Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > PC > Sprzęt i oprogramowanie

Sprzęt i oprogramowanie Dyskusje o komputerowym sprzęcie i programach.


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 02-04-2014, 12:46   #281
chrono87
Spambot
chrono87 Celebrytachrono87 Celebrytachrono87 Celebrytachrono87 Celebrytachrono87 Celebrytachrono87 Celebrytachrono87 Celebrytachrono87 Celebrytachrono87 Celebrytachrono87 Celebrytachrono87 Celebryta
 
chrono87's Avatar
 
Zarejestrowany: Jun 2010
Miasto: Gdynia
Posty: 3 998
Reputacja: 4421
Domyślnie Odp: Laptop

To może coś z "wyglądu i personalizacji" systemu czy jakoś tak to się nazywa ? Tam są jakieś upiekszacze, animacje, ficzery. Albo jakieś opcje w tych programach z których korzystasz ?
__________________
chrono87 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05-04-2014, 09:09   #282
Gawlick
Spambot
Gawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumnyGawlick Może być z siebie dumny
 
Gawlick's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2006
Miasto: Breslau
Posty: 3 753
Reputacja: 1132
Wyślij wiadomość przez AIM do Gawlick

Lista Osiągnięć
Go! Go! PSP/Vita Platynki jak dziewczynki Zdarta klawiatura Przybij piątkę! 
Liczba Osiągnięć: 7

Domyślnie Odp: Laptop

Problem już rozwiązałem, po prostu ustrojstwo od karty graficznej jakies błędy wysypywało co jakiś czas, trochę troski + reinstalacja sterowników jeden po drugim pomogła
Gawlick jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 13-04-2014, 19:38   #283
kbrs
Spambot
kbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narody
 
kbrs's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2009
Posty: 7 996
Reputacja: 5252
Domyślnie Odp: Laptop

hej spece, mam taki problem. odkad odkrylem ze moja druga karta byla nieaktywna i po wlaczeniu jej, system zaczal wyraznie zamulac. nie wiem czy to jest spowodowane tylko tym, czy laptop sie w jakis sposob 'zmeczyl' graniem w bardziej wymagajace gry i ogolnie gralem wiecej jak mialem do dyspozycji ta druga karte. mam najnowsze sterowniki, system win 8.1 z ostatnim updatem, wczesniej system uruchamial w mniej niz minute, teraz ten czas sie wydluzyl nie wiem dokladnie o ile ale ponad minute na to trzeba. do tego wchodze w np. dokumenty czy moj komputer to ikony sie nie laduja, dopiero po jakims czasie od uruchomienia wszystko smiga jak przedtem. wczesniej po odpaleniu, pojawieniu sie skrotow na pulpicie wszystko dzialalo idealnie.

w tle chodzi malo programow avast, nvidia xperience, openoffice, ogolnie system nie jest zasmiecony jakim zbednym syfem, poza moze paroma programi ktore mam od nowosci od lenovo ale watpie zeby to one tutaj zawinily. jakiejs rady?
__________________
kbrs jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 13-04-2014, 20:57   #284
komar
bzzz bzzz bzzz
komar Władca światakomar Władca światakomar Władca światakomar Władca światakomar Władca światakomar Władca światakomar Władca światakomar Władca światakomar Władca światakomar Władca światakomar Władca świata
 
komar's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2006
Miasto: Częstochowa
Posty: 4 141
Reputacja: 8809

Lista Osiągnięć
Ten jedyny Święty Graal 4 The Players Aniołek 
Liczba Osiągnięć: 36

Domyślnie Odp: Laptop

Zacznij grać na konsoli
__________________
komar jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 14-04-2014, 12:58   #285
vivi
Uzależniony
vivi Wzór dla innychvivi Wzór dla innychvivi Wzór dla innychvivi Wzór dla innychvivi Wzór dla innychvivi Wzór dla innychvivi Wzór dla innychvivi Wzór dla innych
 
vivi's Avatar
 
Zarejestrowany: Nov 2009
Posty: 544
Reputacja: 904
Domyślnie Odp: Laptop

Cytat:
Napisał kbrs Zobacz post
hej spece, mam taki problem. odkad odkrylem ze moja druga karta byla nieaktywna i po wlaczeniu jej, system zaczal wyraznie zamulac. nie wiem czy to jest spowodowane tylko tym, czy laptop sie w jakis sposob 'zmeczyl' graniem w bardziej wymagajace gry i ogolnie gralem wiecej jak mialem do dyspozycji ta druga karte. mam najnowsze sterowniki, system win 8.1 z ostatnim updatem, wczesniej system uruchamial w mniej niz minute, teraz ten czas sie wydluzyl nie wiem dokladnie o ile ale ponad minute na to trzeba. do tego wchodze w np. dokumenty czy moj komputer to ikony sie nie laduja, dopiero po jakims czasie od uruchomienia wszystko smiga jak przedtem. wczesniej po odpaleniu, pojawieniu sie skrotow na pulpicie wszystko dzialalo idealnie.

w tle chodzi malo programow avast, nvidia xperience, openoffice, ogolnie system nie jest zasmiecony jakim zbednym syfem, poza moze paroma programi ktore mam od nowosci od lenovo ale watpie zeby to one tutaj zawinily. jakiejs rady?
Jeśli masz ten system prosto od producenta to bym go przeinstalował.
Miałeś wcześniej zainstalowane sterowniki do obu kart? Jeśli nie, to mogłoby tłumaczyć dłuższe ładowanie systemu (ładowanie sterowników do dwóch kart graficznych).
vivi jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 14-04-2014, 15:04   #286
kbrs
Spambot
kbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narody
 
kbrs's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2009
Posty: 7 996
Reputacja: 5252
Domyślnie Odp: Laptop

mialem, tylko je zupgradowalem ostatnio. wlasciwie to jak przeinstalowac system ktory byl razem z lapkiem? w sensie nie mam go na plycie.

zrobilem tez porzadek ccleanerem i dziala troche lepiej. moze po prostu laptop katowany titanfallem i bf4 zaczal sie w jakis sposob 'meczyc' i to dlatego?
__________________
kbrs jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 14-04-2014, 19:47   #287
igor8472
da Sztig
igor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narody
 
igor8472's Avatar
 
Zarejestrowany: Jun 2010
Miasto: Festung Breslau
Posty: 1 986
Reputacja: 5090

Lista Osiągnięć
VIP Filantrop Donator o wielkim sercu Widz 
Liczba Osiągnięć: 33

Domyślnie Odp: Laptop

A nie powinieneś mieć czasem partycji recovery?
__________________

Kokodżambo i do przodu.
igor8472 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 14-04-2014, 19:54   #288
kbrs
Spambot
kbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narody
 
kbrs's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2009
Posty: 7 996
Reputacja: 5252
Domyślnie Odp: Laptop

jak to sprawdzic i co mi to daje?
__________________
kbrs jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 14-04-2014, 19:59   #289
igor8472
da Sztig
igor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narody
 
igor8472's Avatar
 
Zarejestrowany: Jun 2010
Miasto: Festung Breslau
Posty: 1 986
Reputacja: 5090

Lista Osiągnięć
VIP Filantrop Donator o wielkim sercu Widz 
Liczba Osiągnięć: 33

Domyślnie Odp: Laptop

Powinno być w manualu czy tam jest jakiś boot loader dodatkowy przy odpalaniu lapka. W lenovo chyba nawet jest do tego osobny przycisk na obudowie, w moim G500 przynajmniej. Partycja recovery to w zasadzie to samo co płyta, reinstalujesz sobie z tego nowy system.
__________________

Kokodżambo i do przodu.
igor8472 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 14-04-2014, 20:30   #290
vivi
Uzależniony
vivi Wzór dla innychvivi Wzór dla innychvivi Wzór dla innychvivi Wzór dla innychvivi Wzór dla innychvivi Wzór dla innychvivi Wzór dla innychvivi Wzór dla innych
 
vivi's Avatar
 
Zarejestrowany: Nov 2009
Posty: 544
Reputacja: 904
Domyślnie Odp: Laptop

Cytat:
Napisał igor8472 Zobacz post
Powinno być w manualu czy tam jest jakiś boot loader dodatkowy przy odpalaniu lapka. W lenovo chyba nawet jest do tego osobny przycisk na obudowie, w moim G500 przynajmniej. Partycja recovery to w zasadzie to samo co płyta, reinstalujesz sobie z tego nowy system.
Z tą różnicą, że często przychodzi razem z całym crapem, który producent Ci wsiska. Drugą opcją jest zwyczajnie pobrać .iso tej samej wersji Windows którą masz, instalacja i wbicie kodu który przyszedł na nalepce Widnowsa na spodzie laptopa albo pod baterią.
vivi jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 15-09-2015, 09:55   #291
Grzegorzo
Fanatyk
Grzegorzo CelebrytaGrzegorzo CelebrytaGrzegorzo CelebrytaGrzegorzo CelebrytaGrzegorzo CelebrytaGrzegorzo CelebrytaGrzegorzo CelebrytaGrzegorzo CelebrytaGrzegorzo CelebrytaGrzegorzo CelebrytaGrzegorzo Celebryta
 
Grzegorzo's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2012
Miasto: Temptation
Posty: 977
Reputacja: 2919

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Celebryta  
Liczba Osiągnięć: 15

Domyślnie Odp: Laptop

Potrzebna rada. ****, że to forum dla nerdów z xboxami i kilkoma pedauami z wiiu ale mam pytanie o lapka ok 1600pln. Do podstaw typu net, granie w herosy 3 i csa.
Znajdzie się ktoś ogarnięty i pomoże ?
Grzegorzo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 15-09-2015, 10:33   #292
Mario10088
Znajomy
Mario10088 Po prostu miły człowiekMario10088 Po prostu miły człowiekMario10088 Po prostu miły człowiekMario10088 Po prostu miły człowiekMario10088 Po prostu miły człowiek
 
Mario10088's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2011
Miasto: Głogów
Posty: 246
Reputacja: 404
Domyślnie Odp: Laptop

Osobiście nie znam się dobrze, ale kilka mięsięcy temu sam szukałem laptopa tylko, że trochę droższego po małym przeglądzie myślę, że ten model (http://allegro.pl/outlet-laptop-leno...643690762.html) powinien Ci starczyć w zupełności. Fakt na i3 tylko, ale grafika jest dość spora 1gb pamięci za taką cenę. Bez problemu Herosy3 i CS (myślę że nawet GO) będzie chodzić bez problemu.
__________________
Mario10088 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 15-09-2015, 11:04   #293
Grzegorzo
Fanatyk
Grzegorzo CelebrytaGrzegorzo CelebrytaGrzegorzo CelebrytaGrzegorzo CelebrytaGrzegorzo CelebrytaGrzegorzo CelebrytaGrzegorzo CelebrytaGrzegorzo CelebrytaGrzegorzo CelebrytaGrzegorzo CelebrytaGrzegorzo Celebryta
 
Grzegorzo's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2012
Miasto: Temptation
Posty: 977
Reputacja: 2919

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Celebryta  
Liczba Osiągnięć: 15

Domyślnie Odp: Laptop

wiadomo ze GO
w koncu w 1.6 nie ma skrzynek!
Grzegorzo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 15-09-2015, 11:19   #294
Mario10088
Znajomy
Mario10088 Po prostu miły człowiekMario10088 Po prostu miły człowiekMario10088 Po prostu miły człowiekMario10088 Po prostu miły człowiekMario10088 Po prostu miły człowiek
 
Mario10088's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2011
Miasto: Głogów
Posty: 246
Reputacja: 404
Domyślnie Odp: Laptop

Jak dołożysz 100 to masz jeszcze http://allegro.pl/outlet-laptop-leno...644514853.html akurat sam korzystam z Lenovo i jestem zadowolony w 100% nie wiem tylko jakie ceny są w innych aukcjach, ja akurat kupywałem od tej firmy wszystko co potrzebne mi było i jestem zadowolony. Niestety na inne firmy laptopów nie patrzyłem, bo Alienware się ceni strasznie, a jeszcze MSI badałem, ale się zdecydowałem na Lenovo. Miejmy nadzieję, że ktoś jeszcze może się znajdzie i wypowie
__________________
Mario10088 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 15-09-2015, 11:25   #295
igor8472
da Sztig
igor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narodyigor8472 Klękajcie narody
 
igor8472's Avatar
 
Zarejestrowany: Jun 2010
Miasto: Festung Breslau
Posty: 1 986
Reputacja: 5090

Lista Osiągnięć
VIP Filantrop Donator o wielkim sercu Widz 
Liczba Osiągnięć: 33

Domyślnie Odp: Laptop

Też swoje Lenovo chwalę. G500 kupisz nawet poniżej swojego zakresu cenowego, tylko dla oszczędności problemów nie bierz konfigu z hybrydową grafiką.
__________________

Kokodżambo i do przodu.
igor8472 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-09-2016, 16:58   #296
kbrs
Spambot
kbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narody
 
kbrs's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2009
Posty: 7 996
Reputacja: 5252
Domyślnie Odp: Laptop

pytanie, teraz w lapkach w przedziale cenowym 3-4 koła montuja czesto karte nVidia GeForce GTX 960M, dobre to jest? odpale bez problemow takie gry AAA jak battlefield/cod? np. w takiej konfiguracji: http://www.skapiec.pl/site/cat/17/co...308#techniczne
__________________
kbrs jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 30-11-2016, 15:51   #297
Assassin
Spambot
Assassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin NiewiarygodneAssassin Niewiarygodne
 
Assassin's Avatar
 
Zarejestrowany: Oct 2008
Posty: 3 138
Reputacja: 12792

Lista Osiągnięć
Weteran Xbox Live I love Apple Ten jedyny Stary dziad! 
Liczba Osiągnięć: 28

Domyślnie Odp: Laptop

Ktoś orientujący się w temacie może mi powiedzieć czy to dobry wybór: KLIK

TUTAJ w konfiguracji z dyskiem SSD

Czy może coś lepszego mogę dostać w tej cenie. Sprzęt ma być uniwersalny, nie koniecznie do grania.
__________________

Ostatnio edytowane przez Assassin : 30-11-2016 o 16:00
Assassin jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 30-11-2016, 22:46   #298
Razor22 PL
Początkujący
Razor22 PL Można na niego liczyćRazor22 PL Można na niego liczyćRazor22 PL Można na niego liczyćRazor22 PL Można na niego liczyć
 
Razor22 PL's Avatar
 
Zarejestrowany: Oct 2011
Posty: 113
Reputacja: 337

Lista Osiągnięć
Zbieram puchary Platynki jak dziewczynki Lubiany Stary dziad! 
Liczba Osiągnięć: 20

Domyślnie Odp: Laptop

do usuniecia
__________________

Ostatnio edytowane przez Razor22 PL : 30-11-2016 o 22:48
Razor22 PL jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-12-2016, 19:47   #299
Razor22 PL
Początkujący
Razor22 PL Można na niego liczyćRazor22 PL Można na niego liczyćRazor22 PL Można na niego liczyćRazor22 PL Można na niego liczyć
 
Razor22 PL's Avatar
 
Zarejestrowany: Oct 2011
Posty: 113
Reputacja: 337

Lista Osiągnięć
Zbieram puchary Platynki jak dziewczynki Lubiany Stary dziad! 
Liczba Osiągnięć: 20

Domyślnie Odp: Laptop

Szybkie pytanie: Opłaca się? http://www.euro.com.pl/laptopy-i-net...gtx960_1.bhtml
Nie zależy mi na graniu na nim, tylko na szybkości działania.
__________________
Razor22 PL jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 19-12-2016, 22:41   #300
kbrs
Spambot
kbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narodykbrs Klękajcie narody
 
kbrs's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2009
Posty: 7 996
Reputacja: 5252
Domyślnie Odp: Laptop

drogo, w takiej konfiguracji ostatnio go widzialem za ok 3600 zl i dyskiem 256 gb.
__________________
kbrs jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > PC > Sprzęt i oprogramowanie


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:05.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.