Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Microsoft > Xbox 360

Xbox 360 Wszystko obrócone o 360 stopni, dokładnie zbadane i przedyskutowane w tym miejscu!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 13-01-2010, 19:42   #1341
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 534
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Problemy techniczne

Oczywiście konsoli, najlepiej dla kilku początkowych adresów wpisz. Jeżeli masz DHCP to przy kilku urządzeniach możesz mieć różne adresy, ale jak masz tylko kompa i konsolę to wpisz tylko dla dwóch początkowych przekierowanie.
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 15-01-2010, 21:54   #1342
JACA86
Początkujący
JACA86 Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Aug 2007
Miasto: Lublin
Posty: 71
Reputacja: 2
Wyślij wiadomość przez AIM do JACA86
Domyślnie Odp: Problemy techniczne

Witam mam taki problem:
Kupiłem ostatnio nową konsolę w wersji arcade. W środku oczywiście znajduje się tam płyta z pięcioma grami arcade. Kiedy chcę uruchomić którąkolwiek grę z tej płyty wyskakuje komunikat że ta gra obsługuje tylko PAL-60 i żeby to zmienić. Wchodzę więc w ustawienia konsoli i obrazu ale niestety nie ma takiej opcji. Próbowałem podłączać konsole do monitora, zmieniać rozdzielczość ale nic to nie daje i cały czas wywala ten komunikat. HELP
__________________
JACA86 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 15-01-2010, 23:02   #1343
CruelCrewCut
Stały bywalec
CruelCrewCut Może być z siebie dumnyCruelCrewCut Może być z siebie dumnyCruelCrewCut Może być z siebie dumnyCruelCrewCut Może być z siebie dumnyCruelCrewCut Może być z siebie dumnyCruelCrewCut Może być z siebie dumnyCruelCrewCut Może być z siebie dumnyCruelCrewCut Może być z siebie dumnyCruelCrewCut Może być z siebie dumnyCruelCrewCut Może być z siebie dumny
 
CruelCrewCut's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2008
Miasto: London
Posty: 498
Reputacja: 1356

Lista Osiągnięć
Ten jedyny Widz Książkotwarz Zapalczywy 
Liczba Osiągnięć: 34

Domyślnie Odp: Problemy techniczne

http://support.microsoft.com/kb/917304 tu masz wszystko i to w naszym pięknym języku.
__________________
CruelCrewCut jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 15-01-2010, 23:44   #1344
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 534
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Problemy techniczne

Dokładnie, np. Hitman Blood Money wymaga takich samych czynności:

"Aby ustawić konsolę Xbox 360 na system PAL 60 Hz, należy wykonać następujące czynności: Wyłącz konsolę Xbox 360.
Znajdź przełącznik HDTV na złączu AV, a następnie ustaw go w pozycji TV.
Włącz konsolę Xbox 360.
Na pulpicie nawigacyjnym konsoli Xbox wybierz opcję System, a następnie naciśnij przycisk A.
Wybierz opcję Console Settings (Ustawienia konsoli), a następnie naciśnij przycisk A.
Wybierz opcję Display (Wyświetlanie), a następnie naciśnij przycisk A.
Wybierz opcję PAL settings (Ustawienia PAL), a następnie naciśnij przycisk A.
Wybierz opcję PAL-60, a następnie naciśnij przycisk A.
Gdy zostanie wyświetlony monit o zachowanie nowych ustawień, potwierdź je, a następnie naciśnij przycisk A
Wyłącz konsolę Xbox 360.
Ustaw przełącznik HDTV na złączu AV w pozycji HDTV.
Wyłącz konsolę Xbox 360.
Znajdź przełącznik HDTV na złączu AV, a następnie ustaw go w pozycji TV.
Włącz konsolę Xbox 360.
Na pulpicie nawigacyjnym konsoli Xbox wybierz opcję System, a następnie naciśnij przycisk A.
Wybierz opcję Console Settings (Ustawienia konsoli), a następnie naciśnij przycisk A.
Wybierz opcję Display (Wyświetlanie), a następnie naciśnij przycisk A.
Wybierz opcję PAL settings (Ustawienia PAL), a następnie naciśnij przycisk A.
Wybierz opcję PAL-60, a następnie naciśnij przycisk A.
Gdy zostanie wyświetlony monit o zachowanie nowych ustawień, potwierdź je, a następnie naciśnij przycisk A
Wyłącz konsolę Xbox 360.
Ustaw przełącznik HDTV na złączu AV w pozycji HDTV.
Uwaga Aby można było grać na konsoli Xbox 360 w trybie wysokiej rozdzielczości, telewizor musi obsługiwać system PAL 60 Hz."

Swoją drogą lipa, że konsola w trybie HD @ 60Hz sama nie umie wybrać poprawnego odświeżania tylko uznaje ustawienia SD... to powinni poprawić od dawna w jakiejś aktualizacji.

Ostatnio edytowane przez MANDo : 15-01-2010 o 23:46
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 16-01-2010, 00:09   #1345
Mustang
Wariat
Mustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumny
 
Mustang's Avatar
 
Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Wrocław
Posty: 1 396
Reputacja: 1488

Lista Osiągnięć
Aniołek Książkotwarz Gra roku 2012 No-life? 
Liczba Osiągnięć: 30

Domyślnie Odp: Problemy techniczne

Ta sytuacja to rzeczywiście spora niedoróbka, ale dotyczy zaledwie kilku gier z początków istnienia konsoli. Co zapewne oznacza, że nigdy już tego nie naprawią.
__________________
Mustang jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-01-2010, 14:36   #1346
nowicjusz
Nowy
nowicjusz Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jun 2008
Posty: 46
Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Problemy techniczne

Witam. Zakupilem ostatnio telewizor LCD 32" i postanowilem podpiac do niego xboxa orygialnym kablem component. Obraz jest i to bardzo dobrej jakosci. Jedyna bolaczka to brak dzwieku. Wie ktos w czym problem?
nowicjusz jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-01-2010, 15:26   #1347
Mustang
Wariat
Mustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumny
 
Mustang's Avatar
 
Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Wrocław
Posty: 1 396
Reputacja: 1488

Lista Osiągnięć
Aniołek Książkotwarz Gra roku 2012 No-life? 
Liczba Osiągnięć: 30

Domyślnie Odp: Problemy techniczne

Dziwne, jeśli wszystko poprawnie podpiąłeś i masz włączone głośniki w TV, to nie widzę co mogłoby nie działać.
__________________
Mustang jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-01-2010, 15:30   #1348
nowicjusz
Nowy
nowicjusz Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jun 2008
Posty: 46
Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Problemy techniczne

Zadnych glosnikow zewnetrznych nie mam. Nie znam sie na tym zbytnio. Nie mozna poprzez Component odtwarzac dzwieku poprzez glosniki wbudowane w telewizor? Musza byc podpiete jakies zewnetrzne?
nowicjusz jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-01-2010, 19:39   #1349
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 534
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Problemy techniczne

Oczywiście, że się da odtwarzać dźwięk poprzez głośniki w TV, sam tak mam. A co do Twojego problemu to nie mam pomysłu : | Sprawdź ten kabel u kogoś innego.
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 30-01-2010, 00:45   #1350
sapinPL
Wariat
sapinPL Przed nim wspaniała przyszłośćsapinPL Przed nim wspaniała przyszłośćsapinPL Przed nim wspaniała przyszłośćsapinPL Przed nim wspaniała przyszłośćsapinPL Przed nim wspaniała przyszłośćsapinPL Przed nim wspaniała przyszłośćsapinPL Przed nim wspaniała przyszłośćsapinPL Przed nim wspaniała przyszłośćsapinPL Przed nim wspaniała przyszłośćsapinPL Przed nim wspaniała przyszłośćsapinPL Przed nim wspaniała przyszłość
 
sapinPL's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: DANZIG
Posty: 1 025
Reputacja: 1839
Domyślnie Odp: Problemy techniczne

***** !

nie wiem co za glaby pracuja na tej infolini xa
jak mialem roda to mowilem kolesiowi, ze naped juz slabo czyta i zeby to zrobili ...

ta zrobili .,, tak to sprawdzili, ze dzisiaj mi juz na amen naped padl

wczoraj za 50 razem jeszcze odczytal ...

takze konsola znow na serwis jedzie ...
super ...
__________________
sapinPL jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 30-01-2010, 01:43   #1351
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 534
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Problemy techniczne

Miałem to samo napęd nie został zmieniony, a później już nonstop błąd o brudniej płycie. W końcu dostałem nowego.... (Ty pewnie też )
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 30-01-2010, 08:47   #1352
WursT
Początkujący
WursT Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Feb 2007
Posty: 140
Reputacja: 30

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój!  Konsekwentny 
Liczba Osiągnięć: 14

Domyślnie Odp: Problemy techniczne

Jak wymienią konsolę na nową to jak jest z gwarancją, jest od nowa 2 lata + rok na rrod. Bo własnie mi wczoraj przyszła nowa konsola z serwisu ale nic niema napisane o gwarancji.
__________________
WursT jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01-02-2010, 22:29   #1353
JACA86
Początkujący
JACA86 Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Aug 2007
Miasto: Lublin
Posty: 71
Reputacja: 2
Wyślij wiadomość przez AIM do JACA86
Domyślnie Odp: Problemy techniczne

Cytat:
Napisał WursT Zobacz post
Jak wymienią konsolę na nową to jak jest z gwarancją, jest od nowa 2 lata + rok na rrod. Bo własnie mi wczoraj przyszła nowa konsola z serwisu ale nic niema napisane o gwarancji.
Fajnie by to było.
Wtedy każdy cwaniaczek któremu kończy się gwarancja owijał by konsole w koc żeby zjarać konsole i dostać nową, a tym samym nową gwarancje.
Krótko mówiąc: nie
__________________
JACA86 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-02-2010, 11:37   #1354
Assassin
Spambot
Assassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin Niewiarygodne
 
Assassin's Avatar
 
Zarejestrowany: Oct 2008
Posty: 3 005
Reputacja: 11829

Lista Osiągnięć
Weteran Xbox Live I love Apple Ten jedyny Stary dziad! 
Liczba Osiągnięć: 28

Domyślnie Odp: Problemy techniczne

Damn, dzisiaj mi rrod wyskoczył, na szczęście był to problem z bootowaniem, wiec po raz kolejny moja super uber zajebista konsola sama się naprawiła. Możliwe jest, że się pojawia ten błąd przez płytę w napędzie? Wyjąłem shifta i odłączyłem na chwile zasilacz, i zaczęła działać normalnie. W wakacje też taki problem miałem i też wtedy fallout był w napędzie, wyjąłem go i uruchomiłem x0 za 2-3 h i działał bez problemów do teraz.
__________________
Assassin jest online   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-02-2010, 14:03   #1355
SethMethod
Wariat
SethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod Celebryta
 
SethMethod's Avatar
 
Zarejestrowany: Sep 2007
Miasto: Katowice
Posty: 1 088
Reputacja: 2512

Lista Osiągnięć
Swój! Dopiero się rozkręcam! Celebryta Bogacz 
Liczba Osiągnięć: 20

Domyślnie Odp: Problemy techniczne

Padł X360, którego katowałem przez 3 lata, najpierw było E74, którego zrobili na gwarancji, a teraz po raz pierwszy RRoD.
Problem w tym, że 3 lata od zakupu minęły w październiku - znacie może jakiś zaufany serwis, który poradziłby sobie z RRoD'em w okolicach Katowic?
__________________
Sent from my Casio FX-CG20 using keyboard.

SethMethod jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-02-2010, 22:50   #1356
Artii007
Stały bywalec
Artii007 Wkroczył na dobrą drogę
 
Artii007's Avatar
 
Zarejestrowany: Jun 2008
Posty: 291
Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Problemy techniczne

Siemka może ktoś przypomnieć co oznaczają 3 czerwone diody .Bo znowu mnie nie miło spotkały :P
__________________

Artii007 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03-02-2010, 13:39   #1357
nedreV
Nowy
nedreV Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Aug 2009
Posty: 9
Reputacja: 10
Domyślnie Problem z kablem HD

Witam, mam problem z kablem HD. Chodzi o filmy odtwarzane na Xie(w grach zawsze jest). Moge odtworzyc pare filmow po uruchomieniu konsoli (chodzi o filmiki sciagane przez neta tj trailery itp i filmy na sky`u). Aczkolwiek po jakims czasie, po odtworzeniu ktoregos tam filmu (czsami po 1 filmiku, czasami po 10, nie ma stalego okresu) znika dzwiek. Obraz jest, ale dzwieku nie ma. Raz przydarzylo mi sie to w demie jakiejs gry. Jak podlacze kabel ktory dostalem z konsola (ten z 6 koncowkami wpinanymi do TV) to dzwiek zawsze jest. Co w takiej sytuacji zrobic? Wszystko jest legalne, konsola nie przerobiona, gry oryginalne itd.
nedreV jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03-02-2010, 14:59   #1358
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 534
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Problemy techniczne

A co mają oznaczać? RRRRRRROOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOODDDDD. Serwis....
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03-02-2010, 18:28   #1359
Mustang
Wariat
Mustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumny
 
Mustang's Avatar
 
Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Wrocław
Posty: 1 396
Reputacja: 1488

Lista Osiągnięć
Aniołek Książkotwarz Gra roku 2012 No-life? 
Liczba Osiągnięć: 30

Domyślnie Odp: Problem z kablem HD

Możesz puścić obraz przez HDMI i rozmontować kabel od konsoli, aby puścić przez niego dźwięk. Ale w sumie nie wiem czy to ma sens, bo coś jest nie tak.
__________________
Mustang jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 13-02-2010, 17:05   #1360
crazzie
Spambot
crazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narodycrazzie Klękajcie narody
 
Zarejestrowany: Nov 2007
Miasto: Poznań, Poland
Posty: 5 231
Reputacja: 6671

Lista Osiągnięć
Own3r! Wiisi mi to Ten jedyny Zbieram puchary 
Liczba Osiągnięć: 42

Domyślnie Odp: Problemy techniczne

czy ktos potrafi mi wyjasnic takie zjawisko?

mam podlaczonego xboxa przez hdmi, xbox wlaczony, przelacze sie np na telewizje lub inne zrodlo np. ps3 i xbox dziala dalej, ale jesli tylko wybiore w tv powrot na hdmi pod ktorym podpiety jest xbox to konsola sie restartuje, wtf? tv samsung, zarowno na poprzednim 32 jak i na tym co mam teraz - 37 jest to samo, testowalem dwie rozne konsole i na obu taka sama akcja, nie ma tego przy ps3, ktos wie co jest nie tak?
__________________
Powered by: Sony KDL-50W829B | Playstation4 | XboxOne | Playstation3 + PSmove | Wii | PS Vita | Nintendo DS | PSP 1000

czytam wszystkie posty i wszystkich lubię.
crazzie jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Microsoft > Xbox 360


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 21:23.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.