Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation Network Gaming

PlayStation Network Gaming Chcesz wiedzieć jak grać w sieci Sony? Masz z tym problemy? Zajrzyj tu koniecznie!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 02-09-2006, 15:17   #121
karbek
Nowy
karbek Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Aug 2006
Posty: 2
Reputacja: 0
Domyślnie Konfiguracje

Dzięki za wszystke rady, myslałem że obejdzie się bez MAC'a bo udostepniam net na 2 komp stojący w domu przez 2 karte sieciową. Myślałem że na konsole to wystarczy, ale cóż...
karbek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27-12-2006, 18:31   #122
Aquan
Nowy
Aquan Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Dec 2006
Posty: 8
Reputacja: 0
Domyślnie Konfiguracje

Witam, mam problem ze skonfigurowaniem NA. Chodzi o DNS. Nie wiem jaki numer mam tam wpisać. Mam internet osiedlowy (Vectra net) 512. Plese help
Aquan jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27-12-2006, 18:38   #123
Yacolek
Wariat
Yacolek Wkrótce będzie sławnyYacolek Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 325
Reputacja: 106

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Go! Go! PSP/Vita Jeden ekran to mało 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie Konfiguracje

Spróbuj na auto.
__________________
Yacolek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27-12-2006, 18:53   #124
Aquan
Nowy
Aquan Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Dec 2006
Posty: 8
Reputacja: 0
Domyślnie Konfiguracje

Próbowałem ale i tak muszę podać Primary i Secondary DNS, a nie wiem gdzie te dane znaleźć
Aquan jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27-12-2006, 19:43   #125
snakemaycry
Wariat
snakemaycry Jest wokół niego pozytywna aurasnakemaycry Jest wokół niego pozytywna aura
 
snakemaycry's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Posty: 1 127
Reputacja: 198

Lista Osiągnięć
360 stopni Achievement Whore Donator Dopiero się rozkręcam! 
Liczba Osiągnięć: 5

Domyślnie Konfiguracje

Windows -> Uruchom -> cmd -> ipconfig /all
Linux -> Konsola -> ifconfig -a
__________________
snakemaycry jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-12-2006, 15:58   #126
Aquan
Nowy
Aquan Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Dec 2006
Posty: 8
Reputacja: 0
Domyślnie Konfiguracje

No spox, tylko który to jest :?:

Aquan jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-12-2006, 16:04   #127
szuja
Wariat
szuja Wkroczył na dobrą drogę
 
szuja's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 307
Reputacja: 44

Lista Osiągnięć

Domyślnie Konfiguracje

pierwszy to jest "primary" drugi to "secondary"
szuja jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-12-2006, 16:11   #128
Aquan
Nowy
Aquan Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Dec 2006
Posty: 8
Reputacja: 0
Domyślnie Konfiguracje

U mnie są 3. Jeśli w ogóle mówimy o tym samym bo patrząc na to okienko mam na myśli serwery DNS?

http://img409.imageshack.us/img409/2...nfigallvs9.jpg
Aquan jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-12-2006, 16:45   #129
szuja
Wariat
szuja Wkroczył na dobrą drogę
 
szuja's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 307
Reputacja: 44

Lista Osiągnięć

Domyślnie Konfiguracje

taa...tu chodzi o serwery DNS ...
dziwne...po raz pierwszy sie spotykam z czyms takim zeby ktos mial 3 serwery DNS ...
jak wprowadzasz w konsoli to w miejsce primary DNS wpisz ten pierwszy a w miejsce secondary ten drugi...jezeli nie zadziaal to sproboj jeszcze w miejsce primary wpisac drugi a w miejsce secondary trzeci ....
szuja jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-12-2006, 16:58   #130
Aquan
Nowy
Aquan Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Dec 2006
Posty: 8
Reputacja: 0
Domyślnie Konfiguracje

Ta, już to próbowałem, ale efektu nie doczekałbym sie do konńca życia :P skontaktowałem sie z adminem, stwierdził że DNS są automatycznie przyznawane a wpisanie ich na sucho uniemożliwia połączenie...czy coś takiego. Gdzieś znalazłem w ustawieniach na auto, ale nie to jest teraz problemem. Konsola nie łączy się z serwerem PPPoE (dignoza z testu) kucze, zawsze coś...chyba sie załamię
Aquan jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-12-2006, 17:08   #131
neo_angin
Wariat
neo_angin Można na niego liczyćneo_angin Można na niego liczyćneo_angin Można na niego liczyćneo_angin Można na niego liczyć
 
neo_angin's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Łódź
Posty: 1 022
Reputacja: 329
Wyślij wiadomość przez AIM do neo_angin Send a message via Skype™ to neo_angin

Lista Osiągnięć
Go! Go! PSP/Vita Cztery ściany Pokaż się! Przybij piątkę! 
Liczba Osiągnięć: 8

Domyślnie Konfiguracje

Cytat:
Napisał Aquan
Konsola nie łączy się z serwerem PPPoE (dignoza z testu) kucze, zawsze coś...chyba sie załamię
znaczy ty wpisujesz haslo i login do polaczenia PPPoE? no to raczej zle jesli laczysz si komp>konsola

a probowales wszystko na auto ? oze tylko ip zmien a dnsy wpisz na auto
__________________

neo_angin jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-12-2006, 17:24   #132
Aquan
Nowy
Aquan Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Dec 2006
Posty: 8
Reputacja: 0
Domyślnie Konfiguracje

Próbowałem bezpośrednio podłączyć do modemu jednak bez skutku. Teraz próbuję połączyć przez sieć z komputerem (kablem skrossowanym) wykryło połączenie w komputerze jednak na ironie losu próbując zaznaczyć: "Zezwalaj innym użytkownikom..." czyli te 2 pierwsze opcje w połaczeniu internetowym, wsykakuje błąd: "Określona usługa nie istnieje jako zainstalowana"...znowu coś
Aquan jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-12-2006, 17:45   #133
neo_angin
Wariat
neo_angin Można na niego liczyćneo_angin Można na niego liczyćneo_angin Można na niego liczyćneo_angin Można na niego liczyć
 
neo_angin's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Łódź
Posty: 1 022
Reputacja: 329
Wyślij wiadomość przez AIM do neo_angin Send a message via Skype™ to neo_angin

Lista Osiągnięć
Go! Go! PSP/Vita Cztery ściany Pokaż się! Przybij piątkę! 
Liczba Osiągnięć: 8

Domyślnie Konfiguracje

Cytat:
Napisał Aquan
"Zezwalaj innym użytkownikom..." czyli te 2 pierwsze opcje w połaczeniu internetowym, wsykakuje błąd: "Określona usługa nie istnieje jako zainstalowana"...znowu coś
albo masz kiepska kopie xp albo zrob formata
__________________

neo_angin jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-12-2006, 18:03   #134
Aquan
Nowy
Aquan Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Dec 2006
Posty: 8
Reputacja: 0
Domyślnie Konfiguracje

A nie można tego jakoś doinstalować :?:
Aquan jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 29-12-2006, 10:54   #135
neo_angin
Wariat
neo_angin Można na niego liczyćneo_angin Można na niego liczyćneo_angin Można na niego liczyćneo_angin Można na niego liczyć
 
neo_angin's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Łódź
Posty: 1 022
Reputacja: 329
Wyślij wiadomość przez AIM do neo_angin Send a message via Skype™ to neo_angin

Lista Osiągnięć
Go! Go! PSP/Vita Cztery ściany Pokaż się! Przybij piątkę! 
Liczba Osiągnięć: 8

Domyślnie Konfiguracje

ja na wszelkie problemy z windowsem odpowiadam format , bo to najpewniejsze, a masz gdzies opcje doinstalowania skladnikow ? albo wloz plytke z aktualnym windowsem (ta z ktorej instalowales aktualny system) i poszukaj cegos o instalcji ibla bla

wejdz jeszcze w zaawansowane i powiedz co tam masz lub zrob print screena
__________________

neo_angin jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 30-12-2006, 00:59   #136
Aquan
Nowy
Aquan Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Dec 2006
Posty: 8
Reputacja: 0
Domyślnie Konfiguracje

Kiedys też tak robiłem, teraz moja mama pisze jakiś śmieszny licencjat i mógłbym przypadkiem jej coś usunąć. oto screen: http://img160.imageshack.us/my.php?i...ansownejz0.jpg
wszystko co powinno być jest, ale jakoś zablokowane, jak już wcześniej mówiłem. Chyba będę musiał sobie troche poczekać aż ona napisze tą pracę.
Aquan jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 30-12-2006, 01:41   #137
neo_angin
Wariat
neo_angin Można na niego liczyćneo_angin Można na niego liczyćneo_angin Można na niego liczyćneo_angin Można na niego liczyć
 
neo_angin's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Łódź
Posty: 1 022
Reputacja: 329
Wyślij wiadomość przez AIM do neo_angin Send a message via Skype™ to neo_angin

Lista Osiągnięć
Go! Go! PSP/Vita Cztery ściany Pokaż się! Przybij piątkę! 
Liczba Osiągnięć: 8

Domyślnie Konfiguracje

ale prosilem o screena jka wyskakuje problem jak juz chcesz zatwierzdzic i jeszcze pokaz co jest w ogolnych :P bo w sumie o to mi chodzilo ale sie pomylilem :P
__________________

neo_angin jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-03-2007, 20:21   #138
bleid
Nowy
bleid Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Mar 2007
Posty: 2
Reputacja: 0
Domyślnie Konfiguracje

Mam problem z graniem w sieci w Burnout 4: Revenge konfiguruje przez opcje gry, bo nie mam nata z sony. Pierwsza cześć konfiguracji przebiega poprawnie -test ok,ale dróga część mi nie łączy, gdy podaje hasło i login.Dane sa poprawne, bo na stronie EA Sport mnie loguje.Gdzie może być problem wie ktoś.Łącze sie przez ruter ,wszystkie porty przekierowane w DMZ i mam stałe IP.Czekam na GG 3571989
bleid jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-03-2007, 23:25   #139
neo_angin
Wariat
neo_angin Można na niego liczyćneo_angin Można na niego liczyćneo_angin Można na niego liczyćneo_angin Można na niego liczyć
 
neo_angin's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Łódź
Posty: 1 022
Reputacja: 329
Wyślij wiadomość przez AIM do neo_angin Send a message via Skype™ to neo_angin

Lista Osiągnięć
Go! Go! PSP/Vita Cztery ściany Pokaż się! Przybij piątkę! 
Liczba Osiągnięć: 8

Domyślnie Konfiguracje

a załóz sobie innego nicka, lol
__________________

neo_angin jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-03-2007, 13:08   #140
bleid
Nowy
bleid Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Mar 2007
Posty: 2
Reputacja: 0
Domyślnie Konfiguracje

juz wszystko gra ,net w konsoli jest i gra chodzi,pomogła zmiana oprogramowania w ruterze
bleid jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation Network Gaming


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:14.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.