Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Microsoft > Xbox Live

Xbox Live Xbox Live - Sony może tylko pozazdrościć!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 27-01-2010, 19:59   #1
AdamcastlePL
Nowy
AdamcastlePL Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2009
Miasto: Warszawa
Posty: 14
Reputacja: 10

Lista Osiągnięć
Promotor Złomiarz 360 stopni Jakość, nie ilość 
Liczba Osiągnięć: 5

Exclamation Problem z komunikacją

Witam XBoxa 360 mam już około 2 lata i czasami miałem problem z komunikacją z kolegą(ciekawe bo tylko z nim). Kilka razy graliśmy razem w GoW 1, albo GTA i czasem nie mogliśmy włączyć rozmowy ze sobą, no ale przeważnie nam się w końcu udawało, aż do wczoraj... Siedzieliśmy jakąś godzinę i przy zaproszeniu to do party to do prywatnej rozmowy jak jeden z nas chciał włączyć komunikację to ni hu hu (wystąpił problem bla bla). Co gorsze jak zaprosiłem go po prostu do gry to też nie mógł wejść do niej!!! (i oczywiście vice wersa)


Co się mogło stać? Kontroler, słuchawki, XBox, czego to wina? (Oczywiście mamy nie przerobione konsole z oryginalnymi grami, Golda też, o co kaman?)

Forumowicze proszę was o pomoc. Co mam zrobić? Miał ktoś taki problem?
PS próbowałem wcześniej z innym kolegą(jeszcze w wakacje) i niegdy ale to nigdy nie miałem tego problemu. Tylko z tym kolegą...
__________________
www.onlinecenter.pl
AdamcastlePL jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27-01-2010, 20:20   #2
nowicjusz
Nowy
nowicjusz Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jun 2008
Posty: 46
Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Problem z komunikacją

Moze obaj macie zamkniete naty? Sprobujcie wejsc do kogos do party
nowicjusz jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-01-2010, 17:17   #3
AdamcastlePL
Nowy
AdamcastlePL Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2009
Miasto: Warszawa
Posty: 14
Reputacja: 10

Lista Osiągnięć
Promotor Złomiarz 360 stopni Jakość, nie ilość 
Liczba Osiągnięć: 5

Domyślnie Odp: Problem z komunikacją

A co to znaczy?

Nie bardzo znam się na internecie czy ustawieniach zapory i innych takich rzeczy...

PS poczytałem trochę w internecie i zobaczyłem że niektóre osoby z liveboxem(ja go mam i używam) przy resetowaniu go miały taki problem, lecz po kolejnym restercie wszystko powróciło do normy. Więc spróbuję tego rozwiązania może się uda...
__________________
www.onlinecenter.pl

Ostatnio edytowane przez AdamcastlePL : 28-01-2010 o 17:59 Powód: Hmmm
AdamcastlePL jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-01-2010, 17:59   #4
CruelCrewCut
Stały bywalec
CruelCrewCut Może być z siebie dumnyCruelCrewCut Może być z siebie dumnyCruelCrewCut Może być z siebie dumnyCruelCrewCut Może być z siebie dumnyCruelCrewCut Może być z siebie dumnyCruelCrewCut Może być z siebie dumnyCruelCrewCut Może być z siebie dumnyCruelCrewCut Może być z siebie dumnyCruelCrewCut Może być z siebie dumnyCruelCrewCut Może być z siebie dumny
 
CruelCrewCut's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2008
Miasto: London
Posty: 498
Reputacja: 1356

Lista Osiągnięć
Ten jedyny Widz Książkotwarz Zapalczywy 
Liczba Osiągnięć: 34

Domyślnie Odp: Problem z komunikacją

Prawdopodobnie Twój kolega ma zblokowany NAT, czyli musi odblokować porty na routerze dla swojego Xboxa, opisz jak on jest podłączony do neta to postaram się pomóc.
__________________
CruelCrewCut jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-01-2010, 18:15   #5
AdamcastlePL
Nowy
AdamcastlePL Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2009
Miasto: Warszawa
Posty: 14
Reputacja: 10

Lista Osiągnięć
Promotor Złomiarz 360 stopni Jakość, nie ilość 
Liczba Osiągnięć: 5

Domyślnie Odp: Problem z komunikacją

Chyba już wiem co się stało:
to ja mam zablokowany nat. Znalazłem posta jakiegoś kolesia który miał problem z grą w CoD'a nowego, właśnie przez zablokowany nat i miał straszne lagi. Mi się zrobiło tak samo!!!(co prawda na pc ale jeden znajomy mówi że miał podobny problem) Więc proszę o pomoc w odblokowaniu nata tyle co wiem to:
Mam livebox'a TP(badziewiox) 1Mb/s(teoretycznie :P). Co mam jeszcze podać? IP? Inne dane?

PS dziękuję za zainteresowanie moim problemem
PS2 próbowałem już resetować tego badziewia, nic to nie pomogło...
__________________
www.onlinecenter.pl

Ostatnio edytowane przez AdamcastlePL : 28-01-2010 o 18:37
AdamcastlePL jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-01-2010, 19:32   #6
CruelCrewCut
Stały bywalec
CruelCrewCut Może być z siebie dumnyCruelCrewCut Może być z siebie dumnyCruelCrewCut Może być z siebie dumnyCruelCrewCut Może być z siebie dumnyCruelCrewCut Może być z siebie dumnyCruelCrewCut Może być z siebie dumnyCruelCrewCut Może być z siebie dumnyCruelCrewCut Może być z siebie dumnyCruelCrewCut Może być z siebie dumnyCruelCrewCut Może być z siebie dumny
 
CruelCrewCut's Avatar
 
Zarejestrowany: May 2008
Miasto: London
Posty: 498
Reputacja: 1356

Lista Osiągnięć
Ten jedyny Widz Książkotwarz Zapalczywy 
Liczba Osiągnięć: 34

Domyślnie Odp: Problem z komunikacją

Ok, po pierwsze musisz się dowiedzieć jaki adres IP ma przydzielony Twój Xbox, Wchodzisz w ustawienia systemu --> ustawienia sieci --> skonfiguruj sieć i tam masz podany adres IP (będzie to pradwopodobnie 192.168.x.x).

Następnie musisz połączyć się z konfiguracją Liveboxa.

Otwierasz przeglądarkę i w adresie wpisujesz 192.168.1.1


Potem ustawiasz porty wg sposobu 1 z tego linku http://www.jakzrobic.info/jz157_prze...a-livebox.html


Porty jakie musisz odblokować to:

TCP 3074
UDP 3074
TCP 88
UDP 88

W polu lokalny adres IP podajesz IP swojego Xboxa.

Powodzenia
__________________
CruelCrewCut jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 29-01-2010, 18:48   #7
AdamcastlePL
Nowy
AdamcastlePL Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2009
Miasto: Warszawa
Posty: 14
Reputacja: 10

Lista Osiągnięć
Promotor Złomiarz 360 stopni Jakość, nie ilość 
Liczba Osiągnięć: 5

Domyślnie Odp: Problem z komunikacją

Dzięki za poradnik mam tylko pytanie:
nazwa nazego servera to pewnie po prostu np X360, ale porty od do nie kumam(chodzi że od TCP 88 - TCP 3074?),co mam wpisać?
__________________
www.onlinecenter.pl
AdamcastlePL jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 29-01-2010, 18:58   #8
lvizzz
Fuck games, games suck
lvizzz Władca światalvizzz Władca światalvizzz Władca światalvizzz Władca światalvizzz Władca światalvizzz Władca światalvizzz Władca światalvizzz Władca światalvizzz Władca światalvizzz Władca światalvizzz Władca świata
 
lvizzz's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: London
Posty: 9 581
Reputacja: 8112

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Ten jedyny Weteran Xbox Live Aniołek 
Liczba Osiągnięć: 46

Domyślnie Odp: Problem z komunikacją

Musisz wpisac 4 uslugi, nazwa pierwszej np. xbox1 i potem porty (podajesz zasieg) czyli 88-88 TCP i zastosuj. Nastepnie Xbox2 88-88 UDP. Potem Xbox3 3074-3074 TCP i tak samo dla Xbox4. Powodzenia
lvizzz jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 29-01-2010, 18:58   #9
Pii
Nowy
Pii Wkroczył na dobrą drogę
 
Pii's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2009
Posty: 2
Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Problem z komunikacją

Powinieneś odblokować tylko wskazane wyżej porty, otwarcie całego pasma może nie być dobrym pomysłem, choćby ze względów bezpieczeństwa - zostawiasz otwarte drzwi robakom
Pii jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 29-01-2010, 22:37   #10
AdamcastlePL
Nowy
AdamcastlePL Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Jan 2009
Miasto: Warszawa
Posty: 14
Reputacja: 10

Lista Osiągnięć
Promotor Złomiarz 360 stopni Jakość, nie ilość 
Liczba Osiągnięć: 5

Domyślnie Odp: Problem z komunikacją

wszystko działa dziękuję za pomoc;] Temat można zamknąć...
__________________
www.onlinecenter.pl

Ostatnio edytowane przez AdamcastlePL : 29-01-2010 o 22:45
AdamcastlePL jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Microsoft > Xbox Live


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 17:44.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.