Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation Network Gaming

PlayStation Network Gaming Chcesz wiedzieć jak grać w sieci Sony? Masz z tym problemy? Zajrzyj tu koniecznie!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 11-01-2005, 19:25   #1
adi_123
Początkujący
adi_123 Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 51
Reputacja: 0
Domyślnie Lag

Wie ktoś czy powodem lagów w grze na PS2 może być zainstalowany na kompie Service Pack2? Firewall oczywiście wyłaczony
adi_123 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-01-2005, 19:28   #2
Gaw
Banned
Gaw Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Posty: 617
Reputacja: 0
Domyślnie Lag

nie mam pojęcia ale wiem że jak dlugo nie robisz defragmentacji dysku to możesz mieć laga a nawet net ci działać przestanie (miałem tak)
Gaw jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-01-2005, 20:21   #3
Morelka
Nowy
Morelka Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 27
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Morelka
Domyślnie Lag

Powtierdzam to co Gaw napisal.
Jesli masz zbyt duzy syf na kompie (balagan w rejestrach itp) to moze byc to powodem lagow a nawet klopotow polaczenia sie z serwerem SONY (mialem tak).
Dopiero gdy zrobilem format wszystko dzialalo super.

odnosnie ServicePacka2 to watpie czy ma on jakis negatywny wplyw na plynnosc rozgrywki online.
__________________
== PSX == 2 x PS2 == PSP == DC ==
Morelka jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-01-2005, 21:00   #4
c1n3k
Uzależniony
c1n3k Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 618
Reputacja: 47
Wyślij wiadomość przez AIM do c1n3k Wyślij wiadomość przez MSN do c1n3k
Domyślnie Lag

Z tego co slyszalem to SP2 ma wplyw na lagi w grach online dlatego najlepiej jest grac bez SP2.
__________________

<br />www.GameOwn.com
<br />Wii Friendcode: 1369-9472-4352-4060
c1n3k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-01-2005, 21:15   #5
Optiv
Początkujący
Optiv Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 63
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Optiv
Domyślnie Lag

SP2 oglnie popraiwa poziom bezpieczenstwa.. wiec moze to podoowac zakynaie portow itp... nawe jezeli firewall jest5 wylaczony... w koncu to windows, nikogo sie nie slucha ;/
Optiv jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-01-2005, 13:47   #6
Gaw
Banned
Gaw Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Posty: 617
Reputacja: 0
Domyślnie Lag

a da sie SP2 wywalić jakoś?
Gaw jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-01-2005, 14:58   #7
Devil_2k
Wariat
Devil_2k Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kraków
Posty: 1 031
Reputacja: 92

Lista Osiągnięć
Cztery ściany PlayStation 3 is my Home Dopiero się rozkręcam! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie Lag

A SP1 cuś robi ? (Gaw sie przestraszył bo ostatnio od razu zainstalował SP2 po formacie )
__________________

Devil_2k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-01-2005, 15:30   #8
c1n3k
Uzależniony
c1n3k Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 618
Reputacja: 47
Wyślij wiadomość przez AIM do c1n3k Wyślij wiadomość przez MSN do c1n3k
Domyślnie Lag

SP1 napewno nic nie robi za to SP2 tak.
__________________

<br />www.GameOwn.com
<br />Wii Friendcode: 1369-9472-4352-4060
c1n3k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-01-2005, 15:31   #9
Gaw
Banned
Gaw Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Posty: 617
Reputacja: 0
Domyślnie Lag

to ja mam SP2 + dysk który po 50 defragmentacjach dalej trzeba defragmentować
Gaw jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-01-2005, 15:37   #10
c1n3k
Uzależniony
c1n3k Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 618
Reputacja: 47
Wyślij wiadomość przez AIM do c1n3k Wyślij wiadomość przez MSN do c1n3k
Domyślnie Lag

To zrob formata a nie defragmentuj. Najlepszy sposob jak komp nie dziala poprawnie to przeciez format xD
__________________

<br />www.GameOwn.com
<br />Wii Friendcode: 1369-9472-4352-4060
c1n3k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-01-2005, 17:16   #11
BAA
Nowy
BAA Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 5
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do BAA
Domyślnie Lag

Ja mam SP2 i nie robie nigdy defragmentacji i nie zauwazylem pogorszenia jakosci gry w necie (nikt tez do tej pory na mnie w grze nie narzekal, ze laguje a czasem pytam). Firewall z SP2 mam przez caly czas wlaczony.
__________________
I've entered a new place. Here there is no order, no logic, only discovery. Nothing is certain. Everything is possible.
<br />THE THIRD PLACE
BAA jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-01-2005, 17:33   #12
MJ DwaTrzy
Banned
MJ DwaTrzy Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Posty: 152
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do MJ DwaTrzy
Domyślnie Lag

Cytat:
Napisał Gaw
a da sie SP2 wywalić jakoś?
musiszy go tylko odinstalowac i po sprawie
MJ DwaTrzy jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-01-2005, 18:00   #13
c1n3k
Uzależniony
c1n3k Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 618
Reputacja: 47
Wyślij wiadomość przez AIM do c1n3k Wyślij wiadomość przez MSN do c1n3k
Domyślnie Lag

Ja mowie tylko to co slyszalem. Mozliwe to ze nie jest prawda.
__________________

<br />www.GameOwn.com
<br />Wii Friendcode: 1369-9472-4352-4060
c1n3k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-01-2005, 18:29   #14
adi_123
Początkujący
adi_123 Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 51
Reputacja: 0
Domyślnie Lag

A czy ten sposób opisany przez wroga z otwarciem portów może coś dać?? I zna ktoś program do otwierania większej ilości portów??
adi_123 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 13-01-2005, 15:16   #15
Gaw
Banned
Gaw Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Posty: 617
Reputacja: 0
Domyślnie Lag

ok, sprawa lagow rozwiązana - mierzymy je w Dieslach, jak miałem syf na pc + zainstalowany SP2 to miałem 1 DiesLa, wywaliłem SP2 i od razu sie zmniejszyło do 0,5 DiesLa, defragmentacja i teraz mam może z 0,1 DiesLa
Gaw jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 13-01-2005, 16:33   #16
Optiv
Początkujący
Optiv Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 63
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Optiv
Domyślnie Lag

Ja do servera wsadzilem Freesco w 5 min bez zadnego problemu forwardowalem wszystkie porty na konsole... i wszysko smiga... polecam ten sposob jest napewno lepszy od windowsa... jest porsty i nie ma zbednych procesow ktorze obciazaja siec... a spreprowanie dyskietki do uzytku to moment....
Optiv jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 13-01-2005, 21:07   #17
adi_123
Początkujący
adi_123 Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 51
Reputacja: 0
Domyślnie Lag

Co to są Diesle?? Bo pierwszy raz o tym słyszę. A komp-serwer służy też innym rzeczom, czyli z freesco lipa
adi_123 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 13-01-2005, 21:10   #18
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 539
Reputacja: 11542

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie Lag

hehehe Diesle LOL. Wtajemniczeni wiedza o co chodzi, moge ci jedynie powiedziec, ze 1 Diesel to teleporty i granie na granicy z disconnectem
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 13-01-2005, 22:20   #19
Optiv
Początkujący
Optiv Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 63
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Optiv
Domyślnie Lag

Ale jak grasz na ps2 to nie robisz nic na kompie... wiec mozesz wsadzic dyskietke... przeciez niczego to nie wymaga.. ksonczysz grac, wyjmujesz reset i masz windowsa....
Optiv jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 13-01-2005, 22:47   #20
_Yulaw
Banned
_Yulaw Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 201
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do _Yulaw
Domyślnie Lag

Panowje z tego co widze to podlaczanie ps2 przez kompa do netu to lipa panie. Ja dzięki nieocenionej pomocy nieocenionego Gawa meczylem się z NA tylko 2 godzinki (ja mam podlaczenie kablem bezpośrednio do kontaktu z netem) a teras mi wszystko ładnie :grin: Dzienki Gaw :588:
_Yulaw jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation Network Gaming


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:50.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.