśnie IP otworzyć porty albo wrzucić je w DMZ.

Edit: Rob1n był szybszy.
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Microsoft > Xbox Live


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:23.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.