Xbox Online Center Forum

Wróć   Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation Network Gaming

PlayStation Network Gaming Chcesz wiedzieć jak grać w sieci Sony? Masz z tym problemy? Zajrzyj tu koniecznie!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 07-03-2006, 22:22   #41
Derek
Nowy
Derek Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Mar 2006
Posty: 3
Reputacja: 0
Domyślnie Konfiguracje

No chyba ze sie dogadam z dostawcą internetu i moze coś wykąbinuje.
Derek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-03-2006, 11:11   #42
scianecki
Nowy
scianecki Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Feb 2006
Posty: 7
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do scianecki
Domyślnie Konfiguracje

Witam,prosze o pomoc. Posiadam PS2 slim, zarejestrowalem sie na Central Station i otrzymałem NETWORK ACCES DISC wraz z pinem 10 cyfrowym.Posiadam takze Router AR-804u firmy ASMAX. Dostawcą internetu jest NEOSTRADA.Jakiego kabla uzyc do połączenia konsoli z routerem (skrosowany,prosty czy moze inny)?jakie dane wpisac przy ustawianiu połączenia korzystając z Access Disc.dodam że nie mam możliwości połączenia konsoli z PC dlatego zaopatrzyłem się w router do którego chciałbym podłączyć konsole bezpośrednio.jeszcze raz proszę o pomoc.pozdrawiam.
__________________
SCIANECKI
scianecki jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-03-2006, 16:09   #43
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 399
Reputacja: 10969

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie Konfiguracje

Żeby podłączyć PS2 do routera stosuje się kabel prosty, chociaż teraz routery bywają na tyle uniwersalne, że działają z nimi oba rodzaje. Co do ustawień, to dajesz wszędzie na auto.
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-03-2006, 18:52   #44
snakemaycry
Wariat
snakemaycry Jest wokół niego pozytywna aurasnakemaycry Jest wokół niego pozytywna aura
 
snakemaycry's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Posty: 1 127
Reputacja: 198

Lista Osiągnięć
360 stopni Achievement Whore Donator Dopiero się rozkręcam! 
Liczba Osiągnięć: 5

Domyślnie Konfiguracje

Generalnie wyglada to tak, ze nigdy nie podlacza sie do routera jesli ma wiecej jak jedno gniazdo wyjsciowe, bo te n- wyjsc to jest hub albo switch po prostu wbudowany z routerem w jedno pudlo. Teraz wyglada to tak: do Huba musi byc dobry kabel wybrany, inaczej lipa, a do switcha nieważne czy jest scrossowany czy ni, bo switch jest wewnętrznie scrossowany.

Dziękuje.
__________________
snakemaycry jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-03-2006, 10:59   #45
scianecki
Nowy
scianecki Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Feb 2006
Posty: 7
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do scianecki
Domyślnie Konfiguracje

witam,zastosowałem kabel prosty i dałem ustawienia na auto,w tescie Network Diagnostics wystąpił błąd na Traceroute Test pozatym ok.Co oznacza ten błąd-jak się go pozbyć?A po wejściu w Central Station ,wpisaniu unikalnej nazwy i hasła wyskakuje w prawym górnym rogu postęp łączenia i tak do godziny nawet można czekac bez efektu aż zweryfikuje nazwe z kodem.w czym tkwi problem?
__________________
SCIANECKI
scianecki jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-03-2006, 13:20   #46
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 399
Reputacja: 10969

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie Konfiguracje

Central Station nie działa, dlatego tak długo to trwa. Sprawdź jak sprawuje się ten twój konfig w jakiejś grze.
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-03-2006, 17:39   #47
scianecki
Nowy
scianecki Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Feb 2006
Posty: 7
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do scianecki
Domyślnie Konfiguracje

spróbowałem jeszcze raz i udało się-dzieki Wrog!!!. moze sie kiedyś spotkamy na jakims serwerze,pozdrawiam.
__________________
SCIANECKI
scianecki jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-03-2006, 17:53   #48
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 399
Reputacja: 10969

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie Konfiguracje

Miłej zabawy, zajrzyj od czasu do czasu tutaj :wink:
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-03-2006, 10:54   #49
scianecki
Nowy
scianecki Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Feb 2006
Posty: 7
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do scianecki
Domyślnie Konfiguracje

witam,gra w sieci jest extra!!! :ok: chciałbym się jeszcze dowiedzieć co jest nie tak że wyskakuje błąd w Network Diagnostics przy Traceroute Test(co to jest ten Traceroute) ?
__________________
SCIANECKI
scianecki jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-03-2006, 12:16   #50
Yacolek
Wariat
Yacolek Wkrótce będzie sławnyYacolek Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 325
Reputacja: 106

Lista Osiągnięć
Stary dziad! Swój! Go! Go! PSP/Vita Jeden ekran to mało 
Liczba Osiągnięć: 6

Domyślnie Konfiguracje

Pakiety ci sie gubią ;x Masz jakieś porty zamknięte...
__________________
Yacolek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-03-2006, 12:30   #51
beks
Nowy
beks Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Feb 2006
Posty: 2
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do beks
Domyślnie Konfiguracje

Pytanie zadje tu bo nie chce zakladac nowego topica... Czy do podlaczenia PS2+ Neo wystarczy najzwyklejsza karta sieciowa? Jesli nie to dajcie jakies typy.
beks jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-03-2006, 12:36   #52
Hosen
Spambot
Hosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądzeHosen Sława i pieniądze
 
Hosen's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2005
Miasto: Złotoryja
Posty: 3 680
Reputacja: 2321

Lista Osiągnięć
Zdarta klawiatura Złomiarz 360 stopni Cztery ściany 
Liczba Osiągnięć: 9

Domyślnie Konfiguracje

wystarczy. plus kabel skrosowany. reszte masz opisane w FAQ - co i jak zrobic.

pozdrowiony
__________________
Hosen jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 22-03-2006, 20:08   #53
Q@sor
Nowy
Q@sor Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Mar 2006
Posty: 3
Reputacja: 0
Domyślnie Konfiguracje

Ja mam jeszcze małe pytanko odnośnie zmiany MAC-a

" Klikamy na Konfiguruj, wchodzimy w zakładkę Zaawansowane, zaznaczamy Adres sieciowy i w polu Wartość wpisujemy zapisany wcześniej numer."

w jaki sposób mam to zapisać?

jako ciąg cyfr czyli ************

czy może **-**-**-**-**-**

albo **:**:**:**:**:**
Q@sor jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 22-03-2006, 20:13   #54
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 399
Reputacja: 10969

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie Konfiguracje

Wydaje mi się, że jako zwykły ciąg cyfr. Sprawdź najpierw w ten sposób.
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 22-03-2006, 20:31   #55
Devil_2k
Wariat
Devil_2k Wkrótce będzie sławny
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kraków
Posty: 1 031
Reputacja: 92

Lista Osiągnięć
Cztery ściany PlayStation 3 is my Home Dopiero się rozkręcam! Na dobre i na złe 
Liczba Osiągnięć: 4

Domyślnie Konfiguracje

Nie da się pomylić bo ilość znaków jest ograniczona (sam tak mam), więc musisz wpisać jako ciąg bez żadnych ":" czy "-"
__________________

Devil_2k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 22-03-2006, 22:22   #56
Q@sor
Nowy
Q@sor Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Mar 2006
Posty: 3
Reputacja: 0
Domyślnie Konfiguracje

Wiem , już sobie poradziłem , i ciorałem w Burnouta 3 online , btw tam już grają sami amerykańce (nieszczęsne 60 hz) czy to tylko taka pora dnia?
Q@sor jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 22-03-2006, 22:25   #57
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 399
Reputacja: 10969

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie Konfiguracje

Ta gra jest już tak stara, że spotkasz tylko maniaków. Poza tym nie schodźmy z tematu konfiguracji, gry mają swoje osobne forum :happy:
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 14-05-2006, 19:49   #58
Maruander
Nowy
Maruander Zobaczymy co z niego wyrośnie
 
Zarejestrowany: Mar 2006
Posty: 6
Reputacja: 0
Wyślij wiadomość przez AIM do Maruander
Domyślnie Konfiguracje

Mam pytanie bo nie jestem zbyt kapujący i nie chce zrobić czegoś co mogło być daremne więc tak:Mam konsolę PS2 slim i komputer z modemem w neostradzie i jest to modem USB.Czy musze tylko użyć jakiegoś kabla i podłączyć go z modemem i sieć na PS2 mi będzie działala?Jeżeli juz to jakiego kabla musze użyć?Skrosowanego?Jeżeli nie to czy jest wymagana karta sieciowa?Z góry dziękuje i przepraszam za pytania,ale strasznie nie kapujący jestem w tych sprawach :wink: :wink: :wink: :P :P :P
Maruander jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 14-05-2006, 19:55   #59
szuja
Wariat
szuja Wkroczył na dobrą drogę
 
szuja's Avatar
 
Zarejestrowany: Mar 2005
Posty: 1 307
Reputacja: 44

Lista Osiągnięć

Domyślnie Konfiguracje

powinno wystarczyc podlaczenie PS2 do modemu...
kabel...hmm...sproboj najpierw skrosowanym a jak nie pojdzie to sproboj zwyklym ...
jak to nie dziala to pozostaje ci udostepnienie netu przez kompa i polaczenie kompa z PS2...

[size=9px][ Dodano: 14-05-2006, 19:57 ][/size]
Cytat:
Napisał wrog na poczatku
Neostrada USB z modemem THOMSON SpeedTouch
Karta sieciowa w PC (Panel sterowania>Połączenia sieciowe>Połączenie lokalne> Właściwości> Właściwości TCP/IP):

Adres IP: 192.168.0.1

Maska podsieci: 255.255.255.0

Brama domyślna: 192.168.0.1

Preferowany serwer DNS: 194.204.152.34

Alternatywny DNS: 217.98.63.164

W opcjach połączenia internetowego wchodzimy w zakładkę Zaawansowane i w Udostępnianiu połączenia internetowego zaznaczamy wszystkie opcje.

PlayStation2
Wybieramy wszędzie ustawienia manualne i wpisujemy następujące dane:

IP: 192.168.0.2

Netmask: 255.255.255.0

Gateway: 192.168.0.1

Primary DNS: 194.204.152.34

Secondary DNS: 217.98.63.164


Neostrada USB z modemem SAGEM F@ast
Karta sieciowa w PC (Panel sterowania>Połączenia sieciowe>Połączenie lokalne> Właściwości> Właściwości TCP/IP):

Adres IP: 192.168.0.1

Maska podsieci: 255.255.255.0

Pozostałe pola pozostają puste. W opcjach połączenia internetowego wchodzimy w zakładkę Zaawansowane i w Udostępnianiu połączenia internetowego zaznaczamy wszystkie opcje.

PlayStation2

IP - wybieramy Auto

PPPoE - No

DHCP - No

Wpisujemy teraz następujace dane:

IP: 192.168.0.2

Netmask: 255.255.255.0

Geteway: 192.168.0.1

Przy pytaniu o DNSy naciskasz No i ustawiasz:

Primary DNS: 192.168.0.1

Secondary DNS: 192.168.0.1
szuja jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 14-05-2006, 20:28   #60
wrog
El Presidente
wrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodnewrog Niewiarygodne
 
wrog's Avatar
 
Zarejestrowany: Dec 2004
Miasto: Kutno
Posty: 17 399
Reputacja: 10969

Lista Osiągnięć
4 The Players Platynki jak dziewczynki Forever Alone Ten jedyny 
Liczba Osiągnięć: 47

Domyślnie Konfiguracje

Maruander, kupujesz do kompa sieciówkę, podłączasz do niej PS2 kablem scrossowanym i ustawiasz pod swój modem od neostrady według opisu w FAQ. Tyle, proste i łatwe.
__________________
wrog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

  Xbox Online Center Forum > Sony > PlayStation Network Gaming


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:10.


Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.