Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation 2 > Underground

Underground Nieoficjalnie o najpopularniejszej konsoli świata.


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 28-10-2005, 21:31   #1
floydas
Początkujący
floydas Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 124
Reputacja: 13
Wyślij wiadomość przez AIM do floydas Wyślij wiadomość przez MSN do floydas
Domyślnie .: Exploit :.

Help

Chce zrobc exploita na memorze, ladnie wszystko leci (inpendence compiler 4.1) plytka wypalona, wrzucam przez swapa "A valid ps2 disc(it's not a valid?)" chce wgrac na dyska przez HDL'a "It's not a valid ps2 disc" i nic dwa razy plytke wypalalem (z hdl'em i z elfloaderem)... cos na to poradzicie? jakos inaczej mozna walnac exploita na memore?? help, bo mi laser pada jak wrzucam przez swapa juz... a mam najbardziej awaryjny model ps2


czekam na rady :]]
floydas jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-10-2005, 21:50   #2
Yacolek
Wariat
Yacolek Wkrótce będzie sławnyYacolek Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 325
Reputacja: 106

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Go! Go! PSP/Vita Jeden ekran to mało 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie .: Exploit :.

Chyba ta plytka z dysku nie działa... Bo i mi ją odrzuciło (Disc is not a valid PlayStation2 format disc), a przes haczyk ja wrzucałem!

Może flashdiskiem, czy cos sproboj ?
__________________
Yacolek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-11-2005, 17:14   #3
clumzy
Początkujący
clumzy Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
clumzy's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2005
Miasto: cosmo canyon
Posty: 89
Reputacja: 0
Domyślnie .: Exploit :.

wiecie przydałby się mały FAQ (dla laików)traktujacy o instalacji najpotrzebniejszych i mniej potrzebnych programów jakie powinno się zainstalować na MC i HD dla czystych i przestrojonych konsol z małym opisem jak to zrobić i do czego dany apps,progs służy.
jest tego sporo na innych scenowych stronkach,może by tak coś po polsku?
jakieś tutoriale?może?

np.kiedy zrobiłem exploita w folderze file jes też :

BOOT.ELF
HDLOADER.ELF
MCLOADER.ELF
PS2SMAP.IRX
PS2LINK.IRX
ITP.
czym generalnie jest exploit ? (mam czystą ps2)
__________________
clumzy jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-11-2005, 18:38   #4
Devil_2k
Wariat
Devil_2k Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kraków
Posty: 1 031
Reputacja: 92

Lista Osiągnięć
Cztery ściany PlayStation 3 is my Home Dopiero się rozkręcam! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie .: Exploit :.

BOOT.ELF to sam exploit, który się instaluje na memorkę, HDL to elf odpalany przez launchera, który prawdopodobnie jest Twoim exploitem...MCloader nie wiem co tam robi (jest chyba z exploitem :P ).irx'y to takie popierdółki (nazwałbym to 'sterownikami' chociaż nie wiem czy jest to najpoprawniejsza nazwa ).

Co do faqów...mogę zrobić...tylko napisz dokładnie co byś chciał (bo n00bowi nie są potrzebne żadne programy na dysku i memorce - on po prostu odpala HDL i się cieszy ).
__________________

Devil_2k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-11-2005, 18:43   #5
floydas
Początkujący
floydas Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 124
Reputacja: 13
Wyślij wiadomość przez AIM do floydas Wyślij wiadomość przez MSN do floydas
Domyślnie .: Exploit :.

moze napisz dlaczego mi nie dziala instalka exploita :twisted: :evil: :twisted: poradnik robienia exploitow (np. przy pomocy inpendence compiler 4.1 :P )
floydas jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-11-2005, 18:53   #6
Devil_2k
Wariat
Devil_2k Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kraków
Posty: 1 031
Reputacja: 92

Lista Osiągnięć
Cztery ściany PlayStation 3 is my Home Dopiero się rozkręcam! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie .: Exploit :.

Independence compiler 4.1 to faq sam w sobie :P

Przecież on mówi Ci wszystko co i jak masz zrobić

Inna sprawa, że jak zainstalowałem sobie na memorkę exploita zrobionego przez niego to później nie chciał mi się odpalać o_O (ktoś coś na to zaradzi ? x_X).
__________________

Devil_2k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-11-2005, 00:55   #7
clumzy
Początkujący
clumzy Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
clumzy's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2005
Miasto: cosmo canyon
Posty: 89
Reputacja: 0
Domyślnie .: Exploit :.

widziałeś devil zapewne tutoriale na exploitstation,może jestem noobem w kwestji
ps2 z hd,ale nie chodzi mi tylko o odpalanie gierek.
trochę interesuję się sceną dc ,a ta jest dużo bogatsza od psdwójkowej więc
różne mplayery,emusy i appsy nie są mi obce.
tzn.są na ps2 jak narazie.

dlatego chciałbym się dowiedzieć jakie programy oprócz hdloadera mogą być przydatne
np.jakiś progs który przenosi lub pozwala zrobić sejwa na hd zamiast mc,
jakiś do pachowania sejwa lub gierki itp.

aby było to bardziej przejrzyste zaproponowałem faqa
__________________
clumzy jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-11-2005, 08:43   #8
Devil_2k
Wariat
Devil_2k Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kraków
Posty: 1 031
Reputacja: 92

Lista Osiągnięć
Cztery ściany PlayStation 3 is my Home Dopiero się rozkręcam! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie .: Exploit :.

http://www.onlinecenter.pl/forum/vie...p?t=51&start=0

To na taki mały początek
__________________

Devil_2k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-11-2005, 12:51   #9
clumzy
Początkujący
clumzy Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
clumzy's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2005
Miasto: cosmo canyon
Posty: 89
Reputacja: 0
Domyślnie .: Exploit :.

właśnie mniej więcej o coś takiego mi chodzi,nie widziałem jakoś tego tematu,a nie powiem że nie szukałem.
sporo trzeba przewertować co by coś tu znależć. :roll:
ale to jest wporzo.
jakby tak devilku wziąć co lepsze tematy(o ile są),razem do kupy i trochę
je po edytowac to by niezły faq był.
anyłej dzięki devil.
__________________
clumzy jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 16-11-2005, 19:04   #10
floydas
Początkujący
floydas Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 124
Reputacja: 13
Wyślij wiadomość przez AIM do floydas Wyślij wiadomość przez MSN do floydas
Domyślnie .: Exploit :.

no i teraz problem moj i devila to jest to, ze exploit jest, plytka z psxa jest, odpala sie plytka i fiuuuut wlacza sie gra zamiast exploita.

ktos ma jakis pomysl co zrobi w takiej durnej sytuacji? xP

Devil : To Ty musisz mieć coś z samym exploitem.Zrób go jeszcze raz.Użyj innego elf'a - popróbuj. Ja mam tak, że mi się robi czarny ekran i się konsola zawiesza x_X
floydas jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17-11-2005, 10:07   #11
clumzy
Początkujący
clumzy Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
clumzy's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2005
Miasto: cosmo canyon
Posty: 89
Reputacja: 0
Domyślnie .: Exploit :.

ja zassałem z exploitstation plik exploit.instal.
rozpakowałem,wziąłem co trzeba z oryginalnej płytki od psxa,stworzyłem exploita,obraz iso i wypaliłem płytkę.
jako,że nie mam chipa w ps2,poszedłem do znajomego i po wrzuceniu cd z exploitem automatycznie zainstalował mi się na kartę pamięci (mc)
w domku wrzuciłem mc do swojej ps2,potem włożyłem ten orginał z psx z którego wyciągałem co trzeba :twisted: i normalnie zamiast gry uruchamia mi się ps2 menu z hdl,mcl,itp.
lol lol lol
__________________
clumzy jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17-11-2005, 11:28   #12
floydas
Początkujący
floydas Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 124
Reputacja: 13
Wyślij wiadomość przez AIM do floydas Wyślij wiadomość przez MSN do floydas
Domyślnie .: Exploit :.

Cytat:
Napisał clumzy
ja zassałem z exploitstation plik exploit.instal.
bede musial sprobowac


Cytat:
Napisał clumzy
rozpakowałem,wziąłem co trzeba z oryginalnej płytki od psxa,stworzyłem exploita,obraz iso i wypaliłem płytkę.
no tak samo zrobilem ;
Cytat:
Napisał clumzy
jako,że nie mam chipa w ps2,poszedłem do znajomego i po wrzuceniu cd z exploitem automatycznie zainstalował mi się na kartę pamięci (mc)
ja mam Swapa i tez sie zainstalowalo (chyba ze trzy razy lol )


Cytat:
Napisał clumzy
w domku wrzuciłem mc do swojej ps2,potem włożyłem ten orginał z psx z którego wyciągałem co trzeba :Twisted Evil: i normalnie zamiast gry uruchamia mi się ps2 menu z hdl,mcl,itp.
lol lol lol
no lol lol ja wkladam oryginal Crash Bash i wlacza mi sie...Crash Bash


bede musial sprobowac z tym plikiem ;[


eLo

[size=9px][ Dodano: 18-11-2005, 00:37 ][/size]
napisalem na forum exploitstation.com co mi nie dziala, i glownym powodem (moim) to jest to, ze glupi crash bash jest zla gra zeby byc trigerrem (odpalaczem ) albo ot jest blad independenca albo co innego i ***** wie ;[
http://www.exploitstation.com/smf/in...?topic=318.120 to to forum tylko si enie smiejscie z mojego koslawego angielskiego

pozdro piencet jutro sobie sprobuje nagrac z innym elfem chociaz mi sie nie chce ;[
floydas jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 29-01-2006, 16:44   #13
grizz
Nowy
grizz Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2006
Posty: 1
Reputacja: 0
Domyślnie .: Exploit :.

mhmmm a czy jest w necie jakaś lista obsługiwanych gier do trigger disca??
grizz jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 29-01-2006, 17:49   #14
Yacolek
Wariat
Yacolek Wkrótce będzie sławnyYacolek Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 325
Reputacja: 106

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Go! Go! PSP/Vita Jeden ekran to mało 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie .: Exploit :.

z tego co wiem, to kazda gra z PSX'a dziala, ale musi byc oryginalna, bo tego disca robisz sobie sam
__________________
Yacolek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 30-01-2006, 01:18   #15
floydas
Początkujący
floydas Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 124
Reputacja: 13
Wyślij wiadomość przez AIM do floydas Wyślij wiadomość przez MSN do floydas
Domyślnie .: Exploit :.

niestety nie kazda... ja mialem glupiego Crash Bash i mi nie dzialal. nie ma takiej listy, wiec najlepiej w pogotowiu miec druga. ale musi byc oryginalna!
floydas jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01-02-2006, 12:43   #16
Devil_2k
Wariat
Devil_2k Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kraków
Posty: 1 031
Reputacja: 92

Lista Osiągnięć
Cztery ściany PlayStation 3 is my Home Dopiero się rozkręcam! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie .: Exploit :.

Najlepiej kupic sobie gazete z plytka demo (chociaz tez nie wszystkie dzialaja).
__________________

Devil_2k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01-02-2006, 15:18   #17
floydas
Początkujący
floydas Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 124
Reputacja: 13
Wyślij wiadomość przez AIM do floydas Wyślij wiadomość przez MSN do floydas
Domyślnie .: Exploit :.

znaczy gazete o PSX'ie czy PS2???? o kuź ale sie napalilem moze w koncu mi zadziala exploit pieprzony
floydas jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01-02-2006, 18:42   #18
Devil_2k
Wariat
Devil_2k Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kraków
Posty: 1 031
Reputacja: 92

Lista Osiągnięć
Cztery ściany PlayStation 3 is my Home Dopiero się rozkręcam! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie .: Exploit :.

No jak płytkę demo na PsXa to chyba gazetę o PSXie, nie ?
__________________

Devil_2k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-02-2006, 22:14   #19
floydas
Początkujący
floydas Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 124
Reputacja: 13
Wyślij wiadomość przez AIM do floydas Wyślij wiadomość przez MSN do floydas
Domyślnie .: Exploit :.

znalazlem dzialajace trigger discy:
http://www.exploitstation.com/smf/in...9;topic=2149.0
teraz nie bede bral od kolegow w ciemno ^_^
floydas jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation 2 > Underground


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 03:29.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.