Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Microsoft > Xbox Live

Xbox Live Xbox Live - Sony może tylko pozazdrościć!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 05-06-2010, 19:07   #301
Kaggar
Początkujący
Kaggar Wkroczył na dobrą drogę
 
Kaggar's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2010
Posty: 83
Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Odzyskiwanie profilu offline...

No z filmami itd. to by naprawde nie wypaliło ;p

My nie mamy live'a ^^
Kaggar jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-06-2010, 23:29   #302
somber86
Stały bywalec
somber86 Przed nim wspaniała przyszłośćsomber86 Przed nim wspaniała przyszłośćsomber86 Przed nim wspaniała przyszłośćsomber86 Przed nim wspaniała przyszłośćsomber86 Przed nim wspaniała przyszłośćsomber86 Przed nim wspaniała przyszłośćsomber86 Przed nim wspaniała przyszłośćsomber86 Przed nim wspaniała przyszłośćsomber86 Przed nim wspaniała przyszłośćsomber86 Przed nim wspaniała przyszłośćsomber86 Przed nim wspaniała przyszłość
 
somber86's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2010
Miasto: Gdańsk
Posty: 441
Reputacja: 1619

Lista Osiągnięć
Książkotwarz Widz Aniołek Your e-penis must be huge! 
Liczba Osiągnięć: 30

Domyślnie Odp: Prośba o założenie nowego konta

yyyyyy ja ostatnio miałem taki problem że nie mogłem założyć z xbox.coma i musiałem na windowslivie.com poszło szybko
__________________
somber86 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05-07-2010, 19:31   #303
PLSquall
Stały bywalec
PLSquall Wkrótce będzie sławny
 
PLSquall's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2009
Miasto: Warszawa
Posty: 386
Reputacja: 75

Lista Osiągnięć
Jeden ekran to mało Na dobre i na złe Hall of Fame Star Hall of Fame n00b 
Liczba Osiągnięć: 7

Domyślnie Odp: Założenie konta

witam, nie wiem czy to dobry dział, mam nadzieję , że dobrze trafiłem.
do rzeczy. kolega zaopatrzył się w konsolę i chcialby podpiac sie do neta jednak juz wystapily pewne problemy, otoz nie moze. posiada net osiedlowy ze swiatlowodem. wtyczke wychodzącą bezposrednio ze sciany (bez modemu i routera - co mnie troche zdziwiło) podpina do komputera lub xboxa w zaleznosci od czego korzysta. kiedy ustawi automatyczne wyszukiwanie ip nic mu sie nie pokazuje oprocz 0.0.0 itd. staramy sie wiec skonfigurowac wszystko recznie. po wpisaniu ip i dns, pasek laczenia z xboxlive zatrzymuje się przy "sieci" i pokazuje komunikat WPROWADZONY SERWER DNS NIE ZMIENIL NAZWY SERWEROW USLUGI XBOX LIVE I WITRYNY XBOX.COM .
czekam na wasze propozycje i pozdrawiam
__________________

PLSquall jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05-07-2010, 20:18   #304
r1p
No-life
r1p Celebrytar1p Celebrytar1p Celebrytar1p Celebrytar1p Celebrytar1p Celebrytar1p Celebrytar1p Celebrytar1p Celebrytar1p Celebrytar1p Celebryta
 
r1p's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2009
Miasto: Nysa
Posty: 2 289
Reputacja: 3496

Lista Osiągnięć
Celebryta Handlowiec Dopiero się rozkręcam! Lubiany 
Liczba Osiągnięć: 12

Domyślnie Odp: Założenie konta

Nie wiem co w tym dziwnego, że można się łączyć bez rutera lub modemu ;p dla mnie to normalka.

Otóż tak. Powiedz swojemu koledze, żeby spróbował tego:
Niech wejdzie na kompie (z podłączonym netem ofc) w połaczenia sieciowe, kliknie w aktywne połączenie (wyświetli się stan sieci - odebrane/wysłane), zakładka szczegóły i niech spisze sobie Adres fizyczny (chodzi o adres MAC karty sieciowej). W xboxie niech wejdzie w ustawienia sieciowe czy jak to tam sie nazywa i powinno być pole alternatywny adres mac - tam musi wklepać właśnie ten co sobie spisał. Wszystko inne musi być ustawione na automatyczne i powinno się łączyć bez żadnych problemów.

EDIT: zakładam, że na kompie net mu działa, bo napisałeś niejasno
__________________


r1p jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06-07-2010, 01:52   #305
PLSquall
Stały bywalec
PLSquall Wkrótce będzie sławny
 
PLSquall's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2009
Miasto: Warszawa
Posty: 386
Reputacja: 75

Lista Osiągnięć
Jeden ekran to mało Na dobre i na złe Hall of Fame Star Hall of Fame n00b 
Liczba Osiągnięć: 7

Domyślnie Odp: Założenie konta

ok wszystko, już działa dzieki
__________________

PLSquall jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06-07-2010, 22:08   #306
DamianX360
Stały bywalec
DamianX360 Jest wokół niego pozytywna auraDamianX360 Jest wokół niego pozytywna aura
 
DamianX360's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2007
Miasto: Królów Polski Kraków
Posty: 473
Reputacja: 178
Wyślij wiadomość przez AIM do DamianX360

Lista Osiągnięć
Go! Go! PSP/Vita  Każdy piłkę kopie Zapalczywy 
Liczba Osiągnięć: 12

Domyślnie Odp: Problem z gamertagiem

Witam.
Mam następujący problem.
Kupiłem sobie 4000 MSP za 49 zł od Vartana. Dałem odzyskiwanie konta i zalogowałem konto, które kupiłem. Ściągnąłem sobie dodatek do Carcassonne oraz grę arcade RISK.
Problem wygląda tak, że, gdy uruchamiam na swoim głównym profilu grę RISK, konsola się wiesza w momencie pojawienia się napisu "Press Start", sprawdzałem na kupionym koncie i moim drugim i gra działa poprawnie. Dalej problem z Carcassonne. Chciałem pograć z kumplem, więc daję Local Multiplayer i ,gdy chcę dołączyć do gry swoim głównym profilem to wyskakuje okienko, abym wybrał swojego avatara i GS wraca do stanu 0. Dodam, że gra działa poprawnie na dwóch innych kontach.
Kombinowałem już na wszystkie sposoby. Skasować gry, ściągnąć ponownie i to samo.
Jedynie działa odzyskiwanie profilu. Gdy je robię mojego glównego profilu to wszystko działa OK, ale do momentu ... wyłączenia konsoli, gdy ją uruchamiam ponownie, problem nadal jest ten sam, RISK się wiesza a przy Carcassonne GS = 0. Kombinowałem z usunięciem profilu i odzyskaniem ponownym, kombinowałem z innymi moimi kontami, jednak na nich wszystko działa. Jest tylko problem z głównym profilem, który jest nie ruszany. Nie były wbijane nie legalnie osiągnięcia. NIC nie było robione i kombinowane w profilu.
Nie mam pojęcia co może być przyczyną tych błędów i nie mam pojęcia jak je rozwiązać.
Macie jakieś pomysły co może sprawiać te problemy? Z góry dzięki!
pzdr
__________________
DamianX360 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-07-2010, 02:26   #307
PLSquall
Stały bywalec
PLSquall Wkrótce będzie sławny
 
PLSquall's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2009
Miasto: Warszawa
Posty: 386
Reputacja: 75

Lista Osiągnięć
Jeden ekran to mało Na dobre i na złe Hall of Fame Star Hall of Fame n00b 
Liczba Osiągnięć: 7

Domyślnie Odp: Problem z gamertagiem

a założyć wlasny temat nie łaska?
__________________

PLSquall jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-07-2010, 12:47   #308
Mustang
Wariat
Mustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumny
 
Mustang's Avatar
 
Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Wrocław
Posty: 1 396
Reputacja: 1488

Lista Osiągnięć
Aniołek Książkotwarz Gra roku 2012 No-life? 
Liczba Osiągnięć: 30

Domyślnie Odp: Problem z gamertagiem

To chyba lepiej, że nie zakłada tematu do jednej rzeczy?
__________________
Mustang jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-07-2010, 13:14   #309
kbrs
Spambot
kbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narody
 
kbrs's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2009
Posty: 7 996
Reputacja: 5252
Domyślnie Odp: Problem z gamertagiem

z risk:factions tak juz po prostu jest, najlepiej sie wylogowac, odpalic gre i wtedy sie zalogowac. mi w ten sposob dziala, ogolnie masa osob sie plula o to na forum ea i mam nadzieje ze to naprawia szybko.
__________________
kbrs jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-07-2010, 13:17   #310
Vartan
Wariat
Vartan Wkrótce będzie sławny
 
Vartan's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2007
Posty: 1 025
Reputacja: 68

Lista Osiągnięć
VIP Dopiero się rozkręcam! Filantrop Donator o wielkim sercu 
Liczba Osiągnięć: 18

Domyślnie Odp: Problem z gamertagiem

wiec to jest wina RISK...
hmm... ciekawe. czasami po edycji profilu sa problemy (edycja GS w grach z polskim achie).

moze wydadza latke w niedlugim czasie
Vartan jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-07-2010, 19:08   #311
DamianX360
Stały bywalec
DamianX360 Jest wokół niego pozytywna auraDamianX360 Jest wokół niego pozytywna aura
 
DamianX360's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2007
Miasto: Królów Polski Kraków
Posty: 473
Reputacja: 178
Wyślij wiadomość przez AIM do DamianX360

Lista Osiągnięć
Go! Go! PSP/Vita  Każdy piłkę kopie Zapalczywy 
Liczba Osiągnięć: 12

Domyślnie Odp: Problem z gamertagiem

Cytat:
Napisał kbrs Zobacz post
z risk:factions tak juz po prostu jest, najlepiej sie wylogowac, odpalic gre i wtedy sie zalogowac. mi w ten sposob dziala, ogolnie masa osob sie plula o to na forum ea i mam nadzieje ze to naprawia szybko.
Twój sposób działa. Ale nadal zostaje problem z Carcassonne. Doszedłem do czegoś jeszcze ciekawszego. Jak gram sam w ten ściągnięty dodatek to wszystko działa normalnie, ale gdy chcę grać na jednej konsoli we dwóch to wtedy pojawia się ten problem, że mam sobie wybrać avatara i GS wraca do 0...
__________________
DamianX360 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 22-07-2010, 22:20   #312
ZigHor
Początkujący
ZigHor Grabi sobie
 
ZigHor's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2010
Miasto: Rzeszów
Posty: 83
Reputacja: -65

Lista Osiągnięć
Widz Książkotwarz Jakość, nie ilość Promotor 
Liczba Osiągnięć: 8

Domyślnie Odp: Założenie konta

Napisał Dafit7
mój kumpel ma problem z podłączeniem do Live i założeniem konta. Ma Neostradę. net podpięty do modemu neostrady, z którego idzie do routera, do którego jest podpięty Xbox. Może zamieszczę cały opis, jaki on mi przesłał, może ktoś będzie wiedział co może pomóc

Xbox Live u góry na oknem
Logowanie do usługi Xbox Live jest obecnie niedostępne.Spróbuj ponownie później.

I Na tym kończy się rejestracja moja i wyrzuca mnie do głównego tam gdzie są loga gier itp


później klikam na konsole bo chce wiedzieć o co lata
konfiguracja sieci
1. Ustawienia Podstawowe -wszystko auto widać że uzupełnił
2.Ustawienia dodatkowe - tam nic nie jest ustawione

później klikam na test tego połączenia
Xbox 360> Sieć > Internet > Xbox Live
od Internet do Xbox live jest taki pasek on sie napełnia 1/3 całości i wyskakuje błąd

OStrzeżenie dotyczące połączenia
nad oknem
Możesz połączyć się z usługą Xbox live lecz bieżąca konfiguracja sieciowa może ograniczać zakres dostępnych elementów ,. Wybierz opcję więcej informacji aby uzyskać opis problemu i wskazówki dotyczące jego rozwiązania


klikam więcej informacji
znowu klikam test i znowu ten sam błąd
i wyskakuje tym razem takie coś Stosowany tap translacji NAT to umiarkowana .użytkownicy sieci wykorzystując ten typ NAT
mogą
nie być w stanie łączyć się z niektórymi sesjami gier lub słyszeć innych osób podczas grania online .Aby w pełni skorzystać z możliwości grania online,potrzebna jest otwarta konfiguracja NAT.
Wyłącz router lub modem , włącz go ponownie i odczekaj 30sekund.

klikam ,,tak , krok wykonanany


znowu wyskakuje to co wyżej + to : Jeśli router obsługuje protokół UPnP przejdź na stronę WWW konfiguracji routera na komputerze PC i włącz protokół UPnP. no i że tam pomocne info. mogę znaleźć na stronie Xboxa
i to wszystko

jak by ktoś był w stanie pomóc będe zarówno ja i mój kolega bardzo wdzięczni

ZigHor
Ja też mam ten problem. Jakby ktoś mógłby pomóc jestem wdzięczny.
Pozdr.
__________________

ZigHor jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 22-07-2010, 22:24   #313
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 533
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Założenie konta

Musisz zmienić region w ustawieniach konsoli na kraj, który posiada xbox live np. UK.
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-07-2010, 12:50   #314
wojtek234
Początkujący
wojtek234 Wkroczył na dobrą drogę
 
wojtek234's Avatar
 
Zarejestrowany: Nov 2008
Posty: 78
Reputacja: 10
Domyślnie Konto

Siemka.
Mam zamiar kupić gdzieś we wrześniu następnego Xa, gdyż zaczęło mi się tęsknić po sprzedaniu poprzedniego Mam pytanie odnośnie konta XLive. Mógłbym założyć nowe konto i nie byłoby problemu, ale chciałbym na swojego prawdziwego maila, którego mam przy starym koncie podanego. Da się go gdzieś zmienić, albo coś, żeby móc nowe założyć na niego ? Druga opcja, która najbardziej by mi odpowiadała to usunięcie całkiem starego konta i założenie nowego o tym samym GT, albo usunięcie całej historii gier, GS, aczików itd. z obecnego. Da się tak zrobić ? Z góry dzięki za odpowiedź.
wojtek234 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-07-2010, 13:05   #315
Snake
Spambot
Snake NiewiarygodneSnake NiewiarygodneSnake NiewiarygodneSnake NiewiarygodneSnake NiewiarygodneSnake NiewiarygodneSnake NiewiarygodneSnake NiewiarygodneSnake NiewiarygodneSnake NiewiarygodneSnake Niewiarygodne
 
Snake's Avatar
 
Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Poznań
Posty: 6 121
Reputacja: 12679

Lista Osiągnięć
Nie mam nic lepszego do roboty Ten jedyny Stary dziad! Książkotwarz 
Liczba Osiągnięć: 30

Domyślnie Odp: Konto

Z tego co mi wiadomo to z poziomu xbox.com można zmienić adres email. Gorzej byłoby z założeniem nowego konta na poprzedni Gamertag. Prawdopodobnie musiałbyś zmienić swojego poprzedniego GT na jakiś inny i jakiś czas odczekać, żeby został usunięty z bazy danych. Ale to czysta hipoteza z mojej strony
__________________
Snake jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-07-2010, 14:55   #316
NoMoRe
Znajomy
NoMoRe Wkroczył na dobrą drogę
 
NoMoRe's Avatar
 
Zarejestrowany: Oct 2009
Posty: 175
Reputacja: 10

Lista Osiągnięć
Jakość, nie ilość 360 stopni Achievement Whore Hall of Fame n00b 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie Odp: Konto

Jeżeli chcesz robić nowe konto, to ja, gdybym był na Twoim miejscu poczekałbym z tym do tego Live'a w Polsce
__________________
NoMoRe jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 29-07-2010, 16:37   #317
mooncat
Nowy
mooncat Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: May 2010
Miasto: Gnipahellir
Posty: 42
Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Założenie konta

Cytat:
Napisał ZigHor Zobacz post
Napisał Dafit7
mój kumpel ma problem z podłączeniem do Live i założeniem konta. Ma Neostradę. net podpięty do modemu neostrady, z którego idzie do routera, do którego jest podpięty Xbox. Może zamieszczę cały opis, jaki on mi przesłał, może ktoś będzie wiedział co może pomóc

Xbox Live u góry na oknem
Logowanie do usługi Xbox Live jest obecnie niedostępne.Spróbuj ponownie później.

I Na tym kończy się rejestracja moja i wyrzuca mnie do głównego tam gdzie są loga gier itp


później klikam na konsole bo chce wiedzieć o co lata
konfiguracja sieci
1. Ustawienia Podstawowe -wszystko auto widać że uzupełnił
2.Ustawienia dodatkowe - tam nic nie jest ustawione

później klikam na test tego połączenia
Xbox 360> Sieć > Internet > Xbox Live
od Internet do Xbox live jest taki pasek on sie napełnia 1/3 całości i wyskakuje błąd

OStrzeżenie dotyczące połączenia
nad oknem
Możesz połączyć się z usługą Xbox live lecz bieżąca konfiguracja sieciowa może ograniczać zakres dostępnych elementów ,. Wybierz opcję więcej informacji aby uzyskać opis problemu i wskazówki dotyczące jego rozwiązania


klikam więcej informacji
znowu klikam test i znowu ten sam błąd
i wyskakuje tym razem takie coś Stosowany tap translacji NAT to umiarkowana .użytkownicy sieci wykorzystując ten typ NAT
mogą
nie być w stanie łączyć się z niektórymi sesjami gier lub słyszeć innych osób podczas grania online .Aby w pełni skorzystać z możliwości grania online,potrzebna jest otwarta konfiguracja NAT.
Wyłącz router lub modem , włącz go ponownie i odczekaj 30sekund.

klikam ,,tak , krok wykonanany


znowu wyskakuje to co wyżej + to : Jeśli router obsługuje protokół UPnP przejdź na stronę WWW konfiguracji routera na komputerze PC i włącz protokół UPnP. no i że tam pomocne info. mogę znaleźć na stronie Xboxa
i to wszystko

jak by ktoś był w stanie pomóc będe zarówno ja i mój kolega bardzo wdzięczni

ZigHor
Ja też mam ten problem. Jakby ktoś mógłby pomóc jestem wdzięczny.
Pozdr.
w routerze odblokuj porty 88 (UDP) i 3074 (TCP & UDP) dla xboxa ( u mnie to jest w "port mapping" w zakładce NAT, poszukaj u siebie)
lub enable UPnP
mozesz tez ustawic IP xboxa jako serwer DMZ (czyli wirtualnie bedzie sie on znajdował przed routerem) to powinno być gdzieś w zakładce NAT/DMZ
ale nie rób tego wszystkiego na raz ... to ma zmienić twój NAT na "otwarty" i wtedy problem zniknie
i oczywiscie po zmainie "ok" i restart routera i konsoli

Ostatnio edytowane przez mooncat : 29-07-2010 o 16:43
mooncat jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-11-2010, 16:01   #318
Nightmare360
Nowy
Nightmare360 Wkroczył na dobrą drogę
 
Nightmare360's Avatar
 
Zarejestrowany: Nov 2008
Posty: 28
Reputacja: 10

Lista Osiągnięć
Old School Playaz 360 stopni Jakość, nie ilość Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 5

Domyślnie Odp: Założenie konta

Siemka, mam kilka szybkich pytań (jeśli pisze to w niewłaściwym temacie to sorry, ale zależy mi na szybkiej odpowiedzi :-) )
Własnie zakupiłem nowego X360 i chciałbym przenieść profil i mam w związku z tym kilka pytan:
-Czy otrzymam miesiąc golda gratis, jak było dawniej , w czasie gdy zakładałem konto ?
-Jeśli tak to co należy zrobić, czy wystarczy zarejestrować nowa konsole na Xbox.com i po prostu przenieś na nią swój profil ?
Nightmare360 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-11-2010, 22:08   #319
Mustang
Wariat
Mustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumnyMustang Może być z siebie dumny
 
Mustang's Avatar
 
Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Wrocław
Posty: 1 396
Reputacja: 1488

Lista Osiągnięć
Aniołek Książkotwarz Gra roku 2012 No-life? 
Liczba Osiągnięć: 30

Domyślnie Odp: Założenie konta

Na stare konto nie dostaniesz dodatkowego Golda, możesz znowu założyć 3 nowe z Goldem miesięcznym.
__________________
Mustang jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 21-11-2010, 09:45   #320
Nightmare360
Nowy
Nightmare360 Wkroczył na dobrą drogę
 
Nightmare360's Avatar
 
Zarejestrowany: Nov 2008
Posty: 28
Reputacja: 10

Lista Osiągnięć
Old School Playaz 360 stopni Jakość, nie ilość Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 5

Domyślnie Odp: Założenie konta

Miałem przeczucie że sie nie da , Wampis dzięki za rozwianie moich wątpliwości.
Nightmare360 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Microsoft > Xbox Live

Tagi
gamescore, konto, save


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:00.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.