Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > PC > Sprzęt i oprogramowanie

Sprzęt i oprogramowanie Dyskusje o komputerowym sprzęcie i programach.


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 26-09-2011, 10:33   #141
Gawlick
Spambot
Gawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumny
 
Gawlick's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2006
Miasto: Breslau
Posty: 3 753
Reputacja: 1132
Wyślij wiadomość przez AIM do Gawlick

Lista Osiągnięć
Go! Go! PSP/Vita Platynki jak dziewczynki Zdarta klawiatura Przybij piątkę! 
Liczba Osiągnięć: 7

Domyślnie Odp: Konfiguracja PC

Może troche nie na temat, ale nie chciałem zakłądac nowego.
Przechadzajac sie po Saturnach i innych gejach powoli obczajam jakies laptopy coby w końcu zastapić mego dzielnego 6 letniego Fujitsu (spisującego się zajebiście do wszystkiego czego potrzebuje czyli głownie fotoszop z milionem otwartych fot, zakładek i innych gówien), bo powoli czuje ze zaczyna sie kończyć. I tu pytanie może ktoś coś polecić? Cena powiedzmy do 2500 coby nie szaleć za bardzo, matryca 15,6 bo jest wystarczająca.

BTW co myślita o takim tworze?
http://allegro.pl/laptop-15-6-i3-350...819208207.html
Gawlick jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-09-2011, 10:54   #142
mataman
Spambot
mataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebryta
 
mataman's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2007
Miasto: Warszawa
Posty: 3 806
Reputacja: 4117

Lista Osiągnięć
Jakość, nie ilość 360 stopni PlayStation 3 is my Home I love Apple 
Liczba Osiągnięć: 12

Domyślnie Odp: Konfiguracja PC

Ma byc z windą?
__________________
mataman jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-09-2011, 11:06   #143
Gawlick
Spambot
Gawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumny
 
Gawlick's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2006
Miasto: Breslau
Posty: 3 753
Reputacja: 1132
Wyślij wiadomość przez AIM do Gawlick

Lista Osiągnięć
Go! Go! PSP/Vita Platynki jak dziewczynki Zdarta klawiatura Przybij piątkę! 
Liczba Osiągnięć: 7

Domyślnie Odp: Konfiguracja PC

Domyślnie winda, ale nie musi być z systemem bo jak cos sam sobie wrzuce
Gawlick jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-09-2011, 12:25   #144
mataman
Spambot
mataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebryta
 
mataman's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2007
Miasto: Warszawa
Posty: 3 806
Reputacja: 4117

Lista Osiągnięć
Jakość, nie ilość 360 stopni PlayStation 3 is my Home I love Apple 
Liczba Osiągnięć: 12

Domyślnie Odp: Konfiguracja PC

http://allegro.pl/laptop-asus-k73sv-...818897715.html
__________________
mataman jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-09-2011, 16:23   #145
Gawlick
Spambot
Gawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumny
 
Gawlick's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2006
Miasto: Breslau
Posty: 3 753
Reputacja: 1132
Wyślij wiadomość przez AIM do Gawlick

Lista Osiągnięć
Go! Go! PSP/Vita Platynki jak dziewczynki Zdarta klawiatura Przybij piątkę! 
Liczba Osiągnięć: 7

Domyślnie Odp: Konfiguracja PC

Nooo i taki wrażenie robi. Ino musze sie dowiedzieć czy 15 znajde w tych parametrach

W tych parametrach nie znalazłem, ale znalazłem takie coś:
http://allegro.pl/packard-bell-tsx66...834552159.html

Ostatnio edytowane przez Gawlick : 26-09-2011 o 21:49
Gawlick jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-10-2011, 21:53   #146
Porschman
Początkujący
Porschman Jest wokół niego pozytywna auraPorschman Jest wokół niego pozytywna auraPorschman Jest wokół niego pozytywna aura
 
Porschman's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2010
Miasto: Sosnowiec
Posty: 68
Reputacja: 221

Lista Osiągnięć
Platynki jak dziewczynki Go! Go! PSP/Vita Jakość, nie ilość Złomiarz 
Liczba Osiągnięć: 9

Domyślnie Odp: Konfiguracja PC

Mam pytanko, mam procesor Athlon 64 Dual Core X2 5000+ 2,61 Ghz czy to oznacza, że ma 2 rdzenie po 2,61 każdy ? Z góry dzięki za odp.
Porschman jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-10-2011, 22:27   #147
wjehu
Uzależniony
wjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłość
 
wjehu's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2007
Miasto: Pölitz
Posty: 539
Reputacja: 1902

Lista Osiągnięć
4 The Players Ten jedyny To drugie Wii I love Apple 
Liczba Osiągnięć: 15

Domyślnie Odp: Konfiguracja PC

Tak . Dwa rdzenie po 2,6 GHz .

http://benchit.pl/procesory/AMD/Athlon+64+X2/5000
__________________
wjehu jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04-10-2011, 00:50   #148
Porschman
Początkujący
Porschman Jest wokół niego pozytywna auraPorschman Jest wokół niego pozytywna auraPorschman Jest wokół niego pozytywna aura
 
Porschman's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2010
Miasto: Sosnowiec
Posty: 68
Reputacja: 221

Lista Osiągnięć
Platynki jak dziewczynki Go! Go! PSP/Vita Jakość, nie ilość Złomiarz 
Liczba Osiągnięć: 9

Domyślnie Odp: Konfiguracja PC

Dzięki wjehu za odpowiedź.

Czyli mam tak: Procesor Athlon X2 2x 2,6GHz
pamięć ram DDR2 800 2GB
Nie wiem jaką mam płytę główną, wiem, że ma zintegrowaną grafikę, mogę z pozycji dos'a lub windowsa sprawdzić jaką mam płytę główną ? Czy muszę kompa otwierać (o ile tam coś pisze na płycie). Chcę dokupić 2 GB ramu i kupic jakąś kartę graficzą, tylko nie wiem co podejdzie. Chcę pograć w kilka starszych gier, dlatego proszę o pomoc. Wybaczcie moją niewiedzę, ale PC od czasów PS2 służy mi tylko do neta.
Porschman jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05-10-2011, 00:11   #149
wjehu
Uzależniony
wjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłośćwjehu Przed nim wspaniała przyszłość
 
wjehu's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2007
Miasto: Pölitz
Posty: 539
Reputacja: 1902

Lista Osiągnięć
4 The Players Ten jedyny To drugie Wii I love Apple 
Liczba Osiągnięć: 15

Domyślnie Odp: Konfiguracja PC

Ściągnij sobie darmowy program CPU-Z i w zakładce Mainboard będziesz miał elegancko napisane , jakiej firmy masz p.główną i jaki model .

Foto:

Spoiler:


Program : http://www.instalki.pl/programy/down...yka/CPU-Z.html
__________________
wjehu jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06-10-2011, 02:58   #150
Porschman
Początkujący
Porschman Jest wokół niego pozytywna auraPorschman Jest wokół niego pozytywna auraPorschman Jest wokół niego pozytywna aura
 
Porschman's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2010
Miasto: Sosnowiec
Posty: 68
Reputacja: 221

Lista Osiągnięć
Platynki jak dziewczynki Go! Go! PSP/Vita Jakość, nie ilość Złomiarz 
Liczba Osiągnięć: 9

Domyślnie Odp: Konfiguracja PC

Wielkie dzięki, spoko programik
Porschman jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 14-11-2011, 19:33   #151
FalsoVero
Znajomy
FalsoVero Jest wokół niego pozytywna auraFalsoVero Jest wokół niego pozytywna auraFalsoVero Jest wokół niego pozytywna aura
 
FalsoVero's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2010
Miasto: Szczecin
Posty: 218
Reputacja: 211

Lista Osiągnięć
Wyginam śmiało ciało Go! Go! PSP/Vita Konsekwentny Jakość, nie ilość 
Liczba Osiągnięć: 13

Domyślnie Odp: Konfiguracja PC

Pytanie do ludzi co mają Cross Fire. Czy jak do swojej 6770 podłącze 5770( karty są prawie identyczne różnią się OpenGL) wszystko będzie chodzić płynnie bez większych problemów z synchronizacją?
__________________
FalsoVero jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-01-2012, 01:34   #152
daveemce14
Nowy
daveemce14 Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2012
Posty: 6
Reputacja: 10
Exclamation Nowy PC

Witam!
Nie wiem czy trafiłem na dobre forum ale chce zadać pytanie do wszystkich.
Planuje kupno nowego komputera lecz nie wiem czy podzespoły które zaraz wymienie będą do siebie pasować. Prosze o jakieś rady czy uwagi co do sprzętu bo nie chce kupić czegoś co zaraz będę musiał odsyłać, wymieniać i tylko strace czas.


Planuje zakup takiego sprzętu:

Procesor: Intel Core i7 960 4x3.20 GHz BOX (LGA1366, QPI 4.8, 8MB)
Płyta główna: Asus SABERTOOTH X58, X58, TripleDDR3, SATA3, RAID, GBLAN, FW, ATX, Core i7
Pamięć: DDR3 16GB 1600MHz Corsair Vengeance Low Profile XMP (4x4GB, QuadDDR, CL9)
Dysk twardy: Seagate Barracuda 7200.12 1TB, SATA-III, 32MB cache
Karta graficzna: GeForce GTX560Ti MSI 1024MB, DDR5, miniHDMI, 2xDVI, PCI-E, Hawk 950/4200
Zasilacz: Zasilacz do obudowy ATX 620W ModeCom FEEL - 620ATX (Fan 120mm, PFC)

Mam nadzieje że wszystko powinno ze sobą działać prawidłowo lecz pewności nie mam i zwracam sie do was wszystkich bo pewnie się lepiej na tym znacie.

Proszę o rady czy odpowiedź czy mogę złożyć sobie takiego kompa
daveemce14 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-01-2012, 01:57   #153
Assassin
Spambot
Assassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin Niewiarygodne
 
Assassin's Avatar
 
Zarejestrowany: Oct 2008
Posty: 3 113
Reputacja: 12730

Lista Osiągnięć
Weteran Xbox Live I love Apple Ten jedyny Stary dziad! 
Liczba Osiągnięć: 28

Domyślnie Odp: Nowy PC

Łokurwa, jaka maszyna, na forum trochę nieodpowiednie trafiłeś, ale jest kilka osób, które temat ogarniają, imo będzie śmigać, ale 100% pewności nie daję.

Z ciekawości zapytam: Ile zabulisz za ten sprzęt?
__________________
Assassin jest online   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-01-2012, 02:35   #154
daveemce14
Nowy
daveemce14 Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2012
Posty: 6
Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Nowy PC

Miałem teraz 18-stke i troche siana zgarnąłem około 4000 zł.
Myślisz że bedzie wszystko śmigać ?
daveemce14 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-01-2012, 12:54   #155
mataman
Spambot
mataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebryta
 
mataman's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2007
Miasto: Warszawa
Posty: 3 806
Reputacja: 4117

Lista Osiągnięć
Jakość, nie ilość 360 stopni PlayStation 3 is my Home I love Apple 
Liczba Osiągnięć: 12

Domyślnie Odp: Konfiguracja PC

Jedyne co tu nie pasuje to płyta główna, lepiej brać nowszy chipset z68
http://www.neo24.pl/?p=asus_maximus_...&aff_id=103113

Ewentualnie mocniejszy zasilacz 750-850W, tak na przyszłość gdybyś chciał drugą kartę w SLI dać.
__________________
mataman jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-01-2012, 13:20   #156
daveemce14
Nowy
daveemce14 Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2012
Posty: 6
Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Konfiguracja PC

A gdybym nie miał siana na ta lepsza plyte glowna i wsadzil tą co podalem to cos by bylo nie tak ?
daveemce14 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-01-2012, 13:36   #157
mataman
Spambot
mataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebryta
 
mataman's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2007
Miasto: Warszawa
Posty: 3 806
Reputacja: 4117

Lista Osiągnięć
Jakość, nie ilość 360 stopni PlayStation 3 is my Home I love Apple 
Liczba Osiągnięć: 12

Domyślnie Odp: Konfiguracja PC

To kup tańszą ale z chipsetem z68
http://www.agito.pl/plyta-glowna-asu...aign=wszystkie


Tamta co podałeś tez będzie oczywiście działać ale jak sie wywala cztery koła na kompa to nie kupuje sie płyty z prawie trzyletnim chipsetem.
__________________
mataman jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-01-2012, 13:47   #158
daveemce14
Nowy
daveemce14 Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2012
Posty: 6
Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Konfiguracja PC

okej dzięki a ten zasilacz 620W przy tej karcie graficznej da rade ?

---------- Wiadomość dodana 12:47 ---------- Pierwotna wiadomość opublikowana 12:40 ----------

A jeszcze jedno pytanie ta płyta glowna co podales ta tansza ma rodzaj gniazda procesora LGA1155 a procesor który bym chcial ten i7 960 ma LGA1366 o co w tym chodzi? I tak bedzie to dzialac jezeli na plycie glownej jest LGA1155 a na procesorze LGA1366?
daveemce14 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-01-2012, 14:40   #159
mataman
Spambot
mataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebryta
 
mataman's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2007
Miasto: Warszawa
Posty: 3 806
Reputacja: 4117

Lista Osiągnięć
Jakość, nie ilość 360 stopni PlayStation 3 is my Home I love Apple 
Liczba Osiągnięć: 12

Domyślnie Odp: Konfiguracja PC

Fakt podstawka. Oczywiście jak to w intelu nie będzie pasować. W podobnej cenie do Twojej propozycji jest Core i7 2600K na LGA 1155. Przy tej jednej grafice zasilacz da radę.


Do tego wszystkiego dorzuć jeszcze chodzenie na proca bo na boxowym daleko nie zajedziesz.
__________________
mataman jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-01-2012, 15:06   #160
daveemce14
Nowy
daveemce14 Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2012
Posty: 6
Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Konfiguracja PC

dzieki wielkie za pomoc

---------- Wiadomość dodana 14:06 ---------- Pierwotna wiadomość opublikowana 13:57 ----------

A w tym procku jest zintegrowana karta graficzna jakas HD3000 czy wtedy normalnie mozna podpiąć zwykla karte grafiki ?
daveemce14 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > PC > Sprzęt i oprogramowanie


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 16:58.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.