Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > PC > Sprzęt i oprogramowanie

Sprzęt i oprogramowanie Dyskusje o komputerowym sprzęcie i programach.


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 10-10-2010, 19:30   #1
MaKsIk PL
Stały bywalec
MaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiek
 
MaKsIk PL's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2009
Posty: 482
Reputacja: 438

Lista Osiągnięć
Zbieram puchary Platynki jak dziewczynki Przybij piątkę! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 11

Domyślnie Konfiguracja PC

Mam na wymianę kartę graficzną,w tej chwili posiadam Geforce 9500GT DDR2 1GB i jak wiadomo na tej karcie sobie nie zbyt pogram.Planuję wymienić na Radeon 5770 ale mam pewne wątpliwości.
Otóż posiadam teraz takie komponenty:
Intel Core 2 Quad Q6600 2.4 GHZ
GoodRam 4GB DDR2 1066 MHZ
Płyta Główna:Gigabyte GA-G31-ES2l
Obudowa : iBox Lynx 707A
Zasilacz:500W

Patrząc na konfiguator PC na stronie firmy komputronik ta karta którą chcę kupić wejdzie bez problemu na tą płytę główną i zmieści się w tej obudowie,jednak słyszałem,że dobrze by było kupić płytę główną z jakimś radiatorem i firmowy zasilacz...
Mógłby mi ktoś poradzić w tej sprawie?Czy jak kupie samą kartę graficzną czy mi to starczy?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
__________________




MaKsIk PL jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-10-2010, 19:57   #2
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 533
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Konfiguracja PC

Jak nie miałeś problemów z zasilaczem do tej pory, to nie widzę sensu go wymieniać
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-10-2010, 20:05   #3
MaKsIk PL
Stały bywalec
MaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiek
 
MaKsIk PL's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2009
Posty: 482
Reputacja: 438

Lista Osiągnięć
Zbieram puchary Platynki jak dziewczynki Przybij piątkę! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 11

Domyślnie Odp: Konfiguracja PC

Sry,sprawdzilem w kompie i mam jednak 420 Watt zasilacz i plyte glowna GA-G31M-ES2C

Wiesz,problemow nie mialem ale ta karte co ja mam a jaka chce kupic to lekka roznica jest miedzy nimi...
__________________




MaKsIk PL jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-10-2010, 20:38   #4
karol191
Stały bywalec
karol191 Wkroczył na dobrą drogę
 
karol191's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2009
Miasto: Warszawa
Posty: 280
Reputacja: 43

Lista Osiągnięć
Zapalczywy Konsekwentny Swój! Mister Chief 
Liczba Osiągnięć: 5

Domyślnie Odp: Konfiguracja PC

Amd phenom II X4 955
Geforce 460 gtx 1GB
2gb ram
Ga-770t-usb3
Be quite 430W
__________________
FPFDPSCZP - Front Poparcia Fujiego dla pozbycia sie Cyganów z Polski!!!

Ostatnio edytowane przez karol191 : 10-10-2010 o 20:43
karol191 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-10-2010, 22:14   #5
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 533
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Konfiguracja PC

Pisałeś, że masz 500W Dlatego napisałem, że nie ma potrzeby wymieniać. Jak nie będziesz się bawić w overclocking to na 420W będzie to wszystko ciągnąć, ale lepiej zmienić na mocniejszy, żeby nie było problemów w przyszłości.

ps. Jak chcesz brać 460GTX to szukaj koniecznie wersji z szyną 256bit. Zdarzały się przypadki, że były wersje 1gb ddr5 na 192bit.

Ostatnio edytowane przez MANDo : 10-10-2010 o 22:16
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-10-2010, 22:34   #6
Infidel
Stały bywalec
Infidel Jest wokół niego pozytywna auraInfidel Jest wokół niego pozytywna auraInfidel Jest wokół niego pozytywna aura
 
Infidel's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2010
Posty: 278
Reputacja: 225

Lista Osiągnięć
Zapalczywy Pokaż się! Hall of Fame n00b Jakość, nie ilość 
Liczba Osiągnięć: 9

Domyślnie Odp: Konfiguracja PC

Radzilbym najpierw zmienic zasilacz, ten raczej dlugo nie pociagnie z nowa karta.
__________________
Infidel jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-10-2010, 22:45   #7
Parker
Stały bywalec
Parker Daje dobry przykładParker Daje dobry przykładParker Daje dobry przykładParker Daje dobry przykładParker Daje dobry przykładParker Daje dobry przykład
 
Zarejestrowany: Aug 2010
Miasto: Pruszków
Posty: 300
Reputacja: 538

Lista Osiągnięć
Jakość, nie ilość Konsekwentny Achievement Whore 360 stopni 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie Odp: Konfiguracja PC

Panowie, ważne jest to jakiej marki jest zasilacz, bo jeśli no-name typu feel, to wymieniaj z miejsca, jeśli zależy na komponentach. Jak markowy, to na tym Radku bez OC spokojnie pociągniesz.
__________________
Parker jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-10-2010, 15:25   #8
MaKsIk PL
Stały bywalec
MaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiek
 
MaKsIk PL's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2009
Posty: 482
Reputacja: 438

Lista Osiągnięć
Zbieram puchary Platynki jak dziewczynki Przybij piątkę! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 11

Domyślnie Odp: Konfiguracja PC

Zasilacz mam firmy "Powertec",nie znam tego :P
Chyba jednak wymienię sobie na Geforce 9800GT DDR3 1 GB narazie,a z radeonkami nowymi poczekam i zmienie już wszystko
__________________




MaKsIk PL jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-10-2010, 16:53   #9
r1p
No-life
r1p Celebrytar1p Celebrytar1p Celebrytar1p Celebrytar1p Celebrytar1p Celebrytar1p Celebrytar1p Celebrytar1p Celebrytar1p Celebrytar1p Celebryta
 
r1p's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2009
Miasto: Nysa
Posty: 2 289
Reputacja: 3496

Lista Osiągnięć
Celebryta Handlowiec Dopiero się rozkręcam! Lubiany 
Liczba Osiągnięć: 12

Domyślnie Odp: Konfiguracja PC

Cytat:
Napisał MaKsIk PL Zobacz post
Zasilacz mam firmy "Powertec",nie znam tego :P
Chyba jednak wymienię sobie na Geforce 9800GT DDR3 1 GB narazie,a z radeonkami nowymi poczekam i zmienie już wszystko
Czyli no-name. Każdy Chieftec/Be quiet/Pentagram powyżej 400W będzie lepszy.
__________________


r1p jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-10-2010, 19:52   #10
MaKsIk PL
Stały bywalec
MaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiek
 
MaKsIk PL's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2009
Posty: 482
Reputacja: 438

Lista Osiągnięć
Zbieram puchary Platynki jak dziewczynki Przybij piątkę! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 11

Domyślnie Odp: Konfiguracja PC

Ale jak bym wymieniał na 9800GT to ten no name raczej starcza,teraz przy tym 9500 GT ,którego ma temperatura nigdy nie sięga powyżej 60 stopni
__________________




MaKsIk PL jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-10-2010, 20:02   #11
karol191
Stały bywalec
karol191 Wkroczył na dobrą drogę
 
karol191's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2009
Miasto: Warszawa
Posty: 280
Reputacja: 43

Lista Osiągnięć
Zapalczywy Konsekwentny Swój! Mister Chief 
Liczba Osiągnięć: 5

Domyślnie Odp: Konfiguracja PC

Ja czytałem zie nieważne jaki sprzęt , ale zasilacz no-name trzeba wymienić, bo w każdej chwili może się coś zrypać.
__________________
FPFDPSCZP - Front Poparcia Fujiego dla pozbycia sie Cyganów z Polski!!!
karol191 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-10-2010, 20:18   #12
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 533
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Konfiguracja PC

Tam gadanie Mój noname się popsuł dopiero po 4 latach (długo...).
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-10-2010, 20:52   #13
Parker
Stały bywalec
Parker Daje dobry przykładParker Daje dobry przykładParker Daje dobry przykładParker Daje dobry przykładParker Daje dobry przykładParker Daje dobry przykład
 
Zarejestrowany: Aug 2010
Miasto: Pruszków
Posty: 300
Reputacja: 538

Lista Osiągnięć
Jakość, nie ilość Konsekwentny Achievement Whore 360 stopni 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie Odp: Konfiguracja PC

Wiesz mi, wymieniaj zasiłkę. Nawet jakby miała 1000W, to nie należy takiej trzymać, jeśli dba się o sprzęt. Żebyś potem nie żałował.
__________________
Parker jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-10-2010, 21:33   #14
r1p
No-life
r1p Celebrytar1p Celebrytar1p Celebrytar1p Celebrytar1p Celebrytar1p Celebrytar1p Celebrytar1p Celebrytar1p Celebrytar1p Celebrytar1p Celebryta
 
r1p's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2009
Miasto: Nysa
Posty: 2 289
Reputacja: 3496

Lista Osiągnięć
Celebryta Handlowiec Dopiero się rozkręcam! Lubiany 
Liczba Osiągnięć: 12

Domyślnie Odp: Konfiguracja PC

Cytat:
Napisał MANDo Zobacz post
Tam gadanie Mój noname się popsuł dopiero po 4 latach (długo...).
Zależy do czego się kompa głównie używa. Wiadomo, że na filmach i necie nie padnie, ale jak często grasz w coś co wykorzystuje 100% zasobów karty to no-name po prostu odpada. Zjara się i tyle ;d (a razem z nim coś gratis)
__________________


r1p jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-10-2010, 23:12   #15
mataman
Spambot
mataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebrytamataman Celebryta
 
mataman's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2007
Miasto: Warszawa
Posty: 3 804
Reputacja: 4117

Lista Osiągnięć
Jakość, nie ilość 360 stopni PlayStation 3 is my Home I love Apple 
Liczba Osiągnięć: 12

Domyślnie Odp: Konfiguracja PC

Nawet uzywając kompa tylko do neta i filmów można stracić płyte gł jak się uzywa zasilacza no name. Ja straciłęm i teraz mam ocz'a modularnego
__________________
mataman jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-11-2010, 16:39   #16
MaKsIk PL
Stały bywalec
MaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiekMaKsIk PL Po prostu miły człowiek
 
MaKsIk PL's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2009
Posty: 482
Reputacja: 438

Lista Osiągnięć
Zbieram puchary Platynki jak dziewczynki Przybij piątkę! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 11

Domyślnie Odp: Konfiguracja PC

Ok nadeszła pora na wymianę większości części.Otóż chciałbym kupić takie cuś:

AMD Phenom II x4 3.2 GHZ 955 Black Edition
GoodRam 2x2 GB 1066 MHZ
GeForce GTX 470 EVGA 1280MB GDDR5


Wiadomka zasilacz to be-quiet 600W ,płytę główną jakąś dobiorę tak samo obudowe.
Ale chciałbym się dowiedzieć ile jestem w stanie wycisnąć z tej konfiguracji?
Póki co mam monitor o rozdzielczości natywnej 1280x1024 ,więc raczej wszystko odpale na max przy 50-60 fps,tak??
A co jeśli zamierzałbym kupić monitorek z full hd,jak to wszystko będzie się trzymać?
__________________




MaKsIk PL jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-11-2010, 17:31   #17
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 533
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Konfiguracja PC

To co wyszło do tej pory imo będzie latać 40-60 fps w fullHD. Przy bardzo nowych pozycjach bym się upierał . Jedna karta mimo, że mocna to nie wiem czy pociśnie wszystko jak włączysz PhysX w co niektórych grach (ale jest ich niezbyt wiele). SLI (dwie karty) to podstawa w nowym PC.
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-11-2010, 17:39   #18
Parker
Stały bywalec
Parker Daje dobry przykładParker Daje dobry przykładParker Daje dobry przykładParker Daje dobry przykładParker Daje dobry przykładParker Daje dobry przykład
 
Zarejestrowany: Aug 2010
Miasto: Pruszków
Posty: 300
Reputacja: 538

Lista Osiągnięć
Jakość, nie ilość Konsekwentny Achievement Whore 360 stopni 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie Odp: Konfiguracja PC

Żadna podstawa. Zamiast brać dwie karty w SLI to już lepiej dołożyć i kupić jedną naprawdę porządną.
__________________
Parker jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-11-2010, 18:24   #19
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 533
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: Konfiguracja PC

Lepiej wziąć dwa zdziebko niższe modele i odpalać w SLI niż męczyć jedną kartę. Sam mam 2x280GTX i niszczą pojedynczą kartę... np. w Mafii z PhysX na fullu. Crossfire i SLI jest przyszłościowe.

ps. drugim przykładem może być 3D od nvidii, praktycznie w każdej starej i nowej grze, bez sli jest cienka wydajność ;d

Ostatnio edytowane przez MANDo : 07-11-2010 o 18:28
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-11-2010, 18:33   #20
r1p
No-life
r1p Celebrytar1p Celebrytar1p Celebrytar1p Celebrytar1p Celebrytar1p Celebrytar1p Celebrytar1p Celebrytar1p Celebrytar1p Celebrytar1p Celebryta
 
r1p's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2009
Miasto: Nysa
Posty: 2 289
Reputacja: 3496

Lista Osiągnięć
Celebryta Handlowiec Dopiero się rozkręcam! Lubiany 
Liczba Osiągnięć: 12

Domyślnie Odp: Konfiguracja PC

Cytat:
Napisał MaKsIk PL Zobacz post
Ok nadeszła pora na wymianę większości części.Otóż chciałbym kupić takie cuś:

AMD Phenom II x4 3.2 GHZ 955 Black Edition
GoodRam 2x2 GB 1066 MHZ
GeForce GTX 470 EVGA 1280MB GDDR5


Wiadomka zasilacz to be-quiet 600W ,płytę główną jakąś dobiorę tak samo obudowe.
Ale chciałbym się dowiedzieć ile jestem w stanie wycisnąć z tej konfiguracji?
Póki co mam monitor o rozdzielczości natywnej 1280x1024 ,więc raczej wszystko odpale na max przy 50-60 fps,tak??
A co jeśli zamierzałbym kupić monitorek z full hd,jak to wszystko będzie się trzymać?
Super karta, ale nie lepiej złożyć coś pod intela (i5/7 + s1156)?
__________________


r1p jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > PC > Sprzęt i oprogramowanie


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:19.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.