![]() |
|
Zarejestruj się | Dotacja | Użytkownicy | Osiągnięcia | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz forum jako przeczytane | Ranking Xbox Live! |
Muzyka Jakiej muzyki słuchasz? |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
Wariat
![]() ![]() |
![]()
Wczoraj w wieku 50 lat niespodziewanie zmarł Michael Jackson "Król popu". Szczerze różnych rzeczy się spodziewałem, ale nie czegos takiego.
Nie byłem pewnie jak większość wielkim fanem MJ, ale kiedy kształtowały się moje gusta muzyczne, Jackson był na szczycie popularności. Głos obok, którego nie można było przejść obojętnie. Pamiętam jak nabywalem dwupak History, gdzie ciężkim bólem finansowym było dla mnie wydanie w 1995 roku 23 zł na dwie kasety magnetofonowe, ale nie żałowalem tego wydatku. Jako człowiek ekscentryczny i zjechany psychicznie, ale muzycznie i choreograficznie geniusz jakich mało. Mój ulubiony utwór z nowszych: oraz z tych starszych troche: Oczywiście możne do tego dołozyć bardzo łatwo kilka innych utworów. Kim był dla Was ? Ostatnio edytowane przez snakemaycry : 26-06-2009 o 22:15 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Spambot
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Król popu i wielki artysta. Niektórych kawałków słucham do dziś mimo że moje gusta poszły w zupełnie inna stronę.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Znajomy
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Lublin --> Czechów
Reputacja: 27
Xbox Live! - Ranking: 195th
|
![]()
Jak byłem mały to Jacson był dla mnie Sensei, dosłownie słuchałem go cały czas (znaczy mama mi go puszczała, jak ją poprosiłem). Po tych aferach z dziećmi to przestałem go lubić, prawdę powiedziawszy nie interesowało mnie to czy się bardziej wybielił, czy sobie nos zmienił, ale i tak jego kawałki ciągle pozostawały mi w głowie.
![]() |
#4 |
Spambot
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Kto to jest? aaaa, biały murzyn-pedofil? Grał fajną muzę. RIP
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Spambot
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Nie więcej jak tydzień temu oglądałem jakiś film dokumentalny o nim...
Człowiek który, było nie było, niejako ukształtował scenę muzyczną. Nie byłem jego wielkim fanem, ale ilość wpadających w ucho utworów jest ogromna. Wielki szacunek. Co do "akcji" z dziećmi to nigdy nie byłem pewny jaka była prawda. W końcu w erze Świętego Mikołaja od Coca Coli można zrobić wszystko... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy
![]() Zarejestrowany: Jun 2009
Reputacja: 10
|
![]()
Też nie byłem jego wielkim fanem (wolę coś mocniejszego :P), ale kojarzę kilka jego utworów które dobrze zapisały się w mojej pamięci. Teraz gdy oglądam sobie teledysk Smooth Criminal żałuje, że popularna muzyka rozrywkowa upadła tak nisko. Te wszystkie "Pokerfejsy", eh...
R.I.P MJ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Uzależniony
![]() |
![]()
Szkoda, pewnie gdyby się nie wybielił to by jeszcze pożył, i może jeszcze jakiś hit nagrał. RIP
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Spambot
![]()
Tak na poważnie. Też uwielbiałem kiedyś jego muzykę-wychowałem się na niej. Do dziś lubię posłuchać jego kawałków. Szkoda, że sam się pogrzebał za życia robiąc sobie operacje, które na pewno przyczyniły się do tego, że odszedł w wieku 50 lat.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Reputacja: 0
|
![]()
Po co zakładac taki temat na forum o grach ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Stały bywalec
![]()
Michael był dla mnie idolem w dzieciństwie, wielka szkoda, że odszedł tak wcześnie, pamiętam jak z kuzynem oglądaliśmy Moonwalkera z 1988 na VHS chyba ze 100 razy i nigdy się nie nudził, a najbardziej zapadł mi w pamięć moment jak kupiłem pierwszą kasetę w życiu, było to "Dangerous" w 1992 roku, płaciłem wtedy jeszcze w tysiącach.
Odpoczywaj w spokoju Michael ...
![]() |
#11 |
Spambot
![]()
Wierz mi, że na każdym Forum dziś o tym piszą. Nie ma znaczenia czy jest o grach czy o samochodach itp. MJ'a znał cały świat.
Ostatnio edytowane przez Fighter Pl : 26-06-2009 o 11:45 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Stały bywalec
![]()
Aby upamiętnić wielkiego artystę, lepsze to niż temat o kiełbaskach z grilla.
![]() |
#13 |
Ma kosę z Baczkiem
![]()
Facet zmienił oblicze sceny pop, jak wogole jej nie zapoczątkował. Ja tam z nim specjalnych sentymentow nie mam ale za cały jego wkład należy mu się szacunek i nasza pamięć.
Rest in peace. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Początkujący
![]() |
![]() Cytat:
Umarł król i tyle do powiedzenia, na pewno głupotą było robienie tych wszystkich operacji plastycznych, czy to było konieczne ? Pewnie od tego brały się jakieś infekcje, które zaatakowały organizm i pyk. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Spambot
![]() Cytat:
![]() http://forum.onlinecenter.pl/showthread.php?t=4400 I wcale nie uważam go za głupi, w końcu to HP i można pisać o czym się chce. Wolę kiełbaski niż słuchanie kolejnych kłótni "fanbojów" lub obrońców"moralności". A co do operacji MJ'a. Kilka razy odpadł mu nos. Niech spoczywa w pokoju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Znajomy
![]() |
![]()
Imho, jego utwory są i będą ponad czasowe. RIP
![]() |
#17 |
Spambot
![]()
Bo to dział Hyde Park, hehehe
Majkela od dawna nie słuchałem, ale jego pierwsze "sławne" nagrywki chodza mi po łbie po dziś dzień i tak na pewno zostanie. nie wiem po jaką cholerę się przebarwił, ale pewne jest, że gdyby nie te wszystkie operacje nie stał by się chodzącym wrakiem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wariat
![]() Zarejestrowany: May 2008
Reputacja: 41
|
![]()
Przyklad czlowieka ktory bedac krolem upadl tak nisko jak stanczyk.
Ale bedzie niesmiertelny jak Elivis, 2pac,itp |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Znajomy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Mickael Jackson Forever.Pamiętam jak pierwszy raz usłyszałem ten kawałek to wiedziałem że muszę mieć jego wszystkie kasety,płyty.Słuchałem go do 15 roku życia.Dla mnie będzie legendą tak jak Elvis czy 2PAC.A oto ten kawałek.
http://www.youtube.com/watch?v=bUYD1...eature=related |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Spambot
![]()
Michal zmienl.... pojecie kolorowego czlowieka i tyle w tym temacie
|
![]() |
![]() |