Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation Network Gaming

PlayStation Network Gaming Chcesz wiedzieć jak grać w sieci Sony? Masz z tym problemy? Zajrzyj tu koniecznie!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 07-01-2010, 22:17   #1
zvVierzak
Uzależniony
zvVierzak Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
zvVierzak's Avatar
 
Zarejestrowany: Aug 2007
Miasto: Grodzisk Mazowiecki
Posty: 685
Reputacja: 0

Lista Osiągnięć
 Donator Złomiarz Jakość, nie ilość 
Liczba Osiągnięć: 9

Domyślnie POMOC PSN DNS ERROR

Witam.
Kumpel Ma internet w netii na łączy tpsa 1mb/s ma jakis router sagem 800 (staroć) przy próbie połączenia wyskakuje ten error DNS 80710102


wiem ze trzeba kupić router(obojętnie przewodowy lub bezprzewodowy)
chciałbym o pomoc w wyborze najlepiej kogos kto miał ten sam problem.
cena do 140zł moze byc używany bez różnicy
__________________



zvVierzak jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-01-2010, 23:01   #2
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 534
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: POMOC PSN DNS ERROR

Sagem czyli pewnie modem od neo, nie łączy mu z netią bo ma złe vci/vpi (dla netii ma być vpi=8, vci=35) i wklepane DNS-y od neo. Da się to zmienić gdzieś w sterownikach, ale już nie pamiętam, niech sprawdzi kolega ręcznie wklepane DNS-y w ustawieniach sieciowych (194.204.152.34, 194.204.159.1). Co do routera to niech kupi jakiegoś netgeara wifi+kabel z serii DG, sam mam jednego. Wcześniej też miałem pentagrama cerberusa i super się sprawował. Niepolecam ASMAX-a miałem dwa i jeden siadł po pół roku, a drugi gubił często połączenie... (LAN i iNET)

Tu masz jakieś stery: http://www.download.net.pl/396/Sagem-Fst-800/

Ostatnio edytowane przez MANDo : 07-01-2010 o 23:04
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-01-2010, 18:36   #3
zvVierzak
Uzależniony
zvVierzak Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
zvVierzak's Avatar
 
Zarejestrowany: Aug 2007
Miasto: Grodzisk Mazowiecki
Posty: 685
Reputacja: 0

Lista Osiągnięć
 Donator Złomiarz Jakość, nie ilość 
Liczba Osiągnięć: 9

Domyślnie Odp: POMOC PSN DNS ERROR

mógłbyś rozwinąć temat zmiany tych parametrów w modemie?
__________________



zvVierzak jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-01-2010, 21:40   #4
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 534
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: POMOC PSN DNS ERROR

A wpisał te DNS'y co podałem w ustawieniach konsoli?
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-01-2010, 21:59   #5
zvVierzak
Uzależniony
zvVierzak Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
zvVierzak's Avatar
 
Zarejestrowany: Aug 2007
Miasto: Grodzisk Mazowiecki
Posty: 685
Reputacja: 0

Lista Osiągnięć
 Donator Złomiarz Jakość, nie ilość 
Liczba Osiągnięć: 9

Domyślnie Odp: POMOC PSN DNS ERROR

tak wpisałem i dalej to samo, gdy w opcjach adsl nadal mam vpi=0 vci=35 chociaz w config adsl dalem vpi=8, vci=35, mam dwa modemy 1.ZTE xteadsl (czy jakoś tak) 2.Sagem f@st 800. Chyba trzeba zrobić jakoś nowy profil tylko nie wiem jak.
__________________



zvVierzak jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-01-2010, 22:10   #6
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 534
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: POMOC PSN DNS ERROR

Odinstaluj wszystko, wgraj na nowo ustawiając poprawnie. Res kompa i sprawdź.
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-01-2010, 22:31   #7
zvVierzak
Uzależniony
zvVierzak Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
zvVierzak's Avatar
 
Zarejestrowany: Aug 2007
Miasto: Grodzisk Mazowiecki
Posty: 685
Reputacja: 0

Lista Osiągnięć
 Donator Złomiarz Jakość, nie ilość 
Liczba Osiągnięć: 9

Domyślnie Odp: POMOC PSN DNS ERROR

robiłem i nic
__________________



zvVierzak jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-01-2010, 22:47   #8
Kyzio
Początkujący
Kyzio Wkroczył na dobrą drogę
 
Zarejestrowany: Aug 2009
Posty: 100
Reputacja: 10

Lista Osiągnięć
Janko Muzykant Wiisi mi to Platynki jak dziewczynki Słuchacz 
Liczba Osiągnięć: 9

Domyślnie Odp: POMOC PSN DNS ERROR

Zwykły, prosty, ale bardzo dobry router. Pentagram Cerberus P 6311-07A. Wyhaczysz nowy poniżej 100 PLN z pięcioletnią gwarancją. Mam go od roku i żadnej awarii ani braku łącza nie było. Poprzednikiem był Linksys, ale nie chcę przeklinać...
__________________


Kyzio jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-01-2010, 23:14   #9
zvVierzak
Uzależniony
zvVierzak Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
zvVierzak's Avatar
 
Zarejestrowany: Aug 2007
Miasto: Grodzisk Mazowiecki
Posty: 685
Reputacja: 0

Lista Osiągnięć
 Donator Złomiarz Jakość, nie ilość 
Liczba Osiągnięć: 9

Domyślnie Odp: POMOC PSN DNS ERROR

dobra jutro pozycze jakis router jesli bedzie śmigać biore tego pentagrama
__________________



zvVierzak jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-01-2010, 01:01   #10
MANDo
Spambot
MANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo CelebrytaMANDo Celebryta
 
MANDo's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2008
Miasto: Lublin
Posty: 3 534
Reputacja: 2894
Domyślnie Odp: POMOC PSN DNS ERROR

Ja nie ogarniam teraz tego modemu ostatni raz go miałem w 2004 roku jak kupiłem router ; d Ale jak mówisz, że ustawienia się nie zapisują to dziwne. Kupuj router i miej spokój.
MANDo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation Network Gaming


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:54.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.