Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Microsoft > Xbox Live

Xbox Live Xbox Live - Sony może tylko pozazdrościć!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 27-03-2009, 21:54   #301
Piotr K 1973
Nowy
Piotr K 1973 Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Piotr K 1973's Avatar
 
Zarejestrowany: Aug 2007
Miasto: Pruszków
Posty: 36
Reputacja: 0
Domyślnie Odp: Sposób na ominięcie blokady regionalnej!

Kupiłem konto na 24 godziny i za boga niewiem jak mam sie połaczyć z tym serwerem, gdzie co wkleic jak skonfigurowac i 9zł poszło sie jeb....
Proszę o pomoc co dokładnie trzeba zrobic mam windosa xp
__________________

Piotr K 1973 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27-03-2009, 23:09   #302
FireFlow
Fanatyk
FireFlow Jest wokół niego pozytywna auraFireFlow Jest wokół niego pozytywna aura
 
FireFlow's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2008
Miasto: N/A
Posty: 782
Reputacja: 180

Lista Osiągnięć
I ja tam byłem 2! Zapalczywy 360 stopni  
Liczba Osiągnięć: 19

Domyślnie Odp: Sposób na ominięcie blokady regionalnej!

Cytat:
Napisał KrzychooAsDoc Zobacz post
Taka sprawa..
Sciagnałem Flaszbak do GOWa2 kodem ze zdrapki, czy jak kumplowi odstapie konto to on bedzie mogl je pobrac bez zadnej zabawy z vpn i tym podobne?
Nie da rady,do tego powiem,ze kumpel (jeszcze za czasów premiery gow2) kupił tak jak ja wersje z Angli i mnieliśmy kod na flashback,wtedy nie było blokady i obaj pobralismy legalnie mapy.potem kumpel zmienił konsole na te z 60GB dysk,i map nie przniósł.Wprowadzili blokade,a ja wysłałem mu karte pamięci 512MB z mapami do GOW1 ,GOW2 i pare arcadówek (te co mają blokade).I pomimo,ze kupił mapy wcześniej,to po skopiowaniu ich z memorki na HDD nie działają zadne DLC,anie te płatne ,ani te darmowe (gow1),tylko ARCADE chodzi tak jak trzeba,wiec ci co myslą,ze wezmą DLC od kumpla to od razu mówie,ze to nie działa i trzeba sciągać indywidualnie,bo konsola musi zapisywać swój serial w tych DLC,Pozdro
__________________

FireFlow jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27-03-2009, 23:17   #303
Krzychoo
Wariat
Krzychoo Wszyscy go tu znająKrzychoo Wszyscy go tu znająKrzychoo Wszyscy go tu znająKrzychoo Wszyscy go tu znająKrzychoo Wszyscy go tu znająKrzychoo Wszyscy go tu znają
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Posty: 1 073
Reputacja: 606

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Lubiany I love Apple 
Liczba Osiągnięć: 15

Domyślnie Odp: Sposób na ominięcie blokady regionalnej!

Tego też się spodziewałem, dzięki Fajer za potwierdzenie.
Krzychoo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-03-2009, 13:37   #304
Trufs
Nowy
Trufs Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Dec 2006
Posty: 15
Reputacja: 0
Domyślnie Odp: Sposób na ominięcie blokady regionalnej!

Mysle, ze jakbys mu pozyczyl konto to on moglby wejsc w historie pobierania i sciagnac 'ponownie' to co ty sciagnales, tylko ze musialby jednak kombinowac z tymi VPN ip itp, bo i tak obowiazywalaby go blokada regionalna.
Trufs jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-03-2009, 13:46   #305
Piotr K 1973
Nowy
Piotr K 1973 Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Piotr K 1973's Avatar
 
Zarejestrowany: Aug 2007
Miasto: Pruszków
Posty: 36
Reputacja: 0
Domyślnie Odp: Sposób na ominięcie blokady regionalnej!

Witam.
Mam takie pytanie czy dodatki do Fallouta3 działają na polskiej wersji gry ktora wydała cenega czy to ktoś sprawdził i moze potwierdzić.
Bardzo proszę o jak najszybszą odpowiedzi, bo niechciał bym wydać kasy na prozno...
ż góry dzięki za odpowiedzi..
__________________

Piotr K 1973 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 30-03-2009, 22:19   #306
Bari
Uzależniony
Bari Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2007
Miasto: Łódź
Posty: 639
Reputacja: 89

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Zapalczywy Wiisi mi to 
Liczba Osiągnięć: 20

Domyślnie Odp: Sposób na ominięcie blokady regionalnej!

Od razu mówię, że tego nie sprawdzałem, ale z tego co pamiętam to nie było jeszcze akcji, że jakiś dodatek nie działał z grą. Co najwyżej nie można było go pobrać.
__________________
Bari jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 30-03-2009, 22:37   #307
Trufs
Nowy
Trufs Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Dec 2006
Posty: 15
Reputacja: 0
Domyślnie Odp: Sposób na ominięcie blokady regionalnej!

Podobno polska wersja PoP'a nie dziala z dodatkiem wiec mozliwe ze F3 tez nie.... :/
Trufs jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 30-03-2009, 22:40   #308
zarzykrulezzz
Ma kosę z Baczkiem
zarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca świata
 
zarzykrulezzz's Avatar
 
Zarejestrowany: Aug 2008
Miasto: KrasnyStafff
Posty: 2 630
Reputacja: 8496

Lista Osiągnięć
Ten jedyny No-life? Stary dziad! Aniołek 
Liczba Osiągnięć: 45

Domyślnie Odp: Sposób na ominięcie blokady regionalnej!

Cytat:
Napisał Trufs Zobacz post
Mysle, ze jakbys mu pozyczyl konto to on moglby wejsc w historie pobierania i sciagnac 'ponownie' to co ty sciagnales, tylko ze musialby jednak kombinowac z tymi VPN ip itp, bo i tak obowiazywalaby go blokada regionalna.
Ja sciągnąłem tak flashbacka. Ale po sciagnieciu w menu konsoli pokazuje "Flashback Multiplayer Map Pack -niekompletne" . Mysleze jak bym pokombinował z vpn-ami i zapłacił 400 msp to ponownie by go nie pobierało. Tylko jakos zaktualizowało ten,ktory mam na dysku.
__________________
zarzykrulezzz jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-03-2009, 07:55   #309
Trufs
Nowy
Trufs Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Dec 2006
Posty: 15
Reputacja: 0
Domyślnie Odp: Sposób na ominięcie blokady regionalnej!

Mysle ze jakbys mial ip odpowiednie to mialbys mapki za free bez punktow.

Tez robilem tak jak ty, tylko z themem (bare your teeth bylo free wczesniej a teraz premium - kosztuje + blokada) - moge sciagnac poprzez historie ale pod koniec sciagania wywala blad. Jakbym mial odpowiednie ip pewno by bylo za darmo... ale nie wiem bo vpn zrobilem na konto usa, bo bylo taniej
Trufs jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-03-2009, 13:06   #310
Vranki
Nowy
Vranki Wkroczył na dobrą drogę
 
Vranki's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Bytom
Posty: 10
Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Sposób na ominięcie blokady regionalnej!

Witam. Dzisiaj pojawiły się mapki Snowblind do GOW2 i M$ nie dał nawet 1 dnia bez blokady... W związku z tym mam pytanie czy sposób z vpn na konto uk przez stronke http://secretsline.net/ (6zł sms'em) dalej działa? Czy może jednak znalazł ktoś jakąś darmową (działającą) alternatywe?
Vranki jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-03-2009, 13:10   #311
acePL
Znajomy
acePL Wkrótce będzie sławnyacePL Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Oct 2006
Miasto: Jankowice Rybnickie
Posty: 223
Reputacja: 131

Lista Osiągnięć
Weteran Xbox Live Konsekwentny Wiisi mi to PlayStation 3 is my Home 
Liczba Osiągnięć: 7

Domyślnie Odp: Sposób na ominięcie blokady regionalnej!

Zrobiłe, ze moj laptop ma ip usa. Wszystko tak jak pisze na stronie secretsline.net
My IP address: 66.36.243.91

IP Address Location: in United States
ISP of this IP: Zone_Capital_Pty_Ltd

Internet mam podączny do laptopa przez wifi. Kabel sieciowy do xboxa do laptopa. Tylko, ze nie potrafię zrobic neta w xboxie ;( Wpisałem dane z 1 strony i nie chce mi sie poączyc. Czemu?

EDIT

Połaczyłem sie z xboxem ale gdy chce pobrac mapki to wyskkuje mi błąd stanu i kod 8007479 i wyrzuca mnie z xbl?

Dobra zrobiłem
__________________



Ostatnio edytowane przez acePL : 31-03-2009 o 14:22
acePL jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-03-2009, 14:04   #312
piniogorki
Nowy
piniogorki Wkroczył na dobrą drogę
 
piniogorki's Avatar
 
Zarejestrowany: Nov 2008
Miasto: Jacinto
Posty: 21
Reputacja: 11
Domyślnie Odp: Sposób na ominięcie blokady regionalnej!

Cytat:
Napisał acePL Zobacz post
Zrobiłe, ze moj laptop ma ip usa. Wszystko tak jak pisze na stronie secretsline.net
My IP address: 66.36.243.91

IP Address Location: in United States
ISP of this IP: Zone_Capital_Pty_Ltd

Internet mam podączny do laptopa przez wifi. Kabel sieciowy do xboxa do laptopa. Tylko, ze nie potrafię zrobic neta w xboxie ;( Wpisałem dane z 1 strony i nie chce mi sie poączyc. Czemu?

EDIT

Połaczyłem sie z xboxem ale gdy chce pobrac mapki to wyskkuje mi błąd stanu i kod 8007479 i wyrzuca mnie z xbl?
Wyłączyłeś firewall na kompie?


100% DARMOWY VPN!

Poniżej podaje adres oraz krótką instrukcję jak podłączyć VPN.

1. Ściągamy to http://www.usaip.eu/en/USAIP.pbk
2. Uruchamiany klikając dwa razy, pokaże nam się:

3. Wybieramy USAIP PPTP (Pennsylvania, Oregon or California) z listy i klikamy Connect, mi poszło przy Californii.
4. Otworzy nam się okienko:


Wpisujemy
login: demo
hasło: demo

klikamy connect(połącz), ale przed wchodzimy do "właściwości" i tam ustawiamy odpowiednio do Xboxa.

UWAGI:
1. Pod Xp i 2k trzeba dodać plik do rejestru i kompa zrestartować.
Oto plik: http://www.usaip.eu/en/ipsec.reg
2. VPN działa tylko 7minut i się rozłączy.Prędkość jego to 128kbit/sec umożliwi Ci to dodanie do pobierania, a reszte do 98/99 dociągniesz normalnie po czym przy końcówce podłączysz spowrotem VPN.
3. W niedziele(29-03-2009) testowane przy ściągnięciu map Flash do Gyrosów2.
4. Ostatnio coraz gorzej jest znaleść darmowego VPN, czasem napisanie(na czat live + dobry bajer) do hamburgera dawało rezultat żeby dostać trial na parę godzin za free.
__________________

Ostatnio edytowane przez piniogorki : 31-03-2009 o 14:59
piniogorki jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-03-2009, 14:59   #313
zarzykrulezzz
Ma kosę z Baczkiem
zarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca świata
 
zarzykrulezzz's Avatar
 
Zarejestrowany: Aug 2008
Miasto: KrasnyStafff
Posty: 2 630
Reputacja: 8496

Lista Osiągnięć
Ten jedyny No-life? Stary dziad! Aniołek 
Liczba Osiągnięć: 45

Domyślnie Odp: Sposób na ominięcie blokady regionalnej!

Jak to zrobic??? Cały czas mi jakies błedy wyskakuja. Jak chce dodac plik do rejestru to mi wyskakuje,ze edycja rejestru została wyłaczona przez administratora sieci.
No i we właściwosciach nie chce mi połaczenia z xboxem znalesc (poprostu go tam nie ma).
Jestem laikiem w tej kwestii wiec jak ktos wie ocb to prosze o pomoc.
__________________
zarzykrulezzz jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-03-2009, 15:18   #314
HiTMAN47
Wariat
HiTMAN47 Wkroczył na dobrą drogę
 
HiTMAN47's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2008
Posty: 1 057
Reputacja: 41
Domyślnie Odp: Sposób na ominięcie blokady regionalnej!

Jestes na konce z pelnymi prawami?
HiTMAN47 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-03-2009, 15:35   #315
HalVa
Znajomy
HalVa Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Oct 2007
Miasto: Poznań
Posty: 184
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do HalVa

Lista Osiągnięć

Domyślnie Odp: Sposób na ominięcie blokady regionalnej!

Jaką masz wersję Windy? XP czy Vista wio?
HalVa jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-03-2009, 15:41   #316
zarzykrulezzz
Ma kosę z Baczkiem
zarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca świata
 
zarzykrulezzz's Avatar
 
Zarejestrowany: Aug 2008
Miasto: KrasnyStafff
Posty: 2 630
Reputacja: 8496

Lista Osiągnięć
Ten jedyny No-life? Stary dziad! Aniołek 
Liczba Osiągnięć: 45

Domyślnie Odp: Sposób na ominięcie blokady regionalnej!

Xp, golda nie mam na tym koncie z ktorego chce sciagnac...
__________________
zarzykrulezzz jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-03-2009, 15:55   #317
szuja
Wariat
szuja Wkroczył na dobrą drogę
 
szuja's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 307
Reputacja: 44

Lista Osiągnięć

Domyślnie Odp: Sposób na ominięcie blokady regionalnej!

Zarzyk, Hitmanowi raczej chodziło o to czy na kompie jesteś zalogowany jako administrator?
szuja jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-03-2009, 15:58   #318
Rolnik 69
Początkujący
Rolnik 69 Wkroczył na dobrą drogę
 
Rolnik 69's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2009
Miasto: Nisko
Posty: 79
Reputacja: 10

Lista Osiągnięć
Na dobre i na złe 360 stopni  Jakość, nie ilość 
Liczba Osiągnięć: 9

Domyślnie Odp: Sposób na ominięcie blokady regionalnej!

jest blokada na nowych mapkach do GOW 2 ;/ musze sprobowac ja ominac ...
Rolnik 69 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-03-2009, 15:59   #319
zarzykrulezzz
Ma kosę z Baczkiem
zarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca światazarzykrulezzz Władca świata
 
zarzykrulezzz's Avatar
 
Zarejestrowany: Aug 2008
Miasto: KrasnyStafff
Posty: 2 630
Reputacja: 8496

Lista Osiągnięć
Ten jedyny No-life? Stary dziad! Aniołek 
Liczba Osiągnięć: 45

Domyślnie Odp: Sposób na ominięcie blokady regionalnej!

No i nie mowie ze jestem laikiem??? Tak jako administrator.

EDIT: Zalogowałem sie jako admin i dalej mi tego pliku nie chce wrzucić.
__________________

Ostatnio edytowane przez zarzykrulezzz : 31-03-2009 o 16:29
zarzykrulezzz jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-03-2009, 18:38   #320
piniogorki
Nowy
piniogorki Wkroczył na dobrą drogę
 
piniogorki's Avatar
 
Zarejestrowany: Nov 2008
Miasto: Jacinto
Posty: 21
Reputacja: 11
Domyślnie Odp: Sposób na ominięcie blokady regionalnej!

Cytat:
Napisał zarzykrulezzz Zobacz post
No i nie mowie ze jestem laikiem??? Tak jako administrator.

EDIT: Zalogowałem sie jako admin i dalej mi tego pliku nie chce wrzucić.
Zobacz czy odpalisz regedit czyli
Start>Uruchom>wpisz regedit i kliknij enter
wtedy na górze pojawi ci się Plik>Import wtedy wybierz ten plik. Z tego co pamiętam na razie nie mam jak sprawdzić bo siedzę na ubuntu.
__________________
piniogorki jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Microsoft > Xbox Live


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:24.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.