Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > PC > Sprzęt i oprogramowanie

Sprzęt i oprogramowanie Dyskusje o komputerowym sprzęcie i programach.


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 26-09-2009, 01:27   #41
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 534
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Laptop

Ten macbook pro to standard 2x2,4 4gb 9600m gt ddr3? Czy jakiś inny ? : )
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-09-2009, 12:47   #42
sobol
Spambot
sobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narody
 
sobol's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Podobno Stolica
Posty: 5 767
Reputacja: 6427

Lista Osiągnięć
Ten jedyny Zapalczywy Lubiany Książkotwarz 
Liczba Osiągnięć: 24

Domyślnie Odp: Laptop

C2D 2,53 Ram 4GB HDD 250GB
__________________


WYSŁANE Z KRZESŁA OBROTOWEGO FIRMY INTAR TOOLS staram się nie ignorować P.Damiana
sobol jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-09-2009, 23:00   #43
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 534
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Laptop

A grafika ?
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-09-2009, 23:47   #44
sobol
Spambot
sobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narody
 
sobol's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Podobno Stolica
Posty: 5 767
Reputacja: 6427

Lista Osiągnięć
Ten jedyny Zapalczywy Lubiany Książkotwarz 
Liczba Osiągnięć: 24

Domyślnie Odp: Laptop

nvidia geforce 9400M 256 mb
__________________


WYSŁANE Z KRZESŁA OBROTOWEGO FIRMY INTAR TOOLS staram się nie ignorować P.Damiana
sobol jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27-09-2009, 01:27   #45
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 534
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Laptop

To wydymali Cie na karcie Do grania troche bieda, ale do ogladania filmów w hd i paru innych spraw w sam raz.
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27-09-2009, 20:30   #46
sobol
Spambot
sobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narody
 
sobol's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Podobno Stolica
Posty: 5 767
Reputacja: 6427

Lista Osiągnięć
Ten jedyny Zapalczywy Lubiany Książkotwarz 
Liczba Osiągnięć: 24

Domyślnie Odp: Laptop

nikt mnie nic nie wydymal do grania to ja mam Xpudlo,ps3,psp ostatni komp na ktorym gralem to byla Amiga nascie lat temu gdy bym chcial kompa do grania to napewno bym kupil stacjonarnego maca na xeonie
__________________


WYSŁANE Z KRZESŁA OBROTOWEGO FIRMY INTAR TOOLS staram się nie ignorować P.Damiana
sobol jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-09-2009, 01:58   #47
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 534
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Laptop

No, ale cenowo pewnie tanio nie było. Wolałbym dołożyć i mieć conajmniej z 9600m gt ddr3 lub 130m gt ddr3. Już nie chodzi o granie, ale wydajność Jak kupować to już na całego ps. ona jest cieniutka bo zintegrowana na plycie i z ciekawych opcji posiada jedynie PureVideo HD :/ No, ale Twój wybór i co mi już do tego eot.

Ostatnio edytowane przez MANDo : 28-09-2009 o 02:11
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-09-2009, 08:42   #48
SethMethod
Wariat
SethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod Celebryta
 
SethMethod's Avatar
 
Zarejestrowany: Sep 2007
Miasto: Katowice
Posty: 1 088
Reputacja: 2512

Lista Osiągnięć
Swój! Dopiero się rozkręcam! Celebryta Bogacz 
Liczba Osiągnięć: 20

Domyślnie Odp: Laptop

No ale MacBookPro ( ten ostatni ) ma przecież dwie katy graficzne. Jedną zintegrowaną pracującą tylko na baterii i drugą potworka chodzącego na max wydajności. Nie wiem czy dodatkowo karty nie są na SLI. Do tego nie zawsze karta z 512mb jest lepsza od 256 - nowe lapsy mają geforca512mb ( nie gt ) który ma mało swojej pamięci i wydajnościowo pada przy mocnych 256mb. Do tego trzeba wziąć pod uwagę fakt że na wydajność sprzętową mocno rzutuje OS. A nie od dziś wiadomo, że MacOS jest dużo bardziej hardware friendly niźli VISTA hehe.
Dla szukających konkretnych testów lapsów polecam notebookcheck.pl

Yo! Nie dało mi to spokoju, więc sam zaciągnąłem info w sprawie tych kart - oto co znalazłem:
1. karta - NVIDIA GeForce 9600M GT - 512 MB, rdzeń: 500 MHz, pamięć: 800 MHz, GDDR3
2. karta - GeForce 9400M (G), ForceWare 176.44 (Windows Vista)

O SLI niestety niczego nie znalazłem. Model z tymi kartami jest wyceniony na ok 9500pln. Wart swej ceny jest na pewno Ja pocieszam się swym VAIO.

Co do grania to podzielam zdanie sobola - notebook jest narzędziem stricte do pracy. Ja rozglądając się za lapsem szukałem mocnej maszyny ale ze względu na Adobe Photoshop i Adobe Premiere. Za kompa stacjonarnego do grania ( max konfiguracja ) możesz wydać ok 20k pln i tak na nim nie pograsz tak bezstresowo jak na PS3/X360.
__________________
Sent from my Casio FX-CG20 using keyboard.


Ostatnio edytowane przez SethMethod : 28-09-2009 o 09:00
SethMethod jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-09-2009, 12:41   #49
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 534
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Laptop

Takie coś się nazywa hybrid-sli. Ale jak mu pokazuje w menadżerze 9400 to chyba nie ma drugiej karty lub nie ma odpowiednich sterowników do hybrydy. Już olejmy to granie, ale chyba lepiej jest już wydać kasę na coś super niż dostać dobry proc, pamięć i słabą grafike (lub na odwrót). <-- najczęstsza sytuacja na rynku notebooków... :|

ps. czemu nie pogram bez stresowo ? Bo musze instalować gry, sterowniki Ilu moich znajomych na podłączony komp do LCD@1920x1080 i jakoś nie narzekają. Teraz większość gier gfw ma obsługę pada xboxowego i nawet aChifmenty więc ja tu nie widzę problemu

Ostatnio edytowane przez MANDo : 28-09-2009 o 12:53
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-09-2009, 14:50   #50
SethMethod
Wariat
SethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod Celebryta
 
SethMethod's Avatar
 
Zarejestrowany: Sep 2007
Miasto: Katowice
Posty: 1 088
Reputacja: 2512

Lista Osiągnięć
Swój! Dopiero się rozkręcam! Celebryta Bogacz 
Liczba Osiągnięć: 20

Domyślnie Odp: Laptop

Cytat:
Napisał MANDo Zobacz post
Takie coś się nazywa hybrid-sli. Ale jak mu pokazuje w menadżerze 9400 to chyba nie ma drugiej karty lub nie ma odpowiednich sterowników do hybrydy. Już olejmy to granie, ale chyba lepiej jest już wydać kasę na coś super niż dostać dobry proc, pamięć i słabą grafike (lub na odwrót). <-- najczęstsza sytuacja na rynku notebooków... :|

ps. czemu nie pogram bez stresowo ? Bo musze instalować gry, sterowniki Ilu moich znajomych na podłączony komp do LCD@1920x1080 i jakoś nie narzekają. Teraz większość gier gfw ma obsługę pada xboxowego i nawet aChifmenty więc ja tu nie widzę problemu

Nie pamiętam czy pisałem tu o moim kuzynie ( hi Spooky25 ), który w Londynie kupił kompa tylko do grania za ok 25tys pln z monitorem. Najlepsze, najnowsze części na dzień zakupu - cześć trza było sprowadzać bo w sklepach nie mieli. I grał dalej na X360. Na XP nie działała połowa hardware'u, a na Viście połowa oprogramowania ( starsze gry ). Crysis i tak kraczył na wysokich ustawieniach. Kompa możesz upodobnić do konsoli ( pad i duży TV ) ale po co jak masz to wszystko gotowe w postaci konsoli. Jedyny plus to tańsze gry ale niezoptymalizowane pod kątem płynności animacji. Ja na kompie przestałem grać od momentu zakupu DC (PSX już nie dawał rady pod względem grafiki i pograłem trochę na PC w shootery).

Komputer fajna rzecz, notebook jeszcze lepsza - do pracy, do uczelni. MacBook lepsza bo nie masz problemu z aktualizacjami i sterownikami. Jak napisałem kilka postów wyżej - moje VAIO było gotowe w 100% po tygodniu przygotowań, MacBook jest gotowy w 15 minut.

Co do karty sobola - może odpalił menadżera na samej baterii
__________________
Sent from my Casio FX-CG20 using keyboard.


Ostatnio edytowane przez SethMethod : 28-09-2009 o 14:54
SethMethod jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-09-2009, 18:39   #51
sobol
Spambot
sobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narody
 
sobol's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Podobno Stolica
Posty: 5 767
Reputacja: 6427

Lista Osiągnięć
Ten jedyny Zapalczywy Lubiany Książkotwarz 
Liczba Osiągnięć: 24

Domyślnie Odp: Laptop

zrobilem foto
http://img16.imageshack.us/img16/1683/obrazek1g.png
http://img43.imageshack.us/i/obrazek2n.png/
nic wiecej w tym temacie nie mam do dodania moze jedynie tylko tyle ze nawet vista bedzie na tym sprzecie popie...ac niz na nie jednym laptopie/pcecie
__________________


WYSŁANE Z KRZESŁA OBROTOWEGO FIRMY INTAR TOOLS staram się nie ignorować P.Damiana
sobol jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 29-09-2009, 08:33   #52
SethMethod
Wariat
SethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod Celebryta
 
SethMethod's Avatar
 
Zarejestrowany: Sep 2007
Miasto: Katowice
Posty: 1 088
Reputacja: 2512

Lista Osiągnięć
Swój! Dopiero się rozkręcam! Celebryta Bogacz 
Liczba Osiągnięć: 20

Domyślnie Odp: Laptop

Na zintegrowanej 9400M 256mb to vista będzie pop***dalać ale jak wyłączysz pulpit aero a wynik wydajności będzie oscylować w granicach 3.0 - 3.5; Właśnie ze względu na aero.
__________________
Sent from my Casio FX-CG20 using keyboard.

SethMethod jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 29-09-2009, 14:29   #53
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 534
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Laptop

Aero miałbyć taki kozak, a spowalnia system na dosyć dobrych kartach. Ja na 9600M GT mam 5,9 wynik. Reszta kart poniżej maxa nie wyciągnie, no i na ddr2 9600 też. Mac chyba nie jest taki wymagający na 9400m (G) będzie lux. Na viscie polecam wyłączyć indexowanie i wstępne ładowanie do pamięci. Chodzi jak xp wtedy

Ostatnio edytowane przez MANDo : 29-09-2009 o 14:38
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 29-09-2009, 21:38   #54
SethMethod
Wariat
SethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod Celebryta
 
SethMethod's Avatar
 
Zarejestrowany: Sep 2007
Miasto: Katowice
Posty: 1 088
Reputacja: 2512

Lista Osiągnięć
Swój! Dopiero się rozkręcam! Celebryta Bogacz 
Liczba Osiągnięć: 20

Domyślnie Odp: Laptop

Ja na VAIO przy ATI HD 4650 też mam 5,9 na aero, a 5,6 przy grafice w grach. Przy MacOS zintegrowana grafika wcale nie spowalnia systemu - moja narzeczona ma intela i komp śmiga jak ta lala. VISTA to całkowite przeciwieństwo pod tym względem - tutaj polecałbym XP.
__________________
Sent from my Casio FX-CG20 using keyboard.

SethMethod jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 30-09-2009, 00:34   #55
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 534
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Laptop

Windows 7 ładnie się poprawił w stosunku do visty, ja czekam na oryginał w ramach programu wymiany systemu. Jak ktoś nie wie to tutaj szczegóły: http://www.microsoft.com/windows/buy...s/upgrade.aspx
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 30-09-2009, 08:17   #56
SethMethod
Wariat
SethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod CelebrytaSethMethod Celebryta
 
SethMethod's Avatar
 
Zarejestrowany: Sep 2007
Miasto: Katowice
Posty: 1 088
Reputacja: 2512

Lista Osiągnięć
Swój! Dopiero się rozkręcam! Celebryta Bogacz 
Liczba Osiągnięć: 20

Domyślnie Odp: Laptop

Na upgrade do windows7 mam już złożony wstępny preorder, w przypadku SONY koszt wymiany to ok 25-30 euro. Nie wiem tylko czy od razu będę robił reinstal bo na razie VISTA SP2 chodzi jak ta lala, a od informatyków obsługujących sieć w naszej firmie usłyszałem, że na razie nie warto. Poczekam, aż system zacznie mi się sypać i na windę7 przejdę przy pierwszym SP :P
__________________
Sent from my Casio FX-CG20 using keyboard.

SethMethod jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 30-09-2009, 19:46   #57
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 534
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Laptop

Coś drogo wołają odemnie chcą 15 euro za przesyłkę Oo
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06-11-2009, 23:30   #58
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 534
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Laptop

Jeżeli kogoś to interesuje to w ramach windows upgrade przysłano mi 2x dvd (mam acera). Co ciekawe wszedzie napisane jest, że to upgrade co jest bzdurą. Płyta z windows 7 jest zwykłym boot-cd, zainstalowałem go na kompie stacjonarnym bez problemu. Prawie wszystkie sterowniki się pobrały z internetu. Nawet przy notebooku płyta od acera się praktycznie nie przydała
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06-11-2009, 23:55   #59
sobol
Spambot
sobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narodysobol Klękajcie narody
 
sobol's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Podobno Stolica
Posty: 5 767
Reputacja: 6427

Lista Osiągnięć
Ten jedyny Zapalczywy Lubiany Książkotwarz 
Liczba Osiągnięć: 24

Domyślnie Odp: Laptop

to sama jest ze snow leopardem wersja pudelkowa niczym sie nie rozni od upgrejdowej (po za cena )
__________________


WYSŁANE Z KRZESŁA OBROTOWEGO FIRMY INTAR TOOLS staram się nie ignorować P.Damiana
sobol jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 25-01-2010, 17:04   #60
DamianX360
Stały bywalec
DamianX360 Jest wokół niego pozytywna auraDamianX360 Jest wokół niego pozytywna aura
 
DamianX360's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2007
Miasto: Królów Polski Kraków
Posty: 473
Reputacja: 178
Wyślij wiadomość przez AIM do DamianX360

Lista Osiągnięć
Go! Go! PSP/Vita  Każdy piłkę kopie Zapalczywy 
Liczba Osiągnięć: 12

Domyślnie Odp: Laptop

Właśnie próbowałem sobie zamówić ten upgrade, ale koszt mi wyszedł 29,90E, czyli niecałe 122 zł. Warto? Co zmienia ten upgrade? Vista jest bardzo słabym systemem, czy zmiana na Windowsa 7 jest dobrą zmianą?
__________________
DamianX360 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > PC > Sprzęt i oprogramowanie


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:15.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.