Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Microsoft > Xbox Live

Xbox Live Xbox Live - Sony może tylko pozazdrościć!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 24-03-2009, 08:44   #241
promilek
Stały bywalec
promilek Celebrytapromilek Celebrytapromilek Celebrytapromilek Celebrytapromilek Celebrytapromilek Celebrytapromilek Celebrytapromilek Celebrytapromilek Celebrytapromilek Celebrytapromilek Celebryta
 
promilek's Avatar
 
Zarejestrowany: Jun 2008
Posty: 427
Reputacja: 2795

Lista Osiągnięć
4 The Players Ten jedyny Wyginam śmiało ciało Stary dziad! 
Liczba Osiągnięć: 26

Domyślnie Odp: Założenie konta

1.Posiadam konto na USA, ale chciałbym założyć 2 konto na EU, gdyż punkty MS są tańsze na Europę, czy jeśli wklepię kody na konto EU i ściągnę np: dodatek do Tomb Raidera, to czy będę mógł go użyć na moim koncie USA?(wiem, że z grami Arcade tak można, ale czy z dodatkami do gier również?)
2. Czy można jakoś usunąć konto swoje na stałe? Wiem, że można usunąć je z konsoli, ale wtedy mogę je odzyskać poprzez live-a, czy jest możliwość usunięcia go na stałe np: poprzez wejście na stronkę, potwierdzenie kilku ostrzeżen, że konto zostanie usunięte na stałe ipt?
3. Gdzie się ustawia te osiągnięcia na forum(te z lewej stony pod nikiem)?
__________________
promilek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 24-03-2009, 09:58   #242
mataman
Spambot
mataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebryta
 
mataman's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2007
Miasto: Warszawa
Posty: 3 805
Reputacja: 4117

Lista Osiągnięć
Jakość, nie ilość 360 stopni PlayStation 3 is my Home I love Apple 
Liczba Osiągnięć: 12

Domyślnie Odp: Założenie konta

1. tak
2. nie
__________________
mataman jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-04-2009, 21:23   #243
Bari
Uzależniony
Bari Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2007
Miasto: Łódź
Posty: 639
Reputacja: 89

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Zapalczywy Wiisi mi to 
Liczba Osiągnięć: 20

Domyślnie Odp: Założenie konta

1.Można (tak jak mataman napisał)
2.Niestety nie, ale możesz da 800MSP za zmiane GT. Nie wiem czy Cie to ratuje, bo nie wiem dlaczeog chcesz mienic konto. Jeśli chcesz zmienic region - nie da rady.
Jeśli chcesz miec konto na EU z takim GT jak teraz możesz zmienic GT na tym koncie i założy nowe konto na EU z takim GT. Nie wiem tylko czy nie wyskoczy Ci błąd, że konto o takiej nazwie już istnieje (nie wiem, czy te stare GT nie zostają u nich w bazie).
3.Na górze zakładka osiagnięcia. Musisz poprosic o odblokowanie - koniec tematu - offtop.
__________________
Bari jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 25-11-2009, 18:10   #244
TheKolumb
Nowy
TheKolumb Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2009
Posty: 14
Reputacja: 10

Lista Osiągnięć

Domyślnie Odp: Założenie konta

Jak sprawdzić na jaki kraj się zarejestrowałem?
__________________
TheKolumb jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 25-11-2009, 18:37   #245
tomaj1987
Nowy
tomaj1987 Wkroczył na dobrą drogę
 
tomaj1987's Avatar
 
Zarejestrowany: Oct 2009
Miasto: Poznań
Posty: 27
Reputacja: 10

Lista Osiągnięć
PlayStation 3 is my Home Złomiarz 360 stopni  
Liczba Osiągnięć: 9

Domyślnie Odp: Założenie konta

Cytat:
Napisał TheKolumb Zobacz post
Jak sprawdzić na jaki kraj się zarejestrowałem?
Na stronie Xbox.com zakładka ,,my account,, i tam masz ,,contact information ,, też na samym xbox możesz ale nie pamiętam gdzie
__________________
tomaj1987 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-12-2009, 23:06   #246
Snake
Spambot
Snake NiewiarygodneSnake NiewiarygodneSnake NiewiarygodneSnake NiewiarygodneSnake NiewiarygodneSnake NiewiarygodneSnake NiewiarygodneSnake NiewiarygodneSnake NiewiarygodneSnake NiewiarygodneSnake Niewiarygodne
 
Snake's Avatar
 
Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Poznań
Posty: 6 106
Reputacja: 12519

Lista Osiągnięć
Nie mam nic lepszego do roboty Ten jedyny Stary dziad! Książkotwarz 
Liczba Osiągnięć: 30

Domyślnie Odp: Założenie konta

Witam
Współlokator ma problem z zarejestrowaniem się na Xbox Live więc pytam w jego imieniu
Ma juz założone konto, trochę na nim pograł i wchodzi w opcje Dołącz do Usługi Xbox Live.
Po wprowadzeniu maila, hasła i ponownie hasła pojawia się komunikat że aktualnie dostęp do Xbox Live jest niedostępny. I tak za każdym razem od kilku dni.
Z kolei jak ja uruchamiam swój profil to jest ok.
Wtf?
__________________
Snake jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-12-2009, 23:52   #247
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 534
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Założenie konta

Locale zmieniasz z Polski na jakiś z oficjalnym LIVE, wtedy rejestracja działa.
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 15-12-2009, 20:43   #248
PLSquall
Stały bywalec
PLSquall Wkrótce będzie sławny
 
PLSquall's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2009
Miasto: Warszawa
Posty: 386
Reputacja: 75

Lista Osiągnięć
Jeden ekran to mało Na dobre i na złe Hall of Fame Star Hall of Fame n00b 
Liczba Osiągnięć: 7

Domyślnie Zakładanie WindowsLive ID

siema, jak zwykle panowie z ms cos wymyslili. tym razem przy probie zalozenia nowego wl id wyskakuje komunikat:
Został osiągnięty dzienny limit tworzonych identyfikatorów Windows Live ID. Poczekaj do jutra i spróbuj zapisać się ponownie lub skontaktuj się z pomocą techniczną.

czekam juz trzy dni i nic... ma ktoś jakieś pomysły oprócz skożystania z innego kompa?
mam łącze ze stałym ip
__________________

PLSquall jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 15-12-2009, 22:49   #249
juve26
Wariat
juve26 Celebrytajuve26 Celebrytajuve26 Celebrytajuve26 Celebrytajuve26 Celebrytajuve26 Celebrytajuve26 Celebrytajuve26 Celebrytajuve26 Celebrytajuve26 Celebrytajuve26 Celebryta
 
juve26's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2007
Miasto: Warszawa
Posty: 1 909
Reputacja: 3726

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Celebryta Lubiany 
Liczba Osiągnięć: 36

Domyślnie Odp: Zakładanie WindowsLive ID

A do czego potrzebujesz? Jak dla GfWL, to możesz przeca użyć GT na kunsoli żałożony.
juve26 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 16-12-2009, 15:28   #250
PLSquall
Stały bywalec
PLSquall Wkrótce będzie sławny
 
PLSquall's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2009
Miasto: Warszawa
Posty: 386
Reputacja: 75

Lista Osiągnięć
Jeden ekran to mało Na dobre i na złe Hall of Fame Star Hall of Fame n00b 
Liczba Osiągnięć: 7

Domyślnie Odp: Zakładanie WindowsLive ID

nie, po prostu chcialbym zmienic swoj obecny wl id na nowy
__________________

PLSquall jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17-12-2009, 19:16   #251
PLSquall
Stały bywalec
PLSquall Wkrótce będzie sławny
 
PLSquall's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2009
Miasto: Warszawa
Posty: 386
Reputacja: 75

Lista Osiągnięć
Jeden ekran to mało Na dobre i na złe Hall of Fame Star Hall of Fame n00b 
Liczba Osiągnięć: 7

Domyślnie Odp: Zakładanie WindowsLive ID

dobra skozystalem z kompa kolegi, na moim w dalszym ciagu "przekroczyles limit dzienny przy zakladaniu kont"
__________________

PLSquall jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17-12-2009, 19:43   #252
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 534
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Zakładanie WindowsLive ID

A na moim znowu nie da się zalogować, a na brata tak : - ) Smieszny ten gfwl..
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17-12-2009, 21:53   #253
PLSquall
Stały bywalec
PLSquall Wkrótce będzie sławny
 
PLSquall's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2009
Miasto: Warszawa
Posty: 386
Reputacja: 75

Lista Osiągnięć
Jeden ekran to mało Na dobre i na złe Hall of Fame Star Hall of Fame n00b 
Liczba Osiągnięć: 7

Domyślnie Odp: Zakładanie WindowsLive ID

no , tylko dwa slowa : ms ssie :P i to jest 100% prawda
__________________

PLSquall jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 23-12-2009, 14:24   #254
Dafit7
Stały bywalec
Dafit7 Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Aug 2007
Posty: 270
Reputacja: 90
Domyślnie Odp: Założenie konta

mój kumpel ma problem z podłączeniem do Live i założeniem konta. Ma Neostradę. net podpięty do modemu neostrady, z którego idzie do routera, do którego jest podpięty Xbox. Może zamieszczę cały opis, jaki on mi przesłał, może ktoś będzie wiedział co może pomóc

Xbox Live u góry na oknem
Logowanie do usługi Xbox Live jest obecnie niedostępne.Spróbuj ponownie później.

I Na tym kończy się rejestracja moja i wyrzuca mnie do głównego tam gdzie są loga gier itp


później klikam na konsole bo chce wiedzieć o co lata
konfiguracja sieci
1. Ustawienia Podstawowe -wszystko auto widać że uzupełnił
2.Ustawienia dodatkowe - tam nic nie jest ustawione

później klikam na test tego połączenia
Xbox 360> Sieć > Internet > Xbox Live
od Internet do Xbox live jest taki pasek on sie napełnia 1/3 całości i wyskakuje błąd

OStrzeżenie dotyczące połączenia
nad oknem
Możesz połączyć się z usługą Xbox live lecz bieżąca konfiguracja sieciowa może ograniczać zakres dostępnych elementów ,. Wybierz opcję więcej informacji aby uzyskać opis problemu i wskazówki dotyczące jego rozwiązania


klikam więcej informacji
znowu klikam test i znowu ten sam błąd
i wyskakuje tym razem takie coś Stosowany tap translacji NAT to umiarkowana .użytkownicy sieci wykorzystując ten typ NAT
mogą
nie być w stanie łączyć się z niektórymi sesjami gier lub słyszeć innych osób podczas grania online .Aby w pełni skorzystać z możliwości grania online,potrzebna jest otwarta konfiguracja NAT.
Wyłącz router lub modem , włącz go ponownie i odczekaj 30sekund.

klikam ,,tak , krok wykonanany


znowu wyskakuje to co wyżej + to : Jeśli router obsługuje protokół UPnP przejdź na stronę WWW konfiguracji routera na komputerze PC i włącz protokół UPnP. no i że tam pomocne info. mogę znaleźć na stronie Xboxa
i to wszystko

jak by ktoś był w stanie pomóc będe zarówno ja i mój kolega bardzo wdzięczni
Dafit7 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 23-12-2009, 20:57   #255
pawelolo.pl
Nowy
pawelolo.pl Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Dec 2009
Posty: 2
Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Założenie konta

Czesc.Może mogł by mi ktoś pomóc.Mam problem z podłączeniem konsoli do neta.Mam modem motorolla i neta w "multimedia" .Połączenie nie przechodzi testu a po recznym wprowadzeniu ip. itd itp tez pojawia sie ten sam problem.Prosze o pomoc jesli sam nie wiesz to moze wiesz gdzie szukać? Z góry dziekuje oraz wesołych świąt życzę.
pawelolo.pl jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 23-12-2009, 23:07   #256
Hustler
Stały bywalec
Hustler Wkrótce będzie sławny
 
Hustler's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2009
Miasto: Warszawa
Posty: 389
Reputacja: 93

Lista Osiągnięć
I love Apple Na dobre i na złe  Go! Go! PSP/Vita 
Liczba Osiągnięć: 14

Domyślnie Odp: Założenie konta

Podłączasz przez modem?
__________________
Hustler jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 24-12-2009, 13:49   #257
pawelolo.pl
Nowy
pawelolo.pl Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Dec 2009
Posty: 2
Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Założenie konta

tak przez modem
pawelolo.pl jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 24-12-2009, 15:46   #258
Nesta93
Uzależniony
Nesta93 Wkroczył na dobrą drogę
 
Nesta93's Avatar
 
Zarejestrowany: Aug 2008
Miasto: Rumia
Posty: 555
Reputacja: 14

Lista Osiągnięć
PlayStation 3 is my Home Konsekwentny Każdy piłkę kopie Donator 
Liczba Osiągnięć: 12

Domyślnie Odp: Założenie konta

calkiem mozliwe ze musisz zresetowac modem tzn. odlaczyc i podlaczyc zasilanie do niego.
Nesta93 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-01-2010, 14:14   #259
Dijok
Nowy
Dijok Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2010
Posty: 4
Reputacja: 10
Domyślnie Error 80154013 podczas rejestracji.

Witam wszystkich.
Mam problem z stworzeniem konta Live. Loguje się na moje konto Offline, wybieram Dołącz do XBox Live, wypełniam wszystko i po wybraniu Tag'a konsola łączy się z Live'm, ale wtedy wyskakuje wyżej wymieniony błąd wraz z tekstem:
'Wybrana czynność nie może być w tej chwili wykonana. Spróbuj ponownie. Aby uzyskać więcej informacji, przejdź do strony www.xbox.com/support. 80154013"
Konto rejestruje na UK(mieszkam tu). Problem z NAT'em miałem, ale już rozwiązany. Czytałem że Microsoft ma ostatnio problemy z serverami u dużo graczy posiada podobny problem czy to jest przyczyną czy może coś jest nie tak ? ; /
Dijok jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-01-2010, 14:16   #260
Hosen
Spambot
Hosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądze
 
Hosen's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2005
Miasto: Złotoryja
Posty: 3 680
Reputacja: 2321

Lista Osiągnięć
Zdarta klawiatura Złomiarz 360 stopni Cztery ściany 
Liczba Osiągnięć: 9

Domyślnie Odp: Error 80154013 podczas rejestracji.

W konsoli region na UK zmieniony?
__________________
Hosen jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Microsoft > Xbox Live

Tagi
gamescore, konto, save


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:06.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.