Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation Network Gaming

PlayStation Network Gaming Chcesz wiedzieć jak grać w sieci Sony? Masz z tym problemy? Zajrzyj tu koniecznie!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 06-01-2006, 17:40   #1
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 221
Reputacja: 10333

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie Konfiguracje

Udostępnianie przez PC

Przy udostępnianiu połączenia przez komputer należy połączyć Network Adaptor kablem skrosowanym z kartą sieciową (kabel inny niż ten dołączany do zestawu). Wszystkie poniższe opisy dotyczą Windowsa XP Professional. Jeśli szukasz ustawień komputera, musisz pod Windowsem wpisać „ipconfig /all” z linii komend (Start>Uruchom>cmd>ipconfig/all).



SDI
Karta sieciowa w PC (Panel sterowania>Połączenia sieciowe>Połączenie lokalne> Właściwości> Właściwości TCP/IP):
  • Adres IP: 192.168.0.1
  • Maska podsieci: 255.255.255.0
W opcjach połączenia internetowego wchodzimy w zakładkę Zaawansowane i w Udostępnianiu połączenia internetowego zaznaczamy pierwszą oraz trzecią opcję.

PlayStation 2:
Należy wszędzie wybierać ustawienia automatyczne.

W innych łączach typu SDI istnieje możliwość, że ustawienia automatyczne nie zadziałają. Wtedy wystarczy je wprowadzić ręcznie.

Neostrada USB z modemem THOMSON SpeedTouch
Karta sieciowa w PC (Panel sterowania>Połączenia sieciowe>Połączenie lokalne> Właściwości> Właściwości TCP/IP):
  • Adres IP: 192.168.0.1
  • Maska podsieci: 255.255.255.0
  • Brama domyślna: 192.168.0.1
  • Preferowany serwer DNS: 194.204.152.34
  • Alternatywny DNS: 217.98.63.164
W opcjach połączenia internetowego wchodzimy w zakładkę Zaawansowane i w Udostępnianiu połączenia internetowego zaznaczamy wszystkie opcje.

PlayStation2
Wybieramy wszędzie ustawienia manualne i wpisujemy następujące dane:
  • IP: 192.168.0.2
  • Netmask: 255.255.255.0
  • Gateway: 192.168.0.1
  • Primary DNS: 194.204.152.34
  • Secondary DNS: 217.98.63.164

Neostrada USB z modemem SAGEM F@ast
Karta sieciowa w PC (Panel sterowania>Połączenia sieciowe>Połączenie lokalne> Właściwości> Właściwości TCP/IP):
  • Adres IP: 192.168.0.1
  • Maska podsieci: 255.255.255.0
Pozostałe pola pozostają puste. W opcjach połączenia internetowego wchodzimy w zakładkę Zaawansowane i w Udostępnianiu połączenia internetowego zaznaczamy wszystkie opcje.

PlayStation2
  • IP - wybieramy Auto
  • PPPoE - No
  • DHCP - No
Wpisujemy teraz następujace dane:
  • IP: 192.168.0.2
  • Netmask: 255.255.255.0
  • Geteway: 192.168.0.1
Przy pytaniu o DNSy naciskasz No i ustawiasz:
  • Primary DNS: 192.168.0.1
  • Secondary DNS: 192.168.0.1

Aster, Chello
Konsolę podłączamy bezpośrednio kablem skrosowanym do modemu USB. Po chwili na komputerze powinien wyskoczyć komunikat z podanym adresem MAC Network Adaptora - zapisz go (inne sposoby jego uzyskania). Teraz wchodzimy w Panel Sterowania, Połączenia sieciowe, wybieramy kartę sieciową i otwieramy jej właściwości. Klikamy na Konfiguruj, wchodzimy w zakładkę Zaawansowane, zaznaczamy Adres sieciowy i w polu Wartość wpisujemy zapisany wcześniej numer.
Jeśli wszystko dobrze wykonaliśmy, musimy zalogować się na stronę operatora (www.aster.pl, www.chello.pl), gdzie możemy zmieniać ustawienia sieci, poczty e-mail itd., ponieważ inaczej nie będzie nam działał Internet na komputerze. W opcjach wybieramy inny PC lub dodatkowy (ale tylko tak, aby działały na zmianę).
W konsoli wystarczy zaznaczyć ustawienia automatyczne.

Są to najczęściej spotykane sposoby podłączenia PS2 do sieci przy pomocy komputera. Jeśli Twoje łącze przypomina jedno z wymienionych, to sposób skonfigurowania powinien
pasować.

Gdzie to wszystko znaleźć?



Bezpośrednie podłączenie

Przy bezpośrednim podłączeniu do modemu/routera wystarczy w konsoli podczas konfiguracji zaznaczać ustawienia automatyczne. Jeśli jednak wystąpi jakiś błąd (spowodowany brakiem DHCP w sieci) należy ręcznie wprowadzić swoje dane. Taki sposób podpięcia działa z Neostradą (modemy Ethernetowe), łączem w sieciach LAN. Trzeba pamiętać, że w sieciach LAN najczęściej wymagane jest podanie dostawcy Internetu adresu MAC Network Adaptora. Opis jak go uzyskać znajdziecie tutaj.

Podłączenie bezpośrednio do modemu


Podłączenie przez router



Autor: wrog
Opracowanie metod: wrog (SDI, Neostrada USB), Specs (Neostrada USB), Krzyk (Aster, Chello)
__________________
wrog jest online   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-01-2006, 03:35   #2
Miodek-PS
Nowy
Miodek-PS Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2006
Posty: 15
Reputacja: 0
Domyślnie Konfiguracje

Dzięki-ładny opis .
Miodek-PS jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-01-2006, 23:18   #3
clumzy
Początkujący
clumzy Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
clumzy's Avatar
 
Zarejestrowany: Jul 2005
Miasto: cosmo canyon
Posty: 89
Reputacja: 0
Domyślnie Konfiguracje

wrogu nawróciłeś się z nowym rokiem... :wink:
__________________
clumzy jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-01-2006, 21:06   #4
Myszok
Początkujący
Myszok Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 137
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Myszok Wyślij wiadomość przez MSN do Myszok
Domyślnie Konfiguracje

NIezła robotoa, że Ci się chciało to wszystko uporządkować w jedną kupę :-)
Myszok jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-01-2006, 23:50   #5
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 221
Reputacja: 10333

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie Konfiguracje

Wszystkie stare teksty z OC mam nadal u siebie, wkleić nie było ciężko
__________________
wrog jest online   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-01-2006, 14:10   #6
Dark Seth
Nowy
Dark Seth Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2006
Posty: 4
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Dark Seth
Domyślnie Konfiguracje

A co powinienem zrobić jeśli nie mam Sieci LAN lub szybkiego internetu w Połączeniach sieciowych (sterowniki do karty sieciowej są zainstalowane). Jak dodać takie połączenia?
Dark Seth jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-01-2006, 15:18   #7
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 221
Reputacja: 10333

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie Konfiguracje

Przeinstaluj kartę sieciową albo podłącz do innego gniazda na płycie głównej. Sprawdź w Menedźerze urządzeń czy coś tam pokazuje (Start>prawym na Mój Komputer>Właściwości > Sprzęt > Menedżer urządzeń).
__________________
wrog jest online   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-01-2006, 16:22   #8
Dark Seth
Nowy
Dark Seth Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2006
Posty: 4
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Dark Seth
Domyślnie Konfiguracje

Ale czy po zainstalowaniu karty sieciowej odrazu się tam coś pokazuje? Bo już to zrobiłem. Spróbuje w inne gniazdo. A może mam jakąś niedobrą kartę (Desk Link ISDN PCI od iTec)?
Dark Seth jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-01-2006, 17:03   #9
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 221
Reputacja: 10333

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie Konfiguracje

Zaraz po włożeniu i wykryciu przez kompa, karta powinna się pokazać w Połączeniach sieciowych.
__________________
wrog jest online   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-01-2006, 18:19   #10
Dark Seth
Nowy
Dark Seth Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2006
Posty: 4
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Dark Seth
Domyślnie Konfiguracje

Niestety nic takiego się nie dzieje. Nie można tego jakoś skonfigurować ręcznie?
Dark Seth jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-01-2006, 20:18   #11
Sokoov
Wariat
Sokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłość
 
Sokoov's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2006
Miasto: Bydgoszcz
Posty: 1 506
Reputacja: 1687

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! 360 stopni Achievement Whore 
Liczba Osiągnięć: 8

Domyślnie Konfiguracje

Jeśli łącze Network Adaptor bezpośrednio z PC a nie mam Windows XP Professional tylko Home Edition to jak mam to zrobić?
Sokoov jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28-01-2006, 21:03   #12
snakemaycry
Wariat
snakemaycry Jest wokół niego pozytywna aurasnakemaycry Jest wokół niego pozytywna aura
 
snakemaycry's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Posty: 1 127
Reputacja: 180

Lista Osiągnięć
360 stopni Achievement Whore Donator Dopiero się rozkręcam! 
Liczba Osiągnięć: 5

Domyślnie Konfiguracje

Cytat:
Napisał Sokoov
Jeśli łącze Network Adaptor bezpośrednio z PC a nie mam Windows XP Professional tylko Home Edition to jak mam to zrobić?
Tak samo ? :570:
__________________
snakemaycry jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 29-01-2006, 01:48   #13
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 221
Reputacja: 10333

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie Konfiguracje

Cytat:
Niestety nic takiego się nie dzieje. Nie można tego jakoś skonfigurować ręcznie?
Jeśli nic nie pokazuje w Menedżerze urządzeń, to bardzo pradopodobne, że jest coś nie tak z sieciówką. Kup nową (20-30zł) albo pożycz i będzie po problemie.
__________________
wrog jest online   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 29-01-2006, 04:37   #14
specs
Nowy
specs Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2005
Posty: 5
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do specs
Domyślnie Konfiguracje

dziekuje wrog, nie wiedzialem ze potrafie byc jakims wynalazca lol
:573:
specs jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 29-01-2006, 10:30   #15
Dark Seth
Nowy
Dark Seth Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Jan 2006
Posty: 4
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Dark Seth
Domyślnie Konfiguracje

Kartę widać w menedzeże ale nic się nie pokazuje w panelu sterowania w połączeniach sieciowych.
Dark Seth jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 29-01-2006, 11:23   #16
Sokoov
Wariat
Sokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłość
 
Sokoov's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2006
Miasto: Bydgoszcz
Posty: 1 506
Reputacja: 1687

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! 360 stopni Achievement Whore 
Liczba Osiągnięć: 8

Domyślnie Konfiguracje

Przy teście DNAS wyskakuje mi Error 402. Co mam zrobić?
Sokoov jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 29-01-2006, 11:36   #17
szuja
Wariat
szuja Wkroczył na dobrą drogę
 
szuja's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 306
Reputacja: 26

Lista Osiągnięć

Domyślnie Konfiguracje

czyli masz modchip...musisz go wylaczyc...
nie napisze jak bo podobno jest to zabronione...
przeszukaj forum a znajdziesz jak go wylaczyc...podpowiem cos z przyciskiem reset....
szuja jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 29-01-2006, 12:32   #18
Sokoov
Wariat
Sokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłość
 
Sokoov's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2006
Miasto: Bydgoszcz
Posty: 1 506
Reputacja: 1687

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! 360 stopni Achievement Whore 
Liczba Osiągnięć: 8

Domyślnie Konfiguracje

Dzięki.
Sokoov jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 29-01-2006, 14:20   #19
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 221
Reputacja: 10333

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie Konfiguracje

To naprawdę nie wiem, co ty masz tam pomotane ze sprzętem.
__________________
wrog jest online   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 29-01-2006, 18:41   #20
Sokoov
Wariat
Sokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłośćSokoov Przed nim wspaniała przyszłość
 
Sokoov's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2006
Miasto: Bydgoszcz
Posty: 1 506
Reputacja: 1687

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! 360 stopni Achievement Whore 
Liczba Osiągnięć: 8

Domyślnie Konfiguracje

W końcu podłączyłem ten Network Adaptor i dzięki wszystkim za pomoc. Ale ja nie otym. Włanczam sobie Hardware online arena który był na płycie z NADem i gdy wchodzę w opcję online wyskakuje mi Error 603. Co mam robic? W innych grach jest wszytko OK np. Ratchet & Clank 3, Star Wars: Battlefront 2. Proszę o odpowiedź i jeszcze raz wszystkim dziękuje.
Sokoov jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation Network Gaming


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:37.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.