Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation 2 > Underground

Underground Nieoficjalnie o najpopularniejszej konsoli świata.


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 30-07-2005, 09:49   #1
kolo
Początkujący
kolo Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
kolo's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 63
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do kolo
Domyślnie Save'y z memorki na kompa

Pytanie jak w temacie. Da sie jakos seva z memorki wsadzic na kompa?
__________________
kolo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 30-07-2005, 09:59   #2
Yacolek
Wariat
Yacolek Wkrótce będzie sławnyYacolek Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 325
Reputacja: 106

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Go! Go! PSP/Vita Jeden ekran to mało 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie Save'y z memorki na kompa

Da . Jest wiele sposobow... Cos chyba z FTP na konsoli. Cos z Flash Diskiem i Cos z Uzyciem serwera kodow AR Max (tego najnowszego)
__________________
Yacolek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 30-07-2005, 10:10   #3
kolo
Początkujący
kolo Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
kolo's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 63
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do kolo
Domyślnie Save'y z memorki na kompa

Jak mam Slima to co byloby najlepsze? Da sie za pomoca neta jakos to zrobic?
__________________
kolo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 30-07-2005, 11:03   #4
Devil_2k
Wariat
Devil_2k Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kraków
Posty: 1 031
Reputacja: 92

Lista Osiągnięć
Cztery ściany PlayStation 3 is my Home Dopiero się rozkręcam! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie Save'y z memorki na kompa

Masz specljalny topic jak ustawić serwer ftp pomiędzy ps2 a pc.

A ja tylko powiem, że na konsoli mozesz sobie uruchomić execFTPs a na pc najzwyklejszy menedżer plików (windows commander,flashfxp) i łaczysz się z ip konsoli (wyświetlane na ekranie telewizora) - u mnie to było 192.168.0.10 . Po wykonaniu tej czynności widzisz na pc zawartość MC i HDD konsoli.
__________________

Devil_2k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 30-07-2005, 11:13   #5
InSiDe
Banned
InSiDe Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 595
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do InSiDe
Domyślnie Save'y z memorki na kompa

. Żeby zobaczyć zawartość HDD to jeszcze trzeba podmontować napęd a nie każdy klient ftp pozwala na samodzielne wpisywanie komend. Dlatego dobry jest flashXP który na to pozwala i nie robi problemów, gdy server ftp nie obsługuje podstawowych funcji jakie powinien (a exectftp takim jest).
. Komenda do podmontowania dysku następująca:

. SITE MNT /pfs/0/ hdd:+Rom

. Gdzie +Rom jest nazwą "katalogu" pod jaką jest widoczna Twoja partycja HDD (czyli taką, jaką jej nadałeś przy jej zakłądaniu bez znaku +)
. Analogicznie, odmontowuje się partycję poprzez komendę:

. SITE UMNT /pfs/0/

. Partycja HDD dostępna będzie w katalogu /pfs/0/
InSiDe jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 30-07-2005, 12:12   #6
kolo
Początkujący
kolo Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
kolo's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 63
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do kolo
Domyślnie Save'y z memorki na kompa

a jak mam na plejce uruchomic ten execFTPs? :oops:
Polaczyc mam konsolke z pc kaplem skrosowanym tak jak dwa kompy?
__________________
kolo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 30-07-2005, 12:21   #7
Devil_2k
Wariat
Devil_2k Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kraków
Posty: 1 031
Reputacja: 92

Lista Osiągnięć
Cztery ściany PlayStation 3 is my Home Dopiero się rozkręcam! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie Save'y z memorki na kompa

Cytat:
Napisał kolo
Polaczyc mam konsolke z pc kaplem skrosowanym tak jak dwa kompy?
Tak.


Cytat:
Napisał kolo
a jak mam na plejce uruchomic ten execFTPs?
Normalnie :P Wypalasz płytkę.Wkładasz do Plejki i tyle :P
__________________

Devil_2k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 30-07-2005, 14:56   #8
Yacolek
Wariat
Yacolek Wkrótce będzie sławnyYacolek Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 325
Reputacja: 106

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Go! Go! PSP/Vita Jeden ekran to mało 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie Save'y z memorki na kompa

A ja slyszalem, ze sejwy potme nie chcia dzialac, gdy je sie ftpkiem zgra... Dotyczy to chyba San Andreas...
__________________
Yacolek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 30-07-2005, 17:58   #9
kolo
Początkujący
kolo Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
kolo's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 63
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do kolo
Domyślnie Save'y z memorki na kompa

a mam jeszcze takie pytanie...Mozna otworzyc seve'a z plejki za pomoca np. HexEdita? :694: I jak mozna to jak sie w nim nagrzebie to bedzie pozniej dzialac? :694:
__________________
kolo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-07-2005, 08:46   #10
Devil_2k
Wariat
Devil_2k Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kraków
Posty: 1 031
Reputacja: 92

Lista Osiągnięć
Cztery ściany PlayStation 3 is my Home Dopiero się rozkręcam! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie Save'y z memorki na kompa

www.ps2savetools.com - poczytaj sobie.Mi się nie chciało szkuać
__________________

Devil_2k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-07-2005, 15:00   #11
InSiDe
Banned
InSiDe Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 595
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do InSiDe
Domyślnie Save'y z memorki na kompa

. Ehh, i znów go muszę poprawiać :]]]
. Savetools służy do konwertowania savów między różnymi formatami. Różne narzędzia podłączane przez usb do konsolki różne zgrywają savy. Różnie tzn. w różnym formacie. Po to jest potrzebny Savetool, żeby konwertować te pliki między sobą albo wypakowywać tudzież pakować :] Tobie zapewne nie będzie potrzebne bo Ty, za pomocą ftp sobie zgrasz niespakowane pliki. Na nich możesz próbować pracować ale z własnego doświadczenia mówię, że to zbędna zabawa. Nic nie zrobisz o jakoś dziwnie to wszystko kodowane jest.
InSiDe jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-07-2005, 15:48   #12
kolo
Początkujący
kolo Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
kolo's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 63
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do kolo
Domyślnie Save'y z memorki na kompa

no wlasnie nie wiem czy te save'y z PS2 sa tak samo zabezpieczone jak seve'y z PC... Wiem ze jedno zabezpieczenie zlicza jakos liczby i gdzies je zapisuje i jak sie nagrzebie to sie nie bedzie cos tam zgadac i takie tam.. :mrgreen: hehe.. Dam sobie chyba z tym spokoj...
__________________
kolo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-07-2005, 16:23   #13
InSiDe
Banned
InSiDe Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 595
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do InSiDe
Domyślnie Save'y z memorki na kompa

. Suma kontrola nie ma na celu zabezpieczania danych przed ingerencją w ich zawartość tylko przez błędami w ich zapisie. Ale do wniosku doszedłeś słusznego :]]
InSiDe jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-07-2005, 18:31   #14
Devil_2k
Wariat
Devil_2k Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kraków
Posty: 1 031
Reputacja: 92

Lista Osiągnięć
Cztery ściany PlayStation 3 is my Home Dopiero się rozkręcam! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie Save'y z memorki na kompa

Cytat:
Napisał InSiDe
Savetools służy do konwertowania savów między różnymi formatami.
Do tego to sluzy savebuilder a ja podalem ta strone, ponieważ znajduje się na niej kilka programów z wiązanych z edycją sejwów (m.in. HotCoffe mod) i może to chżopakowai pomoże.No ale Piczka zawsze jest na mnie zła i wie lepiej :-) . Jak już wszystko się wyjaśniło to topic mogę zamknąć.Kolo - jak będziesz miał jeszcze jakieś problemy to gg
__________________

Devil_2k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 19-08-2005, 20:27   #15
Silencer
Stały bywalec
Silencer Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 387
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Silencer
Domyślnie Save'y z memorki na kompa

Save'y na kompa z konsoli najlepiej przerzucać tym urządzeniem: http://www.ultima.pl/itemnfo.php?id=2505

Devil: Ty, a Tobie się nudzi ? Kysz mi z topica :P
Silencer jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation 2 > Underground


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:57.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.