![]() |
|
Zarejestruj się | Dotacja | Użytkownicy | Osiągnięcia | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz forum jako przeczytane | Ranking Xbox Live! |
Sprzęt i oprogramowanie Dyskusje o komputerowym sprzęcie i programach. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#141 |
Spambot
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Może troche nie na temat, ale nie chciałem zakłądac nowego.
Przechadzajac sie po Saturnach i innych gejach powoli obczajam jakies laptopy coby w końcu zastapić mego dzielnego 6 letniego Fujitsu (spisującego się zajebiście do wszystkiego czego potrzebuje czyli głownie fotoszop z milionem otwartych fot, zakładek i innych gówien), bo powoli czuje ze zaczyna sie kończyć. I tu pytanie może ktoś coś polecić? Cena powiedzmy do 2500 coby nie szaleć za bardzo, matryca 15,6 bo jest wystarczająca. ![]() BTW co myślita o takim tworze? http://allegro.pl/laptop-15-6-i3-350...819208207.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Spambot
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ma byc z windą?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Spambot
![]()
Domyślnie winda, ale nie musi być z systemem bo jak cos sam sobie wrzuce
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Spambot
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Spambot
![]()
Nooo i taki wrażenie robi. Ino musze sie dowiedzieć czy 15 znajde w tych parametrach
![]() W tych parametrach nie znalazłem, ale znalazłem takie coś: http://allegro.pl/packard-bell-tsx66...834552159.html Ostatnio edytowane przez Gawlick : 26-09-2011 o 21:49 |
![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Początkujący
![]() ![]() ![]() |
![]()
Mam pytanko, mam procesor Athlon 64 Dual Core X2 5000+ 2,61 Ghz czy to oznacza, że ma 2 rdzenie po 2,61 każdy ? Z góry dzięki za odp.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Uzależniony
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Początkujący
![]() ![]() ![]() |
![]()
Dzięki wjehu za odpowiedź.
Czyli mam tak: Procesor Athlon X2 2x 2,6GHz pamięć ram DDR2 800 2GB Nie wiem jaką mam płytę główną, wiem, że ma zintegrowaną grafikę, mogę z pozycji dos'a lub windowsa sprawdzić jaką mam płytę główną ? Czy muszę kompa otwierać (o ile tam coś pisze na płycie). Chcę dokupić 2 GB ramu i kupic jakąś kartę graficzą, tylko nie wiem co podejdzie. Chcę pograć w kilka starszych gier, dlatego proszę o pomoc. Wybaczcie moją niewiedzę, ale PC od czasów PS2 służy mi tylko do neta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Uzależniony
![]()
Ściągnij sobie darmowy program CPU-Z i w zakładce Mainboard będziesz miał elegancko napisane , jakiej firmy masz p.główną i jaki model .
Foto: Spoiler: Program : http://www.instalki.pl/programy/down...yka/CPU-Z.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Początkujący
![]() ![]() ![]() |
![]()
Wielkie dzięki, spoko programik
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#151 |
Znajomy
![]() ![]() ![]() |
![]()
Pytanie do ludzi co mają Cross Fire. Czy jak do swojej 6770 podłącze 5770( karty są prawie identyczne różnią się OpenGL) wszystko będzie chodzić płynnie bez większych problemów z synchronizacją?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Nowy
![]() Zarejestrowany: Jan 2012
Reputacja: 10
|
![]()
Witam!
Nie wiem czy trafiłem na dobre forum ale chce zadać pytanie do wszystkich. Planuje kupno nowego komputera lecz nie wiem czy podzespoły które zaraz wymienie będą do siebie pasować. Prosze o jakieś rady czy uwagi co do sprzętu bo nie chce kupić czegoś co zaraz będę musiał odsyłać, wymieniać i tylko strace czas ![]() Planuje zakup takiego sprzętu: Procesor: Intel Core i7 960 4x3.20 GHz BOX (LGA1366, QPI 4.8, 8MB) Płyta główna: Asus SABERTOOTH X58, X58, TripleDDR3, SATA3, RAID, GBLAN, FW, ATX, Core i7 Pamięć: DDR3 16GB 1600MHz Corsair Vengeance Low Profile XMP (4x4GB, QuadDDR, CL9) Dysk twardy: Seagate Barracuda 7200.12 1TB, SATA-III, 32MB cache Karta graficzna: GeForce GTX560Ti MSI 1024MB, DDR5, miniHDMI, 2xDVI, PCI-E, Hawk 950/4200 Zasilacz: Zasilacz do obudowy ATX 620W ModeCom FEEL - 620ATX (Fan 120mm, PFC) Mam nadzieje że wszystko powinno ze sobą działać prawidłowo lecz pewności nie mam i zwracam sie do was wszystkich bo pewnie się lepiej na tym znacie. Proszę o rady czy odpowiedź czy mogę złożyć sobie takiego kompa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Spambot
![]()
Łokurwa, jaka maszyna, na forum trochę nieodpowiednie trafiłeś, ale jest kilka osób, które temat ogarniają, imo będzie śmigać, ale 100% pewności nie daję.
Z ciekawości zapytam: Ile zabulisz za ten sprzęt? |
![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Nowy
|
![]()
Miałem teraz 18-stke i troche siana zgarnąłem około 4000 zł.
Myślisz że bedzie wszystko śmigać ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Spambot
![]()
Jedyne co tu nie pasuje to płyta główna, lepiej brać nowszy chipset z68
http://www.neo24.pl/?p=asus_maximus_...&aff_id=103113 Ewentualnie mocniejszy zasilacz 750-850W, tak na przyszłość gdybyś chciał drugą kartę w SLI dać. |
![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Nowy
|
![]()
A gdybym nie miał siana na ta lepsza plyte glowna i wsadzil tą co podalem to cos by bylo nie tak ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Spambot
![]()
To kup tańszą ale z chipsetem z68
http://www.agito.pl/plyta-glowna-asu...aign=wszystkie Tamta co podałeś tez będzie oczywiście działać ale jak sie wywala cztery koła na kompa to nie kupuje sie płyty z prawie trzyletnim chipsetem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Nowy
|
![]()
okej dzięki a ten zasilacz 620W przy tej karcie graficznej da rade ?
---------- Wiadomość dodana 12:47 ---------- Pierwotna wiadomość opublikowana 12:40 ---------- A jeszcze jedno pytanie ta płyta glowna co podales ta tansza ma rodzaj gniazda procesora LGA1155 a procesor który bym chcial ten i7 960 ma LGA1366 o co w tym chodzi? I tak bedzie to dzialac jezeli na plycie glownej jest LGA1155 a na procesorze LGA1366? |
![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Spambot
![]()
Fakt podstawka. Oczywiście jak to w intelu nie będzie pasować. W podobnej cenie do Twojej propozycji jest Core i7 2600K na LGA 1155. Przy tej jednej grafice zasilacz da radę.
Do tego wszystkiego dorzuć jeszcze chodzenie na proca bo na boxowym daleko nie zajedziesz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Nowy
|
![]()
dzieki wielkie za pomoc
---------- Wiadomość dodana 14:06 ---------- Pierwotna wiadomość opublikowana 13:57 ---------- A w tym procku jest zintegrowana karta graficzna jakas HD3000 czy wtedy normalnie mozna podpiąć zwykla karte grafiki ? |
![]() |
![]() |