Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation 2 > Underground

Underground Nieoficjalnie o najpopularniejszej konsoli świata.


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 04-01-2006, 03:17   #21
MJ DwaTrzy
Banned
MJ DwaTrzy Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 152
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do MJ DwaTrzy
Domyślnie Emulatory na PS2

Cytat:
Napisał _Yulaw
NIe odpalisz tego na zwyklej nieprzerobionej konsoli.
jest sposob zeby odpalic na nie przerobionej konsoli i nawet bez Swapa Magica, tylko trzeba troche pokombinowac .Napisalby jak to zrobic ale nie chce pisac czegos czego nie sprawdzilem.Tylko nie wiem jak to sprawdzic bo nie mam konsolio bez chipa :twisted:
MJ DwaTrzy jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04-01-2006, 20:22   #22
Yacolek
Wariat
Yacolek Wkrótce będzie sławnyYacolek Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 325
Reputacja: 106

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Go! Go! PSP/Vita Jeden ekran to mało 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie Emulatory na PS2

O to napisz mi sposoba, ja sprawdze ;] Chyba, że trza jakoś niegrzecznie ingerować [typu otwarcie obudowy, albo hamskie ciągnie tacka xD] to wtedy sam próbój
__________________
Yacolek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04-01-2006, 23:27   #23
MJ DwaTrzy
Banned
MJ DwaTrzy Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 152
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do MJ DwaTrzy
Domyślnie Emulatory na PS2

Cytat:
Napisał Yacolek
to wtedy sam próbój
a czytales mojego posta .Jak nie to przeczytaj jeszcze raz , bo co napisales troche nie pasi :shock:
MJ DwaTrzy jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-01-2006, 23:13   #24
clumzy
Początkujący
clumzy Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
clumzy's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2005
Miasto: cosmo canyon
Posty: 89
Reputacja: 0
Domyślnie Emulatory na PS2

ja odpalam sobie emusy z lunchelfa.(najlepszy sposób chyba)
snesa np.odpalam normalnie z lanchelfa po podmiance trigercd na cd z wygrzanymi na kompie romami.(a nie mam żadnego chipa :smile: )
btw.emu snesa można mieć na hd,ale romów hadek do niego nie obsługuje(trzeba z cd)
__________________
clumzy jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-01-2006, 15:21   #25
Yacolek
Wariat
Yacolek Wkrótce będzie sławnyYacolek Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 325
Reputacja: 106

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Go! Go! PSP/Vita Jeden ekran to mało 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie Emulatory na PS2

Ej czyli co ? Normalnie CD-r płytke z romami wkładasz do PS2, bez użycia haczyka ? Ot legalnie ? Przy użyciu przycisku wysunięcia tacki ?
Bo mi o to sie rozchodzi A jak wgrać emu na dysk ? Bo nie mam swapa i nie wiem czy warto kupić dla jednej rzeczy...
__________________
Yacolek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 22-01-2006, 00:19   #26
clumzy
Początkujący
clumzy Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
clumzy's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2005
Miasto: cosmo canyon
Posty: 89
Reputacja: 0
Domyślnie Emulatory na PS2

normalnie zgrałem przez poł.sieciowe snestation.elf na mc przez ftpa(ps2) i pc (flashfxp),można zresztą odrazu na hadeka wrzucić.
póżniej odpalam lunch.elf,podmieniam trigera na cd z romami do snesa i uruchamiam snestation.elf i wszystko śmiga (dużo lepsza emulacja niż snes na dreamcaście)
__________________
clumzy jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05-02-2006, 12:13   #27
szuja
Wariat
szuja Wkroczył na dobrą drogę
 
szuja's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 307
Reputacja: 44

Lista Osiągnięć

Domyślnie Emulatory na PS2

teraz tak mi sie przypomnialo...
moze trza inny emulator....bo ten szuka romow tylko i wylacznie na plycie...
wiem ze w sieci sa emulatory na kompa moze takim sprobowac...
niestety ja nie moge bo nie mam HDD...
szuja jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05-02-2006, 14:04   #28
Devil_2k
Wariat
Devil_2k Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kraków
Posty: 1 031
Reputacja: 92

Lista Osiągnięć
Cztery ściany PlayStation 3 is my Home Dopiero się rozkręcam! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie Emulatory na PS2

Cytat:
Napisał szuja.pl
wiem ze w sieci sa emulatory na kompa moze takim sprobowac...
E...no takich nie odpalisz na konsoli....
__________________

Devil_2k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05-02-2006, 14:10   #29
szuja
Wariat
szuja Wkroczył na dobrą drogę
 
szuja's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 307
Reputacja: 44

Lista Osiągnięć

Domyślnie Emulatory na PS2

ale mi chodzi zeby na dysk wrzucic i emulator i romy....
szuja jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05-02-2006, 15:23   #30
Yacolek
Wariat
Yacolek Wkrótce będzie sławnyYacolek Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 325
Reputacja: 106

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Go! Go! PSP/Vita Jeden ekran to mało 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie Emulatory na PS2

Ale nam chodzi o to, ze emulatory na PC, wymagają jakiegoś Windowsa or smth i exe nie odpalisz z dysku w konsoli... Któś to chyba nie pomyślał hmmmm :570:

Nie amsz dysku i zbytnio nie wiesz na jakiej zasadzie to dziala na PS2 można odpalić tylko pliki *.elf [cos jak exe, ale dla PS2].
__________________
Yacolek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05-02-2006, 15:26   #31
szuja
Wariat
szuja Wkroczył na dobrą drogę
 
szuja's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 307
Reputacja: 44

Lista Osiągnięć

Domyślnie Emulatory na PS2

niewiedzialem....
chcialem tylko pomoc.....
szuja jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05-02-2006, 19:25   #32
ULTRAVIOLET
Stały bywalec
ULTRAVIOLET Wkroczył na dobrą drogę
 
ULTRAVIOLET's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2005
Miasto: Bieruń Śląsk
Posty: 340
Reputacja: 26
Domyślnie Emulatory na PS2

http://ps2emu.dcemu.co.uk/uae4ps2.shtml Stronka do emulatora Amigi na PS2. Wazne ze emuluje procek motki 68000 wiec amiga 500,600 pojdzie bez problemu. Dzisiaj bede sie z tym bawil sprobuje uruchomic Sensible
__________________
ULTRAVIOLET jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06-02-2006, 02:42   #33
_Yulaw
Banned
_Yulaw Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 201
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do _Yulaw
Domyślnie Emulatory na PS2

dzieki!
_Yulaw jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-02-2006, 00:23   #34
ULTRAVIOLET
Stały bywalec
ULTRAVIOLET Wkroczył na dobrą drogę
 
ULTRAVIOLET's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2005
Miasto: Bieruń Śląsk
Posty: 340
Reputacja: 26
Domyślnie Emulatory na PS2

http://amigamuseum.commodore.fr/Fich...miga_titan.rar

Na tej stronce mamy ten sam emulator ktory podalem wyzej tylko ze z graficznym interfejsem.... Aha obraz plyty zawiera ok 500Mb na płycie znajduje sporo gierek z amigi, niestety nie wszystkie dzialają np. SWOS 96/97 za to dziala "jedynka".
Jakosc emulacji stoi na marnym poziomie, tylko w nielicznych grach mozemy cieszyc sie dobrym frameratem
__________________
ULTRAVIOLET jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 30-05-2006, 21:15   #35
szuja
Wariat
szuja Wkroczył na dobrą drogę
 
szuja's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 307
Reputacja: 44

Lista Osiągnięć

Domyślnie Emulatory na PS2

http://www.konsola.pl/forum/viewtopi...22f6318e44fcd4

calkiem niezle forum...
link do artykulu o emulatorach i romach...
wytlumaczone krok po kroku co nalezy robic...
szuja jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 21-11-2006, 15:13   #36
shadowmajk
Nowy
shadowmajk Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Nov 2006
Posty: 16
Reputacja: 0
Domyślnie Emulatory na PS2

No emulacja wyglada nastepujaco gierki to da rade odpalic prawie kazda ale problem jest albo z przycinajaca sie animacja albo dzwiekiem no ale naszczescie mozna dzwiek wylaczyc co idzie za przyspieszeniem animacji
shadowmajk jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-08-2007, 15:56   #37
Jagrubek
Nowy
Jagrubek Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Aug 2007
Posty: 28
Reputacja: 13
Wyślij wiadomość przez AIM do Jagrubek
Domyślnie Emulatory na PS2

fajnie by bylo zeby byl emulator pc na ps2 . na pc niemozna emulowac gierek ps2 bo pisze ze komputery sa za slabe wiec jakby zrobic to w druga strone??? niechodzi mi o najnowsze gry na pc tylko o np.warcrafta 3 starcrafta i inne gierki jest cos takiego?
Jagrubek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 29-08-2007, 11:39   #38
snakemaycry
Wariat
snakemaycry Jest wokół niego pozytywna aurasnakemaycry Jest wokół niego pozytywna aura
 
snakemaycry's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Posty: 1 127
Reputacja: 198

Lista Osiągnięć
360 stopni Achievement Whore Donator Dopiero się rozkręcam! 
Liczba Osiągnięć: 5

Domyślnie Emulatory na PS2

Cytat:
Napisał Jagrubek
na pc niemozna emulowac gierek ps2 bo pisze ze komputery sa za slabe wiec jakby zrobic to w druga strone???
LOL, WTF ?! Kto Ci takich bredni naopowiadał. To nie jest kwestia mocy maszyny tylko architektury, źle napisanych programów i braku dostępu do źródeł od Sony.
__________________
snakemaycry jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 30-08-2007, 10:10   #39
Jagrubek
Nowy
Jagrubek Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Aug 2007
Posty: 28
Reputacja: 13
Wyślij wiadomość przez AIM do Jagrubek
Domyślnie Emulatory na PS2

tak pisza ze nie mozna odpalic gierek ps2 przez pcsx2 bo koputmery zaslabe chodza tylko te starsze i tak szarpia
Jagrubek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 30-08-2007, 12:05   #40
snakemaycry
Wariat
snakemaycry Jest wokół niego pozytywna aurasnakemaycry Jest wokół niego pozytywna aura
 
snakemaycry's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Posty: 1 127
Reputacja: 198

Lista Osiągnięć
360 stopni Achievement Whore Donator Dopiero się rozkręcam! 
Liczba Osiągnięć: 5

Domyślnie Emulatory na PS2

Tak, tak, tylko czemu Oblivion chodzi na X360, PS3 i na PC. Kwestia tego jak co jest napisane, nic wspólnego z możliwościami sprzętowymi. Tak samo nie byłoby żadnego portu z PS2 na PC, bo komputery za słabe. Brednie.
__________________
snakemaycry jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation 2 > Underground


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:42.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.