Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Microsoft > Xbox 360

Xbox 360 Wszystko obrócone o 360 stopni, dokładnie zbadane i przedyskutowane w tym miejscu!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 11-12-2013, 19:36   #2221
YuSuzuki
Saudades...
YuSuzuki Władca świataYuSuzuki Władca świataYuSuzuki Władca świataYuSuzuki Władca świataYuSuzuki Władca świataYuSuzuki Władca świataYuSuzuki Władca świataYuSuzuki Władca świataYuSuzuki Władca świataYuSuzuki Władca świataYuSuzuki Władca świata
 
YuSuzuki's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2012
Miasto: Kamaishi
Posty: 2 685
Reputacja: 7914

Lista Osiągnięć
Weteran Xbox Live Ilość, nie jakość Your e-penis must be huge! Swój! 
Liczba Osiągnięć: 32

Domyślnie Odp: Problemy techniczne

Cytat:
Napisał Dru Zobacz post
Witam

Mam takie pytanko - Mam wersje Slim 4 GB i czy mogę dokupić pendrive 16 GB i zainstalować grę na nim, żeby nie hałasował napęd?

Nie gram często na konsoli i nie uśmiecha mi się specjalnie dokupywanie dysku za 200 zł tylko po to, żeby konsola była cicha :P

Jakiej marki polecacie pendrive do konsoli by dobrze wszystko chodziło?

Za odpowiedz dziękuję!
no pewnie , instalka na penach to podstawa,ja używam Soniacze( Sony USM32GUB)

i śmiga
__________________

Ostatnio edytowane przez YuSuzuki : 11-12-2013 o 19:45
YuSuzuki jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-12-2013, 19:38   #2222
igor8472
da Sztig
igor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narody
 
igor8472's Avatar
 
Zarejestrowany: Jun 2010
Miasto: Festung Breslau
Posty: 1 986
Reputacja: 5090

Lista Osiągnięć
VIP Filantrop Donator o wielkim sercu Widz 
Liczba Osiągnięć: 33

Domyślnie Odp: Problemy techniczne

Cokolwiek z transferem klasy 10, lepszego producenta jak chcesz, ja sobie upodobałem Patriot Xporter. Coś mi się obiło o uszy że po którymś updejcie dasha działają już peny 32GB, poprawcie mnie jeśli się mylę.
__________________

Kokodżambo i do przodu.
igor8472 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-12-2013, 20:05   #2223
Assassin
Spambot
Assassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin Niewiarygodne
 
Assassin's Avatar
 
Zarejestrowany: Oct 2008
Posty: 3 115
Reputacja: 12730

Lista Osiągnięć
Weteran Xbox Live I love Apple Ten jedyny Stary dziad! 
Liczba Osiągnięć: 28

Domyślnie Odp: Problemy techniczne

Tak, możesz zainstalować grę na pendrive. Co do marki to nie wiem, ja mam kingstona 32gb i wszystko działa jak należy.
__________________
Assassin jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-12-2013, 11:10   #2224
mk00h
Underground
mk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądze
 
mk00h's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2010
Miasto: Xbox Live
Posty: 1 125
Reputacja: 2261

Lista Osiągnięć
Wyginam śmiało ciało Ten jedyny Stary dziad! Swój! 
Liczba Osiągnięć: 28

Domyślnie Odp: Problemy techniczne

Ale tekstur HD do BF już nie zainstaluje.
__________________
mk00h jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 13-12-2013, 19:03   #2225
Dru
Nowy
Dru Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Apr 2012
Posty: 43
Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Problemy techniczne

Oki dziękuje bardzo za odpowiedz!

Czy pendrive 32 GB do 45 zł może być? większość to jakieś nieznane marki i nie wiem jaki mają transfer, więc nie wiem czy to starczy?

http://allegro.pl/pamieci-przenosne-...=1&price_to=45

Jakiś byście polecali z tej listy z allegro?

I czy pendrive można podłączyć z tyłu by nie wystawał z przodu, czy te tylne złącza usb działają dobrze?

i Czy można mieć np gry na pendrive zainstalowane, a save'y na pamięci konsolowej?

Jeśli te pendrive 32 Gb do 45 zł nie polecacie to myślałem też o tym
http://allegro.pl/najmniejszy-pendri...722408485.html

I jeszcze jedno ile średnio zajmują gry na xboxa? ile zainstaluje się gier na takim pendrive 16 GB lub 32 GB? i Czy jak zainstaluje grę na usb to nadal muszę mieć płytkę w napędzie by gra poszła?
Pozdrawiam

Rozumiem, że do konsoli można maksymalnie dołożyć 32 GB z pednrive? np 2x po 16 GB lub 1x po 32 GB?

Ostatnio edytowane przez Dru : 13-12-2013 o 19:16
Dru jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 13-12-2013, 19:53   #2226
Assassin
Spambot
Assassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin Niewiarygodne
 
Assassin's Avatar
 
Zarejestrowany: Oct 2008
Posty: 3 115
Reputacja: 12730

Lista Osiągnięć
Weteran Xbox Live I love Apple Ten jedyny Stary dziad! 
Liczba Osiągnięć: 28

Domyślnie Odp: Problemy techniczne

Co do tych pendrajwów do 45zł to się nie wypowiadam, osobiście wolę kupić drożej, ale sprawdzonej marki. Możesz mieć gry zainstalowane na pen, a sejwy na pamięci konsoli. Rozmiar płyty to przeważnie 6-8gb, wiadomo jedna gra może być na 2-3 nośnikach. Po instalacji musisz mieć płytę w napędzie jeżeli chcesz pograć. Możesz mieć 2x32gb (nie jestem w 100% pewny, ale nawet jeżeli tak nie jest, to co za problem zamienić pendrive'a?).
__________________
Assassin jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 16-12-2013, 13:26   #2227
Dru
Nowy
Dru Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Apr 2012
Posty: 43
Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Problemy techniczne

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi! bardzo mi pomogły. Zamówiłem już pamięć Goodram 32GB i mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze działało w razie czego zamienię pendrive na 16 GB, które już posiadam
Dru jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 19-12-2013, 23:17   #2228
Habit75
Uzależniony
Habit75 Wszyscy go tu znająHabit75 Wszyscy go tu znająHabit75 Wszyscy go tu znająHabit75 Wszyscy go tu znająHabit75 Wszyscy go tu znająHabit75 Wszyscy go tu znają
 
Habit75's Avatar
 
Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: Wrocław
Posty: 602
Reputacja: 623

Lista Osiągnięć
Byłem pierwszy! Janko Muzykant Ilość, nie jakość Your e-penis must be huge! 
Liczba Osiągnięć: 16

Domyślnie Odp: Problemy techniczne

Spotkaliście sie mozez takim problemem, że po wlączeniu klocka i jednoczesnym zmienieniu/włożeniu nowej plytki do napedu, konsola przestaje normalnie dzialac? To znaczy ekran robi sie czarny i dupa. Można wprawdzie nacisnąć Guida batona ale pojawia tylko okienko z mozliwoscia profilu do zalogowania. Tak jakby otwieranie napędu przeszkadzało w poprawnym zalogowaniu profilu. Ktoś wie o co kaman?
__________________
Habit75 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-12-2013, 08:57   #2229
mk00h
Underground
mk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądze
 
mk00h's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2010
Miasto: Xbox Live
Posty: 1 125
Reputacja: 2261

Lista Osiągnięć
Wyginam śmiało ciało Ten jedyny Stary dziad! Swój! 
Liczba Osiągnięć: 28

Domyślnie Odp: Problemy techniczne

Tak się dzieje jak za szybko włączysz grę, normalka na x360 na Xone nie wiem.
__________________
mk00h jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-12-2013, 15:31   #2230
patrykos96
Nowy
patrykos96 Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Nov 2012
Posty: 11
Reputacja: 10
Domyślnie Problem z GTA V

Witem mam problem z gta v przy włączaniu gry na ekranie startowym się zatrzymuje i nie idzie nic dalej co zrobić ? Płyta nieporysowana , konsola slim 250 gb ? A jak ją instalowałem to zainstalowała się w 100%.

tutaj daje filmik prezentujący
__________________
patrykos96 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-12-2013, 15:38   #2231
mk00h
Underground
mk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądze
 
mk00h's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2010
Miasto: Xbox Live
Posty: 1 125
Reputacja: 2261

Lista Osiągnięć
Wyginam śmiało ciało Ten jedyny Stary dziad! Swój! 
Liczba Osiągnięć: 28

Domyślnie Odp: Problem z GTA V

Sprawdzałeś inne gry?
__________________
mk00h jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-12-2013, 15:40   #2232
patrykos96
Nowy
patrykos96 Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Nov 2012
Posty: 11
Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Problem z GTA V

inne gry działają w 100%
__________________
patrykos96 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-12-2013, 15:42   #2233
mk00h
Underground
mk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądze
 
mk00h's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2010
Miasto: Xbox Live
Posty: 1 125
Reputacja: 2261

Lista Osiągnięć
Wyginam śmiało ciało Ten jedyny Stary dziad! Swój! 
Liczba Osiągnięć: 28

Domyślnie Odp: Problem z GTA V

Odinstaluj całe gta i zainstaluj ponownie, jeśli to nie pomoże to jeszcze wyczyść cache dysku.
__________________
mk00h jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-12-2013, 15:47   #2234
patrykos96
Nowy
patrykos96 Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Nov 2012
Posty: 11
Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Problem z GTA V

Ej zrobiłem teraz tak że włożyłem płytę instalacyjną potem tą do grania i gra się o dziwo włączyła ;D
__________________
patrykos96 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-12-2013, 15:49   #2235
mk00h
Underground
mk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądzemk00h Sława i pieniądze
 
mk00h's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2010
Miasto: Xbox Live
Posty: 1 125
Reputacja: 2261

Lista Osiągnięć
Wyginam śmiało ciało Ten jedyny Stary dziad! Swój! 
Liczba Osiągnięć: 28

Domyślnie Odp: Problem z GTA V

No to pewnie jak przeinstalujesz to będzie ok
__________________
mk00h jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17-04-2014, 09:37   #2236
majbach
Początkujący
majbach Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
majbach's Avatar
 
Zarejestrowany: Oct 2009
Posty: 122
Reputacja: 7

Lista Osiągnięć
Przybij piątkę!  Na dobre i na złe PlayStation 3 is my Home 
Liczba Osiągnięć: 7

Domyślnie Odp: Problemy techniczne

Witam, mam poważny problem ze swoja konsolą. A mianowicie dwa dni temu z konsoli, nawet wyłączonej zaczął wydobywać się intensywny zapach spalonego plastiku, taki że aż można się porzygać. Jest to xbox 360 slim kupiony w listopadzie 2012, na którego jest teoretycznie 1 rok gwarancji, ale po zarejestrowaniu go przedwczoraj, napisało mi że gwarancja standardowa wygasa 23 grudnia 2014. No ale niestety mimo wielokrotnych prób zgłoszenia go do naprawy przez stronke, cały czas wywala mi jakieś błędy i nie moge tego zrobic. Moje pytanie brzmi więc czy jest w Polsce jeszcze jakieś centrum obsługi telefonicznej xboxa tak jak było np. w 2009 kiedy wysyłałem swojego Falcona do naprawy, gdyż na stronie pomocy technicznej xboxa pisze że można zamówić tylko rozmowę z pomocą techniczną po angielsku.
__________________
majbach jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 25-04-2014, 18:50   #2237
czesio83
Uzależniony
czesio83 Celebrytaczesio83 Celebrytaczesio83 Celebrytaczesio83 Celebrytaczesio83 Celebrytaczesio83 Celebrytaczesio83 Celebrytaczesio83 Celebrytaczesio83 Celebrytaczesio83 Celebrytaczesio83 Celebryta
 
czesio83's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2009
Miasto: Rybnik
Posty: 692
Reputacja: 2914

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Aniołek Achievement Whore Jakość, nie ilość 
Liczba Osiągnięć: 5

Domyślnie Odp: Problemy techniczne

dzisiaj chciałem zagrać w grę z dysku a tam niespodzianka nie znaleziono elementu pobierz gry z sklepu miał tak kiedyś ktoś?? .konslola to slimka z premiery z kinkietem więc juz dawno po gwarancji. gdy wchodze na pamięć masową to gry są tam widoczne ale odpalić z dysku nie da się. wyciągnołem dysk przedmuchałem ale nic to nie dało wszystko wskazuje na spier#$lony dysk milutko.
czesio83 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 23-05-2014, 21:29   #2238
morus
Stały bywalec
morus Daje dobry przykładmorus Daje dobry przykładmorus Daje dobry przykładmorus Daje dobry przykładmorus Daje dobry przykładmorus Daje dobry przykład
 
morus's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2011
Miasto: Wawa
Posty: 263
Reputacja: 528

Lista Osiągnięć
Swój! No-life? Aniołek Hall of Fame SuperStar 
Liczba Osiągnięć: 21

Domyślnie Odp: Problemy techniczne

hej
mam konsolę z dyskiem 60Gb i chciałbym go zmienić na większy i teraz pytanie:
czy wszystkie dane ze starego dysku (PROFILE, GRY, SAVEY) mogę przerzucić na nowy poprzez pendrive? czyli kopia całego dysku na pena i z powrotem z pena na nowy dysk? wiem że xbox 360 obsługuje peny do 32Gb więc może jak wyrzucę jakieś starocie to się zmieszczę.
uprzedzając odp dotyczącą kabla - wiem że jest do tego specjalny kabel ale jak mam wydać na niego podobną kwotę jak na pena to wolę pena, przynajmniej będę korzystał a nie rzucę w kąt
nie ukrywam że najbardziej zależy mi na kilku grach które mam kupione z kontami i do których nie mam już ponownego dostępu jeżeli usunę je z dysku
ps.
a może można taką operację przeprowadzić jakoś poprzez chmurę?
__________________
morus jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-05-2014, 19:13   #2239
NML
Znajomy
NML Po prostu miły człowiekNML Po prostu miły człowiekNML Po prostu miły człowiekNML Po prostu miły człowiek
 
Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Nowe Miasto Lubawskie
Posty: 188
Reputacja: 353
Domyślnie Odp: Problemy techniczne

Wczoraj niestety podczas burzy doszło do wyłądowania niedaleko mojego domu w wyniku którego spalił się tv, oraz chyba xbox ? Swiecac sie 3 czerwone diody . Stąd moje pytanie czy najpierw nie powinien spalic sie zasilacz ? Juz wczesniej zasilacz chodził głośno, miałęm go wkoncu wymienic , teraz tak jakby chrupie. Czy mozliwa jest sytuacja ze wystarczy wymienic zasilacz i bedzie ok ?
NML jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-05-2014, 22:26   #2240
pic3k
Znajomy
pic3k Jest wokół niego pozytywna aurapic3k Jest wokół niego pozytywna aurapic3k Jest wokół niego pozytywna aura
 
pic3k's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2010
Posty: 164
Reputacja: 219

Lista Osiągnięć
No-life? 360 stopni  Your e-penis must be huge! 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie Odp: Problemy techniczne

Jeżeli masz uszkodzony zasilacz to dioda powinna się świecić na czerwono lub wcale.
pic3k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Microsoft > Xbox 360


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 16:26.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.