Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation 3

PlayStation 3 Dyskusja na poziomie o kolejnym dziecku Kutaragiego.


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 22-12-2008, 21:52   #461
IMPERATORE PL
Stały bywalec
IMPERATORE PL Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Sep 2007
Miasto: Łódź
Posty: 264
Reputacja: 0
Domyślnie Odp: PlayStation 3

Dzięki Neo
__________________
IMPERATORE PL jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 23-12-2008, 01:09   #462
Devil_2k
Wariat
Devil_2k Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kraków
Posty: 1 031
Reputacja: 92

Lista Osiągnięć
Cztery ściany PlayStation 3 is my Home Dopiero się rozkręcam! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie Odp: PlayStation 3

Przy nowych modelach routerów nie ma różnicy czy podłącza się kablem scrossowanym (zwykle służącym do tworzenia sieci LAN między komputerami) czy zwykłym. Z tego co pamiętam to "skręcenie" kabelka na jaką chcesz długość to kosz ok. 10-20 zeta. A czy będzie jakaś różnica od kabla za 100zł? No w takim za 100 będziesz miał porządniejsze końcówki (być móże z metalowymi umocnieniami co by się nie rozpadły), osłonę na ten śmieszny przycisk służący do odpinania kabla no i oczywiście sam kabel będzie lepszej jakości

IMO taki za 10zł wystarczy Sam takiego używam bezproblemowo od czasów PS2.
__________________

Devil_2k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 23-12-2008, 04:50   #463
IMPERATORE PL
Stały bywalec
IMPERATORE PL Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Sep 2007
Miasto: Łódź
Posty: 264
Reputacja: 0
Domyślnie Odp: PlayStation 3

No ja kupiłem, dziś a właściwie wczoraj kabelek za 15 zł. Wszystko chodzi ok. Dokupiłem również kabel HDMI i tu tak samo, czyli bezproblemowo. Jednak telewizor mam nienajnowszy (1rok) i wtedy też nie wydałem nań majątku taki średni model Panasonica za 3 k. To mam tylko 2 wejścia HDMI, a urządzeń przetwarzających sygnał HD, cztery... Zapewne za jakiś czas TV wymienię, ale póki co muszę się na tym męczyć. Wczoraj będąć w sieci "Nie dla idiotów" i kupując ww. kable, zobaczyłem w dziale akcesoria PS3 rozgałęźnik HDMI za 229 zł. Nie wiem czy się na niego zdecydować, ale z drugiej strony, czy jakość obrazu HD nie spadnie i czy nie ma na rynku czegoś tańszego? W wolnej chwili będe musiał czegoś poszukać ma aukcjach.
__________________
IMPERATORE PL jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 23-12-2008, 14:21   #464
Ute 1995
Stały bywalec
Ute 1995 Wkroczył na dobrą drogę
 
Ute 1995's Avatar
 
Zarejestrowany: Nov 2008
Miasto: Białystok
Posty: 270
Reputacja: 13

Lista Osiągnięć
Swój! Na dobre i na złe Przybij piątkę! Konsekwentny 
Liczba Osiągnięć: 10

Domyślnie Odp: PlayStation 3

Dobra. Mam PS3 od tygodnia i normalnie się załamałem :/ Mam wersje 80GB z LittleBigPlanet, dwa pady DUALSHOCK 3 (jeden SIXASIXmi się popsuł). Po świetnej zabawie w LittleBigPlanet postanowiłem dołączyć do usługi PSN. Szlak mnie trafił gdy pokazało się mi, że konsola nie może odnaleźć połonczenia z siecią Ktoś wie o co chodzi (mam neostrade i livebox'a, na x'ie działa wszystko bez problemu)?
Ute 1995 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 23-12-2008, 14:31   #465
Gawlick
Spambot
Gawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumny
 
Gawlick's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2006
Miasto: Breslau
Posty: 3 753
Reputacja: 1132
Wyślij wiadomość przez AIM do Gawlick

Lista Osiągnięć
Go! Go! PSP/Vita Platynki jak dziewczynki Zdarta klawiatura Przybij piątkę! 
Liczba Osiągnięć: 7

Domyślnie Odp: PlayStation 3

Przypisywałes konsolę do lajfy? Adres MAC i te sprawy.
A pada to wymień, skoro kupiłes tydzien temu to dadza nowy od reki.


BTW pisze sie szlag
Gawlick jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 23-12-2008, 14:39   #466
Ute 1995
Stały bywalec
Ute 1995 Wkroczył na dobrą drogę
 
Ute 1995's Avatar
 
Zarejestrowany: Nov 2008
Miasto: Białystok
Posty: 270
Reputacja: 13

Lista Osiągnięć
Swój! Na dobre i na złe Przybij piątkę! Konsekwentny 
Liczba Osiągnięć: 10

Domyślnie Odp: PlayStation 3

Już to wszystko zrobiłem lecz i tak nie działa
Ute 1995 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 23-12-2008, 15:39   #467
Devil_2k
Wariat
Devil_2k Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kraków
Posty: 1 031
Reputacja: 92

Lista Osiągnięć
Cztery ściany PlayStation 3 is my Home Dopiero się rozkręcam! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie Odp: PlayStation 3

Z tego co pamiętam to z LB nic nie trzeba robić żeby konsolka bez problemu działała na auto ustawieniach. Jeżeli masz switch, którym podłączasz konsolę i piece to nie wiem ocb ( ), a jeżeli robisz to inaczej to spróbuj podłączyć konsolę kablem, do którego masz iXa podłączonego. Pamiętaj, że jeżeli chcesz używać drugiego portu ethernet (tego żółtego bodajże) to musisz w opcja LB wyłączyć "telewizję", która zawsze defaultowo jest na tym porcie (internet wtedy nie działa w nim). A jeżeli próbujesz podłączyć PS3 przez wi-fi to najpierw musisz na LB kliknąć przycisk od rejestrowania nowych urządzeń (a później obowiązkowo skonfigurować konsolę, wpisać klucz WEP itp.).
__________________

Devil_2k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 23-12-2008, 18:56   #468
Ute 1995
Stały bywalec
Ute 1995 Wkroczył na dobrą drogę
 
Ute 1995's Avatar
 
Zarejestrowany: Nov 2008
Miasto: Białystok
Posty: 270
Reputacja: 13

Lista Osiągnięć
Swój! Na dobre i na złe Przybij piątkę! Konsekwentny 
Liczba Osiągnięć: 10

Domyślnie Odp: PlayStation 3

Już to wszystko robiłem, ale i tak nie działa. Jeszcze przez okres świąteczny się trochę pomęczę i może coś się uda zrobić
Ute 1995 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01-02-2009, 19:18   #469
Krzychoo
Wariat
Krzychoo Wszyscy go tu znająKrzychoo Wszyscy go tu znająKrzychoo Wszyscy go tu znająKrzychoo Wszyscy go tu znająKrzychoo Wszyscy go tu znająKrzychoo Wszyscy go tu znają
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Posty: 1 073
Reputacja: 606

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Lubiany I love Apple 
Liczba Osiągnięć: 15

Domyślnie Odp: PlayStation 3

Headset do PS3 jest równie niezbędny jak w przypadku Xboxa 360? 150zl piechotą nie chodzi, a pack z Socomem/ Warhawkiem mnie nie interesuje..
Krzychoo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01-02-2009, 19:30   #470
Gawlick
Spambot
Gawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumny
 
Gawlick's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2006
Miasto: Breslau
Posty: 3 753
Reputacja: 1132
Wyślij wiadomość przez AIM do Gawlick

Lista Osiągnięć
Go! Go! PSP/Vita Platynki jak dziewczynki Zdarta klawiatura Przybij piątkę! 
Liczba Osiągnięć: 7

Domyślnie Odp: PlayStation 3

Podpowiem ze z PS3 współpracuje większość headsetów i słuchawek na BT więc spokojnie można kupic jakąś jabrę za 40 zł nawet
A czy jest niezbędny, no jak chcesz coś wiecej pograc online to chyba jasne


Imperatore PL:
Można
Gawlick jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01-02-2009, 22:57   #471
Devil_2k
Wariat
Devil_2k Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kraków
Posty: 1 031
Reputacja: 92

Lista Osiągnięć
Cztery ściany PlayStation 3 is my Home Dopiero się rozkręcam! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie Odp: PlayStation 3

Ja kupiłem na allegro za 30zł + 0zł przesyłki
__________________

Devil_2k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-02-2009, 16:16   #472
Krzychoo
Wariat
Krzychoo Wszyscy go tu znająKrzychoo Wszyscy go tu znająKrzychoo Wszyscy go tu znająKrzychoo Wszyscy go tu znająKrzychoo Wszyscy go tu znająKrzychoo Wszyscy go tu znają
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Posty: 1 073
Reputacja: 606

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Lubiany I love Apple 
Liczba Osiągnięć: 15

Domyślnie Odp: PlayStation 3

Kiedyś mi sie o uszy obiło, ze prowadzenie rozmów odbywa sie z lekkim opóznieniem, a nie jak w przypadku x0 - wszystko płynnie.. Może ktoś zdementować tą plotkę?
Krzychoo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-02-2009, 16:35   #473
Zeratul
MAM DUŻEGO!!
Zeratul Może być z siebie dumnyZeratul Może być z siebie dumnyZeratul Może być z siebie dumnyZeratul Może być z siebie dumnyZeratul Może być z siebie dumnyZeratul Może być z siebie dumnyZeratul Może być z siebie dumnyZeratul Może być z siebie dumnyZeratul Może być z siebie dumny
 
Zeratul's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2007
Miasto: New York
Posty: 2 512
Reputacja: 1119

Lista Osiągnięć
4 The Players Ten jedyny Widz Książkotwarz 
Liczba Osiągnięć: 53

Domyślnie Odp: PlayStation 3

nieważne...
__________________
- Reboot programu!

Zeratul jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-02-2009, 16:49   #474
zvVierzak
Uzależniony
zvVierzak Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
zvVierzak's Avatar
 
Zarejestrowany: Aug 2007
Miasto: Grodzisk Mazowiecki
Posty: 686
Reputacja: 0

Lista Osiągnięć
 Donator Złomiarz Jakość, nie ilość 
Liczba Osiągnięć: 9

Domyślnie Odp: PlayStation 3

Jakość rozmów zależy głównie od szybkości i od obciążenia połączenia przy 1mb/s jakość jest świetna!
zvVierzak jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-02-2009, 18:18   #475
Devil_2k
Wariat
Devil_2k Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kraków
Posty: 1 031
Reputacja: 92

Lista Osiągnięć
Cztery ściany PlayStation 3 is my Home Dopiero się rozkręcam! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie Odp: PlayStation 3

Zależy tez od słuchawki.


Większość ludzi robi błąd i... używa słuchawek na BT. Najczęściej tych tanich, przeznaczonych głównie do szybkich rozmów przez telefon (jak np. moja). Słuchawki takie najczęściej mają zainstalowany mikrofon pojemnościowy (jak moja ) co w skrócie oznacza, że zbierają dźwięk z całego pomieszczenia, a nie tylko ten, który jest skierowany bezpośrednio do mikrofonu/z małej odległości (funkcje mikrofonu dynamicznego).

Rezultatem tego jest, że często gdy ktoś coś mówi, słychać wszystko co dzieje się w pokoju tego delikwenta, a dodatkowo takie blułtufki mają słabe głośniki, więc to dodatkowo zaniża jakość odbieranego dźwięku
__________________

Devil_2k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-02-2009, 19:38   #476
zvVierzak
Uzależniony
zvVierzak Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
zvVierzak's Avatar
 
Zarejestrowany: Aug 2007
Miasto: Grodzisk Mazowiecki
Posty: 686
Reputacja: 0

Lista Osiągnięć
 Donator Złomiarz Jakość, nie ilość 
Liczba Osiągnięć: 9

Domyślnie Odp: PlayStation 3

Jabra dodawana do warhawk ma właśnie ten mikrofon pojemnościowy, słychać co mówi osoba w drugim pokoju.A jak jest z słuchawką od socoma?
bo przewodowego kabla najzwyczajniej nie mam jak ciągnąc siedzę 2,5m od tv.
zvVierzak jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05-02-2009, 22:04   #477
Bobciux
Nowy
Bobciux Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Dec 2008
Posty: 9
Reputacja: 10

Lista Osiągnięć

Domyślnie Playstation 3 40 gb?

Witam. Mam pewne pytanie. Czy oplaca sie kupic PS 3 40 GB, czy lepiej dolozyc te kilka stowek i kupic 80 GB? Chodzi mi o to, czy to 40 GB to nie za malo i czy zbyt szybko sie nie skonczy.
Z gory dzieki.
Pozdrawiam Bobciux
(Zastanawialem sie, czy nie dac tego do dzialu Playstation 3. Jesli to tam wypisuje sie takie dylematy, to bardzo przepraszam.)

Ostatnio edytowane przez Bobciux : 05-02-2009 o 22:07
Bobciux jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05-02-2009, 22:13   #478
Gawlick
Spambot
Gawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumny
 
Gawlick's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2006
Miasto: Breslau
Posty: 3 753
Reputacja: 1132
Wyślij wiadomość przez AIM do Gawlick

Lista Osiągnięć
Go! Go! PSP/Vita Platynki jak dziewczynki Zdarta klawiatura Przybij piątkę! 
Liczba Osiągnięć: 7

Domyślnie Odp: PlayStation 3

Spokojnie możesz kupić 40 Gb a następnie za 200 zł max po prostu zmienić dysk na 320 GB
Gawlick jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06-02-2009, 11:45   #479
Spootn1k
Uzależniony
Spootn1k Wkroczył na dobrą drogę
 
Spootn1k's Avatar
 
Zarejestrowany: Sep 2007
Miasto: Lubawka
Posty: 671
Reputacja: 12

Lista Osiągnięć
I ja tam byłem! Own3r! 360 stopni Go! Go! PSP/Vita 
Liczba Osiągnięć: 8

Domyślnie Odp: PlayStation 3

Mam mini problem, gdy przeglądam sobie store za pomocą remote play to ikonki mi się nie wgrywają i nie mogę nic do downloadu dodać, jakiś error wyskakują, jest jakis fix na to?

W opcjach widziałem funkcje wyłaczenia konsoli gdy nie uzywam jej przez jakis czas, jesli wrzuce sobie, cos do ssania, włacze te opcje i zostawie konsole to wyłaczy sie ona dopiero po zassaniu stuffu?
__________________
Spootn1k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 13-02-2009, 13:03   #480
Frezer
Banned
Frezer Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Mar 2008
Posty: 694
Reputacja: 0

Lista Osiągnięć

Domyślnie Odp: PlayStation 3

Mam pytanie gdyż trafiła mi sie okazja kupić w miare tanio używaną PS3, co jest potrzebne wrazie gwarancji czy wystarczy tylko rachunek bo kolo posiada tylko rachunek z Empiku ? i jeszcze jestem ciekaw ile Sony daje tej gwarancji ?

Ostatnio edytowane przez Frezer : 13-02-2009 o 13:14
Frezer jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation 3

Tagi
playstation 3, ps3


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:43.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.